L
home
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

laaghangers: Wanneer je ballen 'laag hangen' omdat er vaak zware gewichten aan gehangen zijn. Dit komt voor bij SM.

laarzen: Veel mensen geilen op laarzen. Meestal zijn de laarzen van leer. Sommige likken graag aan zulke laarzen.

laatbloeier: Iemand die pas op late leeftijd geïnteresseerd in sex raakt. Of iemand die op late leeftijd voor het eerst sex met een ander persoon heeft.

laatkomer: Iemand die laat klaarkomt

labioscrotale zwelling: Hier vormt bij foetussen zich de zak of de schaamlippen uit afhankelijk van het geslacht uiteraard. Labia is een duur woord voor schaamlippen.

Lach, De: Een tijdschrift dat zeg maar de voorloper was van bladen zoals de Playboy. Het eerste nummer verscheen in 1924 en tijdens de Tweede Wereldoorlog was de productie verboden. Tot in de jaren zeventig heeft het blad bestaan. Zie ook Piccolo.

lachen: Het tegenovergestelde van huilen. Zorg ervoor dat je jezelf bent en lach wanneer je vrolijk bent. Ga niet meelachen omdat dat hoort. Iemand waar je een oogje op hebt toelachen doet vaak ook wonderen.

lactafilie: Of lactofilie. Geil worden van borstmelk.

lactatie: Het wetenschappelijke woord voor de productie en uitscheiding van melk via de borsten.

lading: Hiermee bedoelt men de lading sperma die uit een pik spuit.

ladykiller: Een man die bij veel vrouwen in de smaak valt.

ladyshave: Een scheerapparaat voor vrouwen waar ze hun benen mee kunnen scheren. Mannen kunnen dit apparaat ook gebruiken als ze gladde benen willen hebben.

lak: Sommige mensen geilen op lakschoenen, lakbroeken en lakhesjes.

lakens kruipen, met iemand tussen de: Met iemand in bed sex gaan hebben.

lange nagels: Zie kunstnagels.

lange wimpers: Zie valse wimpers.

lans: Zo noemt men een pik ook wel eens.

lapdancing: 'Schootdansen'. In bepaalde sextenten dansen (meestal) dames voor heren. Ze gaan soms tijdens deze erotische dans bij een man op schoot zitten. De dames zijn uiteraard schaars gekleed. In 2001 had N.e.r.d. een top-40 hit met het nummer 'lapdance'. De clip was vrij erotisch. Er waren trouwens twee verschillende versies van. De tepellikversie was voor later op de avond.

lascief: Een duur woord voor wulps.

lastig vallen, iemand sexueel: (lastig vallen, iemand seksueel) Helaas komt dit nog zeer veel voor. Een groot percentage van de bevolking heeft nare opgedrongen sex-ervaringen meegemaakt. Vrouwen meer dan mannen. Hierdoor zien veel mensen begrijpelijkerwijs sex als iets misdadigs en engs.

latentiefase: Zie fasen, de drie.

latex: Zie rubber.

lat-relatie: Een relatie waarbij de personen niet samenwonen. Ze wonen elk dus apart in hun eigen huisje (of flatje). Lat staat voor 'living-apart-together'.

latrine: Een schijthok.

laxeermiddel: Middeltjes die harde druk zachter en vloeibaarder maken. Deze worden gebruikt bij een verstopping of bij zware ontlasting.

l&b martelen: Het martelen van de lul en de ballen. Denk hierbij aan wasknijpers, naalden, kaarsvet en wat al niet meer.

leatherboy: Zie leernicht.

leatherparty: Een sexparty waarbij je in het leer gekleed moet gaan. Zie ook leer.

leathersex: (leatherseks) Leather is Amerikaans voor leer. Leathersex is een oude benaming voor SM.

lebberen: Zie tongen of likken.

lectuur: Zie boeken.

leeftijdsaanduiding: Films en computerspelletjes zijn tegenwoordig voorzien van een leeftijdsaanduiding. De meeste ouders wilden dit graag. Of kinderen hier blij mee zijn is een tweede. Men vindt sex en geweld schadelijk voor kinderen. Wanneer er in een film iets zit dat met sexualiteit te maken heeft dan gaat de leeftijdsgrens vaak al meteen naar twaalf jaar. Kinderen leren zo dat sexualiteit heel bijzonder en eigenlijk alleen voor volwassenen is. Stel dat kijken naar sex zou mogen (mag nu pas vanaf zestien jaar) en kijken naar voetbal niet. Dit zou net zo belachelijk zijn. Deze censuur geldt ook voor schuttingwoorden of andere zaken waar ouderen moeilijk mee om kunnen gaan. Van kijken naar geweld wordt je niet per se gewelddadig, lijkt mij. Maar als je nooit liefde en aandacht krijgt en maar voor de buis hangt zoek je misschien sneller geweldfilms op om zo je agressie kwijt te kunnen. Misschien word je van betutteling ook wel agressief. Geweld in tekenfilms zoals Tom & Jerry ziet men trouwens over het hoofd. Voor jonge kinderen kan dit geweld net zo echt overkomen als dat in speelfilms. Ook wordt sex en geweld vaak in één adem genoemd. Sex kan inderdaad gewelddadig zijn maar dat hoeft niet!

leeftijdsdiscriminatie: Dit is misschien wel de meest voorkomende vorm van discriminatie. Veel mensen hebben vaak niet eens door hoe vaak dit voorkomt en wat de gevolgen zijn. Deze vorm van discriminatie is min of meer geaccepteerd voor een hoop zaken zoals ouderen die eigenlijk willen blijven werken, jongeren die ook een goed betaald baantje willen of kinderen die sex willen.

leeftijdsgrenzen: Dit zijn de leeftijden waarop je wel of geen sex mag hebben met anderen. In Nederland mag je vanaf je zestiende sex met iedereen hebben die dat wil behalve met ouders, leraren, leraressen, kampleiding of sporttrainers. Hiervoor geldt een leeftijdsgrens van achttien jaar. Een arts of een geestelijke hulpverlener mag geen sex met zijn of haar patiënten hebben. Sex tussen kinderen die niet te veel in leeftijd verschillen wordt getolereerd. Maar dertien met negentien vindt men meestal al weer verkeerd. Helemaal als het een homorelatie is. Sex onder de twaalf wordt bijna altijd tegengewerkt door de maatschappij. Ook sexspelletjes van kleine kinderen worden nogal eens meteen verboden als men er achter komt. Volwassenen die sex met kinderen onder de zestien hebben kunnen in de gevangenis belanden. Ik vind dat je alleen onvrijwillige sex moet bestraffen. Kinderen hebben ook behoefte aan tederheid, knuffels en aan sex. Ikzelf wilde sex met een volwassen man toen ik een klein kind was. Het is er helaas niet van gekomen. Zoiets is namelijk erg moeilijk in deze maatschappij. Ik stel voor om de huidige wetten in ieder geval te versoepelen zodat meer (toekomstige) kinderen hun sexuele leven kunnen verbeteren.

leeftijdsverschil: Nou en, wat dan nog? Moeten we toch zelf weten.

leegzuigen: Wanneer je een pik leegzuigt, zuig je net zolang totdat hij gaat spuiten. Je kunt op dat moment de pik uit je mond halen om het zaad bijvoorbeeld over je heen te laten spuiten of gewoon doorzuigen en het dus allemaal in je mond laten spuiten. Let er op dat HIV-zaad slikken besmettingsgevaar oplevert. Dus doe dit niet bij onbekende sexpartners. Mannen en jongens voelen een orgasme aankomen, ze kunnen dit dus op tijd aangeven.

leenmoeder: Een ouderwetse benaming voor draagmoeder.

leer: Veel mensen worden opgewonden van leren of rubberen kleding. Dit is een vorm van fetisjisme die in de SM- en gayscene veel voorkomt. Denk bijvoorbeeld aan leernichten in een leerbar.

leerling(e): Degene die les krijgt van een leraar of lerares. Op een school in Nederland anno 2002 kregen de meisjes het advies om geen topjes meer te dragen omdat jongens van de blote navels wel eens opgewonden konden raken en zo afgeleid zouden worden van de leerstof. Dat de leerkrachten er ook geil van worden werd natuurlijk weer niet medegedeeld.

leernicht: Een homo die graag in leren kleding loopt. Vaak dragen ze ook snorren. Het is ook een scheldwoord.

Leeuw, Paul de (26-03-1962): Een cabaretier en televisiemaker die openlijk homo is alhoewel hij waarschijnlijk ook een zwak voor kinderen heeft. Hij kreeg veel waardering voor zijn programma met de aan aids lijdende René Klijn. Paul heeft ook aardig wat top-40 hits. 'Ik heb een Euromast' uit 1993 was er één van.

leg, aan de: Een kip die aan de leg is legt eieren. Wanneer de kip van de leg is kan het geen eieren meer leggen.

legaal: Iets dat wettelijk niet verboden is. Het is tegenwoordig legaal om sex buiten het huwelijk te hebben. Vroeger moest je getrouwd zijn van de wet. Toen was dat dus nog illegaal.

legerkistjes: Dit zijn stevige hoge schoenen die ze in het leger dragen. Sommige worden hier geil van. Er zijn SM-ers die graag de kistjes van hun Meester(es) schoon likken. Of men gaat zover dat men ermee geschopt wil worden, bijvoorbeeld in het kruis. Be careful hiermee.

leiband: Hiermee leerden men vroeger kinderen lopen. Aan een band dus. Onderdanigen uit de SM-scene laten zich soms graag aan zo'n band leiden.

lekker (ding/joch/mokkel/stuk/wijf): Wanneer je iemand erg aantrekkelijk vindt kun je dit allemaal zeggen. Een lekker kontje is een kreet die je ook vaak hoort. Er loopt dan ook veel lekkers rond. 'Lekker op de trekker' was een top-40 hit uit 1991 van Mannenkoor Karrespoor.

lelie, standje: Een meisje ligt dwars op een bed met haar benen wijd en op de grond. De knieën dus gebogen. De jongen (of een ander meisje met voorbindpenis) neukt haar op zijn knieën.

lelijk: Het tegenovergestelde van knap. Veel mensen vinden zichzelf lelijk maar denk eraan dat smaken verschillen. Zeg niet tegen iemand dat hij of zij lelijk is maar dat het gewoon jouw smaak niet is.

lendedoekje: Op bijna-naaktschilderijen zie je ze veel. Ook standbeelden dragen vaak een lendedoekje. Het doekje verbergt de geslachtsdelen. Engeltjes hebben ze ook vaak om.

lengte van je (iemands) pik: Voor veel mensen is de piklengte erg belangrijk. Ook zijn velen bang dat ze een te kleine of juist een te grote hebben. Hier volgen de meest voorkomende maten. Slappe pik, rond de 10 cm. Stijve pik, 14-19 cm. Gemeten vanaf de buik tot het topje van de eikel. Hopelijk ben je na meting van je eigen pik nu gerustgesteld. Let er op dat sommige juist van erg klein of superlang houden. De kutlengte is trouwens ook niet voor iedereen gelijk. Meisjes hoor je hier echter nooit over.

lentebloem: Zo noemt men een jong pubermeisje ook wel eens.

lentekriebels: Zie zomerkriebels.

lepelrekje, standje: Een standje waarbij beide partners op hun knieën zitten met het gezicht dezelfde kant op. De achterste neukt de voorste die een beetje voorovergebogen op iets leunt.

lepeltje, lepeltje: Een standje waarbij beide partners naast elkaar in dezelfde richting op hun zij liggen.

leraar/lerares: Ook wel onderwijzer(es) geheten. Deze persoon geeft les aan leerlingen. Je sexueel aangetrokken voelen tot je leerlingen zorgt er meestal voor dat je ontslag krijgt als je hiervoor uitkomt. Toch zal bijna iedereen deze sexuele aantrekking tot sommige leerlingen wel hebben. Helaas moet je hierover zwijgen zoals over veel dingen die met sex te maken hebben. Sexuele voorlichting is dan ook eng om te geven wanneer je moet oppassen met wat je zegt. Ook homo of lesbische onderwijzers hebben een groot probleem om hiervoor uit te komen. Relaties komen trouwens wel voor. Ook zijn veel leerlingen nogal eens smoorverliefd op hun onderwijzer(es). In het Oude Griekenland was het normaal om als leraar een sexuele relatie te hebben met de jongen die je onderwees.

Lesbian Love: Dit was de naam van een pornoblad uit de jaren tachtig.

Lesbian Nation: Een lesbo-organisatie uit de jaren zeventig van de twintigste eeuw. In 1977 organiseerde deze een grote homodemonstratie in Nederland.

lesbienne: Of lesbie. Een vrouw of meisje dat voornamelijk op het eigen geslacht valt.

lesbisch: Het (sexuele) gedrag dat bij lesbiennes 'hoort'. Of de geaardheid van hen. Het woord is afkomstig van Lesbos. Een Grieks eiland waar in de zevende eeuw voor Christus de lesbische dichteres Sappho woonde.

lesbische liefde: Sex tussen vrouwen en/of meisjes.

lesbo: Afkorting van een lesbienne.

Lesbos: Zie lesbisch.

leugens: Zie liegen.

leuk vinden, iemand: Vaak vind je iemand meer dan leuk en denk je non-stop aan hem of haar.

leukorrhea: Het wetenschappelijke woord voor witte vloed.

leuter: Eťn van de vele woorden voor de pik. Deze wordt nogal eens gebruikt wanneer de pik erg lang is.

leven(smoe): Iemand die niet verder meer wil leven noem je levensmoe. Dit kan allerlei redenen hebben. We moeten proberen dat iedereen zo gelukkig mogelijk is. Helaas heb je altijd ook nog te maken met ziekten en dergelijke. Leven en laten leven is een belangrijk motto. Maak anderen het leven dus niet onmogelijk. Dit geldt zeker ook voor het sexuele leven. In 1985 had Opus een top-40 hit met het nummer 'life is life'. In 1997 hadden Freek de Jonge & Stips een nummer ťťn hit in de top-40 met het nummer 'leven na de dood'.

levensbeschouwing: Zie filosofie.

levenslang: Vaak hoor je zeggen dat sexueel misbruikte personen levenslang hebben. Het kan inderdaad dat je er levenslang, vooral geestelijk, last van blijft hebben maar dit is niet altijd het geval. Ook zijn er minderjarigen die soms positief terugkijken op hun sexuele belevenissen met een ouder iemand terwijl de buitenwereld zegt dat ze er levenslang last van zullen hebben. De buitenwereld denkt dit of hoopt dit omdat je kinderen op deze manier zo sexloos mogelijk kan houden en de baas over ze kan blijven spelen, zogenaamd als bescherming.

levensmoe: Zie leven.

levenspartner/levensgezel: De persoon met wie je je leven deelt. Waar je dus langdurig, tot de dood elkaar scheidt, mee samenwoont. Bij homosexuele relaties wordt dit nogal eens gebruikt. Men heeft het dan niet over haar vriendin maar over haar levenspartner.

Levensrecht: Toen de Duitsers Nederland binnenvielen in 1940 was net het vierde nummer van dit homoblad gedrukt. Levensrecht werd opgericht door Ernst Groenevelt, Niek Engelschman, Jaap van Leeuwen en Han Diekman. Zie: COC. In 1946 verscheen het opnieuw. Later ging het blad Vriendschap heten; het COC-blad.

levensruimte: Laat elkaar redelijk vrij zodat iedereen ruimte heeft om te leven. Hiermee bedoel ik niet het lebensraum van de nazi's. Zij lieten weinigen in vrijheid leven.

levensstijl: Laat iedereen zelf bepalen hoe hij of zij leven wil. Respecteer hun geaardheden en hun sexleven.

Levi's: Heel wat mensen geilen op bepaalde merkkleding. Sommige gaan helemaal uit hun dak wanneer er een lekker ding in een Levi's spijkerbroek voorbij loopt. Het kontje toont vaak extra geil alsook het kruis, voor wie hier oog voor heeft uiteraard.

Levitra: Vardenafil. Een erectiepil dat vanaf 2003 verkrijgbaar is.

Lewinski, Monica: Een Amerikaanse stagiaire die een sexavontuurtje had met de toenmalige Amerikaanse president Bill Clinton. Dit avontuur bracht hem bijna ten val. Clinton vertelde in de rechtbank onder ede dat hij geen sexuele relatie met haar had gehad. Later gaf hij toe dat zij hem had hem gepijpt. Maar hij vond dit dus geen sexuele relatie omdat er geen geslachtsverkeer had plaatsgevonden. Wel lekte uit dat hij met een sigaar in haar kut zat. Later kwam er zelfs een Lewinski-vibrator op de markt in de vorm van een sigaar.

LGBT: Dit staat voor Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender.

LGV: Lymphogranuloma venereum. Een soa die sterk lijkt op chlamydia. Het is met een antibioticakuur te behandelen.

LH: Luteïniserend hormoon. Dit hormoon neemt sterk toe vlak voor een ovulatie. De hypofyse produceert dit hormoon. De hormonen FSH en LH starten de werking van de ballen en eileiders tijdens de puberteit.

liaison: Dit woord komt uit het Frans en betekent een verhouding of een verbintenis.

Liber: De Romeinse god van de voortplanting.

Libera: Godin van de voortplanting.

liberaal: Wanneer je vindt dat mensen vrij moeten zijn in hun doen en laten zolang ze met hun gedrag anderen niet schaden, dan ben je liberaal. De VVD is een Nederlandse politieke partij die zichzelf liberaal noemt. Ze zijn voor weinig overheidsbemoeienis. In de praktijk gaat dit lang niet altijd op.

Libero: Een bekend merk luiers.

libertijns: Zo groot mogelijke vrijheid nastreven zoals bijvoorbeeld alles kunnen zeggen zolang je maar niet oproept tot strafbare feiten. Die strafbare feiten ter discussie stellen kan dan uiteraard wel.

libido: Het Latijnse woord voor lust of geslachtdrift. Simpel gezegd, hoeveel zin je in sex hebt dus.

Libresse: Een bekend merk inlegkruisjes.

lichaam: Dit is ons lijf waarvan we hopelijk op sexueel gebied zoveel mogelijk van zullen genieten. Dit genieten kan alleen of met anderen plaatsvinden. Let er op dat in het tweede geval je partner(s) er ook net zoveel als jezelf van geniet(en).

lichaamsbeharing: Zie behaard.

lichaamsdeel: Een voet is een lichaamsdeel alsook een pik of een kut.

lichaamssappen: Denk aan voorvocht bij vrouwen of mannen, maar ook aan sperma.

lichaamstaal: Als je zeker van jezelf bent is dit meestal te zien in je lichamelijke houding.

lichamelijk: Zaken waarbij het lichaam betrokken is. Voor lichamelijk gehandicapt zie gehandicapt.

lichamelijk geweld: Geweld zoals schoppen en slaan. Dit kan erg ver gaan. In dat geval spreek je van ernstige mishandeling. In veel gezinnen komt dit voor. Ouders die hun kinderen slaan of mannen die hun vrouw slaan. Zorg er altijd voor dat dit stopt. Zowel als je de dader bent of een slachtoffer van geweld kun je hiervoor hulp zoeken. Doen! Vanzelf stopt het nooit. Veel daders van geweld hebben vaak meteen spijt van hun gedrag maar hebben zichzelf in bepaalde situaties niet onder controle. Zoek hiervoor dus hulp als het je echt spijt.

licht uit: Sex in het donker komt erg veel voor. Geniet van elkaars mooie lichaam zou ik zeggen. Het heeft echter wel voordelen wanneer je partner niet de knapste is. Ook kun je vaak beter van alles fantaseren wanneer je niet door van alles wordt afgeleid. Dan hoef je niet te denken dat je het plafond nog moet witten.

lichte zeden, dames van: Hiermee worden hoeren bedoeld.

lichtekooi: Een ander woord voor een hoer.

lick my ass: Lik mijn reet. Hier wordt vaak mee gescholden. De scheldende persoon wil niet letterlijk gelikt worden aan zijn of haar reet. Of stiekem toch wel? In 1995 hadden Lick & Kentucky Martha een top-40 hit met het nummer 'I'm the girl of your dreams'.

lid: Een ander woord voor pik. Ook een deksel van een metalen drinkbeker. Het lid op je neus krijgen is een gezegde. Hier wordt dus geen pik mee bedoeld.

lief: Het is veel belangrijker dat iemand lief is dan knap. Liefdevolle relaties houden dan ook lang stand. Soms zelfs tot de dood elkaar scheidt. Iemand liefhebben is van iemand houden.

lief, m'n: De persoon waar je zeer veel van houdt.

liefde: Het ontzettend erg van iemand of iets houden. Onthoud goed dat je ware liefde niet kunt kopen. Liefde is belangrijker nog dan sex. Liefde hoeft niet altijd samen te gaan met sex. Je kan van iemand houden zonder er sex mee te hebben en je kan met iemand sex hebben zonder van hem of haar te houden. Let wel op: liefde maakt blind (doordat Cupido een pijl in je ogen schiet). Ook bestaat er de term betaalde liefde. De liefde van de man gaat door de maag hoor je nogal eens. Dit stamt uit de tijd dat vrouwen altijd het eten kookte voor mannen. Tegenwoordig wisselen ze elkaar vaker af met koken. In 1975 hadden Roger Glover & Guests een nummer één hit in de top-40 met het nummer 'love is all'.

liefde bedrijven, de: Sex hebben met iemand.

liefde is...: Een zeer bekende term die je veel op kopjes, agenda's en wat dan ook tegenkomt. Je ziet dan een naakt jongetje en een naakt meisje getekend. Na liefde is... volgt één van de vele voorbeelden van ware liefde. Bijvoorbeeld: ...samen de afwas doen.

liefde op het eerste gezicht: Meteen spontaan verliefd worden op iemand die je voor het eerst ziet. Dit overkomt sommige personen. Soms blijven ze levenslang zeer gelukkig bij elkaar. Liefde op het eerste gezicht was ook de titel van een televisieprogramma, uitgezonden door de TROS. Hier werden personen aan elkaar gekoppeld.

liefdesaffaire: Zie affaire.

liefdesbaby: Of een lovebaby. Een baby verwekt uit liefde voor elkaar. Het kind is dus duidelijk gewenst. In roddelbladen kom je de term 'liefdesbaby' veel tegen.

liefdesbrief: Een brief aan je geliefde. Wie vindt het niet leuk om een liefdesbrief te ontvangen? Je hoeft geen goede schrijver te zijn; als de regels maar recht uit het hart komen is het goed. Ook het doorgeven van liefdesbriefjes op scholen is populair. De voorloper van de sms-jes.

liefdesdaad: Het eigenlijke neuken noem je ook wel de daad.

liefdesdrankje: Of liefdeselixer. Een drankje waardoor je zogenaamd eerder verliefd wordt.

liefdesei: Vroeger gebruikte men in China liefdeseieren voor sexueel genot. Een vrouw kon zo'n 'ei', gemaakt van porselein of hout, in haar kut stoppen wat een lekker gevoel gaf.

liefdesgedicht: Een gedicht aan je geliefde of juist over een onbereikbare liefde. Denk aan de vele gedichten van Plato en Strato uit de Oude Griekse tijd.

liefdesgrotje: Zo noemt men een kut(je) ook wel eens.

liefdesleven: Zie liefdespad.

liefdesliedje: Of lovesong. Welk nummer is jouw favoriet? In 1993 had de band Jazzpolitie een top-40 hit met het nummer 'liefdesliedjes'.

liefdesnest: Het huisje waar een verliefd paartje woont kun je zo noemen of hun bed waar ze de liefde bedrijven.

liefdespad: De weg met ups en downs die je in je leven maakt in de liefde. Een liefdespaadje is een afgelegen paadje waar verliefden wat met elkaar kunnen vrijen.

liefdesrazernij: Een oud woord voor nymfomanie.

liefdesrelatie: Een relatie die is gebaseerd op liefde voor elkaar.

liefdesroman: Een boek over een liefdesrelatie. Vooral veel vrouwen lezen zulke romans maar er zijn ook mannen  die van zulke boeken houden.

liefdessappen: Het kutvocht van vrouwen die geil zijn en het sperma van mannen noemt men ook wel liefdessappen.

liefdesscheetjes: Wanneer en man een vrouw neukt kan er wel eens lucht uit de kut ontsnappen. Dit geluid is ongeveer hetzelfde als het geluid van een scheet. Veel mensen zonder neukervaring weten dit nog niet.

liefdesspel: Het geheel van vrijen, neuken en voorspel bij elkaar.

liefdessponde: Zo noemt men een pik ook wel eens.

liefdesstaaf: Een omschrijving voor het woord pik.

liefdestest: Een test om te zien hoe erg je 'in love' bent. Op kermissen staan vaak apparaten die je verliefdheid kunnen meten. Althans als je er in geloven wilt. Ikzelf was 'hot' volgens het apparaat. Ik geloof er dus meteen in zoals je misschien wel zult begrijpen.

liefdestunnel: Een ander woord voor kut.

liefdesverdriet: Erg hevige droefenis over een voorbij zijnde liefde of als iemand je bijvoorbeeld niet ziet staan.

liefdeswacht, standje: De jongen zit op z'n knieën met de voeten tegen de billen aan. Het meisje ligt op haar rug met d'r benen langs de jongen en d'r knieën omhoog.

liefdevol: Iemand die vol liefde zit is een liefdevol persoon.

liefhebben: Een ander woord voor houden van.

liefje: De persoon waar je van houdt.

liefkozen: Iemand teder strelen en vertroetelen.

liefste, m'n: De persoon waar je zeer veel van houdt.

liegen: Een goede relatie behoort zonder leugens te zijn. Hiervoor moet je wel ruimte laten aan je partner anders wordt hij of zij alleen maar hypocriet.

Liekens, Goedele (21-01-1963): Een Belgische sexuologe. In 1986 was ze trouwens Miss België. Ze heeft verschillende radio- en televisie-programma's gepresenteerd. Ook programma's over sex. Ze praat vrij ontspannen over sex. Ook heeft ze een boek geschreven: '69 vragen over seks, waar je nooit het juiste antwoord op kreeg'. Een leerzaam boekje. Hopelijk zullen we nog veel van haar horen in de toekomst. Internet: www.goedele.be.

lies: De bovenkant van je benen en dan aan de binnenkant noem je je liezen. Lieslaarzen komen dus tot aan je kruis.

Lieve Lita: Zo heette de rubriek over relaties en sexualiteit in het damesblad 'Libelle'.

lieve woordjes: Het is vaak erg fijn om lieve woordjes te horen te krijgen van je partner tijdens het vrijen. Denk aan: "Wat ben je toch lief" of: "Ik hou van jou, schattebout"

lieveling: De persoon die je erg lief vindt. Ook wel geliefde genoemd.

liezen: Zie lies.

liften: Welke automobilist droomt er niet van om een lekkere lif(s)ter op te pikken die meer wil dan alleen meeliften?

liggen, bij iemand: Ouderwetse benaming voor sex hebben met iemand. Zie ook bijligvrouwen.

ligottisme: Een ander woord voor bondage.

lijf: Zie lichaam

lijfstraf: Een straf waarbij het lichaam flink afgeranseld wordt. Op scholen was het vroeger normaal dat je als straf met een rietje hard op je vingers werd geslagen. Gelukkig mag dit niet meer. Helaas is het slaan door ouders van hun kinderen nog niet strafbaar. Wanneer SM-ers gewilde lijfstraffen uitdelen moeten zij dit uiteraard zelf weten.

likken, (op): Met je tong kun je veel sexueels doen. Je kunt bijvoorbeeld een pik (eikel) likken, een kut likken (beffen) of iemands kontje likken (rimmen). Het hele lichaam is trouwens likbaar. Sommige mannen en jongens likken hun eigen sperma, of dat van anderen, op. Het oplikken van andermans sperma kan besmettingsgevaar opleveren. Zie soa's.

liklapje: Een ander woord voor beflapje.

lik-op-stuk: Wanneer je meteen reageert, met een celstraf of een boete, op een strafbaar feit noem je dit lik-op-stuk beleid. Bijvoorbeeld meteen iemand graffiti laten verwijderen als je hem of haar snapt bij het versieren van een muur met behulp van spuitbussen. Het heeft dus niets te maken met het likken van een lekker stuk. Jammer he?

lingam: Zo wordt een pik genoemd in de Kama Sutra.

lingerie: Dit Franse woord betekent ondergoed. Wij gebruiken het vooral voor erotisch ondergoed of nachtkleding. Maak je (sex)partner helemaal gek door sexy lingerie aan te doen. Dit geldt niet alleen maar voor vrouwen. Wat sexy is verschilt uiteraard wel van persoon tot persoon.

links: Politiek links betekent dat je in het algemeen voor vrije sex bent en de vrijheid hebt om bijvoorbeeld drugs te gebruiken. Ook het opkomen voor de zwakkeren (daklozen, vluchtelingen, armen) is links. De huidige politieke partijen zijn niet meer zo zwart-wit links of rechts te noemen. Het hangt erg van het onderwerp af. PvdA, GroenLinks en de SP kun je wat veel onderwerpen betreft linkse partijen noemen. Zie ook rechts.

linksdragend: Wanneer je pik altijd links zit in je onderbroek als hij slap is. Aan de kant van je linkerbeen dus.

lintwormen: Zie spoelwormen.

liposuctie: Het laten wegzuigen van vet tijdens een operatie. Dit overtollige vet kan op heel wat plaatsen van het lichaam zitten. Denk absoluut niet te ligt over zulke operationele ingrepen.

lippen: Lippen zijn zeer gevoelig. Er zitten veel zenuwen in. Kussen gebeurt dan ook vaak erg teder. Met lippen bedoelt men soms ook schaamlippen.

lippenstift: Men zegt wel dat de rode lippenstift de schaamlippen symboliseren die bij geilheid volstromen met bloed en daardoor rood worden. Het is in ieder geval een feit dat velen rode lippen erg aantrekkelijk vinden. Maar als je ze blauw, groen of wat dan ook wilt maken ga dan gerust je gang. Persoonlijk hou ik wel van bijzondere kleurtjes. In 1996 had Lipstick een top-40 hit met het nummer 'I'm a raver'.

lippiercing: Een piercing door je lip.

lipstick lesbian: Een lesbienne die make-up draagt net zoals de meeste heterovrouwen doen.

literatuur: Zie boeken.

LKG T&T: Landelijke Kontakt Groep voor Travestie en Transseksualiteit. Deze club heeft haar oorspromg in 1975. LKG T&T is een vereniging die ook een blad uitgeeft: Transformatie. Internet: www.transgendernederland.nl.

loeder: Een ander woord voor een slet.

lofgedicht: Zie liefdesgedicht.

logeerpartijtje: Tijdens logeerpartijtjes van kinderen bij klasgenootjes, neefjes en nichtjes of vriendjes/vriendinnetjes, beleven kinderen soms hun eerste sexcontacten. Vaak stiekem zodat de volwassenen het niet merken. Maar een kind dat bijvoorbeeld bij zijn of haar oom en tante in bed kruipt komt ook voor.

logica: Dit zou men op scholen als vak kunnen geven alsook het vak liefde.

lolder/lolhans: Zo werden homo's vroeger ook wel genoemd. Een lolhuis was dan een homobordeel.

Lolita: Een puberaal meisje van rond de dertien à veertien jaar die fleurt met (een) wat oudere man(nen). Mannen die op meisjes van deze leeftijd vallen (geilen) gebruiken deze naam nogal eens op het internet. Met een nog jongere voorkeur duikt de naam Alice (in Wonderland) vaak op van de schrijver Lewis Carroll (27-01-1832 Ü 14-01-1898). 'Lolita' is oorspronkelijk een boek van Vladimir Nabokov (22-04-1899 Ü 02-07-1977) dat al twee keer verfilmd is. Het lukte de schrijver niet in 1955 een uitgever te vinden voor zijn boek in Amerika. Een Franse uitgever durfde het wel aan maar de Franse regering zette het boek een jaar later op een zwarte lijst omdat het obsceniteiten zou bevatten. In 1959 werd het verbod weer opgeheven. De eerste verfilming was in 1962. Dit veroorzaakte ook weer enorm veel commotie. Lolita was ook de titel van een pornoblaadje, uitgegeven door Joop Wilhelmus, waarin pubermeisjes stonden. In 2001 had de Franse zestien jarige Alizée een top-40 hit met het nummer 'moi...Lolita'.

lollepotterij: Sex tussen vrouwen of meisjes. Een lollepot was vroeger een scheldwoord voor een lesbienne. Een lollepot was in die tijd een stenen stoof met daarop een deksel met gaten. Vooral vrouwen gebruikten deze stoof.

lollie: Zo noemt men een pik ook wel eens. Lekker aan likken dus.

lonken: Via lichaamstaal laten merken dat je iemand leuk vindt.

loops: Teefjes die 'geil' zijn noemt men loops.

losbandigheid: Ongeveer hetzelfde als zedeloosheid met als verschil dat losbandigheid niet altijd met sex te maken hoeft te hebben.

losse flodders: Veel korte niet veel betekenende relaties noemt men ook wel losse flodders.

losse meisjes: Zo werden hoeren soms genoemd.

losvast: Een losvaste relatie is een relatie die (nog) niet serieus genoeg is om vast te noemen.

lotgenoot: Zie gevoelsgenoot.

lotuskus: Een kus (of lik) op de anus.

love: Het Engelse woord voor liefde. De band Foreigner had in 1984 een hit met het nummer 'I wanna know what love is'. Hopelijk hebben alle bandleden inmiddels de liefde ontdekt.

love juice: Engels voor liefdessappen.

Love Parade: Een happening in Berlijn. Eens per jaar galmt er dan housemuziek door de straten van Berlijn. Iedereen kan dan uitgelaten op straat feesten. Veel mensen kleden zich dan extravagant en vaak ook erg sexy. Blote basten en borsten zijn geen uitzondering. De videoclip 'drop it' van het Belgische Scoop was daar opgenomen. Het behaalde in 2000 de eerste plaatst in de top-40.

love & peace: Dit was het motto van de hippies uit de jaren zestig. Dit zou ieders motto moeten zijn. Vandaag de dag is liefde en vrede nog steeds niet voor iedereen vanzelfsprekend.

love story: Een zeer romantisch boek of een speelfilm.

lovebaby: Zie liefdesbaby.

loveballs: Een ander woord voor ben-wa-ballen.

lovedrug: Drugs waardoor je meer zin hebt in sex. Je wordt en blijft extra geil. Een voorbeeld hiervan is xtc.

lover: Engels voor geliefde.

loverboy(s): De jongen waarvan je houdt. Deze term wordt ook gebruikt voor jongens die meisjes inpalmen met 'liefde' en mooie beloftes met als bedoeling om ze in de prostitutie te laten werken. In 1985 had Billy Ocean een top-40 hit met het nummer 'loverboy'.

lovering: Deze rubberen ring doe je over je pik. In de ring zitten bolletjes die de binnenwand van de kut stimuleren.

lovesong: Een liefdesliedje. Denk aan 'ik hou van jou' van Maribelle of aan de nummer één hit uit 1973, 'do you love me' van de Belg Sharif Dean.

lozing: Zie zaadlozing. Alhoewel je ook bijvoorbeeld urine kan lozen.

LSD: Zie drugs. Een bekend nummer van de Beatles is 'Lucy in the Sky of Diamonds'.

lubricant: Engels voor glijmiddel of voor pornografisch.

lues: Zo noemt men syfilis ook wel eens.

luierlust: Of luier-SM. Of luiersex. Er zijn volwassen mensen die graag in een (vieze) luier rondlopen. Ook willen sommige van hen als een baby behandeld worden. Met een fopspeen en een zuigfles kunnen ze zich goed uitleven. De NVSH afdeling Den Haag heeft een aparte werkgroep hiervoor. E-mail: info@www.creche-bebe.nl.

luisteren: Een ondergewaardeerde eigenschap. Veel mensen luisteren slecht naar elkander. Wanneer je goed luisteren kan zijn een hoop misverstanden te voorkomen. Praten over gevoelens heeft weinig nut wanneer men niet naar je luistert.

lul: Eén van de vele benamingen voor het woord pik. Het wordt trouwens ook erg vaak als scheldwoord gebruikt. Zo ook het verkleinwoord lulletje. Iemand die voor lul staat, staat voor gek.

lulbehanger: Dit is een scheldwoord. Het betreft hier niet iemand die lullen behangt.

lulhannes: Dit is een scheldwoord.

lulijzer: Amsterdams voor een mobieltje (mobiele telefoon). Lul komt hier van het werkwoord 'lullen'.

lullen: Dit betekent praten. Maar meestal negatief gebruikt in de zin van: "Wat sta je nou toch dom te lullen".

lulletje (rozenwater): Lulletje rozenwater is een scheldwoord voor een nogal dommig sukkeltje.

lullig: Wanneer iemand je iets stoms aandoet kun je zeggen dat dat behoorlijk lullig was.

lullo: Hé lullo, heb je nog geneukt? Jiskefet had hier in 1996 een top-40 hit mee. Jiskefet is trouwens het Friese woord voor vuilnisbak.

lummel: Zo noemt men een pik ook wel eens. Het is ook een scheldwoord. En degene die de bal moet veroveren tijdens het overgooien noem je de lummel.

lumpectomie: Het verwijderen van een knobbeltje uit de borst van een vrouw. Als je er bij borstkanker vroeg bij bent kun je soms erger voorkomen. Doe je niets dan moet de hele borst soms verwijderd worden. En dan is het maar hopen dat de rest van je lichaam kankervrij is.

lust: Lust is erg belangrijk in de sexualiteit. Vaak wordt dit over het hoofd gezien. Men praat liever over de liefde voor iemand die uiteindelijk tot sex met die persoon leidt. Maar sex zonder liefde, dus uit pure lustbeleving komt veel voor. Van jongs af aan wordt de lust vaak weggelaten tijdens de sexuele voorlichting. Men vindt het blijkbaar nog steeds verkeerd om van sex op zich te genieten. Het verderfelijke dat men met sex associeert is helaas nog steeds niet uit de samenleving verbannen. Dit levert nog steeds schuldgevoelens op. In 1985 had Frankie Goes To Hollywood een top-40 hit met het nummer 'welcome te the pleasure dome'. En in 2005 had Rammstein een top-40 hit met het nummer 'keine lust'.

Lust en Gratie: Een ex-lesbisch tijdschrift. De eerste editie verscheen in 1983.

lustknaap: Een jongen die zich graag door mannen laat gebruiken.

lustknopje: Zo wordt een clitoris ook wel eens genoemd.

lustmoord: Een moord waarbij je (sexuele) lust ervaart. Dus niet iemand vermoorden met een reden (geld, monddood maken om de een of andere reden, enzovoorts) maar puur uit genot. Je hoort nooit en te nimmer iemand te doden, zeker niet uit lust.

lustobject: Hoe geil sommige personen er ook uit mogen zien, ze zijn meer dan een lustobject. Het zijn altijd mensen van vlees en bloed met gevoelens. Er zijn mensen die graag een relatie hebben met een mooi iemand om hier mee te pronken tegenover anderen. Wanneer de ouderdom toeslaat worden ze nogal eens gedumpt. Doe dit iemand niet aan. Een lustknaap is een jongen die zich graag door mannen laat gebruiken.

lustvocht: Wanneer een vrouw geil wordt krijgt ze een nat kutje. Dit vocht noem je ook wel eens lustvocht. Ook het voorvocht van mannen kun je zo noemen.

Luv': Een Nederlandse meidengroep dat in 1977 doorbrak. Patty Brard was de bekendste van de groep. Ze hadden een erg sexy uitstraling wat hun kledingkeuze betrof. In die tijd was dat veel minder gewoon dan tegenwoordig. In 1979 hadden ze een top-40 hit met het nummer 'casanova'. Luv' staat voor love. Shaggy had in 2001 een top-40 hit met de titel 'luv' me luv' me'.

Lymphogranuloma venereum: Zie LGV.