J
home
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Jack the ripper: Een Engelse serieverkrachter (en moordenaar) die zo'n honderd jaar geleden London onveilig maakte. Hij is nooit gepakt en mede daardoor een legende geworden.

Jackass: Engels voor ezel of sukkel. Het is ook een erg populair tv-programma op MTV. Hierin doen een stel Amerikaanse jongens (voornamelijk twintigers) vaak gevaarlijke of gore dingen. Zo gaan ze met een driewieler traptreden af of kotsen ze net opgegeten eieren in een bakpan om deze vervolgens te gaan bakken en weer op te eten. Veel zaken neigen trouwens naar SM. Of is het al pure SM? Doe de gevaarlijke stunts niet na of je breekt zo een paar botten. Je hebt ook Jackass the movie.

Jackson, Michael (29-08-1958 25-06-2009): 'The king of pop' wordt deze popster ook wel genoemd. Deze titel verzon hij trouwens zelf. Eerst zei men dat hij asexueel was en later werd hij ervan verdacht pedofiel te zijn. Het is in ieder geval zeker dat hij een zwak voor kinderen heeft. Hij gaat er graag mee om en zet zich in voor kinderen uit Derde Wereld landen. Michael is nu vader van drie kinderen. De titel van een van zijn vele hits 'you are not alone', uit 1995, kan steun bieden aan de pedo's die zich eenzaam voelen omdat ze met niemand over hun gevoelens kunnen praten.

Jacobs, Aletta (09-02-1854 10-08-1929): Een voorvechter van de vrouwenrechten. Zij streed onder andere voor vrouwenstemrecht (nu haast niet meer te geloven dat alleen mannen stemmen mochten) en voor geboorteregeling. Als arts pleitte ze voor betere werkomstandigheden voor winkelmeisjes en werkneemsters in fabrieken. Door het langdurige staan hadden ze een grote kans op afwijkingen aan hun baarmoeder.

jacuzzi: Een duur woord voor bubbelbad.

Jade kamer, de: Een handboek over sex uit de eerste drie eeuwen van onze jaartelling. Met de Jade kamer werd de kut bedoeld. In 1993 had de groep Jade een top-40 hit met het nummer 'don't walk away'.

jagen: Wanneer je achter de meiden of jongens aanzit ben je op jacht. Figuurlijk gesproken uiteraard. Hopelijk zal de jacht voor je succesvol blijken te zijn.

jaloezie: Iedereen is wel eens jaloers. Gun andere mensen ook het geluk. Let erop dat je niet te jaloers bent op je partner wanneer hij of zij aandacht krijgt van een leuke man of vrouw. Jaloezie breekt een hoop relaties op. Krop het ook niet op als je jaloers bent maar praat er over.

Jan Lul: Mensen die voor gek staan worden zo nogal eens genoemd. Ook een ander woord voor sukkel. Het is dus een scheldwoord.

Jan met de korte achternaam: De achternaam is Lul. Zie Jan Lul.

janet: Vlaams voor homo of een verwijfd individu. De Janet is de naam van een ex-homotijdschrift uit België. Daarvoor heette het de Janet van Antwerpen. Het blad is opgegaan in de Zizo.

janken: Zie huilen.

Janucz Korczak Stichting: Een stichting die zich inzet voor een maatschappij waarin volwassenen gelijkwaardiger met kinderen omgaan. Ook wat sexualiteit en intimiteit betreft dienen we niet zo krampachtig te doen. Korczak (22-06-1878 of '79 ??-08-1942) was een Pools joodse kinderarts, schrijver en pedagoog. Hij werd door de nazi's vermoord. Internet: www.korczak.nl.

Janzen, Chantal (15-02-1979): In de FHM 100 sexiest woman in the world (Nederlandse editie) stond dit lekkere ding in 2005 op de derde plaats.

Japan: Japanse sex is vooral bekend vanwege de extreme onderdanigheid van jongeren ten opzichte van ouderen en vrouwen ten opzichte van mannen. Opoffering is sterk verbonden met de Japanse cultuur. Het komt ook voor dat de man zich sexueel opoffert. Hij neukt dan bijvoorbeeld de vrouw maar wel zo dat hij telkens net niet klaarkomt. De vrouw kan zo lang genieten. Wanneer ze er genoeg van heeft moet de man stoppen terwijl hij nog niet klaargekomen is. Zichzelf aftrekken mag dan ook niet. Zulke SM-achtige spelletjes zijn typisch Japans.

jaren zestig, de: Halverwege de jaren zestig vond de sexuele revolutie plaats. Voor die tijd was sex supertaboe. Hier kwam door vooral de toenmalige jeugd (of door de toenmalige machthebbers zoals journalisten) gelukkig verandering in. Een fout die men maakte was om nare zaken zoals sexueel misbruik niet te willen horen. Fouten heb je al gauw met revoluties.

jaren zeventig, de: (Sommigen noemen dit de jaren van de sexuele revolutie). In deze tien jaren werd sex steeds normaler. Na de sexuele revolutie in de jaren zestig was men nog niet klaar met hervormingen op sexueel gebied. De vrijheid blijheid mentaliteit hield begin jaren tachtig trouwens op. Toen werd alles langzamerhand weer wat repressiever. Men vond dat men te ver doorgeschoten was in de jaren zestig en zeventig. De tijden zullen wel weer veranderen lijkt mij. Vooruitgang gaat vaak met golfbewegingen gepaard.

jaren tachtig, de: In deze tien jaren werd aids voor het eerst ontdekt. Ook sexueel misbruik kreeg steeds meer aandacht. Aan de ene kant is deze aandacht zeer terecht maar het had wel allemaal tot gevolg dat sex bijna alleen nog maar negatief in het nieuws kwam.

jaren negentig, de: In deze tien jaren was er alleen maar aandacht voor sexueel misbruik. Na de affaire Dutroux in 1996 werd het alleen maar erger. Alles wat met kindersexualiteit te maken had werd hysterisch benaderd. Mannen die met kinderen omgaan worden angstvallig in de gaten gehouden. Er is wel veel meer sexualiteit op de tv. Waarschijnlijk is de tegenreactie op sex hiervan een gevolg. Homo-onderwijzers moesten bijna allemaal weer terug de kast in. Kinderen kunnen op scholen bijna niet voor hun homogeaardheid uitkomen. Hopelijk worden de jaren nul een stuk beter.

jarig: Zie verjaardag.

jarretels: Veel mensen geilen op dit kledingstuk. Het zijn bandjes die aan pantykousen vastzitten. Panty's zijn uit één stuk inclusief een kruis. Bij jarretels zit echter een bijpassend onderbroekje bij. Je kan er zo beter bij dan wanneer je eerst een panty uit zou moeten trekken. Nu hoeft alleen een broekje uit of ook geil, je schuift het broekje wat opzij en het kutje is vrij.

jasje: Zo noemt men een condoom ook wel eens. Doe je wel een jasje aan?

jellies: Dit zijn zachte, doorzichtige en buigbare sexspeeltjes.

jelly lustvingers: Opzetvingers gemaakt van siliconen. Deze worden gebruikt bij het masturberen. In 1988 had Jellybean een top-40 hit met het nummer 'jingo'.

jerk off, to: Engels voor aftrekken. Een jerk is zoiets als een klootzak.

jetsers: Een ouderwetse benaming voor borsten.

jeugd, de: Jongeren die geen kleine kinderen meer zijn maar die ook officieel nog niet volwassen zijn. Deze tijd heet je jeugdjaren. Zie ook gelukkige jeugd.

jeugdbladen: Zie tienerbladen.

jeugdidool: Zie tienersterren.

jeugdig(e): Iemand die er nog jong uit ziet. Nog kinderlijke eigenschappen (schoonheid) bezit.

jeugdjaren: De jeugd heeft de toekomst. Geef iedereen een fijne jeugd en de toekomst wordt grandioos. O ja, jeugdigen, er is meer dan computerspelletjes. Sexspelletjes bijvoorbeeld.

jeugdliefde: Degene waar je in je jeugd verliefd op was noem je je jeugdliefde.

jeugdprostitutie: Prostitutie van jeugdigen. Ongeveer twaalf tot achttien jaar oud. Zie ook kinderprostitutie.

jeugdpuistjes: Voor wie er last van hebben is het vaak een hel. Alle middeltjes die reclames je proberen aan te smeren werken vaak niet of juist averechts. Deze puistjes in je gezicht ontstaan nogal eens in de puberteit als gevolg van je hormonen. De talgklieren in je huid maken dan extra veel talg aan dat soms niet goed weg kan. Na de puberteit gaat het vaak over. Wie er lang daarna nog steeds, of tijdens de puberteit, veel last van heeft raad ik de huisarts aan. Hij of zij heeft er meer verstand van dan reclame mensen of goedwillende vrienden die soms fabels verspreiden. Zie ook Diane-35.

jeuk: Bij jeuk in je kruis die maar niet weg gaat moet je je huisarts eens gaan bezoeken. Schaamluis zou een oorzaak kunnen zijn.

jezelf zijn: Heel belangrijk in het leven is het om jezelf te kunnen zijn. Dit doe je door anderen dit geluk ook te gunnen. Een betere wereld begint bij jezelf. Je zult zien dat het werkt. Sex met jezelf is sex in je uppie. Zoals in je eentje masturberen in bed, bad, douche of waar dan ook. Probeer tijdens de sex jezelf te laten gaan en zo je remmingen te overwinnen. In 1989 had Petra & Co. een top-40 hit met het nummer 'laat je gaan'.

Jimmy: De naam van een ex-pornoblaadje uit de jaren tachtig met jongens erin.

J/M: Een blad over jongens en meisjes vooral bedoeld voor ouders. 'J/M' besteedt uiteraard veel aandacht aan opvoedkundige zaken. 'J/M' staat voor Jongen/Meisje. "J/M Pubers" bestaat ook. Zie ook het blad 'Ouders van Nu'.

joch(ie): Een ander woord voor jongen. Jochie klinkt schattig he?

joekels: Enorm grote borsten noemt men nogal een joekels of kanjers. Een tof iemand kun je ook een kanjer noemen.

John, Elton (25-03-1947): Zijn echte naam is Reginald Dwight. Elton is een Britse zanger die openlijk homosexueel is. Hij was en is een voorbeeld voor veel gevoelsgenoten. Ook kleedt hij zich vaak excentriek. Denk ook maar aan zijn enorme brillenverzameling. Tegenwoordig is het makkelijker voor artiesten om uit de kast te komen. In 1979 had Elton John een top-40 hit met het nummer 'song for guy'.

joint(je): Een sigaret met wiet. Je kunt hiervan high worden. Pas er wel mee op want mensen met aanleg voor schizofrenie kunnen hierdoor in een psychose geraken.

Jolie, Angelina (04-06-1975): In de FHM 100 sexiest woman in the world (Nederlandse editie) stond zij in 2005 op de tweede plaats. Zie ook Croft, Lara.

jong: Iemand die nog jong is. Jong is erg in. Kijk maar in de bladen zoals bijvoorbeeld de bladen 'Vogue' en 'Vogue-Bambini'.

jongedame: Hetzelfde als een jongeman alleen nu betreft het geen hij maar een zij.

jongeheer: Zo noemt men een pik ook wel eens.

jongeman/jongeling: Een jongen die nog niet of net wel volwassen is maar zeker geen klein kind meer is. Het is vaak wel leuk voor een jongetje om jongeman genoemd te worden, hij voelt zich dan erg groot en dus serieus genomen.

jongen(tje): Iemand van het mannelijke geslacht die nog geen man genoemd wordt. Ook wel iemand die officieel nog niet volwassen is. Dus iemand onder de achttien jaar. Een dier dat baby's baart is ook aan het jongen. In 1998 hadden Brandy & Monica een nummer één hit in de top-40 met het nummer 'the boy is mine'.

jongens: Borsten worden nogal eens jongens genoemd.

jongensachtig: Een jongen die er nog niet erg mannelijk uit ziet maar nog erg jeugdig oogt of iemand die gedrag vertoont dat vooral bij jongens zou horen.

jongensbordeel: Een bordeel met jongens.

jongensgek: Iemand die verzot is op jongens.

jongensgroepen: Zie boybands.

jongenshoer(tje): Een jongen(tje) die zich prostitueert.

jongenskut(je): Sommige personen noemen de anus van een man of jongen zo om aan te geven dat je daarin ook neuken kunt.

jongensliefde: Een ander woord voor jongenspedofilie. Deze term gebruiken sommige pedo's omdat het grote publiek bij pedofilie aan Dutroux-achtige praktijken denkt. Het is ook de titel van het tweedelige boek van Edward Brongersma.

jongensmeisje: Een meisje dat er als een engelachtige jongen uit ziet. In tegenstelling tot een stoere tomboy dus.

jongensmelk: Zo noemt men sperma ook wel eens.

jongenspedo: Of jongensliefhebber. Een volwassene die op jonge jongens geilt en/of er verliefd op wordt. In 1996 had Captain Jack een top-40 hit met het nummer 'little boy'.

jongensprostitutie: Prostitutie van (minderjarige) jongens.

jongensslaaf: Een ander woord voor een schandknaap.

jongenssopraan: Veel pedo's verzamelen cd's met koormuziek van jongenskoren. Persoonlijk houd ik niet erg van dat hoge gezang.

jongere: Iemand in de leeftijd van ongeveer tien tot twintig jaar (soms tot vijfentwintig).

jongerenbladen: Zie tienerbladen.

jongerenprostitutie: Prostitutie van jongeren. Ongeveer twaalf tot achttien jaar oud. Zie ook kinderprostitutie.

jongvolwassene: Zo noemt men een adolescent ook wel eens.

joni: Of yoni. Zo noemt men in de Kama Sutra een kut.

jonkies: Kinderen van dieren noemt men vaak zo. Bij mensen wordt het heel af en toe gebruikt. Als je bijvoorbeeld een foto van je geliefde laat zien en hij is een stuk jonger dan jijzelf dan kan de reactie zijn: "Wat een jonkie, leuk hoor voor je".

joy of sex, the: Een bekend boek over sex uit 1972 van de Britse arts Alex Comfort, lid van de American Psychiatric Association.

joystick: Zo noemt men een pik ook wel eens.

junior: Iemand die nog jong is. In 2002 hadden Junior & Senior een top-40 hit met het nummer 'move your feet'.

junk: Een drugsverslaafde noemt men een junk.

Juno: De Romeinse godin van het huwelijk. Haar man Jupiter ging vaak vreemd. Zie ook haar Griekse tegenhanger Hera.

jurk: Vrouwen zie je vaak 'mannenkleding' dragen. Andersom komt maar weinig voor. Wie weet zie je in de nabije toekomst veel mannen in jurken rondlopen.

Jut en Lul: Betekent net zoiets als Jan en alleman.

Juventa: De godin van de jeugd.