Z
home
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

zaad: Een ander woord voor sperma.

zaadballen: Zie ballen.

zaadblaasjes: De twee zaadblaasjes produceren zestig á zeventig procent van de zaadvloeistof. Deze wordt tijdens een orgasme aan de zaadcellen toegevoegd. De zaadblaasjes zitten bij de prostaat die ook een vloeistof meegeeft aan het zaad. De zaadvloeistof die de zaadblaasjes maken bevat onder andere fructose. Deze fructose hebben de zaadcellen nodig voor energie om zich in het vrouwenlichaam voort te kunnen bewegen.

zaadbuisjes: Tubuli seminiferi. Deze zitten met velen in de ballen en produceren sperma.

zaadcellen: Het sperma van een man (of geslachtsrijpe jongen) bevat miljoenen zaadcellen. Eén zo'n cel is in staat om een eicel te bevruchten. Een zaadcel is opgebouwd uit een 'kop' met daaraan een bewegende 'staart'. Vlak achter de kop zit een gebiedje dat iets dikker is dan de rest van de staart. Hierin worden stoffen omgezet in energie. Dit gebruikt de cel vooral dus als bewegingsenergie. Zaadcellen zijn niet zichtbaar met het blote oog. Wel onder een microscoop. Buiten het lichaam gaan ze snel dood. Of een warme strakke slip de zaadproductie beïnvloedt is niet helemaal zeker. Het wordt wel sterk vermoed. Binnen het vrouwelijke lichaam kunnen de cellen ongeveer 72 uur overleven omdat ze dus onder andere erg temperatuurgevoelig zijn. Ook de zuurgraad in de kut speelt hierbij een rol.

zaaddodende pasta: Er zijn condooms te koop met zaaddodende pasta. Deze pasta doodt de spermacellen zodat het extra beschermt tegen ongewenste zwangerschappen. Vertrouw nooit alleen op zaaddodende middelen wat zwanger worden betreft. Voor dat je weet heb je anders toch een dikke buik. Deze zaaddodende middelen beschermen ook extra tegen veel soa's waaronder HIV. Maar ook hier geldt dat voor een volledige bescherming condooms nodig blijven.

zaaddonor: Een man die zaad doneert aan een spermabank.

zaadgeil: Dit is iemand die zaad wil slikken.

zaadkanaaltjes: Deze bevinden zich in de ballen. Ze zijn dun en kronkelig. Samen vormen ze een trosvormige structuur. Er zit wel driehonderd meter van deze kanaaltjes in één bal!

zaadleider: Vas deferens. Of ductus deferens. Hier komt het sperma uit tijdens een orgasme. De zaadleider heeft een gespierde wand zodat het sperma er doorheen geperst kan worden. Via de zaadleider komt het sperma langs de zaadblaasjes en de prostaat en tenslotte via de pik spuit het eruit.

zaadlozing: Dit noemt men het uit de pik spuiten van sperma. De zaadlozing vindt plaats tijdens (direct na) het orgasme.

zaadstreng: De teelballen zitten elk vast aan een zaadstreng.

zaaduitstorting: Een ander woord voor ejaculatie.

zaadvloeistof: 'Sperma' zonder de zaadcellen.

zaakje: "Je kon z'n hele zaakje zien hangen". Hiermee bedoelt men dat zijn pik en zak zichtbaar waren.

zachtaardig/zachtzinnig: Wanneer je een lief karakter hebt of wanneer je in bed je partner teder bemint.

zadelruiken: Het ruiken aan plaatsen waar net een vrouw heeft gezeten.

zak: Deze hangt bij jongens en mannen onder de pik. Ook wel balzak, klootzak of deftiger scrotum genoemd. Het bevat de twee teelballen. Het is zeer pijnlijk als iemand hier op wordt geslagen. Een zakje van een klein jongetje is meestal strakker, bij ouderen hangen de ballen wat losjes in de zak. Bij koude echter krijg je weer het strakke effect. Dat een zak en de ballen die daarin zitten buiten het lichaam zit heeft waarschijnlijk met eventuele schokken van het lichaam te maken. Al bungelend hebben ze daar minder last van. Het temperatuur verhaal is wat vreemd. Waarom kunnen de zaadcellen niet in het lichaam bij een iets hogere temperatuur gemaakt worden zoals bij andere zoogdieren? Zak is ook een bekend scheldwoord.

zakbreuk: Een aandoening waarbij darmen en vocht in de zak gaan zitten. De zak kan zo wel tot bijna aan de knieën komen. Operationeel is dit te verhelpen.

zakdoek: Met zakdoeken kun je codes aan anderen afgeven. Elke kleur staat ergens anders voor. Zakdoeken (of sleutels aan een sleutelhanger) in je linkerbroekzak staan voor dominantie en in je rechterbroekzak voor onderdanigheid. De kleur geeft aan waar je van houdt; lichtblauw staat voor orale sex, donkerblauw voor anale sex, felrood voor fist-fucking et cetera.

zakelijk en discreet: In sex-advertenties kom je dit wel eens tegen. Met zakelijk bedoeld men dat er niet te veel omheen gepraat moet worden maar gewoon zeggen wat je wilt op sexgebied. En met discreet bedoeld men dat men vertrouwelijk met de informatie omgaat. Dat je intieme details dus niet doorvertelt aan anderen.

zakie: Met het 'zakie' wordt soms de pik inclusief de ballen bedoeld.

zakkenwasser: Een scheldwoord. Niet iemand die zakken wast.

zandloper figuur: Een vrouw met een zeer slanke taille. Denk maar aan de Barbiepoppen.

zedelijk verval: Er zijn heel wat mensen die alle openheid die er tegenwoordig is op sexgebied veel te ver vinden gaan. Zij spreken dan over zedelijk verval. Persoonlijk ben ik voor nog meer openheid over sex dan nu het geval is.

zedelijkheid: Zie zeden.

zedelijkheidswetgeving: Tegenwoordig betekent dit vooral: wetten die met sex te maken hebben. Zoals bijvoorbeeld de wet tegen verkrachting en de wet dat je onder de zestien geen sex mag hebben of porno mag zien.

zedeloosheid: Zonder zeden. Zie ook zedelijk verval.

zeden: Eigenlijk een ouderwets woord. Veel mensen weten wel wat het ongeveer inhoudt, maar om het te omschrijven valt voor velen niet mee. De etiketten (normen en waarden) die men (met name) bij sex vindt horen.

zedenbederf: Zie zedelijk verval.

zedendelict: Zie zedenmisdrijf.

zedendelinquent: Iemand die veroordeeld is door een rechter nadat hij een zedenwet had overtreden. Denk aan verkrachters, ontuchtplegers of potloodventers.

zedenmeester: Iemand die waakt over de goede zeden. Wanneer een staat bijvoorbeeld homosex verbiedt, wordt zij nogal eens zedenmeester genoemd.

zedenmisdrijf: Dit zijn misdrijven zoals verkrachting, ontucht of potloodventen. Zie ook misbruik.

zedenpolitie, jeugd en: Er zijn politiebureaus met speciale zedenafdelingen. Hier kan je aangifte doen wanneer je verkracht of misbruikt bent. Vaak kan je ook kiezen om je verhaal aan een man of een vrouw te vertellen. Dit om het vaak moeilijke gesprek iets te vergemakkelijken. Let wel, de politie ziet vaak alle sex van iemand onder de zestien jaar met een oudere als misbruik en verkrachting.

zedenprediker: Een ander woord voor moraalridder.

zedenwetten: Zie zedelijkheidswetgeving.

zedenzaak: Een zaak waarbij er een zedenmisdrijf is gepleegd of iemand wordt ervan verdacht een zedenmisdrijf gepleegd te hebben. Zedenzaken wekken erg veel emotie op vooral wanneer er kleine kinderen slachtoffer geworden zijn. Helaas maakt het voor de grote massa niet uit wanneer een kind zelf sex wilde. Elke zedenzaak vergelijken ze vaak met zaken zoals die van Dutroux.

zedig: Iets wat volgens de goede zeden is. Zie ook zeden.

zeemeermin: Een sprookjesfiguur. Ze is half vrouw en half vis. Van boven is ze een vrouw die niets aan heeft. Haar blote borsten zijn dus zichtbaar.

zeep: Geparfumeerde zeep kan de ph-waarde van je kut (vooral binnenin) negatief veranderen waardoor schadelijke bacteriën op kunnen komen. Gebruik deze zepen dus niet.

zeiken: Zie plassen. Een zeikstraal is iemand die maar blijft zeuren (zeiken dus). Een vrouwelijke zeikerd noem je een zeikwijf.

zelfbediening: Zie masturbatie.

zelfbeeld: Niet iedereen heeft een positief zelfbeeld. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Misbruikt en/of mishandeld zijn in je jeugd. Denken dat je lelijk bent. Erg onzeker zijn. Wat de oorzaak ook is probeer je zelfbeeld toch te verbeteren. Zie jezelf niet als iets negatiefs.

zelfbeschikking: Niet iedereen heeft in Nederland het recht op zelfbeschikking. Minderjarigen mogen niet eens bepalen met wie ze sex hebben. Het is toch echt hun lichaam, maar wij vinden hun helaas nog te jong voor sex. Een goede logica zit hier niet achter. Het heeft vooral te maken met angst voor sex en de baas willen blijven spelen over kinderen.

zelfbestuiving: Zie kruisbestuiving.

zelfbevlekking: Een ouderwets woord voor mannelijke masturbatie. De 'vlekken' komen dus door het sperma. De kerk predikte altijd tegen zelfbevlekking. Het was erg schadelijk werd gezegd. Hier klopt niets van en gelukkig doet men hier tegenwoordig dan ook minder moeilijk over. Zelfbesmetting werd het ook wel genoemd trouwens.

zelfbevrediging: Zie masturbatie.

zelfdoding: Zie zelfmoord.

zelfkastijding: Jezelf lichamelijk pijn doen komt in sommige religies voor. Daar slaan ze dan soms uren lang op hun eigen rug tot bloedens toe. Ik zou SM-ers willen adviseren om niet te ver te gaan met (zelf)kastijdingen. Blijvende beschadigingen zijn het niet waard lijkt mij.

zelfmedelijden: Dit kan opluchtend werken. Een hevige huilbui na de gedachte: "Wat ben ik toch zielig". Als je echter vaak zelfmedelijden hebt kun je beter hulp zoeken of tegen jezelf zeggen: "Kop op, het valt best mee".

zelfmoord: Jammergenoeg zijn er nog altijd mensen die vanwege hun sexuele voorkeur een zelfmoordpoging doen. Omdat praten over gevoelens not-done is in deze maatschappij blijven velen met problemen rondlopen waar meestal best wat aan te doen zou zijn. Men komt te vaak in een isolement terecht waar men geen weg meer uit ziet. Wanneer je problemen hebt probeer er dan met iemand over te praten. Als hij of zij niet praten wil probeer het dan met een ander. Geef de moed niet op maar blijf er ook niet mee rondlopen. Denk ook niet negatief over jezelf. Dit komt namelijk ook vaak voor en is nergens voor nodig. Ieder mens is uniek. Zie dat als iets positiefs. Denk ook aan professionele hulpverleners, maar verwacht niet dat zij alles effe op kunnen lossen. Je helpen bij het oplossen van problemen kunnen ze vaak wel.

zelfonthouding: Wanneer je expres niet aan sex doet. Bijvoorbeeld priesters die dat van hun geloof niet mogen. Ook mocht je jezelf vroeger niet masturberen. Dit zou slecht voor je zijn, zei men. Je moest aan zelfonthouding doen totdat je ging trouwen. Masturbatie mocht dan ook niet maar je mocht (moest) wel kinderen verwekken.

zelfontplooiing: Het is belangrijk dat iedereen de ruimte krijgt om zichzelf te ontdekken en wat hij of zij met het leven aan wil.

zelfrespect: Zie zelfvertrouwen.

zelfstimulatie: Een ander woord voor masturbatie.

zelfverminking: Zie verminking.

zelfvertrouwen/zelfrespect/zelfwaardering: Het is erg belangrijk dat je positief over jezelf denkt. Dit gaat op voor zowel je innerlijk als je uiterlijk. Veel mensen denken negatief over zichzelf waardoor ze jaloers en wantrouwend op anderen gaan reageren. Als reactie krijg je dan vaak nare opmerkingen te horen over jezelf. Probeer deze vicieuze cirkel te doorbreken. Respecteer anderen, stimuleer ze in hun doen en laten en de meesten zullen jou dan ook met respect en stimulerend behandelen.

zelofilie: Geil worden door jaloezie.

zenuwen: Hier heeft iedereen in meer of mindere mate wel last van. Wanneer het zweet in je handen staat omdat je een date hebt, probeer dan te denken dat je date het misschien wel net zo eng of nog enger vindt als jij. Ook is het niet erg om zenuwachtig te zijn. Hoe meer je je op je gemak voelt des te eerder nemen de zenuwen af. Beroepszenuwpezen kunnen altijd via hulpverleners hier iets aan proberen te veranderen.

zetpil: Een pil die je niet oraal (mond) inneemt maar anaal. In je kont dus. Deze pillen zien er wat vorm betreft een beetje uit als een klein tamponnetje.

zevende hemel zijn, in de: Iemand die in de zevende hemel is, is dolgelukkig. Misschien is hij of zij wel verliefd.

zeventig-éénenzeventig meegemaakt hebben: Zo'n beetje alles op sexgebied uitgeprobeerd hebben. Deze term komt van de Franse oorlog van (18)69 en standje 69 waarop standje zeventig dus volgt.

zichzelf, hij of zij heeft sex met: (zichzelf, hij of zij heeft seks met) Zie jezelf.

ziek: Mensen met 'foute' sexuele fantasieën worden nogal eens ziek genoemd. Homosexualiteit was tot 1973 officieel een ziekte. (Zie DSM). De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) volgde dit voorbeeld pas eind jaren tachtig. Nu weet men dus gelukkig beter. Pedofilie, telefoonsex en exhibitionisme zijn officieel nog wel ziektes. Wat mensen afwijkend vinden bestempelen ze gewoon als ziekte. Het heeft niets met wetenschap te maken maar puur met morele waarden. Gelukkig zijn waarden veranderbaar in een samenleving. Maar pas op want het kan ook de verkeerde kant op gaan. Dat men steeds meer onnodige beperkingen oplegt.

ziel: Atma. Er zijn veel mensen die geloven dat er in elk lichaam een ziel zit. Persoonlijk houd ik niet zo erg van vage dingen. Paulus uit de bijbel meende dat de ziel in principe goed was en het lichaam zelf slecht. Sommigen beweren dat hierdoor het idee is ontstaan dat sex, drugs en rock & roll zondig zou zijn.

ziet er niet uit: Denk erom smaken verschillen! Zie ook aantrekkelijk.

Zij aan Zij: Dit is een blad voor lesbiennes en bisexuele vrouwen. Het komt tegenwoordig acht keer per jaar uit. Het eerste nummer kwam eind 1992 uit. In 2001 ging het blad bijna over de kop omdat het te weinig lezers had. Een korte periode heette dit blad Z|Z This=Us.

zin in sex, (geen) / tegen iemands zin in: (zin in seks, (geen) / tegen iemands zin in) Er zijn mensen die non-stop aan sex denken en het elke dag wel uren doen of zouden willen doen. Anderen hebben soms totaal geen zin in sex. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Je kunt sex zien als iets vulgairs, ook kun je pijn hebben tijdens het vrijen of misschien heb je een erg nare gebeurtenis zoals een verkrachting meegemaakt waar je nog niet overheen bent. Je kunt voor hulp in ieder geval bij een sexuoloog terecht. Zij zijn daar tenslotte voor dus schaam je niet. Doe nooit iets tegen iemands zin in op sexgebied. Zie ook misbruik.

zindelijk: Dit ben je wanneer je zelfstandig naar de wc kunt gaan en dus geen luiers meer vol piest of poept. Een kat is zindelijk wanneer hij het buiten doet of op de kattenbak.

zingen de kerk uit, voor 't: In de tijd dat aids nog niet bekend was koos men er vaak voor om een meisje of vrouw vaginaal te neuken totdat de man of jongen ging spuiten. Op dat moment haalde hij zijn pik eruit en spoot dan bijvoorbeeld over haar buik. Op deze manier kon ze niet zwanger worden. Condooms waren toen niet vrij verkrijgbaar. Nadelen aan deze methode waren de geslachtsziekten die er altijd al waren en ook dat niet elke jongen of man zich hieraan hield maar toch zijn lading in het kutje spoot. Voor het zingen de kerk uit betekent dus voor het spuiten de kut uit.

zinnenlust: Een ander woord voor geilheid.

zinnenprikkeling: Een wat ouderwets woord voor geil worden.

zintuigsex: (zintuigseks) Eigenlijk is alle sex zintuigsex maar men bedoeld vooral zaken zoals blinddoeken en bondage. Het bewust uitschakelen of belemmeren dus van een zintuig.

zitvlak: Zo kun je je billen ook noemen.

Zizo: Een Belgisch homoblad. Zizo is ontstaan uit een fusie van de bladen "De Janet" en de "Homo/Lesbienne Krant". Het wordt uitgegeven door de Belgische Holibifederatie. Internet: www.zizo-magazine.be.

zo zijn: Homosexueel zijn.

zoekende: Er zijn zeer veel mensen op zoek naar een partner. Bij deze wens ik je veel succes.

zoen(en): Een ander woord voor kus(sen). Een zoenoffer is een offer om tot verzoening te komen. Zoendood is de dood als zoenoffer. Zoenbloed is bloed als zoenoffer. Op een zoenaltaar kun je dus offeren. Er bestaat ook een vis die zoenvis heet. Zoengeld is boete.

zoet: Een jongetje of meisje dat heel erg lief is noem je een zoet kind. Was iedereen maar zo. Je mag uiteraard nooit misbruik hiervan maken door te denken dat je er van alles mee kan doen. Alleen wederzijdse gewenste contacten zijn geoorloofd.

zogen: Een baby de borst geven noem je zogen.

zomerkriebels: Door het zonnige weer krijg je vaak kriebels waardoor je vaak ook eerder verliefd wordt. Sommige krijgen ze al in de lente. Dan heet het lentekriebels.

zomerliefde: Zie vakantieliefde.

zomersproetjes: Sproetjes vinden veel mensen erg schattig. In de zomer zie je de sproetjes vooral. Roodharigen hebben veel vaker sproeten dan donkere personen.

zon nooit schijnt, waar de: Je raadt het al, dit is dus je kruis en/of je kontje.

zonde: Iets doen wat niet mag is vaak zondig. Sex ziet men helaas vaak als negatief en dus als iets wat zondig is. In 1995 had Sin With Sebastian een top-40 hit met het nummer 'shut up (and sleep with me)'.

zondebok: Zie ketter.

zonder: Wanneer iemand het zonder wil doen bedoelt hij of zij zonder condoom.

zondig: Zie zonde.

zonnen: Heel veel mensen vinden het heerlijk om te zonnen. Lekker gedeeltelijk of geheel naakt de warme zonnestralen op je huid voelen. Veel mensen worden ook eerder geil met zonnig weer. Let er wel op dat zonnestralen huidkanker kunnen veroorzaken. Zon dus niet te vaak. Mijd het heetst van de dag. Denk ook aan zonnebrandcrème.

zoöfilie: Een ander woord voor animalsex. 'Zoön' is Grieks voor dier.

zoömimetofilie: Het geil vinden om als een dier te worden behandeld. Vooral honden zijn populair maar een lief klein poesje kan natuurlijk ook.

zoon: Het mannelijke kind van een vader of moeder. Heel wat vaders en moeders fantaseren over sex met hun zoon of dochter en omgekeerd. Taboesex windt vaak extra op. Sommige mannen zoeken als partner een veel jongere jongen voor een soort vader-zoon relatie.

zorgen: Geen mensenleven is zorgeloos. Iedereen heeft wel zorgen over de dag van morgen. Ook zijn veel mensen bezorgd over hun partner of kinderen. Het zou pas ernstig zijn wanneer je geen zorgen hebt over anderen. Dit duidt op ware liefde namelijk.

zorgzaam: Sommige mensen zijn erg zorgzaam en zoeken dan ook een partner om voor te zorgen. Zorg echter wel dat je niet te verstikkend bent voor de ander.

zuchten: Hijgen, zuchten en kreunen tijdens de daad maakt de sex vaak juist extra geil. Laat je lekker gaan.

zuigcurettage: Zie abortus.

zuigen: Afzuigen. Ander woord voor pijpen. Alhoewel je ook aan een kut en aan borsten kunt zuigen.

zuiger: Zie sucker. Het wordt soms ook als scheldwoord gebruikt.

zuigfles: Zie fles geven, de.

zuigreflex: Baby's hebben van nature een zuigreflex. Ze zoeken meteen moeders borsten op om daaraan te gaan zuigen. In 1984 had de Britse band Duran Duran een nummer één hit met het nummer 'the reflex'.

zuigslet: Iemand die graag onderdanig pijpt.

zuigzoen: Een zoen waarbij je zuigt. Zuigzoenen worden meestal in iemands nek gegeven. Je zuigt dan lang op een stukje huid waardoor er een lichte bloeduitstorting ontstaat. Er blijft dan een blauwige afdruk achter die je enkele dagen blijft zien. Het heeft iets weg van Dracula.

zure bom: Zie augurk.

zus(je): Heel veel jongens (en meisjes) fantaseren vooral als kind over sex met hun zus of zusje. Theo van Gogh maakte de incestueuze speelfilm 'zusje'. Andersom komt uiteraard ook voor namelijk dat een meisje sex wil met haar broertje of oudere broer. Om deze fantasieën te bespreken is een groot taboe. Ze uitvoeren al helemaal. In 1987 had de zanger Terence Trent D'Arby een top-40 hit met het nummer 'dance little sister'.

zuster: Zie nachtzuster.
 
zuurstok: Zo noemt men een pik ook wel eens. Lekker aan zuigen dus.

zwaard: Zo noemt men een pik ook wel eens.

zwaarlijvig(heid): Zie dik.

zwager: Een broer van je partner.

zwakke geslacht, het: Hier wordt het vrouwelijke geslacht mee bedoeld.

zwanger(schap): Het in (blijde) verwachting zijn van een kind. Er groeit dus een baby in mamma's buik. De zwangerschap duurt ongeveer negen maanden. Ongeveer twee weken voordat je ongesteld wordt (zou worden) heb je de grootste kans om zwanger te worden. Als je na een half jaar proberen zwanger te worden nog steeds niet zwanger bent is dit niet bijzonder. Pas na een jaar proberen zonder resultaat wordt het misschien tijd om met je huisarts te gaan praten. Dit hoeft nog steeds niet te betekenen dat je niet zwanger kunt worden en erg uitzonderlijk is dit ook nog niet. Ook kan het natuurlijk aan het sperma van de man liggen. Licht bloedverlies tijdens een zwangerschap komt soms wel voor. Er zijn mensen die geilen op sex met zwangere vrouwen. Hier zijn ook videobanden van. Waarvan niet? In Nederland nemen vrouwen gemiddeld op steeds latere leeftijd kinderen. De kans op miskramen, verhoogde bloeddruk, enzovoorts stijgt echter flink met de leeftijd.

zwangerschapsdepressie: Een depressie die veel moeders treft net na een bevalling. Niet te verwarren met de postnatale depressie die veel heviger is.

zwangerschapsgymnastiek: Gymlessen voor zwangere vrouwen om fit te blijven en om alvast te oefenen voor de bevalling.

zwangerschapsonderbreking: Zie abortus.

zwangerschapsstrepen: Striae. Grote strepen op de buik na een zwangerschap. Tijdens de zwangerschap zijn ze paars (striae gravidarum) en na de zwangerschap zijn ze meer zilverkleurig (striae albicans).

zwangerschapstest: Een test om te zien of je zwanger bent. Je kunt deze test thuis zelf uitvoeren met wat urine. De meeste testen kijken of het hormoon HCG (Humane Chorin-Gonadotropine) aanwezig is. Dit hormoon wordt door de placenta en het embryo gemaakt tijdens een zwangerschap. Zwangerschapstesten zijn verkrijgbaar bij een apotheek.

zwangerschapsverlof: Wanneer je als vrouw zwanger bent, of net een kind hebt gebaard, mag je een tijdje extra vrij van je werk. Dit noemt men zwangerschapsverlof. Tegenwoordig kunnen ook de partners van de vrouw dit verlof (tijdje vrij van werk) krijgen.

zweep: Een SM-attribuut om iemand mee te slaan. Sommige mensen gaan zelfs zover totdat ze bloed zien. Een pik wordt ook wel eens een zweep genoemd.

zweet: Er zijn mensen die supergeil worden van bezwete lichamen maar, je raadt het al, sommige moeten van zweet en zweetlucht juist niets hebben. Als je geil bent zweet je vaak in je kruis. Waarschijnlijk is dit om feromonen te verspreiden. Een geur dus dat een partner opwindt.

zwellichaampjes: Een pik wordt stijf wanneer de zwellichaampjes in de pik vollopen met bloed.

zwembad: Zie zwemmen.

zwembroek: Een mooie jongen in een zwembroek is geil!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dat zijn we toch wel met elkaar eens lijkt me zo.

zwemmen: Voor veel mensen is zwemmen heerlijk ontspannend. Iedereen ziet er trouwens ook heel wat moois rondlopen natuurlijk. Kleine kinderen letten waarschijnlijk vaak minder op uiterlijk maar meer op aardigheid. Een vonk slaat daar zo over.

zwempak: Het zwempak verhult veel meer van het vrouwelijke lichaam dan een bikini. Vroeger droegen mannen in Nederland ook een heel pak met zwemmen. Veel mensen vinden zwempakken minder erotisch alhoewel daar ook mooie felgekleurde tussen zitten.

zwezerik: Dit is een orgaan bij jonge zoogdieren, maar een pik noemt men ook wel eens zo.

zwijn: Zie pig.

zwoele zomeravond: Tijdens een warme zwoele zomeravond samen met je geliefde buiten wandelend... Vul het zelf maar verder in. Heb je geen fantasieën hierbij. Er bestaat veel erotische lectuur vaak wel gericht op heterofiele vrouwen.

zygote: Een bevrucht eitje gaat zich delen waardoor het geheel uit steeds meer cellen gaat bestaan. Na de eerste celdeling spreek je over een zygote. Na een paar celdelingen spreek je van een morula. Wanneer het uit ongeveer honderd cellen bestaat noem je het een blastocyste.