Y
home
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Yab Yum: Een bekend bordeel in Nederland.

Yasmin: Een anticonceptiepil waarbij misschien een verhoogde kans op trombose bestaat. Aan de gevolgen van trombose kun je overlijden. Als jouw arts dit middel voorschrijft informeer dan of er al meer duidelijkheid is over de verhoogde kans op trombose. Met deze pil heb je echter geen last van gewichtstoename in tegenstelling tot andere pillen.

Y-chromosoom: Zie X-chromosoom.

Yes: Een blad dat vooral gericht is op tienermeisjes. Er staat zoals tegenwoordig gebruikelijk is in veel jeugdbladen, ook een sexrubriek in voor vragen van lezers.

Yoesuf: Een stichting voor homosexuele islamieten. Internet: www.yoesuf.nl.

yogisme: Het aanhangen van Oosterse principes op sexueel gebied. Denk hierbij aan Yoga, Tao, Kama Sutra et cetera.

yohimbine: Een stof met een aforistische werking. De stof is afkomstig uit de bast van de yohimbineboom die in Centraal-Afrika voorkomt. De stof zorgt voor wijdere bloedvaten waardoor je als man al gauw een stijve krijgt. Bij vrouwen zorgen wijdere bloedvaten in de schaamlippen ook voor een opwindend gevoel. Sommige mensen krijgen hoofdpijn en dergelijke van dit middeltje.

yoni: Of joni. Zo noemt men in de Kama Sutra een kut.

you suck: Engels voor "zuigen jij". Het popbandje Consolidated had in 1993 een top-40 hit met deze titel. De dames wilden graag gezogen worden zongen zij in het Engels. Meestal zijn het mannen die zulke liedjes uitbrengen. Maar de tijden veranderen. 'You suck' betekent ook zoiets als je bent waardeloos.