S
home
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

saai: Saaiheid in een relatie kan funest zijn. Als je vindt dat je (sex)partner saai is zeg dat dan zodat jullie daar wat aan kunnen doen. Laat het niet op z'n beloop en dan stiekem naar een andere partner gaan uit zien. Wees wel eerlijk tegen elkaar.

sabbelen: Sabbelen is vaak erg lekker. Kinderen sabbelen aan tieten, fopspenen en hun duim. Ook volwassenen houden vaak van sabbelen.

sabel: Zo noemt men een pik ook wel eens.

sacofricose: Aftrekken van jezelf door een gat in je broekzak. (bron: gaysite.nl)

Sacher-Masoch, Chevalier Leopold von (27-01-1836 † 09-03-1895): Een Oostenrijkse schrijver uit de negentiende eeuw. Zijn boek 'Venus im Pfelz' (Venus in bont) gaat over een zeer onderdanig iemand en zijn Meesteres. De tweede term uit sadomasochisme komt hier vandaan. De eerste is afkomstig van de Sade.

Sade, Markies de (02-06-1740 † 02-12-1814): Donatien Alphonse François de Sade. Een Franse schrijver die veel gruwelijke sexuele handelingen heeft beschreven met volwassenen, dieren en kinderen. De term sadisme is afkomstig van zijn naam. Zijn verhalen hadden trouwens niets met vrijwillige 'sex' te maken. Zijn boek 'Juliette' is in veel westerse landen ooit verboden lectuur geweest. De Sade was trouwens behoorlijk masochistisch. Hij hield ervan geslagen te worden met een zweep. De filmmaker Pier Paolo Pasolini (05-03-1922 † 02-11-1975) heeft een sadistische film op zijn naam staan. Deze film uit 1975 heet 'Salo' of 'de 120 dagen van Sodom'. Niet lang daarna werd Pasolini vermoord. In 1986 had de zangeres Sade een top-40 hit met het nummer 'never as good as the first time'.

sadisme: Mensen die genieten van andermans leed kun je sadisten noemen. Bij SM is alles als het goed is vrijwillig (behalve sommige fantasieën). Dit is zeg maar nagespeeld sadisme.

sadomasochisme: Zie SM.

safe sex: Veilige sex. Sex dus waarbij je geen gevaar loopt op besmetting van soa's. Internet: www.safesex.nl.

saffisch: Zie sapphische liefde.

salax: Het Latijnse woord voor geil(heid).

saliromanie: Geil worden door jezelf of anderen vies te maken. Satir betekent bevuilen. Zie ook vuilnisbeltsex.

samenleving hebben: Een ouderwetse manier om het over neuken te hebben.

samenlevingstest: Neuken op een afgesproken tijdstip en daarna voor onderzoek naar een ziekenhuis voor testen. Dit doet men soms bij paren die maar geen kinderen kunnen krijgen.

samensmelten: Een eicel en een zaadcel kunnen samensmelten alsook twee geliefden die in een innige omhelzing liggen.

samenwonen: Een paar dat bij elkaar woont zonder getrouwd te zijn. Tegenwoordig komt dit veel voor. Vroeger was het een schande om ongetrouwd samen te wonen.

San Francisco: De Amerikaanse stad die het tolerantst is wat homosexualiteit betreft. Vergelijkbaar met wat Amsterdam voor Nederland is. In 1967 had Scott McKenzie een nummer één hit in de top-40 met het nummer 'San Francisco (be sure to wear flowers in your hair)'.

sandwich: Wanneer een vrouw of een meisje zich tegelijkertijd anaal en vaginaal laat neuken door twee mannen spreekt men van een sandwich. Eén man ligt dan meestal onder de vrouw haar anaal te neuken, de ander staat haar vaginaal te neuken. Wanneer de vrouw of het meisje nog een derde persoon pijpt is voor velen het feest compleet. Hawaii noemde men vroeger trouwens Sandwich-eilanden.

sanitair: Als er tijdens een tenniswedstrijd op televisie een sanitaire stop is betekent dit gewoon dat er een plaspauze is. De wc-pot en de wasbak is dus het sanitair.

sapioseksueel: Mensen die zich seksueel aangetrokken voelen tot zeer slimme mensen.

sapphische liefde: Sapfische liefde. Lesbische liefde. Dit woord gebruikt men vandaag de dag trouwens niet meer.

Sappho: Zie lesbisch.

sappig kutje: Een nat kutje wordt vaak een sappig kutje genoemd. Smullen maar.

SAR: Stichting Alternatieve Relatiebemiddeling. Deze stichting biedt directe sexuele hulp aan mensen met een handicap. Voor veel gehandicapten is dit de enige manier om sexuele contacten met iemand anders te hebben. De behoefte aan sex is bij hun net zo groot als bij niet gehandicapte personen. Je kan jezelf opgeven om sexuele vrijwilliger te worden. Internet: www.stichtingsar.nl

sassen: Een ander woord voor plassen.

satanische rituelen: Rituelen om Satan (de duivel, Diabolos) te aanbidden. Bij zedenzaken met kinderen doen soms de wildste geruchten de ronde. Zoals kinderen die geslacht worden op een altaar, kinderen die bloed moeten drinken en ga zo maar door. In 99 van de 100 gevallen (of misschien wel allemaal) blijken deze satanische rituelen alleen in de hoofden van paniekzaaiers te zitten en hebben ze in het echt niet plaatsgevonden. Gelovige mensen zijn hier meestal vatbaarder voor. Satanisme en hekserij wordt onder jongeren steeds populairder. Zolang je het maar niet al te serieus neemt kan het geen kwaad. Vaak doen onzekere en ontevreden jongeren hieraan mee. Doe nooit jezelf of iemand anders iets aan vanwege dit geloof. Elk geloof moet je kritisch bekijken. Ook die van je vrienden.

satyriasis: Of satyromanie. Een ander woord voor nymfomanie maar dan vooral bij mannen. Saturos (of Satyr of Sater) is in de Griekse mythologie een wellustige bosgeest. Hij heeft altijd een stijve pik (ithyphallus).

sauna: Een plek waar je lekker naakt kunt vertoeven. Je kan er leuk met de hele familie naartoe. Je hebt daar stoombaden, bubbelbaden en stoomhokjes. Er zijn ook sexsauna's waar mensen vooral komen om sex te hebben. Om daar naar binnen te mogen moet je wel achttien jaar of ouder zijn.

Sax, Marjan (26-12-1947): Marjan Sax is een voorvechtster van vrouwenrechten. Als lesbische feminist heeft ze aan talloze acties meegewerkt. Ze is ook medeoprichtster van Mama Cash.

scabies: Een ander woord voor schurft.

scalpel: Een zeer scherp mesje waar chirurgen mee opereren. Wordt wel bij scarring gebruikt. Dit klinkt niet alleen scary, dit is het ook.

scarring: Bewust littekens op je of andermans lichaam veroorzaken.

scat: Engels voor poepsex. Scatologie is het bestuderen van obscene literatuur.

schaambeenderen: De botten in je schaamstreek.

schaamhaar: Haar in de schaamstreek. Dus rond de pik en zak en rond de kut. Bij vrouwen groet het schaamhaar in een driehoekige vorm. Schaamhaar begint aan het begin van de puberteit te groeien. Uitgegroeide haren laten los net zoals bij de veel kortere wenkbrauwharen dat het geval is. Je hoeft het dus niet per se te knippen. Veel personen scheren het kaal omdat ze het gewoon niet mooi vinden. Of zouden ze zich ervoor schamen?

schaamheuvel: Een ander woord voor venusheuvel.

schaamlippen: Meisjes en vrouwen hebben elk twee paar schaamlippen. Samen vormen zij de kut. De buitenste heten de grote schaamlippen en de binnenste worden de kleine schaamlippen genoemd. De binnenste zijn gevoeliger. De buitenste scheiden geur en vocht af. De binnenste schaamlippen komen bij de kittelaar samen. Stimulatie van deze schaamlippen veroorzaakt ook stimulatie van de kittelaar. Een heerlijk orgasme kan het gevolg zijn. Kutjes zien er trouwens lang niet allemaal hetzelfde uit. Er zijn vele mooie variaties mogelijk. Telkens net even iets anders. De schaamlippen zijn heel erg rekbaar. Er kan namelijk zelfs een baby doorheen. Dit laatste kost trouwens meestal wel veel inspanning.

schaamlippiercing: Zie piercing.

schaamluis: Of pediculosis pubis. Of platjes. Phthirus Pubis. Als je de hele tijd jeuk hebt in je kruis dan kun je wel eens schaamluis hebben. Ga in ieder geval naar de drogist zodat je er een zalfje of bepaalde shampoo voor krijgt. Deze luizen gaan vanzelf niet weg en je krabt alles open anders. Deze soa heet ook wel platjes en hoeft niet per se via sexcontacten overgebracht te worden.

schaamrood: Zie blozen.

schaamspleet: Een ouderwets woord. Men bedoelt hiermee de kut.

schaamstreek: Het gedeelte waar het schaamhaar groeit als je oud genoeg bent. Men heeft het ook vaak over je kruis.

schaamte: Schaamtegevoelens hebben veel mensen wanneer iemand ze bijvoorbeeld naakt zien. Van jongs af aan wordt vaak (onbewust) aangeleerd dat je je voor sex, en alles wat daarbij hoort, moet schamen. In culturen waar men van jongs af aan naakt loopt of niet geniepig over sex doet vind je deze schaamte niet. Veel mensen hebben ook last van plaatsvervangende schaamte. Wanneer je iemand naakt op televisie ziet is er niets aan de hand maar wanneer je conservatieve moeder meekijkt krijg je het er warm van.

schaamteloos: Zonder schaamte. Iemand die zich dus niet zo snel schaamt voor zijn of haar sexuele gedrag.

schaamvoeg: Zie symfyse.

schaar, de: Een standje waarbij twee personen elk met hun hoofd de andere kant van het bed liggen. Effe ervan uitgaan dat sex altijd in bed plaatsvindt. De benen kruisen elkaar zodat de kruizen tegen elkaar aan zitten. In sexfilms zie je dit standje vaak bij lesbische sex. Twee vrouwen wrijven zo hun kutten tegen elkaar aan.

schacht: De schacht van je stijve pik is het gedeelte vanaf je buik tot aan de eikel.

schadelijk: Iets wat schade veroorzaakt. Iemand dwingen tot sex bijvoorbeeld. Kinderen die vrijwillig sex hebben met volwassenen (of met iets oudere kinderen) of die zulke sex zien lopen daar schade van op. Hiervoor is geen enkel bewijs en het is grotendeels lariekoek. Men vindt sex nog steeds eng en op deze manier probeert de samenleving de sexuele vooruitgang wat te remmen. Vroeger gebruikte men het woord 'zondig' voor de oudere partner waar men nu het woord 'schadelijk' voor de jongere partner gebruikt. Er zit progressie (vooruitgang) in. Nu noemt men een op zich goede reden in plaats van een vage moralistische term. Alleen dat die reden bij vrijwillige contacten ook op gaat klopt niet zo erg.

schaken: Zie geschaakt.

schamen: Zie schaamte.

schande: Iemand die er een sexueel 'afwijkende' levensstijl op na houdt maakt al gauw de rest van de familie tot schande. Althans zo ervaren zij dat dikwijls. Bij sommige culturen leeft de familie-eer nog meer.

schandblok: Een meestal houten apparaat waar je iemand met zijn of haar hoofd en handen in kan vastzetten. In speelfilms zie je ze wel eens, dan wordt de gevangene met rotte appels, tomaten en dergelijke bekogeld. Een SM-Meester(es) zet zijn (of haar) slaaf of slavin soms vast in zo'n blok.

schandknaap(je): Ander woord voor jongenshoer(tje). De term schandknaap(je) wordt vooral gebruikt bij (jonge) jongens die bezit zijn van bordeelhouders. Het zijn dus sexslaafjes die zelf niets verdienen maar alleen gevoed worden zolang ze bruikbaar zijn. De schaduwzijde dus van prostitutie.

schandpaal: Wordt door SM-ers gebruikt. Een Meester(es) kan zijn (of haar) slaaf of slavin aan de schandpaal vastketenen. Iemand aan de schandpaal nagelen betekent iemand publiekelijk zwart maken. In vroeger tijden werden mensen echt aan een schandpaal genageld.

scharrel(kip): Een scharrel is een eenmalig sexcontact met iemand waar je geen vaste relatie mee wilt. Een scharrelkip noem je iemand die zulke contacten telkens opzoekt.

schat(je/schattebout): Een lief woord om tegen je geliefde te zeggen.

schattig: Iets wat er lief en vertederend uit ziet. Kinderen zijn vaak schattig om te zien of jonge poesjes.

schavot: Een meestal houten apparaat waar je met je hoofd en handen in gevangen gehouden kan worden. Op kermissen kon je vroeger zo tomaten in iemands gezicht gooien. Op een SM-zolder of kelder mag het schavot niet ontbreken.

schede: Een ander woord voor kut (of omhulsel).

schedekramp: Zie vaginisme.

scheetje: Een ander woord voor schatje.

scheid(en/ing): Wanneer een huwelijk op de klippen loopt volgt er een scheiding. De partners gaan uit elkaar en ze noemen elkaar hun ex. De eventuele kinderen hebben dan meestal een tijd met ruziënde ouders achter de rug. Ook valt zo'n drastische verandering als een scheiding vaak niet mee. Stabiliteit in het leven is erg belangrijk. Bij elkaar blijven terwijl je non-stop ruzie maakt is ook niet verstandig. In 1966 had zangeres Conny Vandenbos een top-40 hit met het nummer 'ik ben gelukkig zonder jou'.

scheidingsangst: Overdreven angstig zijn wanneer een close iemand je tijdelijk verlaat. Zie ook verlatingsangst.

scheldwoord: Er zijn erg veel scheldwoorden die met sex te maken hebben. Ik zal ze alfabetisch opsommen zodat je ze snel kunt vinden. Hier volgen ze: aambeienschoffelaar, asshole, bitch, boerenlul, cocksucker, del, dickhead, drol, droogkloot, eikel, flikker, fuck you, geitenneuker, goorlap, gratenkut, handneukertje, hoer, hoerenjongen, hoerenloper, holbewoner, hole, holmaat, homo, homofiel, huppelkutje, Jan Lul, Jan met de korte achternaam, jerk, kankerhoer, kinderlokker, kinderverkrachter, kippenneuker, kloothommel, klootzak, knuppel, kontlikker, kreng, kut(je), kuthoer, kuttenkop, kutwijf, leernicht, lesbo, lick my ass, loeder, lollepot, lul, lulbehanger, lulhannes, lullo, lulletje, lummel, manwijf, matennaaier, mierenneuker, mietje, minipoot, mother fucker, nicht, oetlul, ouwe viezerik, ouwe zak, pedo, pedofiel, pijpsnol, pikkelikker, pisnicht, poot, portiekslet, pot, puber, pubertje, reetkever, relnicht, ruigpoot, schijterd, schijtluis, schijtlul, shithead, sissy, slet, slettebak, slettekut, slipgans, sloerie, slons, smeerlap, snol, sodemieter, son of a bitch, spermatank, stoephoer, sucker, suck you, sufkut, teef, viespeuk, viezerik, you suck, zaadhoer, zak, zakkenwasser, zeiker, zeikstraal, zeikwijf, zuiger, zuigslet.

schelp: Zo noemt men een kut ook wel eens.

schending van de eerbaarheid: Een vage term die nog altijd in onze zedelijkheidswetten voorkomt.

schennispleging: Verboden sex. Bijvoorbeeld sex in het openbaar valt hieronder.

scheren, kaal: Zie kaal.

scheur: Zo noemt men een kut ook wel eens.

schieten: In Vlaanderen gebruiken ze dit woord voor klaarkomen.

schijnzwanger: Wanneer je symptomen hebt die lijken op een zwangerschap terwijl je niet zwanger bent.

schijt: Een ander woord voor poep. Van een strontvervelend iemand kan je schijtziek worden maar je kan ook gewoon schijt aan hem of haar hebben. Een schijtluis, schijtlul of schijterd is een scheldwoord voor een bangerik.

schilderijen: Wat zouden schilderijen en tekeningen zonder erotiek zijn? Voor heel wat schilders is dit juist de inspiratie. Er bestaan dan ook ontzettend veel erotische schilderijen en tekeningen. Zowel naakt als (gedeeltelijk) gekleed. Zie ook kunst.

schildklierhormonen: Hormonen die belangrijk zijn voor de stofwisseling en de groei van kinderen.

schildpad, standje: Een sexstandje waarbij de onderste languit op zijn of haar buik ligt. De bovenste ligt daarop en neukt vaginaal of anaal. Voor de eerste keer anaal neuken kun je beter ontspannen op je rug liggen met je benen omhoog.

schimmelinfecties: Mycose. Op vochtige plekjes heb je al gauw last van schimmel. Dit geldt ook voor je lichaam. Zorg dus dat je je altijd goed wast en ook dat je je goed afdroogt. Schimmelnagels komen veel voor alsook schimmelinfecties in het kruis. In zulke gevallen raadpleeg je een huisarts.

school: Ieder kind in de westerse wereld moet jaren naar school. Het is niet alleen de bedoeling dat je daar van alles leert maar ook dat je het er naar je zin hebt. Pesterijen moeten dus voorkomen worden. Ook kinderen die (gedeeltelijk) homo zijn moeten daar niet mee gepest worden. Helaas wordt er nog te weinig aandacht aan (sexuele) gevoelens besteed op scholen. Voer het vak liefde en (sexuele) gevoelens maar in zou ik zeggen. Een ander probleem zijn de grote megascholen die erg onpersoonlijk zijn. Ook zie ik niet in dat je zo veel verschillende onderwijzers moet hebben op een VMBO en dergelijke. Gewoon één onderwijzer drie (of meer) vakken laten geven zodat je niet voor ieder vak een ander gezicht voor de klas hebt. Dit zal de de sfeer enorm verbeteren. Er zijn ook nog streng christelijke scholen in Nederland waar meisjes geen broeken mogen dragen. De onderwijzers daar geilen zeker op een meisje in een jurkje :-).

schoon(heid): Een ander woord voor mooi of knap(heid). Uiterlijke schoonheid is vergankelijk (gelukkig maar eigenlijk, anders zou men niet eens door hebben hoe knap jeugdigen zijn), maar innerlijke schoonheid kan blijvend zijn! Je hoeft niet mee te doen aan het schoonheidsideaal, laat je niet gek maken. Smaken verschillen toch. Je kan je ook laten verwennen in een schoonheidssalon. Dit kost vaak een hoop geld en je krijgt er geen ander lichaam van maar het kan wel eens leuk zijn om in de watten gelegd te worden (of in een modderbad).

schoonmanneke: Vlaams voor een hoerenjongen.

schoonmoeder: Schoonouders zijn de ouders van de persoon waarmee je bent getrouwd. Jij bent dan hun schoonzoon of schoondochter.

schoorsteen: Zo noemt men een kut ook wel eens. Ik ga de schoorsteen ontstoppen krijgt ineens een heel andere betekenis.

schoot zitten, op: Het is voor kinderen vaak erg leuk om bij iemand op schoot te zitten. Natuurlijk genieten de volwassenen hier ook van. Eigenlijk is dat best wel intiem. Laten we dit maar niet met sex in verband brengen anders wordt op schoot zitten ook nog verboden.

Schorer(stichting): Sinds 2004 gebruiken ze de naam Schorer in plaats van Schorerstichting. De stichting houdt zich bezig met lesbo- en homohulpverlening. De (Schorer)poliklinieken waar je jezelf anoniem kunt laten testen op soa's zijn helaas aan het verdwijnen. Het kenniscentrum Schorerstichting, zoals ze nu genoemd willen worden, richt zich liever puur op de preventie (het voorkomen van soa's). Jacob Anton Schorer (01-03-1866 † 18-08-1957) was één van de eerste personen die zich voor homorechten inzette. In 1911 probeerde hij te voorkomen dat de leeftijdsgrens voor homosexuele contacten werd verhoogd naar éénentwintig jaar. Dit lukte helaas niet. Pas in 1971 werd deze leeftijd weer verlaagd naar zestien jaar. Gelijk aan de heteroleeftijd. Internet: www.schorer.nl.

Schotse rok: Zie kilt.

schouderklopje: Geef gerust iemand een schouderklopje tenzij je merkt dat hij of zij het niet op prijs stelt uiteraard.

schroef gaan, op de: Geneukt worden.

schuifelen: Het slow dansen van twee personen tegen elkaar aan op romantische muziek.

schuifster, (oude): Vroeger noemde men lesbiennes zo.

schuine mop: Hetzelfde als een vieze mop.

schuinsmarcheerder: Iemand die vaak vreemd gaat noem je een schuinsmarcheerder.

schuld: Sex en schuld worden helaas vaak met elkaar verbonden. Vroeger mocht masturbatie niet en velen die het toch deden voelden zich na afloop enorm schuldig. Deze schuld konden ze vervolgens in de kerk opbiechten.

schunnig(heid): Net zoiets als schuin of vies. Erotiek op tv kan je bijvoorbeeld schunnig vinden.

schurft: Of scabies. Sarcoptes Scabiei. Dit zijn kleine mijten die onder de huid eitjes leggen en voor een flinke jeuk zorgen. Het ontstaat door huidcontact. Het komt vooral voor op warme en vochtige plekken. Denk aan oksels en je kruis en de directe omgeving daarvan.

schuttingwoorden: Woorden zoals kut en pik. Ouders zijn nogal eens niet blij wanneer hun kinderen bijvoorbeeld zeggen: "Het weer is kut". Schuttingwoorden worden inderdaad veel op schuttingen gekalkt trouwens.

schwanz: Duits voor pik.

Schwartzenegger, Arnold (30-07-1947): Een Oostenrijkse acteur die nogal gespierd is. Hij valt qua uiterlijk bij velen in de smaak. Twee bekende films waarin hij schitterde zijn Robocop en Terminator. Na zijn filmcarrière werd Arnord goeverneur van de Amerikaanse staat Californië.

schwule: Het Duitse woord voor homo.

scoptofilie: Een ander woord voor voyeurisme.

scoren, iemand: Iemand vinden die sex met je wilt hebben.

screwing: Engels voor naaien.

scrotaal injectilia: Een zoutoplossing injecteren in de balzak waardoor deze enorm oprekt. Wat ook wordt gedaan door sommige is de ballen afbinden en met een naald in de ballen prikken waardoor het sperma eruit spuit. Gezellig.

scrotum: Het Latijnse woord voor zak.

Sec: Dit was ooit de naam van het COC-ledenblaadje. Het was de opvolger van Seq (1969-1971) en Sik (1970-1971). De eerste Sec verscheen in 1971. In 1973 werd de naam veranderd in Sek. In 1992 ging het COC-ledenblad XL heten.

secretaresse: Heel wat mannen hebben hun vrouw verlaten om een relatie met hun secretaresse of assistente te beginnen (lees voortzetten). Bill Clinton ging vreemd met een stagiaire.

secundaire geslachtskenmerken: De 'tweede' geslachtskenmerken. De eerste waren kut of pik (& zak). Secundaire geslachtskenmerken zijn dus de geslachtskenmerken die later plaatsvinden zoals de baard in de keel, donkerder worden van arm- en beenhaar, baardgroei, okselhaargroei, schaamhaargroei, groter en donkerder worden van de tepelhof, en de productie van zaadcellen bij jongens. Bij meisjes: schaamhaargroei, donkerder worden van arm- en beenhaar, okselhaargroei, breder worden van de heupen (bekken), borstgroei en ongesteld worden. Ook groei je dan vaak enorm snel. Dit alles begint rond de puberteit.

seeds: Engels voor zaad/sperma.

Sek: Zie Sec.

seks: Tegenwoordig moet je sex eigenlijk met ks schrijven. Sex met een x is het Engelse woord voor seks. Je komt het nog erg vaak tegen met een x. Persoonlijk vind ik seks met ks maar niks (gevoelsmatig). In deze encyclopedie schrijf ik het daarom met een x. 'I want your sex' was een nummer één hit van George Michael in 1987.

Seks met Angela: Een televisieprogramma uit de jaren negentig waarin ex-Dolly Dot Angela Groothuizen met jongeren redelijk vrijuit over sex sprak. In 1980 hadden de Dolly Dots een top-40 hit met het nummer 'we believe in love'.

Seks voor de Buch: Een televisieprogramma uit eind jaren negentig waar je 'afwijkende' sexuele gedragingen kon zien. Bijvoorbeeld iemand die naakt in een bad met bruine bonen ging zitten of een man in babykleertjes. De kijker was vooral voyeur.

Sekstant, De Nieuwe: Dit blad werd uitgegeven door de NVSH. Het bevatte allerlei artikelen over sex en relaties. Het blad was altijd erg progressief. In 2006 kwam het laatste nummer uit.

sekte: Een groep mensen met een bepaald geloof. Het verschil met de wereldgodsdiensten is dat het vaak een kleine groep betreft en dat er vaak een levende leider is. Eigenlijk zou je elk geloof wel een sekte kunnen noemen.

self-esteem: Engels voor zelfrespect.

semen: Engels voor zaad of sperma.

senior: Iemand die al oud is. Als vader en zoon dezelfde voormaan hebben spreekt men ook vaak van junior en senior om aan te geven wie men bedoelt. Des te ouder een man is des te meer zijn stijve pik naar voren gaat staan in plaats van recht omhoog.

Sensilube: Een bekend merk glijmiddel op waterbasis.

sensueel: Net zoiets als erotisch. Je kunt je sensueel gedragen of bijvoorbeeld iemand een sensuele massage geven.

serieus: Probeer iedereen serieus te nemen (niet doordenken). Er is niets zo naar om niet serieus genomen te worden. Dit geldt ook voor kleine kinderen.

serieverkrachter: Iemand die meerdere personen verkracht. Dit veroorzaakt terecht vaak grote opschudding. Soms heb je een man die in een paar maanden tijd meerdere vrouwen (nogal eens tieners nog) verkracht in een bepaald gebied. Totdat de politie hem te pakken krijgt, zullen meisjes en vrouwen (meestal betreft het een man die op meisjes en vrouwen geilt) zich zeer onveilig voelen. Ik denk dat een liefdevolle en sexueel vrijere opvoeding veel minder verkrachters voort zal brengen.

seroconversie: Het aanmaken van antilichamen na een HIV-besmetting. Het duurt zo'n zes tot tien dagen na besmetting dat de antilichamen voldoende aangemaakt zijn om erop te kunnen testen of je wel of niet besmet bent. Tegenwoordig bestaat er ook een HIV-sneltest.

seropositief: Iemand die besmet is met het HIV-virus.

Seventeen: Een pornoblaadje met foto's van sexueel actieve jongens en meisjes. Ze zijn nogal jong maar wel allemaal achttien jaar of ouder. De doelgroep van het blad zijn over het algemeen mannen die graag tienermeisjes onder het zaad zien zitten. De naam van het blad doet zeventien jaar vermoeden, maar dat is in het preutse Nederland al strafbaar. Het aantal kopers per editie was in 2001 (27-ste jaargang, nr. 328, maandelijks) zo'n 10.000 tot 15.000. Internet: www.clubseventeen.com.

seventies, the: Zie jaren zeventig.

sex: (seks) Knuffelen, strelen, neuken, pijpen, aftrekken, verkrachten, SM enzovoorts. Dit alles noemt men sex. Het knuffelen van kinderen door volwassenen noemt men officieel geen sex en is dan ook niet verboden. Het strelen van hun geslachtsdelen is trouwens wel strafbaar. Sex kan heel leuk en/of geil zijn maar ook heel naar als je bijvoorbeeld tegen je zin in gedwongen wordt tot sex met iemand. Er is meer in het leven dan sex alleen. Misschien krijg je een andere indruk door deze sexencyclopedie maar dat kan ook niet anders in een sexwoordenboek. Het woord sex is trouwens afkomstig uit het Romeins. Apollonia 6 had in 1984 een top-40 hit met het nummer 'sex shooter'.

Sex and the City: Een zeer populaire serie over vier vrouwen van rond de veertig en hun relatie- en sexleven. De serie liep van 1998 tot en met 2004.

Sex Bizarre: Dit was de naam van een hetero-pornoblad uit de jaren tachtig. Er kwam veel plassex in voor.

sex, drugs en rock 'n' roll: (seks, drugs en rock 'n' roll) Een term die vaak wordt gebruikt voor de 'losbandige' jeugd. Veel popsterren hielden/houden er een ruig leven op na. Sommige stierven dan ook aan de drugs of aan onveilige sex.

sex met jezelf: (seks met jezelf) Aftrekken, vingeren enzovoorts. Sex met jezelf kan ook heel erg lekker zijn. Sommige lenige jongens met een grote pik kunnen zichzelf soms pijpen. Als ze willen kunnen ze zo in hun eigen mond spuiten. Je kan ook op je kop gaan liggen met je voeten tegen de muur aan, op deze manier kun je je sperma ook rechtstreeks in je eigen mond spuiten.

sex offender: Engels voor een zedendelinquent.

Sex o'M: Dit was de naam van een hetero-pornoblad uit de jaren tachtig.

Sex Pistols: Een punkgroep uit Groot-Brittannië uit de jaren tachtig die nogal controversieel was.

sex-advertentie: (seks-advertentie) Een advertentie waar iemand één of meerdere sexpartner(s) zoekt om één of meerdere keren sex mee te hebben. Je vindt ze op internet of in kranten en tijdschriften. Ook heb je commerciële advertenties waarbij je bijvoorbeeld een nummer moet bellen om een geil gesprek te voeren of om een geil bandje te horen. Deze nummers zijn vaak erg prijzig. Let daar dus op. Vroeger heetten ze 06-nummers.

sexagesima: De achtste zondag voor pasen. (bron: Nederlands Vreemde woorden; Prisma).

sexangulair: Iets was zeshoekig is.

sexappeal: Je sexuele uitstraling noem je zo.

sexattributen: (seksattributen) Zie sexspeeltjes.

sexavontuurtje: (seksavontuurtje) Zie avontuurtje, (sex).

sexbaas: (seksbaas) De baas van een sexbedrijf zoals bijvoorbeeld een bordeel.

sexbar: (seksbar) Zie bar, (sex).

sexbaron: (seksbaron) Iemand die in de pornowereld veel geld verdient als baas van bijvoorbeeld pornoblaadjes of bordelen. Bekende sexbaronnen waren Jan Wenderhold en Joop Wilhelmus. Zij richtten in 1965 het pornoblad Chick op. Tegenwoordig heeft de dochter van Jan, Sandy Wenderhold, het sexbedrijf overgenomen. Naast Chick bezit ze ook de bladen Candy, Seventeen en Passie. Joop Wilhelmus is trouwens jaren geleden dood uit de gracht gevist. Hij was daar voor veroordeeld geweest wegens sex met zijn eigen dochters.

sexbedrijf: (seksbedrijf) Een bordeel of een bedrijf dat porno produceert enzovoorts.

sexbeest: (seksbeest) Iemand die tijdens de sex als een beest te keer gaat. Velen vinden dit opwindend. In 1990 had de Belgische Isabelle A een single uit met de titel 'hé, lekker beest'.

Sexbierum: Een plaatsje in Nederland in de provincie Friesland. Het heeft niet met sex te maken, alhoewel ze er daar heus ook wel aan zullen doen.

sexbioscoop: (seksbioscoop) Zie sexcinema.

sexblaadje: (seksblaadje) Zie pornoblad.

sexblos: (seksblos) Rode plekken op de huid wanneer je geil bent. De plekken zitten op de borst, in de hals en in het gezicht en soms zelfs op de rug, armen en billen. Sexblos bij vrouwen komt vaker voor dan bij mannen. Bij mannen is het al 25 procent dus erg uitzonderlijk is dit niet.

sexboekje: (seksboekje) Zie pornoblad.

sexboerderij: (seksboerderij) Een oude boerderij wordt nogal eens omgebouwd tot een bordeel.

sexboetiek: (seksboetiek) Zie sexshop.

sexbom: (seksbom) Iemand die er onwijs sexy uit ziet noem je een sexbom. De zanger uit Wales, Tom Jones, had in 2000 samen met Mousse T een top-40 hit met het nummer 'sex bomb'.

sexbusiness: (seksbusiness) Alle sex waarmee geld wordt verdiend valt hieronder. Hier gaan wereldwijd zeer grote bedragen in om. Je bent zeker niet de enigste als je een pornofilm of een sexspeeltje thuis hebt.

sexcinema: (sekscinema) Een bioscoop waar ze sexfilms draaien. Je moet achttien jaar of ouder zijn om er naar binnen te mogen.

sexclub: (seksclub) Denk aan een bordeel, een stripteasebar en dergelijke.

sexcoach: (sekscoach) Iemand die helpt met het verbeteren van het sexleven van mensen. Een sexcoach is geen officiële titel. Een sexuoloog mag beroepsmatig niet toekijken bij of meehelpen met sexuele handelingen, een onofficiële sexcoach zou dit wel mogen mits de hulpvragende persoon dit wil uiteraard.

sexcontact: (sekscontact) Sex met iemand anders. Dit kan neuken zijn maar ook pijpen of beffen.

sexdate: (seksdate) Zie date, (sex).

sexdrift: (seksdrift) Of sexdrive. De drang naar sex. Mensen hebben behoeftes die ze graag vervuld willen zien. Sommige verkrachters gebruiken deze drang soms als excuus voor hun daden. Je hebt nooit het recht op sex met een ander. De meeste mensen zullen echter nooit iemand tegen zijn of haar zin betasten en/of verkrachten. In 1991 hadden de Rolling Stones een top-40 hit met het nummer 'sexdrive'.

sexdromen: (seksdromen) Erg veel mensen dromen ook over sex. Voel je nooit schuldig over die dromen. Met wie en wat je het daarin ook doet.

sexe: (sekse) Een ander woord voor geslacht. Voor sexeverandering zie geslachtsverandering.

sexen: (seksen) Je bent aan het sexen als je op dat moment sex hebt met jezelf of met iemand anders (of met anderen).

sexfeest: (seksfeest) Zie sexparty.

sexfilm: (seksfilm) Zie pornofilm.

sexfobie: (seksfobie) Angst voor sex. Zo heb je mensen die bijvoorbeeld altijd naar een ander kanaal zappen als ze iets over sex zien. Je kunt ook wegzappen omdat je het juist te preuts vindt of omdat het gewoon oninteressant voor je is.

sexfuif: (seksfuif) Zie sexparty.

sexindustrie: (seksindustrie) De sexindustrie is erg groot en wordt steeds maar groter. Er valt heel wat geld te verdienen met sex. Het blijft alleen vreemd dat niemand ooit een pornoband heeft gekocht of een sexlijn heeft gebeld als je het ze vraagt. De cabaretier Youp van 't Hek merkte al op: Ben ik in m'n eentje dan verantwoordelijk voor al die winst van de sexindustrie?

sexinrichting: Een ander woord voor sexbedrijf.

sexistisch/sexisme: (seksistisch/seksisme) Iemand die constant sexueel getinte opmerkingen maakt kun je sexistisch noemen. Vooral wanneer anderen hier niet van gediend zijn. Eigenlijk is sexisme discriminatie op grond van het geslacht.

sexknopje: (seksknopje) Zo noemt men de clitoris ook wel eens.

sexkroeg: (sekskroeg) Zie bar, (sex).

sexleven: (seksleven) Je sexuele leven. Met wie je het doet en wanneer en hoe vaak bepaalt je sexleven. Hopelijk is iedereen tevreden over zijn of haar sexleven. Ik weet zeker dat bij velen dit nog sterk verbeterd kan worden.

sexlijn: (sekslijn) Zie telefoonsex.

sexloos: (seksloos) Zie asexueel.

sexmachine: (seksmachine) Iemand die maar geen genoeg van sex kan krijgen zoals de zanger James Brown. In 1970 had hij een top-40 hit met het nummer '(get up I feel like being a) sex machine (part 1)'.

sexmaniak: (seksmaniak) Iemand die oversext is kun je zo noemen. Of iemand die van perverse sex houdt. Ook verkrachters en aanranders worden zo wel genoemd.

sexmoppen: (seksmoppen) Zie vieze mop.

Sexmuseum: Deze zit op het Damrak 18 in Amsterdam. Je moet minimaal 16 jaar oud zijn om er in te mogen. Interenet: www.sexmuseumamsterdam.com. Zie ook Nationale Sexmuseum, het.

sex-object: (seks-object) Zie lustobject.

sexpaleis: (sekspaleis) Een lux bordeel noemt men ook wel een sexpaleis.

sexpartner: (sekspartner) De persoon waar je, eenmalig of vaker, sex mee hebt. Zie ook partner.

sexparty: (seksparty) Een feest waarbij gesext wordt. Hier gaan mensen heen die bijvoorbeeld erg van groepssex houden of mensen die gewoon eens met een onbekende willen vrijen.

sexpop: (sekspop) Men maakt steeds realistischere sexpoppen. Ze zijn nog wel erg prijzig maar de prijs zal in de nabije toekomst wel wat gaan dalen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op The Doll Forum; internet: www.dollforum.com. Zie ook opblaaspop.

Sexquiz on the beach: Dit was een televisieprogramma op SBS6. Het was een quiz over sex en het werd gepresenteerd door Sylvana Simons (31-01-1971).

sexrijmpje: (seksrijmpje) Er bestaan vele sexversjes. De jeugd verzint er nog altijd nieuwe bij. Een oude bekende is deze: Waar komen jullie toch vandaan? Uit de kut van tante Sjaan. Een nieuwere (op de wijs van 'stille nacht, heilige nacht'): Stille nacht, kindje verkracht, onder een boom, zonder condoom.

sexsauna: (sekssauna) Zie sauna.

sexscène: (seksscène) Wat is een speelfilm zonder zo'n scène?

sexschandaal: (seksschandaal) Omdat sex erg gevoelig ligt heb je al gauw een schandaal. De roddelbladen en hun lezers smullen hiervan. Lekker meegenieten met de escapades van bijvoorbeeld Bill Clinton.

sexshop: (seksshop) In het Nederlands sexwinkel. Een winkel waar je sex-artikelen kunt kopen zoals condooms, vibrators, sexfilms enzovoorts. Om er naar binnen te mogen moet je zestien jaar of ouder zijn. Je vindt ze vooral in de grote steden.

sexshow, (live): (seksshow, (live)) Een showtje waarbij je strippers erotisch ziet dansen. Ook shows met echte sexuele handelingen bestaan. Dit zie je steeds meer op internet. Je moet hier wel voor betalen.

sexslaaf: (seksslaaf) Zie slaaf.

sexspeeltjes: (seksspeeltjes) Voorwerpen om de sex leuker en geiler mee te maken zoals dildo's, sexpoppen of een zweepje.

sexspelletjes: (seksspelletjes) Bijna iedereen speelt graag sexspelletjes. Dit geldt voor zowel jong als voor oud. Meestal gebeurt dit in het geniep. Er met derden over praten doe je niet gauw.

sexstandje: (seksstandje) Zie standje.

sexting: Het is via de smartphone erg gemakkelijk om zelf sexuele beelden te maken en deze te versturen. Dit noemt men sexting.

sexstory's: (seksstory's) Zie sexverhaaltjes.

sexsymbool: (sekssymbool) Iemand die beroemd is en bij velen sexueel erg in de smaak valt noem je een sexsymbool. Bekende sexsymbolen zijn Marilin Monroe en James Dean.

sext: Een term uit de bladmuziek.

sextant: Een apparaat waarmee je de hoogte van hemellichamen kunt bepalen.

Sexteen: Een bekend pornoblad waarvan de porno-acteurs allemaal minimaal achttien jaar zijn. De jong uitziende meiden lusten er wel pap van. Het aantal kopers per editie was in 2001 (26-ste jaargang, nr. 326, vierwekelijks) zo'n 15.000.

sextent: (sekstent) Zie sexclub.

sextet: Een ander woord voor een zeshoek. Een voorwerp of een figuur dus dat zes hoeken heeft. Het heeft dus niets met sex te maken. Ook een muziekstuk voor zes instrumenten of stemmen.

sextherapie: (sekstherapie) Zie therapie.

sextoerisme: (sekstoerisme) Mensen die naar het buitenland op vakantie gaan om daar tegen betaling sex te hebben met hoeren. Bekende sextoerisme landen zijn: De Filippijnen, Thailand, maar ook landen in Oost-Europa. Zie ook kindersextoerisme.

sextool: Een term uit de bladmuziek.

sextoy's: (sekstoy's) Engels voor sexspeeltjes.

sexualibus: (seksualibus) Over het onderwerp sexualiteit.

sexualiseren: (seksualiseren) Je kan niet-sexuele handelingen (zoals het eten van een banaan) als sexueel zien. Zorg er in ieder geval voor dat je zeker weet of iemand sex met je wil of niet. Niet afgaan op foutieve interpretaties dus. Bij twijfel gewoon vragen.

sexualiteit: (seksualiteit) Dit woord omvat eigenlijk een hele boel. Namelijk alles wat men sex noemt. Bijvoorbeeld je geaardheid maar ook de tedere strelingen door je (sex)partner vallen hieronder.

sexualiteitsbeleving: (seksualiteitsbeleving) De manier waarop je een sexueel contact beleeft. Veel tegenstanders van pedofiele sexcontacten zeggen dat kinderen een andere sexualiteitsbeleving hebben. Hoe deze beleving ervoor zorgt dat het contact schadelijk zou zijn laat men achterwege omdat men daar geen antwoord op heeft.

sexualiteitsleer: (seksualiteitsleer) Sex als wetenschap benaderd. Zie ook sexuologie.

sexueel: (seksueel) Alles wat met sexualiteit te maken heeft. Wat voor de een sexueel getint is hoeft niet voor iedereen dan sexuele gevoelens op te wekken. Een sexuele relatie is een relatie waar sex in voorkomt tussen de partners. Persoonlijk vind ik dat we massaal sexueel in de kast zitten.

sexueel actief: (seksueel actief) Het daadwerkelijk hebben van sex. Iemand dus die al wel eens sex heeft gehad met een ander persoon.

sexueel geweld/misbruik: (seksueel geweld/misbruik) Zie misbruik, sexueel. Eén van de vele indrukwekkende liedjes van de Zangeres Zonder Naam heet 'een lieve ome'. Dit lied gaat over dodelijk misbruik van een meisje. Op platenhoezen staat vaak de foute titel 'een lieve oma'.

sexueel misdrijf: (seksueel misdrijf) Zie zedenmisdrijf. In 1984 scoorden de Eurythmics een hit met het nummer 'sexcrime (nineteen eighty four)'.

sexueel opgewonden: (seksueel opgewonden) Zie geil.

sexueel overdraagbare aandoening: (seksueel overdraagbare aandoening) Zie soa.

sexueel rijp: (seksueel rijp) Zie rijp, sexueel.

sexueel verkeer: (seksueel verkeer) Een ander woord voor neuken.

sexuele afwijking: (seksuele afwijking) Zie afwijking.

sexuele driften: (seksuele driften) Zie sexdrift.

sexuele dwangmatigheid: (seksuele dwangmatigheid) Bij te erge dwangmatige handelingen moet je hulp gaan zoeken. Het betreft hier dus handelingen of sterke neigingen die je niet wenst maar die je ook niet kunt tegenhouden. Zie ook sexverslaafd.

sexuele escapades: (seksuele escapades) Iemand die vreemd gaat heeft een sexuele escapade.

sexuele gedraging: (seksuele gedraging) Sexueel gedrag dus. In de kinderpornowet staat deze term. Wat er allemaal onder valt is aan de rechter om dat te verzinnen. De laatste tijd rekt men dit begrip steeds verder op.

sexuele gerichtheid: (seksuele gerichtheid) Zie geaardheid.

sexuele handelingen: (seksuele handelingen) Alles wat je doet dat onder de noemer sex valt. Dus neuken, pijpen of iemand in het kruis betasten.

sexuele intimidatie: (seksuele intimidatie) Als je steeds sexueel getinte opmerkingen krijgt terwijl je daar niet van gediend bent spreek je van sexuele intimidatie. Ook ongewenste sexueel getinte handelingen vallen hier onder. Laat duidelijk weten dat je er niet gediend van bent door dit te zeggen. Wanneer het niet stopt moet je het er niet bij laten zitten. Als laatste redmiddel kun je bij de politie aangifte doen.

sexuele minderheid: (seksuele minderheid) Iedereen die niet hetero is behoort hiertoe. Waarschijnlijk is dit niet helemaal zo omdat hetero's vaak ook niet 100 procent hetero zijn. Dit geldt uiteraard ook voor homo's en pedo's.

sexuele onthouding: (seksuele onthouding) Zie zelfonthouding.

sexuele ontlading: (seksuele ontlading) Wanneer mannen en jongens klaarkomen raken ze vaak een bepaalde sexuele spanning kwijt. Dit noemt men sexuele ontlading.

sexuele opvoeding: (seksuele opvoeding) De sexuele opvoeding was kort geleden erg slecht. Tegenwoordig is het al een stuk beter maar nog lang niet wat het zou kunnen zijn. Er zijn nog vele kinderen die niets over sex durven te vragen. Je wordt bewust of onbewust nog steeds geleerd dat je geheimzinnig over sex moet doen. Ik denk dat de vele sexuele problemen die mensen hebben in deze samenleving een flink stuk minder zouden zijn met een betere opvoeding. Deze opvoeding moet al vanaf de geboorte starten. Als je op een bepaalde leeftijd pas over sexualiteit begint heb je ze eigenlijk al een taboe aangeleerd.

sexuele opwinding: (seksuele opwinding) Zie geil.

sexuele problemen: (seksuele problemen) Zie problemen.

sexuele remmingen: (seksuele remmingen) Zie remmingen.

sexuele revolutie: (seksuele revolutie) Deze 'revolutie' speelde zich af in de jaren zestig. Het zeer preutse Nederland werd toen opgeschrikt door meer sexuele vrijheid. Veel mensen waren de strikte antisexuele waarden en normen meer dan beu. Wat mij betreft volgt er een tweede sexuele revolutie. Een evolutie mag ook maar ik heb sterk de indruk dat men die tegenhoudt met uiteindelijk een tweede revolutie tot gevolg. Ik vind Nederland nog zeer preuts wat sex betreft. Men heeft bijna alleen maar aandacht voor de nare zaken zoals misbruik en soa's. Op deze manier leren we de jeugd dat sex eigenlijk vies is en niet hoort; zeker niet als kind. Over sex praten is tegenwoordig nog vaak taboe. De media besteedt er tegenwoordig wel aandacht aan, maar veel mensen praten er in de praktijk niet over met hun medemensen.

sexuele spanning: (seksuele spanning) Zie spanning.

sexuele uitspattingen: (seksuele uitspattingen) Leef je gerust uit op sexgebied. Laat de vonken ervan afspatten.

sexuele verwaarlozing: (seksuele verwaarlozing) Als je sexueel wordt geremd, sexinfo wordt onthouden en weinig aangeraakt wordt kun je van sexuele verwaarlozing spreken. Anno 2002 is dit vaak nog schering en inslag helaas.

sexuele voorkeur: (seksuele voorkeur) Zie geaardheid.

sexuele voorlichting: (seksuele voorlichting) In Nederland is men verplicht om op scholen van het voortgezet onderwijs sexuele voorlichting te geven. In bijvoorbeeld de USA of Groot-Brittannië is dit juist verboden. Daar moeten de ouders het maar doen terwijl die dat juist vaak niet durven of goed kunnen. Het is trouwens nogal eens sexuele voortplantingskunde. Je leert hoe neuken in theorie in zijn werk gaat, maar over liefde en relaties heeft men het lang niet altijd. Er is tegenwoordig wel aandacht voor sexueel misbruik. Alleen dat alle sex onder de zestien jaar (behalve met jezelf) in Nederland strafbaar is zegt men er weer niet bij. Aandacht voor homofilie, travestie, pedofilie, transsexualiteit is er meestal niet. Alhoewel homofilie langzaam begint in te burgeren. Op basisscholen is sexuele voorlichting niet verplicht, slechts tien procent doet hier dan ook aan anno 2002.

sexuitrusting: (seksuitrusting) Sexy kleding en speeltjes. Denk aan rubberen pakken en voorwerpen zoals bijvoorbeeld een masker.

sexuologie: (seksuologie) De leer van de sexualiteit.

sexuoloog: (seksuoloog) Een persoon die sexuologie gestudeerd heeft. Iemand die zich voor zijn of haar beroep bezig houdt met sex(ualiteitsleer) of iemand die personen met sexuele problemen probeert te helpen. Een prostituee noemt men geen sexuoloog ondanks dat je je dan voor je beroep bezig houdt met sex.

sexverhaaltjes: (seksverhaaltjes) In boeken en tijdschriften maar ook op internet kun je veel sexverhalen vinden. Sommige mensen lezen zulke verhalen tijdens het masturberen.

sexversje: (seksversje) Zie sexrijmpje.

sexverslaafd: (seksverslaafd) Op zich is het niet erg als je constant met sex bezig bent tenzij je er zelf, of anderen, last mee bezorgt. wanneer je hier last van hebt kun je eens gaan praten met bijvoorbeeld een sexuoloog.

sexvideo: (seksvideo) Zie pornofilm.

sexwerkers: (sekswerkers) Mensen die hun geld verdienen met sex zonder sex te hebben. Dus niet hoeren maar bijvoorbeeld telefonistes van sexlijnen en strippers in clubs.

sexwinkel: (sekswinkel) Zie sexshop.

sexy: Een ander woord voor erotisch. In 1991 had de Engelse groep Right Said Fred een top-40 hit met het nummer 'I'm too sexy'.

sexzoeker, marth's: Het woordenboek dat je nu aan het lezen bent. Eigenlijk is het een encyclopedie omdat er bij elk woord een uitleg staat.

sfeermuziek: Om in een bepaalde stemming te geraken kun je natuurlijk een leuk cd-tje opzetten. Disco en trance doet mensen in een soort van extase brengen maar ook een romantisch liedje doet vaak wonderen. George Michael heeft heel wat romantische nummers op zijn naam staan maar ook 'sexual healing' van Marvin Gaye (1939 † 1984) doet het altijd goed. Dit was een top-40 hit in 1982.

shag someone, to: Engels voor iemand naaien. In 1993 had Shaggy een top-40 hit met het nummer 'oh Carolina'.

Shakespeare, William (26-04-1564 † 23-04-1616): Shakespeare was een Britse toneelschrijver. Zijn toneelstukken gingen onder andere over list, bedrog, en relaties. Zijn beroemdste stuk is waarschijnlijk Romeo en Juliet.

Shakespeare Club: Zo heette het COC tot 1949.

shemale: Sommige personen bezitten zowel borsten als een pik. Zo kun je geboren worden of via een hormoonkuur of operatie kan dit ook. Er bestaan pornofilms van shemales in sexshops. De oorzaak dat baby's zo ter wereld komen komt doordat er met het hormonale evenwicht in de baarmoeder iets mis was. Er zijn meerdere vormen van hermafroditisme, zoals dit in het Nederlands heet. Je kan bijvoorbeeld teelballen en eierstokken hebben maar je kan ook een pik en zak hebben terwijl je volgens je chromosomen vrouwelijk bent. Dan zit je dus eigenlijk in een verkeerd lichaam. Hermafrodiet is afkomstig van de Griekse god Hermaphroditus. Deze werd door de goden met de vrouwelijke Salmacis verenigd tot een shemale.

shit: Naast vloekwoorden zoals verdomme worden shit en fuck ook vaak gebruikt. Shit betekent letterlijk schijt of stront. Shithead is een scheldwoord.

shockeren: Zie geshockeerd.

Showboy: Dit was de naam van een homo-pornoblad uit de jaren tachtig met jongens erin van rond de zestien jaar.

showtje geven, een: Je kan je (sex)partner(s) trakteren op een geil showtje waarbij je langzaam uit de kleren gaat en bijvoorbeeld met jezelf gaat spelen. Jezelf showen is laten zien hoe mooi je lichaam wel niet is.

shrimpen: Het sabbelen aan tenen.

Siamese tweeling: Twee kindjes die bij de geboorte aan elkaar vastzitten. Soms kunnen ze operatief worden gescheiden. Vaak sterven ze vroeg of eentje overleeft de scheiding niet omdat belangrijke organen gewoonweg niet voor twee losse kindjes aanwezig zijn. Siamese tweelingen ontstaan door een delingsfout van het embryo in het beginstadium.

sieraden: Draag wat je wilt. Dit geldt ook voor mannen.

sigaret: Veel mensen steken een sigaretje op na het vrijen. Dit om weer effe bij te komen en na te genieten. Roken is overigens wel schadelijk voor de gezondheid terwijl sex juist meestal goed is voor de gezondheid mits het safe gebeurt uiteraard. Brandmerken met een peuk komt ook voor als SM-genot. In 2002 bleek uit een onderzoek dat wanneer beide ouders roken voor de bevruchting de kans op een jongetje kleiner wordt. Voor sigaar zie Monica Lewinski.

Sigra-tabletten: Sexueel stimulerende tabletten die verboden zijn omdat ze slecht zouden zijn voor de gezondheid.

siliconen borsten: Tegenwoordig kun je je borsten laten vergroten. Door middel van een operatie plaatst men dan een zakje met siliconen in de borst. Wanneer je er over denkt om je borsten te laten vergroten (of verkleinen) laat je dan wel eerst goed informeren. Niet elke operatie geeft en goed resultaat. Ook lekt het siliconen zakje soms. Laat je niet van de wijs brengen door de borstmaat mode. Deze verandert van tijd tot tijd nogal. Je hebt altijd mensen die op zeer grote, zeer kleine of op juist middelgrote borsten vallen.

single: Een alleenstaand iemand. Iemand dus zonder een vaste relatie.

single glove: Een handschoen waar je twee handen tegelijk in kunt doen. Wordt gebruikt door SM-ers zodat iemand zijn of haar handen niet meer gebruiken kan.

single tail whip: Een zweep die ook wel bullepees wordt genoemd.

Sinterklaas (geb. 270 na Chr.): Sint-Nicolaas. Een kindervriend die op vijf december alle kinderen in de lage landen verwent. Hij heeft in het echt geleefd en zette zich toen in voor kinderen. Zijn geboortedag is niet bekend, wel weet men dat hij op zes december stierf. In kinderharten en grote mensen harten leeft hij gewoon verder. Tegenwoordig met vele Zwarte Pieten om hem heen. Tegen kinderen kan ik zeggen: ga lekker bij de Sint op schoot zitten en kriebel wat in z'n baard. Dat vindt de Sint erg lekker (geil). Eigenlijk werd eerst de god Wodan vereert, waar de woensdag nog naar is vernoemd. Met de opkomst van het christendom heeft men een van de vele christelijke heiligen gekoppeld aan deze vijfde december ter vervanging van de oorspronkelijke god Wodan. Wodan reed overigens op een schimmel door de lucht. Zwarte raven zijn zeer waarschijnlijk veranderd in de Zwarte Pieten. In 1982 hadden Henk & Henk een top-40 hit met het nummer 'Sinterklaas wie kent hem niet/het hoort met kerstmis ook te sneeuwen'. Een dubbele A-kant dus waarvan de eerste vooral bekend is.

sissy(boy): Een jongen die zich erg verwijfd gedraagt of gewoon op jongens valt. Het wordt in Engelstalige landen als scheldwoord gebruikt. In het Nederland noem je zo iemand een mietje. Niet iemand hiervoor uitschelden hoor. Niet-hetero's hebben het vaak al moeilijk genoeg in een samenleving waar heterofilie nog steeds als normaal wordt gezien en de rest min of meer als afwijkend.

site: Zie website.

sitophilia: Het gebruiken van voedsel tijdens de sex. Bijvoorbeeld een komkommer.

six neuf: Frans voor standje 69.

sixties, the: Zie jaren zestig.

sixty-nine: Engels voor standje 69.

sjanker: Hier wordt meestal syfilis mee bedoeld. De zweren die bij syfilis ontstaan noem je sjankers.

sjans(en): Als je bij iemand in de smaak valt heb je sjans. Sjansen is het laten blijken via je gedrag dat je iemand erg leuk vindt. Sjans maar op de single van Brainpower genaamd 'dansplaat'. Dit lied was in 2002 een nummer één hit in de top-40.

sjorren: Een ander woord voor aftrekken.

skene-klieren: Mannen hebben een prostaatklier en vrouwen skene-klieren. Sommige sexuologen denken dat via G-plek stimulatie deze klieren ejaculeren.

skin: Engels voor huid. Mensen die van volledig glad (geschoren) houden, gebruiken ook de term skin. Skin in ook de naam van de lesbische zangeres van de popgroep Skunk Anansie.

skinhead: Iemand met een kale kop en meestal ook met legerkistjes aan. Skinheads zijn vaak tegen kleurlingen en buitenlanders. Sommige geilen erg op mensen die er als skinhead uit zien.

slaaf/slavin, (sex): (slaaf/slavin, (seks))Degene die de onderdanige is in het SM-spel. De andere wordt de Meester(es) genoemd. Helaas bestaan er in de wereld ook nog echte slaven en slavinnen die echt bezit van anderen zijn. Zij moeten werken voor hun meester of zijn (het betreft meestal een hij) sexslaafje zijn.

slaag/slaan: Zie spanking.

slaapkamer: Dit is de kamer om in te slapen. Wel slapen hoor :-).

slachtoffer: Iemand die slachtoffer is van ontucht of een verkrachting. Zie ook Slachtofferhulp, Bureau.

Slachtofferhulp, Bureau: Een bureau waar slachtoffers van gewelds- en zedenmisdrijven terechtkunnen om hun verdriet beter te verwerken zodat ze hun leven weer op kunnen pakken. Zo zijn er gespreksgroepen met lotgenoten. Dit kan erg nuttig zijn maar verwacht er ook geen wonderen van. Telefoon: 030-2340116; internet: www.bureauslachtofferhulp.nl.

slagroom: Spuit eens een naakt iemand onder met slagroom en lik het daarna lekker op. Aftrekken noemt men soms ook wel slagroomkloppen.

slangetje: Een ander woord voor pikkie.

slank: Slank is erg in tegenwoordig. Dit is ook wel eens anders geweest. Laat je zelfrespect er niet onder lijden wanneer je niet aan de fotomodellook voldoet. Wees blij met jezelf.

slap happy: Een term die men gebruikt voor het 'blij slaan' van iemand die pijpt. Degene die pijpt leent zijn of haar mond zodat de pik zeer diep de keel in kan. Vaak expres om de onderdanige te laten kokhalzen en om het ademen moeilijker te maken. Tussendoor slaat de man de pijpster of pijper in het gezicht, links en rechts, met de vlakke hand.

slapen, met/bij iemand: Slaap voldoende, de hoeveelheid slaap die je nodig hebt verschilt van persoon tot persoon maar zorg ook voor rust in je leven. Voor en/of na het slapen gaan wel even sexen hoor. Zie ook bed gaan, met iemand naar.

slappe (lul): Een pik die niet stijf is. Wordt ook tegen iemand gezegd die bijvoorbeeld laf of schijterig is.

slave: Het Engelse woord voor slaaf of slavin. In 2001 had de Amerikaanse zangeres Britney Spears een top-40 hit met het nummer 'I'm a slave 4 u'. In de meest sexy vrouwen top-100 van 2002 stond Britney op nummer acht.

slavenhandel: Er zijn slaven en slavinnen die het geil vinden om verhandeld te worden. Deze handel gaat bijvoorbeeld via internet. Zie ook SM.

slavenlijst: Een lijst die een slaaf of slavin in moet vullen zodat de Meester(es) weet wat de onderdanige geil vindt. De lijst bevat veel zaken die je met wil ik wel of niet uitvoeren of ondergaan moet beantwoorden. Ook je lichamelijke kenmerken moet je opgeven alsook je meest opwindende fantasieën. Aan de opstelling van de invullijst is vaak de voorkeur van de Meester(es) af te leiden tenzij die een standaard onaangepaste lijst gebruikt. Ook kom je de vraag castratiefantasieën soms tegen. Dit durft men nooit direct te vragen. De Meester(es) wil dan meestal verder dan de fantasie alleen. Wees gewaarschuwd, SM kan namelijk zeer onschuldig zijn maar ook zeer extreem. Iemand die je grenzen overschrijdt kun je uiteraard aangeven bij de politie.

slavenmarkt: Zie slavenhandel.

slavin: Zie slaaf.

slet: Iemand die het met Jan en alleman doet wordt nogal eens een slet genoemd. Het is dan ook vooral een scheldwoord.

slettebak: Een ander woord voor slet. Iemand die zich door Jan en alleman laat neuken heeft of is een slettekut.

sleur: Soms wordt een relatie heel erg saai na verloop van jaren. Men spreekt dan over sleur. Probeer hierover te praten met je partner en ga leuke dingen doen. De sex kan ook een sleur worden. Misschien iets nieuws proberen op sexgebied?

slikken: Hiermee bedoelt men of men wel of niet bereid is om sperma door te slikken. Sperma doorslikken en zelfs in je mond laten spuiten wordt afgeraden in verband met soa-besmetting.

slikker: Iemand die zaad slikt.

sling: Op plaatsen waar men aan groepssex doet kom je nogal eens een sling tegen. Dit is een rubberen mat waar je op kunt liggen. De mat hangt met kettingen aan het plafond. Degene die in de sling ligt kan genomen worden en hij of zij kan ook tegelijkertijd iemand pijpen of beffen. Zie ook gangbang.

slip: Een chiquer woord voor onderbroek. Op slip nemen betekent op je schoot nemen. Eetbare slips en bh's bestaan ook.

slipgans: Een ander woord voor slet.

slippertje: Vreemd gaan noemt men ook wel een slippertje maken.

sloerie: Een ander woord voor slet. Het is ook een scheldwoord.

slons: Sommige personen vinden het geil om hun partner te vernederen. Bijvoorbeeld door hem of haar een slons te noemen.

sluier: In veel moslimlanden moeten vrouwen buiten op straat een sluier dragen. Alleen hun eigen man mag hun gezicht zien omdat men bang is dat andere mannen haar anders misschien sexueel aantrekkelijk vinden. Het dragen van een hoofddoek komt ook veel voor. In Nederland zie je dat ook vaak. Ik vind dat iedereen moet dragen wat hij of zij zelf wil. Helaas is de keuzevrijheid hierin lang niet altijd zo vanzelfsprekend.

sluitspier: De kringspier van de anus heet sluitspier.

slurf: Zo noemt men een pik ook wel eens.

slut: Het Engelse woord voor slet.

SM: Sadomasochisme. Dit is een soort sexspel waarbij men of macht wil uitoefenen over een ander of juist een onderdanig iemand (of iemand die misbruikt wordt) wil zijn. In het eerste geval spreekt men meestal over een Meester(es) en in het tweede geval meestal over een slaaf/slavin. Er zijn zeer vele variaties om dit 'spel' te spelen. Engelstaligen schrijven trouwens S&M.

smaak: Over smaak valt te twisten. Wat sommige lekker vinden, vinden anderen juist weer vies. Zo vinden sommige sperma of rimmen lekker smaken en anderen gruwelen ervan. Ook qua uiterlijk heeft iedereen zijn of haar eigen smaak. Zo zijn we lekker allemaal unieke mensen.

smaakpapil: Zo wordt een kut(je) ook wel eens genoemd.

smachten: Een ander woord voor verlangen.

smakzoen: Een zoen met veel smakgeluiden. Wie heeft er niet zo'n tante die altijd van die natte smakzoenen geeft. Je moet meteen je wangen schoonwrijven.

SM-attributen: Voorwerpen die men in de SM-scene vaak gebruikt zoals bijvoorbeeld de zweep.

SM-club: Een club die zich bezig houdt met SM. Ze organiseren bijvoorbeeld SM-party's.

smeerlap: Zie viezerik.

smeerpijp: Iemand die graag pijpt en doorslikt is een echte smeerpijp.

smegma: Een wittige stof dat zich ophoopt onder de 'kraag' van de eikel. Dit gebeurt wanneer je de eikel niet goed wast. Dus de voorhuid naar achteren schuiven bij het wassen anders ga je het ruiken en kunnen er ontstekingen ontstaan. Smegma bestaat uit een olieachtige stof (huidsmeer) en dode huidcellen. De olieachtige stof zorgt ervoor dat de voorhuid niet over de eikel schuurt.

smeken: Stel dat iemand smekend op zijn of haar knieën voor je zit om je te mogen beffen of pijpen. Een geile gedachte voor velen.

smelten, voor iemand weg-: Soms heb je het gevoel dat je totaal voor iemand wegsmelt. Hoe dat voelt? Daar kom je vanzelf wel eens achter wanneer je weer een knap en/of lief iemand tegen het lijf loopt. Wanneer je wegzwijmelt heeft dit meer met verliefde gedachtes en fantasieën te maken.

smeren, iemands keel: Zie keel smeren, iemands.

smerig: Een ander woord voor vies.

SM-ers: Mensen die aan SM doen.

smiley: Een lachebekje. Met chatten worden gezichtjes gebruikt om je gevoel uit te drukken. Lachen is :-) en sip zijn is :-( . Als je goed kijkt zie je een gezichtje op zijn kant. Dus als je zegt: "Ik haat je :-)" bedoel je het als grap. Dit voorkomt spraakverwarring en misschien wel ruzies. Je kan anders namelijk niet zien en horen hoe iemand een zin uit zou spreken.

SM-kelder: Zie SM-zolder.

smoorverliefd: Wanneer je super verliefd bent op iemand. 'Smoorverliefd' was ook de titel van een Doe Maar singeltje uit 1981.

smooth: Engels voor glad en onbehaard. Een smoothie is iemand die alle lichaamsbeharing afscheert. In 2000 had Santana samen met Rob Thomas een top-40 hit met het nummer 'smooth'.

SM-party: Een SM-sexfeest in een SM-club of bij iemand thuis. Hier kan je naartoe gaan als je wilt gaan SM-men. Ga nooit verder dan je van te voren voor jezelf bepaald hebt!

sms: Short Message Service. Een sms-je is een berichtje die je met een mobiele telefoon kan versturen. Op scholen kun je zo in de klas geheime berichtjes verzenden. Dit mag uiteraard niet omdat de onderwijzers er anders gek van worden. De ouderwetse methode, een briefje doorgeven, is trouwens een stuk goedkoper.

SM-scene: De mensen die zich met SM bezig houden inclusief hun SM-zolders of kelders, clubs enzovoorts. Heet ook wel SM-wereld(je).

SM-wereld: Zie SM-scene.

SM-zolder: Veel SM-liefhebbers hebben een SM-zolder of een SM-kelder. Hierin spelen zij hun sexuele spelletjes. Men heeft daar dan allerlei SM-apparaten en voorwerpen tot hun beschikking.

sneetje: Een ander woord voor kutje. Deze wordt vooral gebruikt bij kleine meisjes. Een sneetje verkeerd staat voor een lesbienne.

snelle zaadlozing, te: Zie vroegtijdig klaarkomen.

snijden: Zie verminking.

snikkel: Een ander woord voor pik. "Steek je snikkel zonder rubber in een hetero of een poot", zong Freek de Jonge in zijn nummer één hit 'leven na de dood', uit 1997.

snoeper, (ouwe): Iemand die sexueel 'snoept' van bijvoorbeeld een mooie vrouw. Snoep verstandig. Voor snoep zie kinderlokker.

snol: Snol betekent net zoiets als slet.

snor: Zie baard.

snot: Er zijn slaven en slavinnen die snot van hun Meester(es) snot opeten. Je moet er maar van houden.

snowball: Sperma in je mond laten spuiten, vervolgens het kwakje terugspugen in de mond van je sexpartner.

snowboarding: Sperma doorgeven via tongzoenen.

snuff-movie: Snuff is straattaal voor doden. Een snuff-movie is een videofilm waarbij een mens wordt omgebracht ter wille van genot van de kijker(s). Na sexuele martelingen van het slachtoffer volgt op het eind de dood. Er is veel aandacht besteed aan zulk soort films maar in de praktijk komen ze niet of bijna niet voor. Meestal worden zulke verhalen aan kinderpornobanden gekoppeld maar naar mijn weten (misschien zit ik er naast) is er nog nooit een kind vermoord op een videofilm. Gelukkig maar trouwens. Alhoewel je niets kan uitsluiten want er is altijd wel een gek die tot zoiets in staat is.

snurken: Laat er niet je relatie door verzieken. Ga desnoods apart slapen (na de sex).

soa: Sexueel overdraagbare aandoening. Een aandoening (ziekte) je kunt krijgen door onveilige sex te hebben. Onveilig is bijvoorbeeld neuken zonder condoom met een wildvreemd iemand maar iemands sperma slikken is ook onveilig. De bekendste soa is HIV. HIV is het virus dat aids veroorzaakt. De meest voorkomende soa is chlamydia gevolgd door genitale wratten en herpes genitalis. De rapper Kool Moe Dee had in 1987 een top-40 hit met 'go see the doctor'. Dit lied ging over soa's. Voor informatie over aids en andere soa's kun je bellen naar: 0900-2042040. Of surf naar de soa-stichting: www.soa.nl.

sodemieter: Een ouderwets woord voor een homosexueel. Letterlijk iemand uit de (ontuchtige) stad Sodom. Er wordt ook nog steeds mee gescholden: sodemieter op!

Sodom en Gomorra: Dit is afkomstig uit de bijbel. Het betekent een wereld waar chaos en verderf heerst. Kerkelijke mensen vinden pornografie, prostitutie, vibrators, enzovoorts vaak nog verderfelijk.

sodomie: Een ouderwets woord voor (onder andere) homosexuele contacten. Deze waren vroeger strafbaar in onder andere christelijke landen. Het heeft dan ook een negatieve klank vandaag de dag en wordt dan ook niet meer gebruikt door homo's. Een homo noemde men vroeger sodomiet. Ook sex met dieren noemde men vroeger sodomie.

soepel: Een stijf iets zoekt een soepele opening om in te kunnen. Bedenk wel dat er meer bestaat op sexgebied.

softcore: Een andere benaming voor softporno.

softcup: Zie kapje.

softdrugs: Zie drugs, (soft/hard).

softporno: Je hebt hardporno en softporno. Bij softporno wordt veel gesuggereerd en weinig getoond. Je ziet het daadwerkelijke neuken, pijpen, beffen enzovoorts niet close in beeld.

soixante-neuf: Frans voor standje 69.

sokjes: Er bestaan sokjesfetisjisten. Zij vinden voetjes met sokjes eraan vaak zeer opwindend. De term 'sok' of 'wollen sok' wordt soms ook gebruikt voor een condoom.

soldaat: Zie uniform of training. In 1965 had de groep Donovan een top-40 hit met het nummer 'universal soldier'.

solofase: Vlak voordat je klaarkomt tijdens het vrijen sluit je je vaak even helemaal af terwijl je op dat moment meestal geil fantaseert. Doe je dit niet dan is klaarkomen vaak moeilijk. Dit moment voor jezelf noemt men de solofase.

son of a bitch: Zoon van een kreng. Een Engels scheldwoord. In Amerikaanse speelfilms hoor je dit nogal eens. In 1994 had JX een top-40 het met het nummer 'son of a gun'.

Songfestival, Eurovisie: Een liedjesfestival dat eens per jaar in Europa wordt gehouden. Het is erg populair bij homo's maar natuurlijk ook bij niet-homo's. De reden dat het bij homo's zo populair is komt waarschijnlijk omdat het grote publiek er vaak minachtend over spreekt. Homo's hebben zo lekker iets van henzelf waar de grote massa niet veel van begrijpt. (Omdat er ook niet veel van te begrijpen valt, rare veelal nietszeggende en daarom grappige liedjes). Homo's, travo's en pedo's zijn vaak huiverig tegenover voetbal omdat dat de grote massa aantrekt. Men voelt zich niet gauw thuis bij deze meerderheid die hen jaren als afwijkend hebben bestempeld en vaak nog steeds bestempelen. Ook science fiction is extra populair bij mensen die 'anders' zijn. Zo kan men effe ontsnappen uit de 'ellendige' burgerlijke wereld.

soort zoekt soort: Wanneer je iemand zoekt die veel op jezelf lijkt wat karakter betreft. Ook heb je mensen die meer iemand zoeken die totaal anders is dan ze zelf zijn. Je spreekt dan van opposites attrackt. Voor soortgenoot zie gevoelsgenoot.

SOOS: Dit was een vereniging voor minderjarige homofielen. Het werd in de jaren zestig opgericht door onder andere Paul Haenen (30-04-1946). Het COC wilde in die tijd niets met personen onder de 21 jaar te maken hebben daar sexuele contacten met personen onder de 21 jaar strafbaar waren. Vandaar dat men buiten het COC om deze vereniging oprichtte. Later is SOOS samengegaan met de jongerenafdeling van de NVSH genaamd Appeal.

soppen: Een pik een klein endje in de kut en er weer uit. En dit dan telkens herhalen. Dit noemt men soppen. Het geeft vaak een natte boel namelijk. Als het maar lekker is. In 1981 hadden de Slijpers een top-40 hit met het nummer 'puntje d'r in puntje d'r uit'.

SOS Papa: Een stichting van vaders die zich inzet voor betere rechten van vaders bij echtscheidingen wat betreft voogdij en omgangsregelingen. Internet: www.sos-papa.com. Zie ook Dwaze Vaders.

souteneur: Een ander woord voor pooier.

Spaans neuken: Tietneuken. Wordt meestal Russisch neuken genoemd.

Spaans rietje: Een sadistische vorm van sex. Hierbij wordt een zeer dun houten rietje in de stijve pisbuis gebracht. Dit kan op zich al zeer pijnlijk zijn. Vervolgens wordt er hard op de pik geslagen waardoor het rietje versplinterd. De splinters gaan er bijna niet meer uit. Je zal zeer lang hier last van hebben bijvoorbeeld bij het plassen. Bezint eer ge begint. Vroeger werden kinderen op scholen met een dun rietje (Spaans rietje) geslagen op hun vingers of hun (blote) kont.

Spaanse kraag:  Wanneer je voorhuid niet terug over de eikel gaat en deze afklemt spreek je van Spaanse kraag. Rijke Spanjaarden hadden vroeger flinke kragen in de zestiende en zeventiende eeuw. Vandaar de naam.

Spaanse pokken/wesp: Zo noemt men de soa syfilis ook wel eens. Columbus zou de ziekte vanuit Amerika hebben overgebracht naar Spanje en zo werd het over heel Europa verspreid.

Spaanse vlieg: Cantharis vesicatoria. Een fijngemalen groene kever waarin de werkzame stof cantharidin zit. Deze stof veroorzaakt een branderig gevoel in de pisbuis. Een te hoge dosis kan trouwens dodelijk zijn. Geil word je er dus niet van tenzij je van een branderig gevoel houdt. Te gevaarlijk om te gebruiken!

Spaanse wesp: Zie Spaanse pokken.

spanking: Een vorm van SM. Om over iemands knie te moeten en dan op je achterste geslagen worden is voor velen opwindend. Sommigen willen gespankt worden terwijl anderen juist iemand willen spanken (slaan). En als je er totaal niet van houdt dan blijven er genoeg andere sexuele handelingen over. Je hoort nooit iemand ongewild te slaan. Ook je eigen kinderen niet. Ouders slaan vaak uit wanhoop of onmacht. Je kunt beter met je kinderen in discussie gaan. Daar kunnen beide partijen misschien nog wat van leren. In Groot-Brittannië werd slaan op scholen pas in 1996 strafbaar. Je eigen kinderen slaan ('opvoedkundige' tik) is daar net als in Nederland helaas nog niet strafbaar. De actiegroep RAAK wil een verbod op het slaan van kinderen maar omdat politiek Den Haag weet dat de meeste ouders nog altijd tegen zo'n verbod zijn, liegen ze maar iets in de trant dat een verbod weinig uithaalt. Je zou die politici haast een opvoedkundige tik willen geven. Update: Er is nu (2005) een wetsvoorstel in de maak om de opvoedkundige tik strafbaar te stellen.

spannende locaties: Veel mensen fantaseren over sex op plekjes waar ze ontdekt kunnen worden. Sommige voeren deze fantasie ook uit. Spannende locaties zijn bijvoorbeeld in een treincoupé, in een lift, buiten in een bos, op een toilet met of zonder de deur op slot, enzovoorts.

spanning: Sex gaat nogal eens gepaard met spanning. Van een bepaalde spanning kun je juist erg opgewonden raken. Ook zijn er veel mensen die een prestatiedrang ervaren tijdens het vrijen waardoor ze hun pik niet altijd stijf krijgen. En er wordt door mannen en jongens veel gemasturbeerd om een sexuele spanning weg te nemen.

Spartacus: Dit is de naam van een homogids die ieder jaar uitkomt. In de gids staat allerlei informatie over homo-uitgaansgelegenheden in diverse landen. De eerste gids verscheen in 1968 en was een initiatief van de Brit John Stamford (18-06-1939 27-12-1995). Hij werd ervan beschuldigd dat hij in zijn gids aangaf waar je sex kon hebben met jonge jongens. Dit is echter nooit bewezen. Wel heeft hij in België (eind 1993 opgepakt) hiervoor vier maanden in voorarrest gezeten maar men had niets concreets tegen hem en liet hem zonder proces weer gaan. Spartacus is overigens vernoemd naar de Romeinse opstandige slaaf met dezelfde naam.

Spears, Britney (02-12-1981): Een zeer bekende Amerikanse zangeres. In de meest sexy vrouwen top-100 van het blad FHM stond ze in 2004 op de eerste plaats. In 2000 had ze een nummer één hit in de top-40 met het nummer 'oops!... I did it again'.

speculum: Een apparaatje die gynaecologen gebruiken om de kut iets open te houden tijdens het onderzoek. Het werkt als een soort mini-krik. SM-ers zijn er ook vaak dol op.

speedo: Een zwembroek maar dan niet een soort korte broek maar zo'n strakke. Je kunt bij speedo's goed de omtrek van iemands geslacht zien in tegenstelling tot de bermuda's. Je hebt vele (geile) speedo's. Kleine felgekleurde (fluoriserende) hebben mijn voorkeur. Klein zodat ze laag om de middel zitten, de bekkenbotten dus zichtbaar, en van achter een stukje bil zichtbaar, daar waar de bil in het been overloopt. Wanneer zo'n joch dan ook nog een duidelijk stijve pik heeft en je lachend aankijkt smelt ik van binnen helemaal weg.

speeksel: Zie spuug.

speeldoosje: Een ander woord voor een kutje.

speelfilms: Speelfilms zijn er uiteraard als vermaak. Ze hebben vaak een groot bereik wat mensen betreft die de films zien. Zo hebben ze ook invloed op ons denken, doen en laten. Tegenwoordig merk je dat bijvoorbeeld sexualiteit beetje bij beetje normaler wordt in films. Denk ook aan homosexualiteit. Vaak zijn filmmakers progressieve mensen die iets in hun film stoppen om zo de vooruitgang wat te helpen.

speelruimte/speelkamer: Een SM-zolder en dergelijke wordt zo ook dikwijls genoemd.

speeltjes: Zie sexspeeltjes.

speen: Hier zuigt een baby aan wanneer ze de fles krijgt. Ook is speen een ander woord voor aambeien. Zie ook spenen.

speer: Zo noemt men een pik ook wel eens.

spelen, met jezelf: Iemand die met zichzelf speelt is zich aan het masturberen. Vingeren of aftrekken dus, of met een dildo kan ook natuurlijk.

spelonk: Zo noemt men een kut ook wel eens. Net zoals grot.

spenen: Een baby borstvoeding geven. De 'vingers' aan een koeienuier heten ook spenen.

sperma: Dit spuit uit de pik tijdens (direct na) een orgasme. Het bestaat uit zaadcellen en (voor)vocht. De zaadcellen kunnen een eicel bevruchten. Dit kan alleen bij heterosex (penis in vagina contact) of via kunstmatige bevruchting. De hoeveelheid sperma is ongeveer gelijk aan de inhoud van een vingerhoedje. Door gebruik te maken van condooms voorkom je zwangerschappen als ook soa's. Het woord 'sperma' komt uit het Grieks en betekent zaad. Het meervoud is spermata. Het Engelse woord voor sperma is 'sperm'. Sperma doorslikken helpt tegen depressies bij vrouwen. Dit komt door de testosteron en prolactine die er in zitten. Een Amerikaans onderzoek onder studentes toonde dit aan. Pas trouwens op voor sperma in je ogen; dit bijt enorm. Op een wit laken laat sperma gelige vlekken achter.

spermabank: Je kunt als man naar een spermabank gaan om daar jezelf af te trekken en zo je sperma af te staan. Dit zaad vriest men tijdelijk in en gebruikt men bijvoorbeeld om vrouwen kunstmatig mee te bevruchten. De donors mogen in de nabije toekomst niet meer anoniem zijn zodat kinderen altijd hun natuurlijke vader kunnen traceren. In 1984 kwam de eerste baby ter wereld met behulp van ingevroren sperma.

spermacel: Wanneer je zaad spuit bevat dat zaad miljoenen spermacellen. Eén kan al genoeg zijn om een eicel te bevruchten. De kans op bevruchting wordt met miljoenen cellen uiteraard een stuk vergroot.

spermadonor: Zie zaaddonor.

spermadouche: Sommige mensen vinden het geil om door veel mannen ondergespoten te worden met sperma. Dit noemt men dan een spermadouche.

spermarche: De eerste keer dat een jongen sperma spuit noem je spermarche. Dit gebeurt vaak rond je dertiende. De eerste keer dat een meisje ongesteld wordt noem je menarche.

spermarietje: Een buisje met daarin sperma. Op deze manier wordt sperma vaak ingevroren voor later gebruik bij bevruchtingen.

spermatank: Een vrij nieuw scheldwoord.

spermatocele: Een cyste met vocht en sperma erin. Deze cyste kan voorkomen in de bijbal. Als ze erg groot worden kunnen ze operatief worden verwijderd.

spermatogenese: Het proces van spermavorming in de ballen noem je zo.

spermatozoïde/spermatocyt: Een spermacel (van een plant) heet met een moeilijk woord zo.

spermaturie: Als er spermacellen in je urine zitten spreek je van spermaturie.

spermavat: Iemand die zich graag door alles en iedereen vol laat spuiten. Zie ook soa.

spetter: Zo noemt men een lekker stuk ook wel eens.

spetteren: Zo noemt men spuiten ook wel eens.

spiegel: Hallo meisjes, deze tip is voor jullie. Ga eens naakt boven een grote spiegel staan. Op deze manier kun je zelf heel goed zien hoe je er van onderen uit ziet. Het zou toch vreemd zijn als je vriend of vriendin je wel (later) kent van onderen en jijzelf niet. Naakt liggend op bed kun je ook met een handspiegeltje alles goed bekijken. Spiegels boven een tweepersoonsbed zie je soms ook. Dan kan de onderste extra genieten als het licht is op de slaapkamer uiteraard.

spiernaakt: Helemaal naakt. Naakter dan naakt kan trouwens niet. Voor spieren zie gespierd.

spies: Zo noemt men een pik ook wel eens.

spijt: Als je ergens spijt van hebt zeg dat dan gerust.

spiraaltje: Een voorbehoedsmiddel dat van plastic en koper is gemaakt. Een arts plaatst het (T-vormige) spiraaltje in de baarmoeder. Je kan dan als het goed is zo'n tien jaar niet zwanger worden. Let wel, één procent blijkt toch zwanger te worden binnen een jaar. Het spiraaltje irriteert de baarmoeder waardoor een eitje zich daar niet kan nestelen. Pijn en kramp zijn soms bijwerkingen vooral bij vrouwen die nooit een kind hebben gebaard. Sommige spiraaltjes geven het hormoon progestogeen af. Deze spiraaltjes gaan een paar jaar mee.

spiritualiteit: Alles wat met het hogere en ongrijpbare te maken heeft. Precies ja, dat product op het bovenste schap van de supermarkt :-).

spit rijgen, aan het: Iemand neuken. Heb je d'r al aan het spit geregen? Een beetje stoere praat van mannen onder elkaar.

splash: Op een zeil op de grond in de modder, vla of wat dan ook rollebollen.

spleet(je): Een ander woord voor kut(je).

splitje: Een ander woord voor een kut(je).

Spock, Dr. Benjamin (02-05-1903 † 16-03-1998): Deze man heeft een boek geschreven over de opvoeding van jonge kinderen. Heel veel moeders hebben hier informatie uitgehaald. Dat men in die tijd niet positief over masturbatie dacht kun je goed merken. Toch staan er veel nuttige dingen in zijn boek. Titel: 'baby- en kleuter verzorging', eerste druk 1950. Oorspronkelijke titel: 'the common sense book of baby and child care', eerste druk 1946. De nieuwe Spock-boeken die in de winkels liggen zijn door anderen aangepast en dus actueel gemaakt. In 1998 is Spock overleden.

spoelwormen: Kleine witte wormpjes in je poep. Naar de huisarts gaan als je dit hebt.

spons: Vroeger gebruikte men een spons aan een lint als voorbehoedsmiddel. De spons in de kut moest het sperma dus opvangen. Dit zal de kans op zwanger worden wel hebben verlaagd maar erg betrouwbaar was deze methode niet. Hij wordt vandaag de dag dan ook niet meer toegepast.

spontaan klaarkomen: Sommige mannen of jongens komen soms spontaan klaar. Spontaan betekent dan zonder stimulatie van de pik. Uiteraard wel stimulatie door sexuele fantasieën.

spontane abortus: Een andere benaming voor een miskraam.

spontane erectie: Een stijve krijgen zonder dat je aan je pik zit of dat je aan sex denkt. Angst kan ook een stijve veroorzaken.

spontaniteit: Een eigenschap die veel mensen belangrijk vinden. Ze zoeken nogal eens een spontane meid of gozer. Wanneer je niet van nature zo spontaan overkomt moet je niet namaak spontaan gedrag gaan vertonen. Aan één Emile Ratelband hebben we wel genoeg. Tjakka! Deze kreet jatte hij overigens van de cabaretier Youp van 't Hek.

sport: Zie gym.

sportief: Met een sportief uiterlijk bedoelt men geen blubbermensen maar strak in het vel en eventueel nog gespierd ook.

sportschoenen: Er wordt veel over sportschoenen, vooral die van het merk Nike, gefantaseerd tijdens het masturberen.

spotting: Zie doorbraakbloeding.

spreader bar: Een stok met een haakje aan de uiteinden. Iemand met enkelboeien aan kun je zo vastzetten. Hij of zij kan de benen nu niet meer sluiten.

sproeten: Zie zomersproetjes.

sprookje: Zie mythe.

spruit: Je kinderen noem je ook wel spruit.

spruw: Een ander woord voor candidiasis.

spuit, (drugs): Heroïneverslaafden spuiten de heroïne met een spuit in hun ader in de arm. Heroïne is uiterst verslavend en schadelijk. Ook kun je besmet raken met HIV als je een al gebruikte spuit gebruikt. Begin hier nooit aan want je lost er geen enkel probleem mee op. Er vanaf komen valt ook niet mee. Een pik wordt ook wel eens een spuit genoemd. "Bitch, ik ben geil, zuig eens aan m'n spuit". Zie ook drugs.

spuiten: Een simpele benaming voor het krijgen van een orgasme bij mannen en puberale jongens.

Spuiten en Slikken: Een tv-programma van BNN over sex en drugs, vanaf 2005. Sexuele zaken worden eindelijk eens luchtig behandeld. Komen er na de repressieve sexuele tijden nu eindelijk eens wat vrijere tijden? Laten we het hopen. Spuiten en Slikken werd in het begin gepresenteerd door drie jongeren: Sophie Hilbrand, Ties van Westing en Filemon Wesselink.

spunk: Zo noemt men sperma in het Engels ook wel eens.

spuug: Spuug kun je gebruiken als noodglijmiddel. Sommige jongens en mannen doen soms spuug op hun eikel tijdens het masturberen. Dat geeft een intenser gevoel. De aanmaak van speeksel stopt wanneer je geil bent. Vandaar dat je een droge mond krijgt. Het in iemands mond spugen is voor sommige mensen erg opwindend.

sQueeze: Dit was een homoblad met vooral gespierde mannen erin. Het bestond van 1995 tot 2008. Anno 2005 was sQueeze al in financiële problemen maar er kwam een doorstart. De oude redactie is toen het blad Winq begonnen. In 2008 ging sQueeze alsnog ter ziele.

squirten: Spuitend klaarkomen als vrouw zijnde.

staaf(mixer): Zo noemt men een pik ook wel eens. Of staafmixer, als je graag rondjes draait met je heupen. Een vibrator noemt men trouwens ook vaak een staafmixer.

staafvibrator: Een vibrator die kaarsrecht is en waar geen uitsteeksels aanzitten.

staan: In stijve staat.

stabiliteit: Eigenlijk heeft iedereen wel behoefte aan een stabiel leven. Dit is uiteraard niet hetzelfde als een saai leven. Zie ook basis en rust.

stad: In grote steden kun je eerder verdwijnen in de grote massa. Ook kent niet iedereen elkaar waardoor de bemoeienissen met je leven meestal ook afnemen. Dit heeft het nadeel dat eenzaamheid eerder op de loer ligt en het voordeel dat je meer kan afwijken van de norm. Homo's bijvoorbeeld, trekken dan ook vaak naar grotere steden waar ze ook eerder lotgenoten zullen aantreffen. Over het algemeen hebben stadsmensen minder problemen met homo's maar wat 'gewone sexualiteit' betreft zijn ze vaak preutser dan dorpelingen.

stadhuis: De plek om voor de staat te trouwen.

staf: Een ander woord voor een pik. Sinterklaas heeft er dus twee.

stalactieten: Dit zijn de aan het plafond hangende punten in druipsteengrotten. Degenen op de grond heten stalagmieten. Ezelsbruggetje om dit te onthouden: hangende tieten.

stalken: Iemand erg lastig vallen nadat een relatie met hem of meestal haar is uitgegaan of iemand lastig vallen die vanaf het begin af aan gewoon niets met je wil. Sommige gaan hier erg ver in. Leg je er bij neer als iemand niets (meer) met je te maken wil hebben hoe moeilijk dat ook kan zijn. Zoek zo nodig hulp bij een psycholoog of psychiater.

stamper: Het vrouwelijke geslachtsorgaan van een bloem. Deze zit in het midden van de bloem. Een pik kun je ook een stamper noemen.

standbeeld: Er zijn erg veel standbeelden van naakte personen. In parken kom je ze nogal eens tegen, maar ook op pleinen of als versiering van gebouwen. Bekende standbeelden zijn de Naakte David (van Michelangelo) en natuurlijk Manneken Pis. Zie ook kunst.

standje: Je kan in allerlei standen de liefde bedrijven. Er zijn verschillende standjes die een aparte naam hebben. Denk aan standje 69 of op z'n hondjes. Je kan ook iemand een standje geven als hij of zij iets verkeerds doet. Dit is meer iets voor SM-ers.

standje 69: Bij dit standje lig je op of naast elkaar maar dan wel net andersom. Je hoofd ligt dus in het kruis van je sexpartner. Je kan elkaar zo pijpen of beffen in deze houding. Zo kan je samen heerlijk klaarkomen. De zes en de negen in 69 liggen ook andersom zoals je ziet. Een staande variant bestaat ook. Hiervoor moet je echter wel lenig zijn.

stapelen: Zo noemt men neuken ook wel eens.

stappen: Vooral populair bij jongeren. Helaas wordt er vaak iets te veel gezopen. Sommige personen worden erg vervelend en/of agressief wanneer ze te veel gedronken hebben. Stap gerust maar houd het wel leuk.

start-stopmethode: Mannen en jongens die te snel klaarkomen kunnen oefenen met de start-stopmethode. Telkens stoppen met aftrekken als je bijna komt. Na een tijdje zul je merken dat je een orgasme langer kunt uitstellen. Vaak ook prettig voor je sexpartner.

stats: Dit wordt je nogal eens gevraagd als je met iemand aan het chatten bent. Hij of zij wil dan weten hoe je er uit ziet. Lengte, gewicht, kleur haar, bril, baard of snor (bbs) maar vooral ook je leeftijd. Van jongens wil men ook vaak de piklengte weten en van meisjes hun cupmaat.

STD: Sexual Transmitted Diseases. Engels voor soa.

Stediril 30: Een anticonceptiepil.

steenpuist: Furunkel. Een puist die wordt veroorzaakt door bepaalde bacteriën.

Stein-Leventhal-syndroom: Zie polycysteus-ovarium-syndroom.

stekker: Zo noemt men een pik ook wel eens. De stekker moet dan in het stopcontact (de kut).

stelletje: Zie paartje.

stemming: Heb alleen sex als je ervoor in de stemming bent.

stemrecht: In Nederland heb je vanaf je achttiende stemrecht. Van mij mag de leeftijdsgrens verlaagd worden naar tien jaar. Politici zullen dan als ze slim zijn ook de jongerentaal gaan spreken en meer voor hun rechten opkomen. Weet je niet waarop je moet stemmen; het is niet verplicht om te stemmen. Wanneer je wel weet op welke partij je per se niet wilt stemmen dan stem je gewoon op één van de andere partijen. De politieke interesse neemt zo misschien wel flink toe. Denk er aan dat de politiek alles beslist over haar burgers. Ook dat je als kind geen sex mag hebben met ouderen of personen van een aantal jaren jonger. Eigenlijk ook niet met leeftijdsgenootjes maar dat wordt nog net getolereerd, tenzij kleuters sexspelletjes doen. Ouders verbieden dit vaak meteen als ze dit zien.

stengel: Zo noemt men een pik ook wel eens.

ster: Een anus wordt zo ook wel genoemd. De popmuziek en filmwereld kent ook vele sterren.

sterilisatie: Als je zeker weet dat je geen kinderen wilt baren of verwekken dan kun je jezelf laten steriliseren. Je wordt dan onvruchtbaar. Bij mannen doet men dit meestal door de zaadleiders door te knippen. Het geproduceerde sperma wordt dan afgebroken in de buikholte. Je spuit trouwens nog wel tijdens een orgasme, geen zaad maar wel zaadvloeistof. Omdat zaadcellen maar een fractie van het kwakje uitmaken merk je amper verschil. Bij vrouwen verwijdert men de eierstokken, knipt ze door of bindt ze af. Afbinden heet ook wel tubaligatie en dichtschroeien noemt men coagulatie. Een gesteriliseerd paar kan sex hebben met elkaar zonder gebruik te hoeven maken van de pil of wat dan ook. Ze kunnen toch niet zwanger worden. Als je alle twee geen HIV hebt kun je elkaar daar ook niet mee besmetten. Dit gaat niet meer op als er één onveilige sex met derden heeft. Voorwerpen enzo sterk verhitten waardoor de bacteriën erop doodgaan noemt men ook steriliseren.

sterk: Kinderen vragen vaak: "Jij bent zeker wel sterk hè?". Een goed moment om uit te leggen dat geweld verkeerd is, maar dat je ze als het nodig is natuurlijk beschermen zal. Met het sterke geslacht wordt het mannelijke geslacht bedoeld.

sterven: Zie dood.

steun: Steun elkaar in moeilijke en onzekere tijden. Bedenk ook dat wanneer je zelf op en top gelukkig bent, sommige van je naaste vrienden of vriendinnen juist in een dip kunnen zitten. Wees daar dus alert op.

steun-bh: Een bh die de borsten extra ondersteunen. Je hebt tegenwoordig ook sport-bh's. Zodat bij tennis alleen de tennisbal stuitert.

stevig kontje: Een bolvormig gespierd kontje. Niet zo'n drilpuddingkont dus.

stiefouders: Stiefouders zijn niet je natuurlijke ouders. Wanneer je natuurlijke moeder opnieuw gaat trouwen met een andere man dan wordt dat je stiefvader. Sommige kinderen kunnen goed met een stiefouder overweg en anderen zien ze als vervanger van hun echte ouder waardoor ze vaak naar op hun stiefouder reageren. Het komt ook vaak voor dat de ouder veel aandacht heeft voor zijn of haar nieuwe liefde en de kids compleet vergeet of dat de kids zich volledig moeten aanpassen zodat het een 'gelukkig' en hecht gezinnetje wordt. Houd veel rekening met kinderen voor wie zulke veranderingen toch al vaak erg moeilijk zijn. Het kind heet trouwens voor de stiefouder een stiefkind.

stiekem: Veel sex gebeurt vaak in het geniep en stiekem. Vanwege het taboe rondom sexualiteit blijft veel sex verborgen. Niet dat je altijd pottekijkers wil hebben tijdens de sex maar er vrijuit over praten met de buurvrouw is een tweede.

stier: Een mannetjes koe heet een stier. Ook is de stier een sterrenbeeld. Vaak worden stieren geassocieerd met potente beesten. Misschien wel vanwege hun enorme lul.

stigmatophilia: Geilen op vers ongesteldheidsbloed.

stijfsel: Zo noemt men sperma ook wel eens.

stijve: Eén van de vele benamingen voor pik. In dit geval een pik die stijf (in erectie) is. Tegenovergestelde van slappe. Leer jonge jongens dat ze zich niet schamen voor een stijve pik in het openbaar. Zo kan het taboe tenminste eens verdwijnen. Staatsbosbeheer heeft ooit nog het kampeerbord veranderd omdat het leek alsof het mannetje op dat bord een stijve pik had.

stiletto-heels: Zie hoge hakken.

stille aanbidder: Iemand die een oogje op iemand heeft maar dat niet kan of wil vertellen aan hem of haar. Met Valentijn kun je hem of haar een kaartje met een liefdesgedicht sturen.

stilletjes: Een ander woord voor een plee.

Stimezoklinieken: Dit zijn abortus- en overtijdsbehandelingsklinieken. Je vindt ze in verschillende grote steden. Stimezo werd in 1968 opgericht. Telefoon: 070-3512341; e-mail: info@abortuskliniek.nl.

stimuleren: Wanneer je met je pik of kut speelt ben je die aan het stimuleren. Het doel van deze stimulatie is uiteraard om lekker klaar te komen.

stinken: Was jezelf regelmatig. Of laat je wassen door je geliefde en andersom. Sommige mensen hebben last van overmatig zweten waardoor ze al snel stinken. Dit hoeft dus niet te betekenen dat ze zich nooit douchen. Waarschijnlijk douchen ze juist meer dan gemiddeld.

StiSAN: Stichting Samenwerkende Abortusklinieken Nederland. Het aantal abortussen is in Nederland stijgende. Van 5,2 per duizend zwangere vrouwen in 1990 naar 8,0 per duizend in het jaar 2000. In België en Duitsland lag dit anno 2000 lager, namelijk 5,7 en 7,7. Adres landelijk bureau: Pieterstraat 11; 3512 JT Utrecht; telefoon: 030-2312531; internet: www.abortusinfo.nl.

stoeien: Kinderen en jongeren doen dit vaak met elkaar of met hun ouders. Het is voor sommige één van de weinige momenten om lichamelijk contact met anderen te hebben. Jongens onderling roepen er vaak homo of mietje bij. Vaak omdat ze zelf gevoelens in die richting hebben maar er niet gewoon voor uit durven te komen of het juist bij zichzelf willen ontkennen.

stoeipoes: De persoon waarmee je sexueel stoeit heet stoeipoes.

stoelgang: Een ander woord voor ontlasting.

stoephoer: Een scheldwoord. Letterlijk een hoer die dus op de stoep zichzelf aanbiedt. Het is ook een titel van een single van de Dikke Lul Band.

stoer: Jongens en mannen gedragen zich vaak stoer. Dit rolpatroon zie je echter steeds minder. Je mag gelukkig tegenwoordig ook kwetsbaar overkomen. Sommige vallen juist op stoer, vooral als blijkt dat ze toch een klein hartje hebben.

stofzuiger: Iemand die graag pikken leegpijpt. Ook wel pijpkonijn genoemd. Een jongen of een man kan ook zijn stijve pik in de stofzuigerslang steken en dan de stofzuiger aanzetten. Je zal zeker niet de eerste zijn die dit uitprobeert maar doe wel voorzichtig. Houd de aan/uit knop of stekker bij de hand (of voet).

stokje: Zo noemt men een pik ook wel eens. Iemand met een stok slaan is een vergaande vorm van SM.

stokoud: Iemand die heel erg oud is. Maar je bent zo oud als dat je je voelt zegt men vaak (alleen het lijf wil soms niet echt meewerken).

stoma: Als pis of poep niet meer op de normale manier het lichaam kan verlaten maakt men een gat in het lichaam. Dit noemt men een stoma. De uitgescheiden stoffen worden in een zakje opgevangen die je op het toilet kunt legen.

stonde: Zie maandstonde.

stoned: Zie high.

Stonewall: Op 27 juli 1969 ontstond er in de travestietenbar Stonewall Inn waar vooral homo's kwamen te New York een rel doordat de homo's zich gingen verzetten tegen de politie die ze weer eens lastig viel. Dit was het eigenlijke begin van de wereldwijde homobeweging. De jaarlijkse Roze Zaterdag is hieruit ontstaan.

stoot: Een ander woord voor een lekker ding.

stopcontact: Zie stekker.

stop-startmethode: Zie start-stopmethode.

stopweek: De zeven dagen dat je geen anticonceptiepil slikt. Daarna moet je weer twee weken pillen slikken.

stopwoord: Zie codewoord.

stoten: Met je pik kun je flink in iemand kut(je) of kont(je) stoten. Wanneer je dus flinke krachtige halen maakt tijdens het neuken spreek je van stoten. Naar binnen stoten is wanneer je je pik in een kut(je) of kont(je) ramt. Sommigen houden van harde sex. Houd uiteraard altijd rekening met de wensen van je partner. Borsten worden soms ook stoten genoemd.

stotteren: Niet iemand hiermee pesten en laat de stotteraar a.u.b. wel uitpraten.

stout: Wanneer je iets doet wat niet mag ben je stout. In de SM-wereld volgt dan één of andere straf.

straathoer: Een hoer die zich op straat aanbiedt. Zie ook stoephoer.

straf(fen): In het SM-spel komen straffen veel voor. Deze zijn uiteraard door beide personen gewild. Ongewilde lijfstraffen moeten nooit kunnen vind ik. In ons strafrecht bestaan ze gelukkig niet meer. Ouders die hun kinderen af en toe een 'opvoedkundige tik' geven zijn helaas niet strafbaar tenzij het mishandeling wordt. Ik vind elke klap een vorm van fysieke en geestelijke mishandeling.

strafbaar: Iets wat (meestal wettelijk) niet mag. Je wordt gestraft als je het wel doet. Zie ook verboden. Naakt op straat lopen is bijvoorbeeld strafbaar in Nederland.

Strafblad: Zo heet het blad dat de Vereniging Castiagio uitgeeft.

straight: Engels voor hetero.

strak (kontje): Iemand die strak in zijn of haar vel zit heeft geen last van rimpels of overtollig vet. Een meisje dat strak in haar velletje zit heeft voor velen de voorkeur boven de wat dikkere. Bij een strak kontje bedoelt men vaak ook dat het kontje nog niet vaak geneukt is door Jan en alleman waardoor je er bij wijze van spreken een vrachtwagen in zou kunnen keren. De meeste prefereren een nauw en strak kontje om te neuken.

strand: Hier kun je lekker bloot of bijna bloot rondlopen in de hete zon. Let er wel op dat de ultra violette stalen van de zon huidkanker kunnen veroorzaken. Het hete zomerse weer zorgt er vaak voor dat mensen wat vrolijker maar ook nogal eens eerder geil worden. Dit gold ook voor de Nederlandse band T-Spoon, zij wilden in 1997 'sex on the beach'. Zie ook naaktstrand.

streaker: Een streaker is iemand die naakt gaat hollen bij (tv)-evenementen zoals bijvoorbeeld sportwedstrijden. In Groot-Brittannië zie je dit vaak. Denk maar aan het begin van de Wimbledon finale die Richard Krajicek won.

streepjesplassen: Een vrouw die tijdens het plassen bekkenbodemspieroefeningen doet, is aan het streepjesplassen. Ze onderbreekt het plassen telkens. Dit om een te wijde kut na een bevalling te bestrijden.

strelen: Het teder wrijven over iemands huid. Dit gebeurt meestal door de hand van een ander persoon. Je kunt het ook aaien noemen maar die term gebruikt men meestal bij 'strelingen' over iemands bol of bij dieren.

streng: Wees nooit te streng voor anderen. Dit betekent niet dat alles maar altijd mag en je onverschillig moet zijn.

stress: Veel mensen hebben hier last van. De wereld om je heen is vaak een drukte van jewelste. Zorg er voor dat je niet te veel druk oplegt aan anderen. Laat ze in een redelijk tempo hun gang gaan en waardeer hun doen en laten. De stress in de samenleving doen we elkaar vaak aan. Dit is onnodig. Een vrijpartij kan ook wonderen doen trouwens. Stress remt vaak wel de sexuele opwinding.

strijkstok: Zo noemt men een pik ook wel eens.

string: Een zwembroek of onderbroek waarbij de benen bijna geheel bloot zijn. Opzij zit er dus weinig stof. De billen zijn soms ook bijna geheel bloot. Zowel mannen als vrouwen dragen strings. Soms is dus alleen de pik of kut bedekt, door de bilnaad en om de heupen loopt dan enkel een touwtje.

strippen: Wanneer je één voor één je kledingstukken uittrekt, bijvoorbeeld op zwoele muziek. Op het laatst heb je alleen je slipje nog maar aan of ben je compleet naakt. Er bestaan stripteasebars waar meestal vrouwen voor mannen uit de kleren gaan.

strippoker: Een kaartspel waarbij de verliezer telkens een kledingstuk moet uittrekken. Na een tijdje is iemand dan volledig naakt. Iedereen is dan zo geil als boter en een vrijpartij is het gevolg.

striptease(bar): Een stripteasebar is een bar waar tevens wordt gestript.

strokenzweep: Een soort zweep met meerdere stroken aan de uiteinde. Smallere stroken zijn pijnlijker dan brede stroken.

stront: Zie poep. Een strontvervelend iemand is iemands die erg lastig en vervelend doet. Stront aan de knikker is uiteraard ook strontvervelend.

stroom: In de SM-wereld gebruikt men soms stroom. Lichte stroomstootjes worden dan door het lichaam gezonden. Bijvoorbeeld door de ballen.

Stryker, Jeff (12-08-1962): Een bekende homopornoster.

stuifmeel: Zie kruisbestuiving.

stuitligging: Wanneer een kindje andersom in moeders buik zit spreek je van een stuitligging. Gewoonlijk komt eerst het hoofdje naar buiten. Het kind ligt dus op z'n kop als (de toekomstige) mamma rechtop staat. Bij een stuitligging probeert men het kindje eerst te draaien. Dat bevalt beter.

stuk: Iemand die je er zeer lekker uit vindt zien. Ook is stuk een ander woord voor een pik.

stukgelopen relatie: De meeste relaties lopen spaak. Leg je erbij neer wanneer dit je overkomen is. De relatie proberen te lijmen is vaak onmogelijk. Probeer het goede van de relatie te koesteren als dat er was natuurlijk. Sterkte, en zoek steun bij vrienden en vriendinnen.

stukneuken: Zie uitscheuren.

stuurknuppel: Zo noemt men een pik ook wel eens.

sub: Afkorting van submissive. Wat zoiets als onderdanig/gewillig betekent. Sub is het tegenovergestelde van dom.

Succubus: Een vrouwelijke Incubus.

suck(er): Engels voor zuiger. Iemand dus die zuigt. Het is een veel voorkomend scheldwoord. To suck betekent zuigen.

sufkut: Dit is een scheldwoord.

suikerpot: Zo noemt men een kut ook wel eens. In de suikerpot roeren betekent neuken.

supergeil: Tegenwoordig is men niet gewoon geil maar supergeil. Kijk maar naar sexcontactadvertenties.

super-HIV: Het HIV-virus past zich telkens aan. Medicijnen die eerst goed lijken te werken werken na een tijdje vaak steeds minder goed. Dit omdat het virus zich aan de nieuwe omstandigheden probeert aan te passen. De recent gevonden vorm van het HIV-virus noemt men ook wel super-HIV.

surfascisme: Het stimuleren van de huid met bijvoorbeeld fijn schuurpapier.

surrogaatsex: (surrogaatseks) Sex hebben met iemand omdat er geen beter iemand voorhanden is. Bijvoorbeeld twee heteromannen die sex met elkaar hebben omdat er geen vrouwen aanwezig zijn. In gevangenissen zie je dit veel. Of in Afrika dat mannen kinderen neuken omdat de kans op aids dan kleiner is, terwijl ze niet overwegend pedo zijn maar het liever met een volwassen vrouw zouden doen. Condooms zijn daar vaak schaars of mogen niet van de paus die daar nog altijd aan invloed wint. Masturbatie wordt door velen vaak ook als surrogaatsex gezien.

swaffelen: Dit is het met een halfstijve pik slaan tegen iemands gezicht of ander lichaamsdeel.

swingers: Zo noem je mensen die aan partnerruil doen.

switch: Iemand die zowel dominant als onderdanig kan zijn in het SM-spel.

syfilis: Treponema Pallidum. Een zeer besmettelijke soa. Het kan door een tongzoen en door contact met de huid al verspreid worden. Het veroorzaakt vaak zweren (sjankers) in je kruis. Zonder behandeling kun je zelfs aan syfilis sterven. Het tast namelijk op den duur ook je hersens, je hart en je bloedvaten aan. Het is met antibiotica te genezen. Syphilus was iemand uit een oud Latijns gedicht uit de zestiende eeuw dat over deze ziekte ging.

symfyse: Of symphysis. Of schaamvoeg. De verbinding tussen de botten van de twee schaambeenderen met de voorzijde van het bekken.

syndroom van Down: Of trisomie 21-syndroom. Dit zijn mongooltjes. Het wordt veroorzaakt door een extra chromosoom. Er is een stichting voor ouders die een kind hebben met het Down-syndroom. De Stichting Down's Syndrooms.

systematische verkrachting: Ten tijde van oorlogen wordt er vaak heel wat verkracht. Soldaten verkrachten vrouwen en kinderen (en heel soms mannen) soms systematisch. Dat wil zeggen dat ze de verkrachtingen gebruiken als afschrikmiddel om bijvoorbeeld de bevolking weg te jagen maar ook om lekker te neuken. Vrouwen en kinderen worden nogal eens door meerdere mannen verkracht voor de ogen van hun familieleden. Het is nog maar sinds kort dat dit ook onder oorlogsmisdaden valt.