W
home
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

waarden en normen: Zie normen en waarden.

Wafelbakker, Frits (1925 12-08-2001): Een bekende sexuoloog. Hij was vooral bekend van zijn artikelen in de (Nieuwe) Sekstant. Het verenigingsblad van de NVSH. Tot aan zijn dood bleef hij daarin trouw schrijven over talrijke sexuele onderwerpen. Hij schreef zijn artikelen onder het pseudoniem Philip den Bouwmeester.

walging: Zie afkeer.

Wallen, de: Deze vind je in Amsterdam. Dit is de hoerenbuurt waar veel bordelen, sexshops en dergelijke zijn. Er zijn hier al heel wat personen aan hun trekken gekomen.

walletjes eten, van twee: Mensen die bi zijn horen dit nogal eens. Niet elke bi heeft tegelijkertijd een relatie met een man en een vrouw, en hetero's en homo's kunnen er net zo goed meerdere sexpartners op na houden.

Walt Disney (05-12-1901 15-12-1966): Beïnvloeding begint al vanaf de geboorte. Tekenfilms van het Walt Disney-concern waar veel kleine kinderen naar kijken (alsook veel grote mensen) hebben vaak een terugkerende verhaallijn. Een knap prinsesje die wordt ontvoerd door een slechterik/monster en een prins die haar gaat bevrijden. Op het einde kussen zij elkaar. Het nadeel aan zulke films is dat personages altijd goed of slecht zijn terwijl in het werkelijke leven de meeste mensen er ergens tussenin zitten. Ook krijg je altijd het heterobeeld ingeprent. Ik zal blij zijn wanneer er eens twee meisjes of jongens met elkaar kussen. Of lekker vrijen gaan.

Wanda: Zij werd bekend omdat ze de eerste vrouw was op televisie die over sexlijnen kwam vertellen. Deze lijnen waren toen (jaren tachtig) net nieuw en zij was één van de vrouwen die daar geile gesprekken met (vooral) mannen voerde.

wangen: En van de zeer vele plekken van ons lichaam die kusbaar zijn.

wanking: Engels voor aftrekken.

wantrouwen: Zorg ervoor dat je niet iedereen bij voorbaat wantrouwt. Uiteraard mag je best wel voorzichtig zijn. Als een onbekende wil dat je met hem of haar naar huis gaat en je voelt je niet op je gemak dan kun je dat gerust zeggen. Hij of zij heeft daar als het goed is begrip voor. Je kunt altijd nog samen ergens afspreken, bijvoorbeeld in een bioscoop.

wapen: Zo noemt men een pik ook wel eens.

ware (Jacob), de: De persoon die veel mensen hopen te vinden. Ik hoop dat iedereen zijn of haar 'Jacob', of hoe hij of zij ook heten, mag tegenkomt. Houd er wel rekening mee dat niemand perfect is.

warmte: Liefde noemt men ook vaak warmte. In iemands armen liggen is letterlijk en figuurlijk warmte ervaren.

W.A.S.: World Associaton of Sexology. Deze organiseert elk jaar ergens ter wereld een world congress of sexology. Daar komen dan onder andere sexuologen uit heel wat verschillende landen praten over heel was onderwerpen/wetenschappenlijke onderzoeken met betrekking tot sexualiteit.

wasbordje: Zie borst(kas).

wasknijpers: In de SM-scene wordt dit veel gebruikt. Men zet ze vaak op tepels, schaamlippen, en de zak. De pijn die dit veroorzaakt levert dan genot op voor zowel slaaf/slavin als Meester(es). Bij het afdoen van de knijpers ervaar je vaak de meeste pijn.

wasmachine: Je handen vol met glijmiddel, vingers ineen gevlochten en vervolgens een pik lekker verwennen.

Waspik: Een plaats in Noord-Brabant. Het is ook een goed advies trouwens. Je pik moet je goed schoon houden namelijk. Het plaatsnaambordje wordt in Waspik nogal eens gestolen. Ik denk dat de dader die in de badkamer ophangt.

wassen: Ga lekker samen douchen of badderen en was elkaar. Dit is zowel lekker als hygiënisch.

wasserette: Niet meer je kleding door mams laten wassen of door jezelf of je partner. Ga eens naar een wasserette. Daar zie je prachtige meiden en jongens zich tot aan hun ondergoed uitkleden voor de wasmachine. Niet? Nou dan geef je toch zelf het goede voorbeeld. Dan kunnen anderen van jouw prachtlijf genieten.

Wasteland: Een jaarlijks feest voor fetisjliefhebbers. Het eerste feest was in 1994. Je ziet er onder andere veel leerliefhebbers en travestieten. Internet: www.wasteland.nl.

water breekt, het: Zie vliezen breken, de.

waterbed: Sex in een waterbed is weer eens iets anders.

wateren: Een simpelere benaming voor het woord plassen.

watersport: Een verkapte term voor pissex.

watten leggen, iemand in de: Zie verwennen.

wc: Water closet. Closet betekent zoiets als een muurkast. Zie ook toilet.

wc-pot: Voor sommige is er niets geilers dan wc-potten schoonlikken.

Webber: Een nogal puberaal jongensblad. Hierin gaat het ook vaak over sex. Of moet ik zeggen bijna alleen maar over sex.

webcam: Een camera-tje waarmee je elkaar op internet kunt zien. Je kan zo ook live sexuele handelingen laten zien aan anderen. Met een microfoontje erbij kun je nog geluiden overbrengen ook. In 2005 had de groep Di-rect een top-40 hit met het nummer 'webcam girl'.

website: Een plek op het net waar een aantal pagina's te vinden zijn, van een bedrijf of van iemand persoonlijk, over een bepaald onderwerp. Iedereen kan zijn of haar eigen site maken en zo andere mensen er een plezier mee doen. Ik hoef je niet te vertellen dat een groot gedeelte van de internetsites over sex gaan. Dat wil zeggen geen diepgaande artikelen over sex, maar wel veel naaktfoto's.

wedergeboorte: Zie reïncarnatie.

wederhelft: Iemands echtgeno(o)t(e) wordt nogal eens zo genoemd.

wederliefde: Beantwoorde liefde.

wederzijds: Een wederzijdse liefde betekent dat beide personen van elkaar houden. Bij een niet-wederzijdse liefde ontstaat vaak liefdesverdriet bij de verliefde persoon.

wederzijdse masturbatie: Veel voorkomende manier van vrijen. Beide partners masturberen elkaar. Dit kan ook als voorspel dienen maar dat hoeft uiteraard niet. Met geile fantasieën erbij die beiden aanspreken kan het extra opwindend zijn.

weduwe/weduwnaar: Weduwe (vrouw), weduwnaar (man). Iemand die zijn of haar partner heeft verloren. Veel oude paartjes overkomt dit vroeg of laat. Je sterft namelijk nooit gelijktijdig. De achterblijver heeft het hier uiteraard vaak zeer moeilijk mee. Zorg ervoor dat je hem of haar dan vaak bezoekt, belt of schrijft om het leed wat te verzachten.

weeën: Krampachtige samentrekking van spieren in de buik voor en tijdens een bevalling. Aan de heftigheid van de weeën merk je dat de bevalling nabij is. De weeën worden opgewekt door prostaglandines. Dit zijn natuurlijke lichaamsstoffen. Wanneer de weeën te lang uitblijven (twee weken over tijd) kan men door de vrouw prostaglandines toe te dienen de weeën toch opwekken.

weer: Zo noemt men een gecastreerde ram.

weerzinwekkend: Zie afkeer.

weeskind: Een kind dat geen ouders meer heeft. Het vaak verfilmde verhaal over de wees Oliver Twist ken je vast wel. Oliver is van de schrijver Charles Dickens. Ook de film Annie gaat over een weeskind.

wegsmelten/wegzweimelen: Helemaal weg van iemand zijn. Zie smelten.

weke sjanker: Ulcus molle. Zie syfilis.

wellust(ig): Wellust is geilheid en wellustig is geil.

welwillend: Iemand die wil, wanneer en wat de ander maar wil is welwillend.

wenen: Een ander woord voor huilen. De hoofdstad van Oostenrijk heet ook Wenen. In 1981 had de groep Ultravox een top-40 hit met 'Vienna' (= Wenen op z'n Frans; 'Wien' op z'n Duits).

wenkbrauwpiercing: Een piercing door je wenkbrauw. Dit is de laatste tijd erg populair.

wentelteef: Een meestal vrouwelijk iemand die het met veel verschillende personen doet noemt men soms zo. Zie ook teef.

wereld aids dag: Zie aids memorial day.

wereld zijn, van de: Wanneer je een orgasme hebt, ervaar je een soort 'van de wereld zijn' gevoel.

werk, je: Een plek waar veel mensen een groot deel van hun leven meemaken. Zorg er met elkaar dus voor dat pesterijen, werkdruk enzovoorts weinig tot niet voorkomen.

werpen: Het baren bij bijvoorbeeld honden noemt men werpen. Een worp bestaat uit alle puppy's bij elkaar.

wet: Engels voor nat. Voor de Nederlandse wet zie zedelijkheidswetgeving.

weten wat er te koop is: Wanneer je weet wat er op sexueel gebied allemaal te koop is, betekent dit dat je veel weet over sex en alles wat daar mee te maken heeft. Je weet van de hoed en de rand, kun je ook zeggen.

wetenschap, sexuele: De sexuele wetenschap staat nog maar in de kinderschoenen. Er valt nog veel te onderzoeken. Helaas onderzoekt men liever alleen probleemgedrag zoals verkrachtingen of impotentie. Wetenschappelijke aandacht voor leukere zaken is er vaak niet.

wetsuit: De gedachte aan een surfer in een wetsuit is voor velen vast al een oorzaak geweest voor een natte droom.

whore: Engels voor hoer. Whore-hopper is een hoerenloper.

wiebeltje: Zo noemt men een slap pikkie ook wel eens.

wiegendood: Bij een baby die (in de wieg) sterft op redelijk onverklaarbare wijze spreek je van wiegendood.

wiet: Zie joint(je). Doe Maar had een liedje dat 'nederwiet' heette.

wife: Engels voor je vrouw. Degene dus waarmee je getrouwd bent. De man heet 'man' of 'husband'.

Wij: Zo heette het eerste Nederlandse homoblad. Begin jaren dertig van de twintigste eeuw verschenen. Veel edities zijn er niet van verschenen in die moeilijke tijden.

wijf, lekker: Jongens leren eigenlijk van jongs af aan dat ze een lekker wijf moeten scoren. Het kan best geil zijn om een vrouw een wijf te noemen maar wanneer je ze daarmee als minderwaardig ziet ben je verkeerd bezig. Respect is zeer belangrijk.

wijnvlek: Een donkerpaarse vlek die permanent (= constant) op de huid zit. Het wordt veroorzaakt door kleine verwijderde bloedvaten.

wijsbegeerte: Zie filosofie.

wil in, tegen iemands: Doe dit niet. Zie ook misbruik.

wild: Zie ruw.

Wild Side: Een SM-vereniging voor vrouwen. Wild Side werd opgericht in 1989. Van 1992 tot 1996 gaf ze het blad Wild Side Magazine uit. Internet: www.wildside.dds.nl.

Wilde, Oscar (16-10-1854 30-11-1900): Een in Ierland geboren schrijver van toneelstukken en gedichten. Zijn verhalen waren homo-erotisch. Oscar was eigenlijk vooral een efebofiel. Hij kreeg twee jaar dwangarbeid omdat hij sex had met een minderjarige jongen. Op zijn zesendertigste ontdekte hij trouwens pas zijn homogevoelens. Toen was hij al getrouwd en vader van twee zonen. In de negentiende eeuw was het moeilijk om een homogeaardheid te ontdekken bij jezelf omdat er zo goed als nooit over gesproken werd. Velen wisten niet dat er zoiets bestond of zagen het als iets walgelijks. Hun eigen gevoelens onderdrukte men dan vaak onbewust. Bijvoorbeeld door juist fel tegen homo's te zijn.

wildplassen: Buiten plassen. Dus niet gewoon op een toilet maar bijvoorbeeld 's nachts tegen een muurtje aan nadat je flink gezopen hebt. Wildplassen is strafbaar. De ammoniak dat in urine zit tast zo bijvoorbeeld oude kerkmuren aan. Ook blijft er een pislucht hangen in steegjes en tunnels.

Wilhelmus, Joop (07-01-1943 08-09-1994): En van de pornopioniers uit de tijd van en net na de sexuele revolutie. Wilhelmus was onder andere redacteur van de pornoblaadjes Chick en Lolita. Hij werd later, begin jaren negentig, voor incest met zijn dochter veroordeeld. Zelf ontkende hij en vond hij het een heksenproces. Na een gevangenisstraf hiervoor te hebben uitgezeten, belandde hij dronken in een gracht en verdronk. Of was het moord? Dit is nooit opgehelderd.

willen, iemand: Wie heeft er geen momenten dat je iemand ziet en denkt, die wil ik hebben. In 1992 had Felix een top-40 hit met het nummer 'don't you want me'.

willie: Engels voor plasser(tje).

willig: Zie gewillig.

willoos: Iemand die zonder wil is. Men zegt vaak dat kinderen willoos zijn wat sex betreft. Hier ben ik het niet mee eens. Ze weten best wat ze willen en wat ze niet willen. Sommige volwassenen vinden het spannend om zich willoos op te stellen ten opzichte van hun partner. Hun wil is dan om willoos te zijn.

willy: Engels voor plasser(tje).

wilsonbekwaam: Wanneer je niet in staat bent om je wil duidelijk te maken. Zie ook willoos.

windenlust: Sexueel genot krijgen van je of elkanders winden.

Winq: Een homoblad dat is opgericht door de oude redactie van het blad Squeeze nadat daar (o.a.) financile problemen waren.

wippen: Een (vlugge) wip maken of wippen betekent gewoon neuken. Het woord doet het imago van een ideale vrijpartij met de prins of prinses van je dromen geen goed. Maar het is wel ook de werkelijkheid, het is namelijk niet altijd sprookjesachtig in iemands beleving.

wisselende contacten: Iemand met veel wisselende contacten heeft sex met verschillende personen. Wanneer je het dan niet safe doet is de kans op een soa zeer groot. Draag condooms bij je zou ik zeggen.

witte vloed: Fluor albus of leukorrhea. Wittig spul dat je kut op een natuurlijke manier reinigt. Bij te veel witte vloed spreek je van candidiasis.

wittebroodsweken: De eerste paar weken van een getrouwd stelletje noem je de wittebroodsweken. Meestal zijn dit erg fijne weken. Probeer dit de rest van je huwelijk vol te houden.

Wolkers, Jan (16-10-1925): Een schrijver, dichter en kunstenaar die niet moeilijk doet om sex in zijn werk te betrekken. Zijn boek 'Turks fruit' uit 1969 is één van zijn bekendste. Dit boek is ook verfilmd.

woman: Engels voor vrouw. Het meervoud is trouwens women. In 1995 had de Canadees Bryan Adams een top-40 hit met het nummer 'have you ever really loved a woman'.

womanizer: Een man die telkens vrouwen probeert te versieren.

Wonderboy: Dit was de naam van een pornoblad uit de jaren tachtig met minderjarige (14-18 jaar) jongens erin.

World League for Sexual Reform: Deze organisatie voor sexuele hervorming werd in 1928 opgericht op een congres te Kopenhagen. Het bestuur bestond uit Magnus Hirschfeld (Duitse geneeskundige), Henry Havelock Ellis (Engelse psycholoog) en Auguste Forel (Zwitserse psycholoog). Er zouden nog drie congressen volgen: in Londen (1919), in Wenen (1930) en in Brno (1932). Met de opkomst van het fascisme en nazisme in Europa was het voortbestaan van de World Leage for Sexual Reform hierna onmogelijk geworden.

worst(je): Een pik wordt zo ook wel eens genoemd.

worstelen: Veel mensen vinden worstelen geil om te doen of om er naar te kijken. Vooral wanneer de personen met olie zijn ingesmeerd. Zie ook stoeien.

wortel: Een veel gebruikt huis, tuin en keuken dildo. Gebruik liever iets dat niet kan breken. Dat is wel zo veilig.

wraak: Probeer nooit wraak te nemen. Probeer daar boven te staan. Wraakacties leveren je eigenlijk niets op.

wratten: Zie genitale wratten.

wrijven: Tegen elkaar aanwrijven kan best fijn zijn. Ook is vingeren vaak een soort van wrijven. Je stijve pik kun je met je hand ook ritmisch tegen je buik aanwrijven in plaats van eraan te trekken.

wulps: Iemand die wulps is heeft zin in sex en is zeer uitdagend. Hij of zij maakt dan wulpse bewegingen.

wurgsex: (wurgseks) Of wurglust. Een zeer gevaarlijke sexvariant. Mensen die hieraan doen moeten oppassen dat ze iemand niet vermoorden. Er zijn mensen die er een enorme kick van krijgen als ze iemands keel dichtknijpen. Zo ook willen sommige dit juist ondergaan. Kijk hiermee uit: beter niet doen. Er zijn al 'ongelukken' mee gebeurd. Vooral wanneer je in je eentje aan wurgsex doet kan dat levensgevaarlijk zijn. Wanneer je keel dicht zit, krijgen je hersenen even geen zuurstof. Dit leidt tot sexuele opwinding. Je hoofd lang onder water houden geeft het zelfde effect. Niet doen als je alleen in bad zit en beter ook geen wedstrijdje houden wie het het langst onder water volhoudt. In 1985 hadden de Stranglers een top-40 hit met het nummer 'no mercy'.

WWW: 'World Wide Web'. Internet dus. Maar WWW staat ook voor 'Wij Willen Weten'. Dit was een sexrubriek die in 1938 startte in het blad 'Verstandig Ouderschap'. De voorloper van De (Nieuwe) Sekstant.