V
home
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

vacuümpomp: Een pomp om je pik stijf te krijgen voor mannen met erectieproblemen. Je doet je pik dan in een plastic koker en pompt de lucht eromheen weg zodat de zwellichaampjes in je pik volstromen met bloed. En je pik wordt zo dus stijf. Op dat moment die je een penisring om de basis van je pik en zo kun je dus neuken. Laat de ring nooit langer dan een half uur zitten. Tegenwoordig bestaan er ook erectiepillen.

vacuümzuigen: Zie abortus.

vader: Ook wel pappa (papa met één p in het midden wat je tegenwoordig vaak ziet is erg onlogisch trouwens), pa, of pap geheten. De mannelijke persoon waaruit ieder kind voortkomt. Dus de persoon waarvan de zaadcel afkomstig was. De eicel die samen met de zaadcel samensmolt komt van de moeder. Wanneer een man een kind adopteert, wordt hij daarvan ook vader. Hij is dan niet de natuurlijke vader maar daarom hoeft hij nog niet minder van zijn kind te houden. Doe Maar had in 1983 een nummer één hit met 'pa'.

vadertje en moedertje spelen: Kleine kinderen spelen dit vaak. De jongen doet zijn pappa na en het meisje doet mamma na. Samen vrijen speelt men er soms ook bij. Totdat hun ouders dit merken. Dan is deze pret vaak meteen over.

vaderdag: Zie moederdag.

vaderfiguur: Sommige jongens en meisjes zoeken een vaderfiguur als vriend. Er kan dan een enorm leeftijdsverschil tussen beide partners bestaan. Van een moederfiguur hoor je bijna nooit trouwens. George Michael had in 1988 een top-40 hit met het nummer 'father figure'.

vaderrol: Jongens gedragen zich meestal anders dan meisjes. Dit is deels aangeleerd maar zeer waarschijnlijk ook deels erfelijk bepaald. De verschillen tussen mannen en vrouwen worden echter steeds minder duidelijk in onze samenleving. 'Moederlijke mannen' zijn geen uitzondering meer.

vaderschap: Het vader zijn.

vaderschapstest: Tegenwoordig kunnen personen een DNA-test laten uitvoeren waardoor ze kunnen zien of ze de natuurlijke vader zijn van hun kind. Of andersom dat een kind wil testen of hun pappa de natuurlijke pappa is.

Vagevuur, het: Dit was een homosextent in Eindhoven. Het Vagevuur stond vooral bekend om zijn vele kinky party's. Denk hierbij aan pissex, SM, en leer. Een radicale groepering die de Roze Driehoek heette kreeg subsidie van de gemeente Eindhoven en startte met dit geld ooit het Vagevuur. In 2008 sloot het Vagevuur.

vagijn: Een ander woord voor kut.

vagina: Het 'beschaafde' woord voor kut. Het woord vagina komt uit het Latijn, daar betekent het schede. Een schede is het omhulsel waar een zwaard in kan. Sommige mensen noemen de zichtbare delen kut of vulva en het geheel, dus inclusief de binnenkant, de vagina.

vagina dentata: Dit betekent zoiets als getande vagina. Deze term komt vanwege het feit dan een pik soms zeer kan gaan doen vanwege de aantasting van de eikel door de lage zuurgraad in de kut.

vaginaal: Betekent via de vagina. Iets vaginaal inbrengen betekent dus via de kut iets naar binnen brengen. Je kunt een meisje of een vrouw vaginaal neuken alsook anaal en oraal.

vaginaaldouche: Een douche speciaal voor het schoonspoelen van de vagina. Dit werd vroeger als anticonceptiemiddel gebruikt. Zie ook vislucht.

vaginaalflora: Het 'klimaat' in de kut. Je moet hierbij denken aan alle bacteriën die daar voorkomen.

vaginaalmasturbant: Een man die sex heeft met een vrouw terwijl hij niet op vrouwen valt noem je een vaginaalmasturbant. Ook hetero's die sex hebben met vrouwen die ze niet echt geil vinden, vallen onder de vaginaalmasturbanten.

vaginale trainers: Een soort dildo's in verschillende maten en diktes. Hiermee behandelt men vaginisme.

vaginaslijm: Zie kutsappen.

vaginisme: Wanneer je kut te gesloten is om er een pik of iets anders in te krijgen spreek je van vaginisme. Het kan te maken hebben met het jezelf niet goed kunnen ontspannen. Ook kan de eerste keer pijn doen omdat je niet veel gewent bent. Zorg er voor dat je bij te veel pijn dit meteen meldt aan je partner. Schaam je hiervoor niet. Een therapeut kan de angst voor sex vaak ook wegnemen. De angst kan dus komen door pijn maar ook door traumatische sexervaringen of een zeer antisexuele opvoeding.

vaginitis: Een ontsteking aan de vagina noem je zo.

vaginosis, bacteriële: Of bacteriële vaginose. Gardnerella Vaginalis. In je kut zitten altijd bacteriën. Als er van deze bacteriën echter te veel zijn spreek je van bacteriële vaginosis. Het resultaat kan zijn: jeuk en een vislucht. Met antibiotica is het euvel (= probleem) te genezen.

vakantieliefde: Veel jongeren ontmoeten tijdens een vakantie een leuke jongen of een leuk meisje waar ze smoorverliefd op worden. Helaas kunnen deze relaties niet altijd stand houden vanwege het grote verschil in afstand. De vakanties zijn meestal in de zomer vandaar dat de term zomerliefde ook dikwijls valt.

Valentijnsdag: Elk jaar is het op 14 februari Valentijnsdag. Op deze dag kun je je stille geliefde een kaart, een liefdesbrief of een bosje bloemen sturen. Het is alleen niet de bedoeling dat je er een afzender op zet. St. Valentijn was de beschermheilige van de geliefden. In 270 na Christus stierf hij de marteldood. Zijn naam werd door christenen verbonden aan een oud Romeins feest. Een ongetrouwd meisje zal volgens het sprookje gaan trouwen met de eerste vrijgezel die ze tegenkomt die dag. In 1981 had Nils Lofgren een top-40 hit met het nummer 'Valentine'.

vallen, op iemand: Wanneer je op iemand verliefd wordt of geilt op iemand.

valse wimpers: Namaak wimpers die je op je oogleden kunt plakken. Je ziet het wel bij travo's of hoeren. Maar 'gewone' vrouwen dragen ze ook wel. Je wimpers kun je op deze manier extra lang maken. Sommige vinden dit erg erotisch staan.

vamp: Een ander woord voor stoot of stuk. In 1988 had de Engelse band Transvision Vamp een top-40 hit met het nummer 'I want your love'.

vampirisme: Bloedzuigerij. Oorspronkelijk hadden de vampiers het vaak op jonge jongens gemunt. Deze mythologische figuren hadden vroeger dus zo'n beetje de rol van de huidige pedo's. Dit geldt als je pedo's als kinderverkrachters ziet.

van de club zijn: Of van het handje zijn. Of van de partij zijn. Homosexueel zijn.

Vanessa (25-07-1951): Connie Breukhoven-Witteman. Een Nederlandse zangeres die in de jaren tachtig hits scoorde. Ze was vooral bekend vanwege haar borsten en haar fotoreportages voor blootbladen. In 1982 had Vanessa een top-40 hit met het nummer 'upside down (dizzy does it make me)'.

vanillesex: (vanilleseks) Rustige sex met veel strelen en knuffelen noemt men vanillesex.

Var: God van de trouw.

Vardenafil: De werkzame stof in de erectiepil Levitra van fabrikant Bayer.

varicocele: Een aandoening die door spataderen op de zaadleider wordt veroorzaakt. Veel jongens hebben hier last van. Als het te pijnlijk is kan de zwelling worden verwijderd.

varken: Zie pig.

vas deferens: Het wetenschappelijke woord voor zaadleider.

vasectomie: Het doorsnijden en afbinden van de zaadleiders bij mannen. Zie ook sterilisatie.

vaseline: Dit wordt nogal eens gebruikt als glijmiddel tijdens het neuken. Ook kun je een ring die niet van je vinger wil hiermee soms toch afhalen. Vaseline was vroeger (1891) een merknaam. Geen vaseline gebruiken in combinatie met condooms. Vaseline tast het condoom namelijk aan.

vasocongestie: Het volstromen met bloed van de pik, de schaamlippen en de clitoris noem je vasocongestie.

vasopressine: Een hormoon dat er zeer waarschijnlijk voor zorgt dat mannetjes hun territorium bewaken en andere mannetjes aanvallen. Bij mensenmannetjes scheidt de hypofyse vlak voor het klaarkomen dit hormoon af.

vasotomie: Zie vasectomie.

vastbinden: Zie bondage.

vaste vriend(in): Een relatie met iemand die al een tijdje duurt heet een vaste relatie. Niet iedereen trouwt meer tegenwoordig. Je 'man' noem je dan je vriend of vaste vriend.

vastketenen: Zie bondage.

Vaticaanstad: Een onafhankelijk ministaatje in Rome. Hier woont de paus en zijn naaste medewerkers. Het Vaticaan is niet erg ruimdenkend wat sexualiteit betreft.

VD: Veneral disease. Een ouderwetse term voor soa (of STD).

veelwijverij: Een ander woord voor polygamie.

Veer, Kelly van der (06-05-1980): Vooral bekend bij haar voornaam Kelly. Geboren als Ferry. Een transsexueel die in 1997 het Veronica-programma De Travestieshow won. Daarna werd ze vooral door het programma Big Brother erg beroemd. In Big Brother kun je 'gewone' mensen zien die in een huis een aantal maanden zitten opgesloten. Vooral belangrijk voor de kijkers is, wie het met wie gaat doen en hoeveel je daarvan te zien krijgt. In 2000 had R. Kelly een top-40 hit met het nummer 'bad man'. Daarin zong hij dat hij het zwarte schaap van de Kelly Family is, toch?

veilig: Het is de bedoeling dat iedereen zich altijd zo veilig mogelijk voelt. Niet alleen bij zaken zoals verkeersveiligheid maar ook dat je jezelf kunt zijn zonder gediscrimineerd of gecriminaliseerd te worden.

veilig vrijen: Zie safe sex.

veilige periode: De dagen binnen een menstruatiecyclus dat je niet zwanger kunt worden. Neuken in deze periode is dus veilig. In de praktijk werkt dit niet echt. Dus andere maatregelen nemen als je niet zwanger wilt worden.

veiling: Zie slavenhandel.

velletje: Een ouderwets woord voor voorhuid.

venerische wratten: Zie genitale wratten.

venerische ziekte: Zo noemde men soa's vroeger. Venerius is Latijn voor toewijding aan de god Venus.

venerische zweren: Een soa die wordt veroorzaakt door bacteriën. Ze komen voor op de eikel, de anus en in en rond de kut. Deze soa is met antibiotica te genezen.

venerologie: Kennis over soa's. Een veneroloog bezit deze kennis.

Venilia: Godin van de liefde.

vent: Een volwassen man. Wanneer je een echte vent wil bedoel je geen jongeman die er dus nog jongensachtig uit ziet. Je wilt dan meestal een stoere, gespierde wat oudere kerel. In Vlaanderen gebruikt men het woord vent ook voor homo.

ventouse: Een zuignapapparaat die bij moeizame bevallingen soms gebruikt wordt.

Venus: Venus is de Romeinse godin van de liefde. De Nederlandse band Shocking Blue had een grote top-40 hit met het nummer 'Venus' in 1969 alsook in 1970. De Britse groep Bananarama behaalde met dat nummer in 1986, ook een top-40 notering.

Venus Urania: De beschermgod van de knapenliefde.

venushaar: Schaamhaar bij vrouwen.

venusheuvel: Mons Pubis. De plooiing van je kut(je). Deze oogt nogal heuvelachtig. Het bestaat uit vet dat het schaambeen bedekt. In de puberteit groeit hier dus het schaamhaar op. De venusheuvel beschermt vrouwen en meisjes bij het ertegen bonken tijdens het neuken. Wanneer de partner niet te hard stoot kan het gevoel dat ontstaat in de venusheuvel erg lekker zijn.

verafgoding: Zie aanbidden.

verantwoordelijk: Iedereen is verantwoordelijk voor zijn of haar daden. Ook wanneer je in een bepaalde situatie niet ingrijpt is dat een keuze. Leer kinderen verantwoordelijk te zijn zodat het geen meelopers worden.

verbaal geweld: Zie geestelijk geweld.

verbeelding: Zie fantasie.

verbinden, in de echt: Zie echt verbinden, in de.

verboden: Iets wat niet is toegestaan. Bijvoorbeeld dat het wettelijk verboden is. Ook spreekt men wel eens van verboden vruchten.

verboden vruchten: Dit zijn zaken waar je eigenlijk niet aan mag (of hoort te) komen. Meestal worden hier de geslachtsorganen van anderen mee bedoeld. Het is ook de titel van een top-40 hit van Ronnie Tober uit 1965. Een vrucht kan ook een ongeboren kind zijn.

verbonden: Twee personen die in de echt worden verbonden trouwen met elkaar. Ook kan je voor een geliefd persoon een sterke verbondenheid voelen.

verdorven(heid): Een hoer is volgens sommige een verdorven persoon. Of wanneer je naar porno kijkt ben je verdorven. Het aantal mensen die er zo over denken neemt gelukkig wel af.

verdriet: Zie huilen.

veredeling: Bij planten is veredeling een methode om een betere soort te kweken.

vergankelijkheid: Alles wat mooi is vergaat.

vergrijpen aan iemand, zich: Iemand die sex heeft met een ander tegen zijn of haar wil in vergrijpt zich aan hem of haar. Dit is uiteraard strafbaar.

verhouding: Twee personen die met elkaar een relatie hebben.

verjaardag: Het leuke aan een verjaardag is dat die dag jij alleen in het zonnetje staat. Zorg er voor dat mensen die jarig zijn een fijne dag hebben. Probeer dus verjaardagen goed te onthouden. Er is niets zo naar als in je eentje jarig te moeten zijn.

verkeer, sexueel: (verkeer, seksueel) Een wat ouderwetse term voor neuken.

verkeerd lichaam: Ook wel genderdysforie genoemd. Er zijn heel wat mensen die vinden dat ze in een verkeerd lichaam zitten. Ze kunnen zich operationeel om laten bouwen tot hun juiste geslacht.

verkeerd verbonden: Hier kun je terecht wanneer je bijvoorbeeld problemen hebt met je sexuele geaardheid in relatie tot je geloof. Ik zou willen zeggen, als god bestaat en liefde vertegenwoordigt dan zal god geen problemen hebben met vrijwillige sexuele relaties. Ook niet als twee mannen of twee vrouwen sex hebben. Molenlaan 146, 3055 GH Rotterdam; telefoon: 010-4181540. In België heb je: homoseksualiteit en geloof, C. Meunierstraat 95/8 Leuven; telefoon: 016-227609.

verkeerde kant: Van lesbo's en homo's werd vroeger gezegd dat ze van de verkeerde kant waren.

verkering: Wanneer je met iemand gaat heb je verkering. Dit hoeft niet te betekenen dat er al sex in het spel is trouwens. Het kan uiteraard wel. De persoon met wie je dan wat hebt noem je ook wel je verkering.

verketteren: Zie ketter.

verkleedpartij: Voor sommigen kan een verkleedpartijtje zeer opwindend zijn.

verkocht zijn aan iemand: Zie verliefdheid.

verkopen, je lichaam: Sex in ruil voor geld. Een hoer verkoopt zijn of haar lichaam dus. Eigenlijk is het verhuren omdat het voor een tijdje is. Je blijft overigens wel altijd de baas over je lijf.

verkrachting: Tegen iemands wil, dus onvrijwillig, iemand penetreren met een pik of één of ander voorwerp. Officieel noemt men alle penetrerende sex, dus ook vrijwillige sex, met iemand jonger dan zestien jaar verkrachting. Hier valt tongen, vingeren, pijpen en gepijpt worden dus ook onder. Zo is de Nederlandse wet. Het hebben van een verkrachtingsfantasie komt erg veel voor. Zowel fantaseren dat dit je overkomt als slachtoffer of dat je dit doet als dader. Dit hoeft uiteraard niet te betekenen dat je in het echt verkracht wilt worden of iemand wilt gaan verkrachten.

verlangen: Bij sexualiteit speelt verlangen vaak een grote rol. Wanneer een onbereikbaar iemand ineens bereikbaar wordt neemt de interesse voor hem of haar soms juist af. Dit kan ook voor  sexuele fantasieën gelden. De Ierse band U2 had in 1988 een top-40 hit met het nummer 'disire'.

verlatingsangst: Er zijn mensen met bindingsangst maar je hebt er ook die constant bang zijn om hun partner kwijt te raken. Zij hebben dus last van verlatingsangst. Praat hierover met je partner wanneer je dit door hebt van jezelf.

verlegen: Sommige personen zijn erg bang in hun contacten met andere mensen. Er zijn mensen die deze verlegen eigenschap juist sexueel aantrekkelijk vinden. Verlegen betekent niet dat hij of zij op sexueel gebied niets in te brengen heeft.

verleid(en/ing): Wanneer je iemand verleidt probeer je hem of haar geïnteresseerd voor jou te krijgen zodat hij of zij een (sexuele) relatie met je wilt aangaan. Veel mensen zijn makkelijk te verleiden wanneer een lekker ding in erotische kleding rondloopt.

verleidingstheorie: Vroeger dacht men dat jongens die homosexuele contacten hadden daardoor homo werden. Dit bleek niet het geval te zijn.

verlichting: De verlichting is vergelijkbaar met het humanisme. Onbevooroordeeld denken is als het goed is het resultaat van de verlichting.

verliefd(heid): Iemand die verliefd is is totaal verkocht aan een ander iemand. Hij of zij denkt non-stop aan die persoon. Ook kun je vreemde gevoelens krijgen zoals het 'vlinders in de buik'-gevoel. Aan iemand die straalt van verliefdheid is goed te zien dat hij of zij verliefd is. 'Een beetje verliefd' was een top-40 hit van André Hazes in 1981.

verloedering: De (sexuele) verloedering in de samenleving neemt flink toe. Dit hoor je vaak de oudere generaties zeggen. Dit is iets van alle tijden en zal ook wel altijd blijven. Wanneer een nieuwe generatie er andere normen en waarden op nahoudt is dit vaak beangstigend voor de oudere generaties. Zij praten dan in de trant van vroeger was alles beter. Iets dat vaak niet op gaat maar het verleden wordt dan geïdealiseerd.

verlokking: Net zoiets als verleiding.

verloofd: Vroeger ging je voordat je met iemand trouwde eerst een tijdje met hem of haar een verloving aan. Dit om de buitenwereld officieel te laten weten dat je samen wilt gaan en in de toekomst wil gaan trouwen. Wanneer het spaak loopt hoef je dan niet te scheiden. Sommige mensen doen hier nog aan. Denk aan het koningshuis waar iedereen eerst officieel verloofd is voordat men trouwen gaat. De volgorde: verliefd, verloofd, getrouwd wordt dan gevolgd.

verloofde: De persoon waarmee je verloofd bent.

verloskundige: De man of vrouw die helpt bij bevallingen. Ziekenhuizen hebben vaak een afdeling genaamd verloskunde.

verlovingsring: Een ring om aan te geven dat je met elkaar verloofd bent. Beide partners dragen er dan één om hun ringvinger.

verminking: Voor sommige kan 'sex' niet ver genoeg gaan. Ze gaan soms zo ver als lichamelijke verminking. Roestige spijkers door schaamlippen, doe-het-zelf castratie, pik eraf snijden of je zak op een plankje (laten) spijkeren. Alles wat men kan verzinnen komt wel eens voor. Mijn advies: bezint eer ge begint. Ook kan je (delen van) jezelf verminken omdat je een traumatische misbruikervaring hebt meegemaakt. Verminking van borsten omdat je die lelijk vindt komt ook wel eens voor. Niet verminken maar zoek hulp bij vrienden en/of hulpverlening tenzij je dit na zorgvuldig nadenken echt wilt in SM-verband. Nogmaals terugdraaien van verminkingen zullen meestal niet gaan en het kan zeer pijnlijk zijn en ontstekingen opleveren!

Vermolen, Ellemieke (13-10-1976): In de FHM 100 sexiest woman in the world (Nederlandse editie) stond zij in 2005 op de eerste plaats.

vernauwing: Zie voorhuidsvernauwing.

vernedering: Sommige mensen worden graag vernederd. Bijvoorbeeld door in het openbaar als hond of slaaf/slavin behandeld te worden.

verneuken: Betekent zoiets als verzieken of vergallen.

Veronica's Lekkerste: Een tv-programma dat startte in 2004 bij, je raadt het al, Veronica. In dit programma wordt een mooie meid en een knappe vent gekozen uit een groep vrouwen en een groep mannen.

veroveren, iemand: Je hoeft er geen hele veldslag voor te doen maar soms is het veroveren van iemand een hele klus en moet je je hele trukendoos opengooien eer dat het lukt.

verpleegster: Zie nachtzuster.

verrekijker: Zie telescoop.

versatile: Iemand die zowel actief als passief is (kan zijn) tijdens de sex. Bij homomannen dus iemand die graag neukt maar zich ook zelf graag laat neuken.

verschrompelen: In koud en zout water verschrompelt je pik tijdelijk. Ook als je oud wordt verschrompelt het wat van onderen net zoals de rest van je lichaam.

verse room: Extra 'room' toevoegen door het mannelijk bedienend personeel aan echte room. Wat zullen de klanten smikkelen.

versieren, iemand: Als je een jongen, meisje, man of vrouw als (sex)partner wilt moet je hem of haar eerst zien te versieren. Er zijn vele bekende en minder bekende versiertrucen. Probeer je in ieder geval niet beter voor te doen dan je in werkelijkheid bent. Welke truc werkt is voor iedereen verschillend. Veel succes in ieder geval toegewenst wanneer je op de versiertoer gaat. Je kunt jezelf ook aardig versieren met bijvoorbeeld sieraden.

verslaving: Je spreekt van een verslaving als je door dat herhaaldelijke gedrag schade oploopt in je dagelijkse leven. Je hebt vele verslavingen zoals, alcoholverslaving, drugsverslaving, gokverslaving maar bijvoorbeeld ook chatverslaving.

versmelting: Twee personen die innig met elkaar de liefde bedrijven versmelten tot een eenheid. Althans zo zegt men nogal eens. Ook een eicel en een zaadcel kunnen versmelten.

versnellingspook: Zo noemt men een pik ook wel eens.

verstand: Mensen zijn wezens met hersenen waarmee we veel kunnen. Gebruik deze dan ook en ga niet alleen op je gevoel af. Gevoelens kunnen misleidend zijn. Als je opgroeit tussen mensen die massaal van homo's walgen en ze dan ook uitroeit dan nemen velen dit gedrag klakkeloos over. Als ze toevallig opgroeien op een plek waar men homo's accepteert dan accepteren de meesten ineens wel homo's. Zorg ervoor dat je ongeacht je opvoeding zelf conclusies trekt gebaseerd op feiten en niet gebaseerd op angst of vooroordelen.

Verstandig Ouderschap: Zo heette de voorloper van De (Nieuwe) Sekstant. Het verenigingsblad van de NVSH. Verstandig Ouderschap verscheen in 1881 voor het eerst.

verstandshuwelijk: Een huwelijk tussen twee personen die niet van elkaar houden. Ze zijn getrouwd vanwege andere zaken zoals bijvoorbeeld om een verblijfsvergunning te krijgen.

verstrengeld: Wanneer je je armen en benen om iemand heen slaat en je partner doet hetzelfde dan zijn jullie samen verstrengeld met elkaar. Dit kan zeer intiem zijn.

vertederend: Zie schattig.

vertroetelen, iemand: Met iemand knuffelen of iemand in de watten leggen.

vertrouwen: Zorg ervoor dat mensen je kunnen vertrouwen. Dit geldt ook op sexgebied. In 1987 had George Michael een nummer één hit met het nummer 'faith'.

vertrouwens(arts/persoon): Een geestelijke hulpverlener waar je terecht kunt als je problemen hebt. Wat je met zo'n iemand bespreekt is vertrouwelijk. Alleen bij vermoedens van sexueel misbruik mag men tegenwoordig hun zwijgplicht doorbreken. Let dus op als je een gewenste strafbare sexuele relatie hebt. Niet iedere vertrouwensarts weet wat het beste voor je is.

verwaarlozing: Het verwaarlozen van kinderen is een vorm van kindermishandeling. Wanneer je nooit geslagen, sexueel misbruikt of uitgescholden wordt dan lijkt alles okay. Maar wanneer je nooit aandacht en liefde ontvangt is dat ook naar. Ieder kind heeft recht op liefde en aandacht. Volwassenen hebben hier trouwens ook behoefte aan. Let er ook op dat je je partner niet verwaarloost.

verwachting: Iemand die in verwachting is (van een kind) is zwanger.

verwantschap: Als twee personen zich nauw met elkaar verbonden voelen. Ook familieleden zijn verwant aan elkaar.

verwekken, kinderen: Neuken zodat de vrouw zwanger wordt en kinderen baart.

verwennen: Verwen elkaar!

Verwey-Jonker Instituut: Een instituut dat onderzoek doet naar bijvoorbeeld de Nederlandse zedenwet. Zij brengen dan advies uit naar de overheid. Zij laten zich hierin sterk beïnvloeden door de normen en waarden van de samenleving.

verwijfd: Er zijn homo's die zich erg verwijfd gedragen. Dit is hun goed recht maar ga er niet van uit dat elke homo zich zo gedraagt. Veel homo's gedragen zich 'gewoon'.

verzadigd: Wanneer al je sexuele behoeften weer zijn vervuld ben je verzadigd.

verzuiling: Rond 1950 was Nederland erg verzuild. Katholieken en protestanten leefden geheel langs elkaar heen. Zo behoorde een katholiek niet met een protestant te trouwen (gemengd huwelijk). Ook ging je als katholiek naar een katholieke school, een katholieke sportvereniging en je boodschappen deed je bij katholieke winkeliers. Socialisten en communisten waren toen ook belangrijke groepen. Gelukkig is aan deze gigantische onzin een einde gekomen. Sporen uit die tijd zijn er nog wel. Denk maar aan de omroepverenigingen en kranten die hun oorspronkelijke karakter nog vrij regelmatig tonen.

vestibulumklieren: Zo worden de klieren van Bartholin ook wel genoemd. Een ontsteking hieraan noemt men vestibulitis.

vet: De meeste mensen vallen op slank maar er zijn er ook veel die op dik en mollig vallen. Zij zoeken soms een vet varken /zwijn. Althans zo kom je dat wel eens tegen op het internet. Vet is ook een ander woord voor cool of gaaf.

Viagra: Sildenafil. Heel wat (oudere ) mannen hebben een probleem om hun pik stijf te krijgen. Sinds 1998 is hier een Viagrapil (van fabrikant Pfizer) voor op de markt. Je pik blijft dan een tijdlang stijf. Wel zijn er bijwerkingen zoals met bijna alle medicijnen. Je moet bijvoorbeeld oppassen als je een zwak hart hebt. De Viagrapil mag je alleen gebruiken als een arts het ermee eens is. Pillen zonder doktersvoorschrift kopen mag dus niet. Er zijn al verschillende doden gevallen door verkeerd gebruik. De werking berust overigens op beïnvloeding van de bloedvaten. De stof hiervoor verantwoordelijk heet sildenafil.

vibo: Afkorting van vibrator.

vibrator: Een vibrerend (bewegend) ding van plastic of rubber die dient om bij vrouwen en meisjes een orgasme te veroorzaken. Er zitten meestal batterijen in. Het trillende apparaat hou je tegen je kutje aan. Een dildo is een 'vibrator' die niet vibreert. Soms zit er een extra uitsteeksel aan die de clitoris lekker stimuleert. Een dildo stop je in je kut of kont. Dit kan bij een vibo trouwens ook.

Victoriaans: De tijd dat in Engeland Queen Victoria aan de macht was, is de meest preutse uit de geschiedenis. Een blote knie was in die tijd al taboe. Dit betekent overigens niet dat er 'stiekem' niet van alles gebeurde. De term Victoriaans staat tegenwoordig voor preutsheid en sexuele censuur maar soms ook voor schijnheiligheid. Queen Victoria regeerde trouwens van 1837 tot 1901.

videoclip: Clips worden alsmaar sexueler. Mannen en vooral vrouwen gaan steeds meer uit de kleren. Persoonlijk kan ik dit wel waarderen. De jeugd heeft gewoon minder moeite met naakt. Ze zien graag mooie lichamen. Ook de teksten van de liedjes zijn pornografischer dan vroeger. Wordt sexualiteit toch nog ooit een normaal verschijnsel? Ik hoop van wel. We moeten er wel voor waken dat we 'lelijke' personen niet gaan uitsluiten in de videoclips. Maar je hebt ook de punkachtige groepen die er weer heel anders uit zien. Hoe zij zich kleden is ook een verademing om te zien. Vrijheid in je doen en laten kan ik wel waarderen.

vies: Sex wordt nog vaak met vies geassocieerd. Denk aan de term 'vieze spelletjes'. Ook worden 'afwijkende' sexuele handelingen of geaardheden vaak vies genoemd. De term ziek valt ook nogal eens. Ik vind dat jammer want wat de één vies vindt kan een ander lekker vinden. Vaak leggen mensen hierdoor anderen maar ook zichzelf onnodig beperkingen op. Wie weet vinden ze iets wat ze vies of ziek noemen bewust of onbewust wel erg geil.

viespeuk: Zie viezerik.

vieze mop: Een mop over sex. Vraag: Wat is de overeenkomst tussen een Ferrari en een kutje van een jong meisje? Antwoord: Het is moeilijk instappen maar het rijdt fantastisch.

vieze plaatjes: Hiermee bedoelt men sexplaatjes. Erotische- of pure pornoplaatjes dus.

vieze spelletjes: Sexspelletjes (van kinderen) worden vaak vieze spelletjes genoemd. Zie ook vies.

vieze woorden: Woorden zoals poep en pies maar ook kut en lul.

viezerik: Iemand die 'vieze' dingen doet. Sex wordt nog erg vaak als vies gezien.

vijgenblad: Hiermee wordt het kruis, van een naakt iemand op een schilderij of bij een standbeeld, nogal eens bedekt. In plaats van vijgenbladen zie je ook wel wingerdbladen, banderollen of schelpen.

Village People, The: Een Amerikaanse band bestaande uit 'openlijk' homosexuelen. Ze kleedden zich extravagant en erg nichterig. Ze hadden in de jaren zeventig hits met onder andere 'in the navy' en 'YMCA'. The Village People hadden er twee vette nummer één hits mee in 1979. YMCA staat voor young men's christian association, deze organisatie heeft verschillende opvangcentra voor jongeren.

vinculum matrimonii: Huwelijksband in het Latijn.

vingeren: Een meisje of een vrouw kan zichzelf bevredigen door zich te vingeren. Dit is met je vinger in je kut(je) gaan op die manier dat het erg lekker voelt en je kut(je) ook lekker nat wordt. Je kan je uiteraard ook laten vingeren door je (sex)partner. Geef hierbij wel aanwijzingen zodat je optimaal geniet. Ook met je vinger in je anus spelen noemt men vingeren. Op deze manier kunnen jongens en mannen ook gevingerd worden al dan niet door zichzelf. Vaak vingeren vrouwen zich door snel en ritmisch te wrijven over hun kutje en gaan ze niet met hun vinger(s) naar binnen. Zie ook masturberen. Cindy Lauper had in 1984 een top-40 hit met het nummer 'she bop'. Dit nummer was een ode aan de zelfbevrediging.

vingerhoedje: De hoeveelheid sperma die een man of sexueel rijpe jongen per keer spuit is niet meer dan de inhoud van een vingerhoedje. Dit lees je wel eens wanneer vrouwelijke sexuologen uitleg geven over sperma. Blijkbaar verwachten vrouwen en meisjes nogal eens een grotere hoeveelheid. Een vingerhoedje gebruikt men trouwens bij het naaien (met naald en draad).

virago: Een ander woord voor een manwijf.

virgin: Engels voor maagd. Er is ook een recordlabel dat Virgin heet. Afkomstig uit het Latijn heb je het woord viriginaal. Het Engelse sterrenbeeld voor maagd heet Virgo. Madonna had in 1984 een hit met het nummer 'like a virgin'.

viriel: Een moeilijk woord voor mannelijk.

virilisatie: Of virilisme. Wanneer er mannelijke geslachtskenmerken bij vrouwen ontstaan spreek je van virilisatie.

virtuele (kinder)porno: Porno gemaakt met een computer zonder gebruik te maken van echte acteurs en actrices. Virtuele kinderporno heeft men in Nederland in 2002 strafbaar gesteld. Het virtuele (niet bestaande) kind moet blijkbaar beschermd worden tegen deze 'verderfelijkheden'. Mangaporno van en met minderjarigen en andere getekende kinderporno is niet strafbaar tenzij het nagetekend is van echte kinderporno. Maar een foto met echte porno combineren met een foto van een echt kind mag dus niet.

virtuele sex: (virtuele seks) Sex met behulp van een computer. Met de computer kun je tegenwoordig een hoop. Zo ook porno maken zonder echte acteurs of actrices.

virus: Verkoudheid maar ook HIV ontstaat door een virusinfectie. Het nare van een virus is dat het telkens een net iets andere vorm heeft. Dit maakt de bestrijding ervan erg lastig. Verkoudheid gaat wel weer over maar HIV kan uiteindelijk tot aids leiden.

visje prikken, een: Zo noemt men neuken ook wel eens.

vislucht: Mannen die homo zijn praten soms met afschuw over sex met vrouwen. Wanneer ze het over vislucht hebben bedoelen ze de lucht van de kut van een vrouw. De geur ontstaat trouwens door bepaalde bacteriën, namelijk de coccen. Deze coccen produceren amoniakverbindingen die sterk ruiken. Wanneer je naast de coccen ongeveer evenveel lactobacillen in je kut hebt ruik je niets. Alleen bij een overmaat aan coccen ruik je dus de 'vislucht'.  De vagina is van nature licht zuur. Sperma is basisch. Wanneer sperma de zuurgraad iets verandert in de vagina gaan de coccen juist sterk groeien. Door de vagina te reinigen, met bijvoorbeeld een vaginaaldouche, voorkom je dit dus. De originele zuurgraad wordt dan weer hersteld. Gebruik ook nooit zeep die de zuurgraad verandert als vrouw-zijnde.

Visser, Ds. Hans (03-04-1942): Een dominee die zich inzet voor minderheden zoals drugsverslaafden, transsexuelen, travestieten, SM-ers en pedofielen. Hij is verbonden aan de Rotterdamse Pauluskerk. In Frankrijk had je de Belgische Joseph Doucé (13-04-1945 † 19-07-1990) die zeer waarschijnlijk, vanwege zijn sympathie voor pedo's, is vermoord door de Franse geheime dienst. Doucé was ook één van de oprichters van de overkoepelende homo-organisatie ILGA.

Vlaamse pot, in de: Een komedie-serie die Veronica uitzond. Het was de eerste serie waarin de hoofdrolspelers homo's speelden.

vlag, (rode): Ze heeft de (rode) vlag buiten hangen betekent dat ze ongesteld is.

vlam, oude: De persoon waar je vroeger verliefd op was.

vleeskanon: Zo noemt men een pik ook wel eens.

vleeskeuring: Iemand die in het uitgaansleven personen alleen op uiterlijk loopt te keuren is bezig met een vleeskeuring.

vleesknopje: Of vleesknoopje. Zo noemt men een kut ook wel eens.

vleeslullen: Zie bloedlullen.

vleien: Leuke complimentjes aan iemand geven zoals: "Wat zie je er leuk uit vandaag". Hier raak je door gevleid. Of je wordt boos en vraagt: "Zag ik er gisteren niet leuk uit dan?".

vleselijke gemeenschap: Een erg ouderwetse term. Er wordt neuken mee bedoeld. Zo ook één vleesch worden.

vliesje: Liesje, heb jij je vliesje nog? Zie maagdenvlies.

vliezen breken, de: Of het water breekt. Wanneer bij het begin van een bevalling het membraam waarin de foetus zit wat openscheurt komt er vruchtwater vrij. In de volksmond noemt men dit het water breekt.

vlinders in je buik: Dit is een eigenaardig gevoel in je buik dat je kunt voelen als je verliefd bent. In 1984 had Malcolm McLaren een top-40 hit met het nummer 'madam Butterfly: un bel di vedremo (one fine day)'.

vloeien: Meisjes en vrouwen die ongesteld zijn kunnen zeggen: "Oei ik vloei".

vloeken: Vooral oudere en gelovige mensen ergeren zich bont en blauw aan het vele gevloek. Houd hier een beetje rekening mee.

vlokkentest: Een test om een foetus te onderzoeken op het syndroom van Down.

vlokkenvlies: Het buitenste vlies van een embryo.

vluggertje: Een snelle wip.

vochtig: Zie nat. Zorg altijd voor vochtige (verpakte) doekjes op je toilet. Ik zal ze zelf ook eens gaan aanschaffen.

voelen: Voel er lekker op los bij personen die graag bevoeld willen worden.

voetbal: Mannen houden van bier, sex en voetbal. Vaak wint voetbal het nog van de sex ook. Althans na een wedstrijd is daar nog genoeg tijd voor over. Tijdens belangrijke voetbalevenementen is gebleken dat men minder op het gebruiken van voorbehoedsmiddelen let. De vraag naar morning-afterpillen is dan namelijk veel groter. Het kan natuurlijk ook komen dat men gewoon vaker aan sex doet na een wedstrijdje kijken. Mijn excuses voor de generalisatie van mannen. Het schijnt dat er enkele uitzonderingen bestaan.

voeten: Je hebt ware voetfetisjisten. Zij worden erg geil van iemands voeten (voetjes). Het strelen en kietelen van voetjes kan voor beide deelnemers erg leuk zijn. Ook tenenzuigen windt velen op.

voetje vrijen: Met je voeten iemand anders voeten of kruis strelen. Dit kan tijdens een sfeervol dineetje in een restaurant.

voetneuken: Met je voet voor een deel in iemands kut of kont gaan. Of dat past? Bij mij niet.

vogeltje: Zo noemt men een pik ook wel eens. Het woord vogelen werd vroeger wel gebruikt voor neuken. Een vogeltje in een kooi waarvan het deurtje openstaat is symbolisch voor het verlies van de maagdelijkheid. In 1980 hadden de electronica's een top-40 hit met het nummer 'de vogeltjesdans'. Hun opvolger 'de poesjesdans' werd geen hit.

Vogue: Een modeblad met veel foto's van modellen. De foto's zijn vaak erotisch van aard.

Vogue-Bambini: Een modeblad met foto's van kindermodellen. De foto's zijn vaak erotisch van aard.

volblaffen: Een kut volblaffen betekent een kut volspuiten.

volmaakt: Niemand is volmaakt, houd hier rekening mee als je jezelf of anderen beoordeeld.

volspuiten: Sperma in iemands kut(je), mond(je) of kont(je) spuiten. Voor volpompen zie pompen.

voluptueus: Een ander woord voor wellustig.

volwassen: Officieel iemand die achttien jaar of ouder is. Ook wel iemand die sexueel rijp is.

volwassene: Iemand die volwassen is.

vonken overspringen: Als je op iemand valt is het voor je te hopen dat het wederzijds is. Dat de vonken dus naar beiden overspringen.

voogd(ij): Gewoonlijk hebben je ouders de voogdij over kinderen. Wanneer zij komen te overlijden of als ze niet in staat zijn (worden geacht) om hun kinderen op te voeden dan krijgt een voogd de voogdij over de kinderen totdat ze wettelijk meerderjarig zijn. Dan stopt de officiële bevoogding.

voorbeeldfiguur: Bekende homo's en lesbo's zijn voor velen een voorbeeldfiguur. Het zorgt er vaak voor dat ze makkelijker uit de kast durven te komen wanneer beroemde mensen hun voor gingen. Ouders zijn voor hun kinderen vaak een voorbeeldfiguur voor hoe het wel (of juist niet) moet.

voorbehoedsmiddel: Dit zijn middelen om zwangerschappen te voorkomen. Tot 1970 gold er in Nederland een wettelijk verbod op voorbehoedsmiddelen. Bekende voorbehoedsmiddelen zijn: het condoom, de pil en het spiraaltje.

voorbindpenis: Of voorbinddildo. Een namaak pik die je om je middel kunt binden. Vrouwen kunnen op deze manier ook een kut of kont penetreren. Het gevoel is voor degene die neukt niet hetzelfde uiteraard als met een echte pik. Hier gaat het vooral om het meegenieten met de gevoelens die je zo aan je partner schenkt.

voorgeil: Een ander woord voor voorvocht.

voorgevel: Flinke borsten noemt men wel eens zo.

voorhof: Het gebiedje tussen de binnenste en buitenste schaamlippen noemt men voorhof.

voorhuid: Dit is de huid rondom de eikel. Deze is naar achteren te schuiven. Bij heel jonge jongens gaat dit nog niet, de voorhuid zit dan nog gedeeltelijk vast aan de eikel. Van de vier jarigen kan negentig procent de voorhuid geheel naar achteren schuiven. Forceer in ieder geval nooit. Aftrekken noemt men soms ook wel voorhuidjoggen.

voorhuidsvernauwing: Wanneer de voorhuid niet over de eikel te schuiven is spreekt men van voorhuidsvernauwing. Bij een jongetje van zes maanden oud kan de voorhuid meestal al deels terug geschoven worden. Forceer nooit. Raadpleeg zo nodig (na enig oefenen bij jezelf) een huisarts.

voorkeur, sexuele: (seksuele voorkeur) Eigenlijk is de term sexuele voorkeur beter dan de term sexuele geaardheid. Dit omdat geaardheid zo vast ligt en iemand vaak niet voor de volle honderd procent hetero of wat dan ook is. Voor voorkeurdeler zie gevoelsgenoot.

voorlichting: Zie sexuele voorlichting.

voorlichtingsboeken: Vind je het eng om je kind sexueel voor te lichten. Wie weet helpt het om gebruik te maken van een voorlichtingsboek. Laat het niet alleen aan de school over. De voorlichting laat vaak nogal te wensen over. Het is nog sterk voor verbetering vatbaar. Wie weet leer je er zelf ook nog wat bij. Je hoeft niet bang te zijn om er te vroeg mee te beginnen. Als het kind er geen interesse in heeft leg je het gewoon in de kast. Wel zo dat hij of zij weet waar het ligt. Wie weet lezen ze het liever alleen. Merk wel op dat ze erover kunnen praten wanneer ze dat willen. Het beste laat je dit merken door er zelf ook openlijk over te spreken, over je eigen (sexuele) gevoelens dus.

vooroordelen: Vooroordelen bestaan al zolang de mensheid bestaat. Probeer onbevooroordeeld naar ieders mening te luisteren om zo tot de juiste conclusies te komen. Bekende vooroordelen zijn dat sex op jonge leeftijd schadelijk is en dat alle homo's zich nichterig gedragen.

voorovergebogen staan: Zie gebukt staan.

voorspel: Het geheel aan sexuele handelingen voor het eigenlijke neuken. Hierbij gaat men er eigenlijk vanuit dat na het voorspel altijd neuken volgt wat uiteraard niet vanzelfsprekend is.

voorstanderklier: Een ander woord voor prostaat.

voortijdig klaarkomen: Zie vroegtijdig klaarkomen.

voortplanting: Er voor zorgen dat je kinderen krijgt. Wanneer een soort zich niet voortplant zal deze uitsterven. Kerkelijk leiders keurden alleen sex goed wanneer het nageslacht tot gevolg had. Masturbatie, homosex, sex met onrijpe kinderen waren uit den boze. Dat laatste idee leeft nog steeds sterk. Homosex wordt steeds normaler.

voortplantingsorganen: Organen zoals pik, kut, ballen, baarmoeder enzovoorts.

voorvocht: Men noemt het vocht wat uit de pik van de man komt voordat hij klaar is gekomen voorvocht. Dit voorvocht kan alleen zaadcellen bevatten als je daarvoor al een keer bent klaargekomen zonder daarna geplast te hebben. In dat geval zou dus een eicel kunnen bevruchten door het voorvocht 'alleen'. Voorvocht wordt gemaakt door de Cowper-klieren (glandula bulbo-urethralis). Deze klieren zitten vlak bij de prostaat. Voorvocht is nuttig wat betreft het onschadelijk maken van achtergebleven pis in de pisbuis. Ook zorgt voorvocht voor een soepelere penetratie.

voorwerpen inbrengen: Pas op hiermee! Breng nooit breekbare of scherpe voorwerpen in. Zorg er ook voor dat je nooit iets helemaal inbrengt. Behalve dat dit zeer gevaarlijk kan zijn is het ook gênant om zo bij een arts te belanden.

voorzien: Ben jij al voorzien? Dat je dus al een relatie hebt of niet.

voyeurisme: Kijken naar iemand die sex heeft met zichzelf of met anderen. Mensen kijken ook graag stiekem, zodat degene die sex heeft/hebben niets merkt/merken. Het kijken naar pornofilms is ook een vorm van voyeurisme. 'Voir' is Frans voor 'zien'.

vozen: Sexueel stoeien en knuffelen met elkaar noem je ook wel vozen.

vragen: Het zou mooi zijn wanneer iedereen vragen over sexualiteit durfde te stellen. Er zijn nog velen die dit niet durven omdat ze denken (weten) dat ze hier niet over horen te praten met bijvoorbeeld hun ouders, vrienden enzovoorts. In 1982 had de Zangeres Zonder Naam een top-40 hit met het nummer 'vragende kinderogen'.

vrede: Wat is er mooier dan een vreedzame wereld? Wanneer je nooit je (sexuele) gevoelens hoeft te onderdrukken zal dat alvast een hoop schelen. De Duitse Nicole scoorde in 1982 een nummer één hit in de top-40 met het nummer 'ein bisschen Frieden/een beetje vrede'. Hiermee had ze ook het Songfestival gewonnen. Het nummer 'give peace a chance' was twee keer een top-40 hit. Ten tijde van de Vietnam oorlog en later tijdens de golfoorlog. In 1969 van John Lennon & The Plactic Ono Band; in 1991 van Peace Choir (Sean Lennon & Friends).

vreemde man(nen): Kinderen worden vaak gewaarschuwd voor 'vreemde mannen'. Hiermee worden meestal pedofielen bedoeld. Helaas worden kinderen zo bang gemaakt voor veel mannen waardoor ze alleen contact hebben met hun ouders en leeftijdsgenootjes. Zie ook onbekenden.

vreemdgaan: Of buiten de deur eten. Dit is wanneer je een partner hebt en je doet het stiekem met een ander iemand. Wanneer je beide afspreekt dat vreemd gaan in orde is, is er niets aan de hand. Maar doe niet net alsof je trouw bent terwijl je vreemd gaat. Dit voorkomt erg veel leed. Mensen staan er vaak volledig achter om nooit vreemd te gaan totdat ze in een situatie komen met een geil iemand dat ze denken, ach mijn partner komt er toch niet achter. Maar nogal eens komt de partner er wel achter met alle ellende van dien.

vriend(je): Een mannelijk persoon waarmee je een hechte vriendschap hebt. Dit kan zowel een sexuele als niet-sexuele relatie zijn.

vriendelijk: Zie aardig.

vriendin(netje): Een vrouwelijk persoon waarmee je een hechte vriendschap hebt. Dit kan zowel een sexuele als niet-sexuele relatie zijn.

vriendschap: Een relatie zonder sex. Deze kunnen net zo waardevol zijn zo niet waardevoller dan sexuele relaties. Vriendschap was lange tijd (1949-1964) de naam van het blad dat het COC uitgaf. Op den duur ging het blad meer aandacht besteden aan vrouwen en minder aan pedofilie. Het Goede Doel had in 1983 een top-40 hit met het nummer 'vriendschap'.

vrij(heid): Wanneer je jezelf vrij voelt. Vrijheid is leven zonder angst. Dat je mag zijn wat je bent en denken wat je maar wilt. Plus dat je mag doen wat je maar wilt, zolang je anderen hiermee maar geen schade toebrengt. Ook noem je dat iemand zonder een vaste relatie nog vrij is. George Michael had twee hits met nummers waarvan de titel 'freedom' was. In 1984 met Wham! en in 1990 solo. Het solonummer werd in 1996 door ex-Take That zanger Robbie Williams gecoverd. De Amerikaanse zanger Stevie Wonder had in 1989 een top-40 hit met het nummer 'free'.

vrijage: Zie vrijpartij.

vrijdag: Deze dag is vernoemd naar de godin van de liefde.

Vrije Sekspartij: Een politieke partij die in Amsterdam een de gemeenteraadsverkiezingen van 1970 deelnam. De partij wilde onder andere pornografie legaliseren. Ze haalden geen zetel.

vrijen: Een ander en ook 'netter' woord voor neuken. Alleen neuken is vooral penetratie terwijl vrijen ook strelen, beffen enzovoorts inhoudt. Het is dus wat ruimer dan neuken.

vrijer: De persoon met wie je vrijt.

vrijerig: Vrijerig is iemand die graag zin heeft om te vrijen. Hiermee wordt in dit geval geen penetrerende sex bedoeld. Maar meer knuffelsex. Sommige kleine kinderen zijn bijvoorbeeld erg vrijerig.

vrijerspad/vrijersvoeten: Een paadje waar een paartje kan vrijen. Iemand die op vrijerspad gaat zoekt een sexpartner. Ook wel op vrijersvoeten genoemd.

vrijgezel: Iemand die zonder vaste relatie door het leven gaat. Sommige balen ervan dat ze maar geen (geschikte) partner vinden om samen mee door het leven te gaan. Anderen blijven juist graag vrijgezel. Benny Neijman had een hit met de single 'vrijgezel'.

vrijgezellenfeest: Of hengstenbal. Of bachelor's party. Omdat je als je getrouwd bent niet meer de beest mag uithangen (althans zo was het vroeger) organiseerden vrienden van een man die bijna ging trouwen een vrijgezellenfeest voor hem. Op dat feest waar zijn toekomstige vrouw niet aanwezig mocht zijn, werden dan nogal eens stripteases uitgenodigd of soms zelfs hoeren.

vrijheid: Zie vrij.

vrijheid blijheid: De jaren zeventig gedachte. Laat iedereen doen wat hij of zij wil op sexgebied. Ik ben het hier geheel mee eens. Je moet alleen wel toezicht houden dat bijvoorbeeld kinderen niet misbruikt worden. Laat ze zelf beslissen met wie ze om willen gaan en wat ze fijn vinden om te doen. Daadwerkelijk misbruik valt naar mijn mening zo beter op dan zoals het nu is.

vrijpartij: Wanneer twee of meer mensen samen bezig zijn met sex spreek je van een vrijpartij. Je kunt het zo uitgebreid en afwisselend maken als je wilt.

vrijwillig: Iets wat je zonder dwang doet. Dus niet tegen je wil in.

vroedvrouw: Een ander woord voor kraamvrouw. Zie kraambed.

vroeg geboren worden, te: Sommige baby's komen eerder dan de negen maanden zwangerschap al naar buiten. Ze zijn vaak nog zeer klein en zwakjes. Vaak moeten ze een tijdje in een couveuse liggen. Hoe eerder je wordt geboren hoe kleiner je overlevingskansen worden.

vroegrijpheid: Iemand die vroeg rijp is.

vroegtijdig klaarkomen: Ejaculatio praecox. Veel jongens en mannen hebben last van een te snelle zaadlozing. Wanneer ze hun pik in een kut, kont of mond willen doen spuiten ze soms meteen of binnen een minuut. Dit kan onprettig zijn voor jezelf en/of je partner. Vooral jongens met weinig sexervaring overkomen dit nogal eens. De zogenaamde knijptechniek wil soms wel helpen. Te vroeg klaarkomen heeft lang niet altijd met ervaring, spanning en geilheid te maken. Het kan te maken hebben met een foutje van neurotransmitters in de hersenen. Dit is tegenwoordig met medicijnen op te lossen. Voor meer informatie hierover kun je het boek 'klaar is Kees' van dr. Marcel Waldinger lezen.

Vrolijk, boekhandel: Dit was een homo- en lesboboekhandel te Amsterdam. Vrolijk werd in 1984 opgericht. De boekhandel begon in de Voetboogstraat 7. Later verhuisde ze naar Paleisstraat 135. In 2013 en, na een doorstart, in 2017 ging Vrolijk failliet. Tegenwoordig is Vrolijk nog als gay book shop actief op het internet. Internet: vrolijk.nu.

vrouw: Een volwassen geworden meisje. Officieel iemand van achttien jaar en ouder. Ook wel eens iemand die al ongesteld kan worden. Wanneer je het over je vrouw hebt bedoel je je echtgenote. Bij diersoorten spreek je over het mannetje of het vrouwtje.

vrouwelijk: Alles wat we met de vrouw associëren. Het tegenovergestelde van mannelijk.

vrouwelijke minnewoede: Een oude term voor nymfomanie.

vrouwenarts: Zie gynaecoloog.

vrouwenbesnijdenis: Zie besnijdenis.

vrouwencondoom: Een condoom gemaakt van polyurethaan (= een plastic) voor meisjes en vrouwen. Ze moeten deze in hun kut inbrengen. Het condoom heeft twee ringen, de kleinste ring aan het begin gaat de kut in en de grotere ring aan het uiteinde blijft buiten. Een pik kan zo dus safe in het condoom spuiten. Het condoom, dat wijder is dan een gewoon condoom, is in de jaren negentig geïntroduceerd maar is niet zo'n groot succes. Weinigen gebruiken het.

vrouwenemancipatie: De emancipatie waardoor vrouwen gelijke rechten kregen als mannen. In sommige landen is deze emancipatie nog ver te zoeken. In Nederland is er al een hoop ten goede veranderd. De 21-ste eeuw zou wel eens de eeuw van de vrouw kunnen worden. Eindelijk vrij. Laten we alleen de mannen en kinderen niet vergeten anders kunnen we weer opnieuw met emanciperen beginnen. Zie ook de website Internationaal Informatiecentrum en Archief voor deVrouwenbeweging: www.iiav.nl.

vrouwenhandel: Het komt helaas nog altijd altijd voor dat vrouwen naar Nederland worden gehaald om gedwongen te worden in de prostitutie te gaan werken. Vaak wordt tegen hen gelogen over hun toekomstige baan wanneer ze hierheen worden gehaald. Eenmaal in Nederland zijn ze machteloos omdat ze hier illegaal zijn en ook de taal totaal niet spreken. De laatste jaren treedt de politie hier meer tegen op. Er zijn ook illegale prostituées in Nederland werkzaam die hier (wegens omstandigheden) zelf voor gekozen hebben.

vrouwenhater: Iemand die dit is generaliseert te veel en relativeert te weinig.

vrouwenring: Zo noemt men een pessarium ook wel eens.

vrouwenspuit: Een apparaat uit de zeventiende eeuw die zwangerschappen zou voorkomen. Het was een soort dildo en een spuit ineen. Deze spuiten waren meer een vorm van kwakzalverij.

vrouwenverslinder: Iemand die de ene na de andere vrouw als partner heeft. De term mannenverslinder wordt veel minder gebruikt.

vrouwonvriendelijk: Er zijn nog altijd mannen die vrouwen als tweederangs burgers beschouwen. Dit is aan hun gedrag ten opzichte van vrouwen dan te merken. Hopelijk worden ze binnenkort wijzer. De jongere generaties zijn vertrouwder met gelijke rechten van de verschillende geslachten.

vrucht(en): Zie verboden vruchten of foetus.

vruchtafdrijving: Een ouderwtes woord voor abortus.

vruchtbaar: Het tegenovergestelde van onvruchtbaar.

vruchtvlies: Of amnion. De binnenlaag van het membraan waarin een foetus zit.

vruchtwater: Het water waar een foetus zich in bevindt.

vruchtwaterpunctie: Onderzoek van het vruchtwater om zwangerschapsproblemen vroegtijdig op te sporen. Aangezien dit niet zonder gevaar is, denk aan een spontane abortus, doet men vooral vruchtwaterpuncties bij vrouwen met verhoogde risico's op bijvoorbeeld een kindje met het syndroom van Down. Oudere vrouwen hebben hier meer kans op vandaar dat pas bij vrouwen ouder dan 35 een vruchtwaterpunctie wordt gedaan. Tegenwoordig doet men onderzoek of via het bloed van de vrouw te zien is of de foetus het syndroom van Down heeft.

VSSM: Vereniging studiegroep sado-masochisme. Een vereniging van SM-ers. Leden ontvangen het verenigingsblad met daarin ook informatie over SM-party's. SM is een vorm van sex die steeds normaler begint te worden. Vroeger zag men het toch vooral als een afwijking. Postbus 3570, 1001 AJ Amsterdam; telefoon: 0592-407163; internet: www.vssm.nl.

vuilbekken: Vieze woorden zeggen.

vuiligheid: Veel mensen vinden dat er een hoop vuiligheid op tv wordt uitgezonden. Ze bedoelen dan meestal programma's over sex. Zie ook vies.

vuillikkerij: Mensen die graag gore dingen op- en/of schoonlikken doen aan vuillikkerij.

vuilnisbeltsex: (vuilnisbeltseks) Er zijn mensen die graag viezigheid over zich heen gooien. Dat vinden ze dan opwindend. Bijvoorbeeld een pak vla over je naakte lijf. In Amerika heb je hier zelfs een apart blad voor. Ook heb je in arme landen mensen die op een vuilnisbelt aan sex doen omdat ze dat extra geil vinden. Misschien vergelijkbaar met mensen die het graag op begraafplaatsen doen.

vuistneuken: Nederlands voor fist-fucking.

vulgair: Een ander woord voor vies.

vulploeg: In de Gamma zag ik laatst een erg mooie jongen in een overall waarop vulploeg stond te lezen (kan ook op shirt gestaan hebben). Ik vraag me af wie die ploeg in het magazijn allemaal al gevuld heeft.

vulva: Een ander, meer wetenschappelijk, woord voor kut. Vulva betekent zichtbaar. Vulva betreft dus eigenlijk alleen de zichtbare delen van de kut en niet het binnengedeelte.

vunzig: Een ander woord voor vies.

vurig: Een vurig iemand is iemand die woest is of iemand die erg heet en passievol is.

vuur en vlam staan, in: Wanneer je voor iemand in vuur en vlam staat ben je op die persoon verliefd. Er zijn SM-ers die vuur in hun sexspel gebruiken. Brandende lucifers bij iemands huid bijvoorbeeld. Ik hoef je niet te vertellen hoe gevaarlijk dit is. Heb je een vuurtje voor mij is een veel gebruikte versiertruc. Eigenlijk moeten we hier wat anders voor verzinnen omdat roken schadelijk is voor de gezondheid. Wie heeft er een idee? Bruce Springsteen had in 1985 een nummer één hit in de top-40 met het nummer 'I'm on fire'. In 1987 had hij trouwens een hit met de single 'fire'.

vuurtoren: Zo noemt men een pik ook wel eens.

VVS: 'Vlaamse Vereniging voor Seksuologie vzw'. Hier zijn Vlaamse sexuologen bij aangesloten. Adres: Groot Begijnhof 3613; 3000 Leuven; e-mail: info@vvseksuologie.be.

VWA: 'Vereniging werkgroep algolagnie'. Een vereniging voor SM-ers. Postbus 229, 3500 AE Utrecht; telefoon: 06-55574832.