index
Ergste Nederlander?

door Marthijn Uittenbogaard


Ik vind het schandalig dat Edward Brongersma door HP/De Tijd is genomineerd voor de ergste Nederlander. Hij pleitte voor afschaffing van de leeftijdsgrenzen in de zedelijkheidswetgeving. Was dit zo erg? Is er ooit bewezen dat pedoseks schadelijk is? Er zijn veel mensen die terug willen keren naar de vijftiger jaren van de vorige eeuw. Zie het recente artikel van Roelof Bouwman genaamd 'De ru´nes van de seksuele revolutie'. Dit betekent wel dat naast kinderseksualiteit ook homoseksualiteit weer volledig taboe wordt. Ik mag toch hopen dat dit nimmer zal gebeuren.

We leven al bijna in de jaren vijftig overigens. Er heerst een verstikkend klimaat waar je alleen een rechtse kwal mag zijn. Aardige mensen en mensen die zich baseren op aantoonbare feiten zie je amper in het publieke debat. Meer en meer meningen worden enkel gebaseerd op (gemanipuleerde) gevoelens.

Ik daag jullie uit om een artikel te schrijven met de bewijzen er in dat pedoseks schadelijk is. Of denken jullie te mogen schrijven dat homo's schadelijk voor de samenleving zijn, puur vanwege negatieve gevoelens tegenover homo's? Iets wat men tot voor kort deed namelijk.

25 augustus 2005