F
home
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Fa: De reclame van het doucheschuimmerk Fa brengt ons al jaren een naakte vrouw waarvan je de borsten duidelijk kunt zien. Tegenwoordig zijn borsten op tv minder uniek dan toen Fa ermee begon.

faalangst: Heel veel personen hebben faalangst wanneer ze met iemand gaan sexen. Het belangrijkste is dat je van sex geniet en niet of je wel een goed formaat pik of tiet hebt. Ook is het niet erg wanneer je hem niet meteen stijf krijgt. Dit overkomt iedereen wel eens.

fabeltje: Een sprookje met dieren erin. Zie mythe of lees de Fabeltjeskrant.

facelift: Wanneer je je gezicht laat restaureren omdat je vindt dat die er vervallen uit ziet, spreek je van een facelift. Op deze manier kun je rimpels gladtrekken en je onderkin laten verdwijnen. Denk wel goed na voordat je zoiets laat doen. Sommige blijven nooit tevreden over zichzelf. Ook is het geen schande om ouder te worden. Neem jezelf zo veel mogelijk zoals je van nature bent.

facesitting: Op iemands gezicht 'zitten'. Er boven hangen zodat de onderste een kut of anus kan likken.

facials: Foto's van vrouwen (of mannen) die sperma in het gezicht of in de mond krijgen noemt men facials.

faeces: Het wetenschappelijke woord voer poep. In 1993 had 2 Unlimited een top-40 hit met het nummer 'faces'.

fag/faggot: Een Engels scheldwoord voor homo's. Net zoiets als mietje. Een faggot is in Engeland ook een worstje van slachtafval.

faken: Er zijn vrouwen die een soms net doen alsof ze een orgasme hebben terwijl dat niet zo is. Dit faken (neppen) doen ze dan om de man (of vrouw) niet teleur te stellen. Ik wil aanraden om niet te faken maar als je geen orgasme krijgt praat er dan met je partner over. Misschien lukt het na overleg en een andere manier van vrijen wel. Een man kan niet faken omdat zijn orgasme meer opvalt en dus niet te faken is. In 1987 had Alexander O'Neal een top-40 hit met het nummer 'fake'.

fallus: Een chique woord voor (een stijve) pik.

false memory syndroom: Dit is iets foutief herinneren. Je geheugen is minder betrouwbaar als sommige denken. Wanneer iemand een belevenis vertelt die hij of zij met een stel vrienden meemaakte en je beeld dat je goed in dan kun je later denken dat je er zelf ook bij was. Ook denken sommige dat ze in hun kinderjaren sexueel misbruikt zijn terwijl dat niet zo was. Een sexuele fantasie of een droom kun je later als echt ervaren. Hierdoor zijn al vele mensen onterecht als sexuele misbruiker veroordeeld. Deskundigen moeten hier rekening mee houden. Veroordeel nooit iemand op vage beschuldigingen. Het moet uiteraard ook niet zo zijn dat je niemand meer gelooft die zegt misbruikt te zijn.

familie: Ooms, tantes, neven, nichten, opa's en oma's zijn allemaal familie. Sommige families zijn erg hecht en andere juist weer niet. Zorg ervoor dat je niet benauwend bent tegenover familieleden met een ietwat andere levensstijl.

familie-eer: In sommige landen worden homo's door familieleden vermoord omdat ze de familie-eer zouden schaden. Wanneer zullen mensen eens wat wijzer worden.

family-planning: Het plannen of je wel of geen kinderen neemt en ook hoeveel je er wilt. Mensen die zich met geboorteplanning van gezinnen bezighielden gebruikten vroeger altijd de term family-planning. Tegenwoordig heeft men het over reproductieve gezondheid.

Fancy: Een tienerblad voor meiden die alles willen weten.

fanny: Engels voor kut(je) of Amerikaans voor kont(je).

fantasie: Mensen hebben vaak zeer uiteenlopende fantasieën. Bij het masturberen wordt nogal wat afgefantaseerd. Fantasieën kunnen leuk en spannend zijn en je doet er niemand kwaad mee. Voel je nooit schuldig wanneer je 'foute' gedachtes hebt. Waarom zou je. Niet iedereen wil of kan elke fantasie in werkelijkheid beleven. Fantasieën die iemand in werkelijkheid zouden schaden mogen trouwens geen werkelijkheid worden. Denk aan verkrachtingsfantasieën. Dit vrijwillig naspelen kan uiteraard geen kwaad.

fantasiecondoom: Een condoom met een speciale vorm. Zo heb je condooms in de vorm van een kerstman of met een gewei erop. De meeste fantasiecondooms scheuren snel. Gebruik ze dus niet als voorbehoedsmiddel of tegen soa's.

fappen: Een modern woord voor aftrekken.

fascisme: Een totalitairte dictatuur. Denk hierbij niet alleen aan nazi-Duitsland. De media anno nu is vaak ook behoorlijk fascistisch namelijk. Andersdenkenden worden eerst geweerd uit het publieke debat en vervolgens worden ze verketterd. Alleen in de jaren zestig en jaren zeventig van de vorige eeuw ging dit niet op voor de media. Waarschijnlijk door het schuldgevoel na de duistere jaren. Helaas is dit nooit echt doorgedrongen tot historici waardoor de geschiedenis zich (mogelijk) herhaalt.

fase: Veel mensen, vooral vroeger, noemde homoseksuele gevoelens bij jeugdigen vaak een fase die vanzelf wel weer over zou gaan terwijl de jongeren meestal wel aanvoelden dat dit niet zo zou zijn. Tegenwoordig weten de meesten wel beter.

fasen, de drie: Volgens Freud kun je de sexuele ontwikkeling van jonge kinderen in drie fasen indelen. De orale fase (0-1 jaar), het kind zuigt graag. De anale fase (1-3 jaar), het kind kan zijn of haar ontlasting ophouden en speelt er graag mee. En ten slotte de fallische fase (3-6 jaar), het verliefd worden op je ouder van het andere geslacht. Na deze drie fasen heb je nog de latentiefase (6-11 jaar), in deze fase lijkt het kind sexloos omdat het weet dat het zijn of haar sexualiteit voor ouderen moet verbergen. Latent betekent verborgen. In Freuds theorieën zit vaak wel een kern van waarheid, maar de reden dat hij nog zo vaak wordt aangehaald komt ook doordat men nog maar bar weinig weet over een heleboel zaken waaronder kindersexualiteit.

feest: Een term die men wel voor ongesteld gebruikt. In 2002 had K3 een top-40 hit met het nummer 'feest'.

felching: Sperma uit iemands kut of anus likken.

fellatio/fellatie: Latijn voor zuigen. Het likken, zuigen en pijpen van een pik.

female: Het Engelse woord voor een vrouwelijk persoon.

Femidom: Merknaam van een vrouwencondoom.

feminien: Vrouwelijk. Het tegenovergestelde is masculien.

feminisme: Vrouwen die opkomen voor gelijke rechten zijn feministen. Vrouwen zijn eeuwen lang onderdanig en minderwaardig aan mannen geweest. Gelukkig is hierin veel verbeterd. Deze eeuw kan de eerste eeuw worden waarin vrouwen in heel de wereld dezelfde rechten als mannen hebben. Helaas heeft men in de Westerse wereld de rechten van kinderen vergeten. Vrouwen spelen daar nogal eens de baas over. Ze maken hierin dezelfde fout als de mannen eeuwen lang deden. Kinderen moet je ook serieus nemen en echte rechten geven.

femme fatale: Een vrouw die via lust en verleiding je volledig in haar macht krijgt en daar misbruik van gaat maken zodat je vaak in grote problemen komt. Een fatale vrouw dus. In 2004 had de groep K-Maro een top-40 hit met het nummer 'femme like u'.

feromonen: Chemische stoffen die erg geurig zijn en ervoor zorgen dat anderen hier geil door worden. Deze stoffen worden door het lichaam aangemaakt.

Ferrari, Lolo: Deze vrouw liet haar borsten vele malen vergroten. Ook haar lippen liet ze opspuiten. Ze werd hierdoor erg beroemd. Er zijn personen die zeer grote borsten erg geil vinden, maar zo groot als zij ze had is slecht voor je rug omdat het heel wat weegt. Ze is jong gestorven. Ook zijn er veel mensen (vooral mannen) die geil worden van snelle auto's zoals Ferrari's.

fertilisatie: Een ander woord voor bevruchting.

fetish/fetisj party: Een feestje waarbij je bepaalde kleding aan moet zoals leer, rubber, lak of SM-outfit. Een feest dus voor fetisjisten. FETISH was ook de naam van een hetero-pornoblad uit de jaren tachtig. De vrouw was de dominante en de man de onderdanige in dit blad.

fetisjisme: Wanneer je erg geil wordt van bepaalde kleding spreekt men van fetisjisme. Bijvoorbeeld iemand die op sokjes geilt of iemand die ondergoed verzamelt. Een fetisj is oorspronkelijk een object waaraan magische krachten worden toegekend. Het woord stamt uit het Portugees. 'Fetisjo' is daar een amulet. (De laatste drie zinnen overgenomen uit de Nieuwe Sekstant; november 2003; artikel door Dik Brummel.) Het woord fetisjisme is bedacht door Alfred Binet.

FF: Zie fist-fucking.

FHM: For Him Magazine. For Her mag ook hoor. Een tijdschrift dat jaarlijks een top-100 samenstelt van de 100 meest sexy vrouwen ter wereld. Zelfs veel mannelijke homo's worden nog geil van sommige foto's.

fiancé(e): Engels voor verloofde. In het Nederland hebben we hiervoor één woord. In het Engels fiancé voor een man en fiancée voor een vrouw.

fibroadenoma: Bindweefselgezwel. Een goedaardig (geen kanker dus) gezwel in de borsten dat erg pijnlijk kan zijn.

fibroom: Een fibroom is een goedaardig gezwel in bijvoorbeeld je baarmoeder. Als fibromen te groot worden kun je er last van krijgen bij je ongesteldheid en/of bij het plassen. Ze kunnen zelfs groter worden dan een biljartbal.

ficken: Duits voor neuken.

Fides: Godin van de trouw.

fiets, oude: Op een oude fiets moet je het leren. Het komt nogal eens voor dat een jong iemand zijn of haar sexuele ervaring bij een ouder iemand wil opdoen omdat die al veel ervaring heeft en dus ook veel kan bijbrengen terwijl de prestatiedruk van de jongere partner dan meestal veel minder is.

fietsenhok: Een plek waar veel scholieren hun eerste tongzoenen en dergelijke opdoen.

figuur: Een goed figuur willen we bijna allemaal. Wat een goed figuur wordt gevonden verschilt nogal van persoon tot persoon. De één wil slank zijn, een ander juist wat minder mager en weer een ander wil enorm gespierd zijn.

Filippijnen: Een bekend (kinder)prostitutieland. De hoofdstad is Manila.

film gaan, samen naar de: Zie bioscoop of speelfilms.

filogyne: Een moeilijk woord voor vrouwengek.

filopedisch/filopedie: Zorgen voor een goede en liefdevolle opvoeding van kinderen.

filosofie: Tegenwoordig wordt er steeds vaker filosofie op scholen onderwezen. Het praten over de zin van het bestaan bijvoorbeeld. Filosofie kan erg nuttig zijn; je merkt dat er heel wat zaken zijn waar men nog niet uit is of dat je ook totaal anders tegen een hoop onderwerpen kunt aankijken.

fimbriae: Het uiteinde van de eileiders bestaat uit een vingerachtig uit ziend weefsel. Dit gedeelte noemt men fimbriae. De eicellen die in de eierstokken worden gemaakt komen via het fimbriae in de eileiders terecht. Daarna gaan ze richting baarmoeder.

fimosis: Een ander woord voor voorhuidsvernauwing.

fist-fucking: Vuistneuken. Met de (dichte) hand (vuist) een kut of kont binnendringen. Dit lukt uiteraard niet zonder oefening. Je kunt bij het fist-fucken gebruik maken van latex handschoenen.

fitness: Mensen die graag wat gespierd of wat slanker willen worden kunnen zichzelf beulen op een fitnessapparaat.

FKK: Frei(es) Korper Kultur. Zeg maar de eerste naturistenbeweging. Opgericht te Duitsland begin twintigste eeuw. De nadruk lag op de natuur en het gezonde lichaam.

flag: 'Vlag'. Amerikaanse term. Zie zakdoek.

flaggelatie: Een variant van SM waarbij je de onderdanige slaat of geselt.

flamoes: Een ander woord voor kut.

flatufilie: Een ander woord voor windenlust.

flenzen: Zo noemt men neuken ook wel eens.

fles geven, de: Borstvoeding blijkt beter te zijn dan met de fles maar bij bijvoorbeeld ontstoken borsten moet je de fles gebruiken. Mensen die tijdens een sexspel behandeld willen worden als baby kun je ook de fles geven eventueel met pis gevuld voor de liefhebber. Een kind van tien met een luier aan je pis laten drinken uit zo'n zuigflesje terwijl hij of zij je lief aankijkt en je hem of haar teder streelt. Of wordt het nu iets te extreem voor je? In 1970 had Jan Boezeroen een top-40 hit met het nummer 'de fles'.

fleutje: Zo noemt men ongesteld ook wel eens.

flikflooien: Bijvoorbeeld kinderen die met elkaar wat aan het stoeien zijn. Dit heeft dus niets met flikkers te maken.

flikker: Een scheldwoord voor een homo. Ik weet trouwens niet wat er erg aan is als iemand homo is maar goed. Op je flikker krijgen betekent op je achterste geslagen worden.

Flint, Larry (01-11-1942): Een bekende Amerikaanse uitgever van sexbladen. Het bekendste blad dat hij uitgeeft is Hustler. In 1984 was hij presidentskandidaat maar haalde niet veel stemmen. De sexgestoorde christenfundamentalist Ronald Reagan (06-02-1911 † 05-06-2004) werd toen gekozen.

Flipo: Zo heette het blaadje van de COC-afdeling IJsselstreek (omgeving Deventer).

flirt(en): Met iemand flirten is dat je laat blijken dat je hem of haar leuk vindt door bijzondere aandacht aan die persoon te schenken. Een flirt is zoiets als een eenmalige date met iemand. Flirt is ook de titel van een Vlaams contactmagazine.

flitsscheiding: Een snelle scheiding door het huwelijk eerst om te zetten in een geregistreerd partnerschap en vervolgens te scheiden. Via deze weg kan men snel scheiden terwijl er anders een rechter aan te pas komt.

flogger: Een zweep waarmee je niet zo heel hard kunt slaan. Beginners kunnen hier beter eerst mee starten voordat ze hardere zwepen gaan gebruiken.

florentijns neuken: Een sexstandje waarbij de vrouw (of man) de huid van de pik tijdens het neuken strak naar achteren of beneden trekt waardoor de man meestal sneller klaarkomt.

flubberkut: Een kut die nogal wijd is, bijvoorbeeld na een bevalling.

fluffer: Iemand die er voor moet zorgen dat mannelijke porno-acteurs hun stijve behouden.

fluisterbroekje: Een andere benaming voor een legging. Dit is een soort strakke wielrennersbroek voor meisjes en vrouwen. o strak dat je in hun kruis de lippen kan zien fluisteren.

fluit spelen, de: Men gebruikt dit soms als verkapte manier om het over pijpen te hebben. De fluit is dan dus de pik. Uiteraard kun je ook een echte fluit bespelen.

foetus: Het ongeboren kind. De baby die in moeders buik zit noemt men tot aan de geboorte foetus. Spreek de oe uit als eu. Voordat het ongeboren kind drie maanden oud is spreek je van embryo.

Fokke & Sukke: Een tekenstrip van twee beesten, een eend en een kanarie. Fokke en Sukke kan je ook lezen als fucke en sucke. Internet: www.fokkesukke.com.

fokken: Dieren met elkaar laten paren om zo nageslacht te krijgen noemt men fokken. Vaak probeert men een zo goed mogelijk ras te krijgen. Goed in de zin van nuttig voor de mens. Bijvoorbeeld koeien die meer melk geven. Ook houden mensen van nieuwe rassen. Denk maar aan de vele hondenrassen die men heeft verkregen. Sommige kunnen alleen met hun bek open adem halen. Het belang van het dier hoort voorop te staan. Dit is helaas bijna nooit het geval in de praktijk.

fokschaap, 't: Een hulpmiddel in de Nederlandse taal. Hiermee weet je of je een d of een t moet schrijven in bepaalde situaties. Christelijke scholen gebruiken trouwens liever 't kofschip. Dat heeft in ieder geval niets met neuken te maken.

foliebondage: Sommige willen graag geheel met folie ingepakt worden. Pas hier mee op. Zorg altijd dat de ademhaling niet in gevaar komt. Ook afknelling van aders ligt op de loer.

follikel: Een follikel kan uitgroeien tot een eicel. Een nog onaf eitje dus. Vroeger noemde men oestrogene hormonen follikelhormonen. Zie ook FSH.

folteren: Een ander woord voor martelen.

fopspeen: Baby's en kleine kinderen zuigen graag. Ze brengen van alles naar en in hun mond om voorwerpen te onderzoeken. Ze zuigen aan hun vingers, hun tenen, aan moeders tiet voor melk en aan fopspenen. De uiers van een koe noemt men nog wel eens spenen. Bij de tepels van een vrouw gebruikt men dit woord niet vaak. Volwassenen die graag als baby behandeld willen worden, omdat ze daar een (sexuele) kick van krijgen, gebruiken ook fopspenen om het zo echt mogelijk te maken.

Fortuyn, Pim (19-02-1948 † 06-05-2002): De openlijk homosexuele Professor Pim was een open en aardige man die besloot mee te doen aan de Tweede-Kamerverkiezingen van 2002. Er was een redelijke kans dat zijn partij Lijst Pim Fortuyn de grootste partij zou worden. Helaas werd Pim op zes mei 2002 doodgeschoten door een milieu-activist. Fortuyn liet een verfrissende wind waaien door de Haagse politiek en durfde te zeggen wat hij vond over het allochtonenbeleid maar ook bijvoorbeeld over pedofilie. Hij was misschien wel te ruimdenkend voor zijn generatie die tot dan toe nog overal de touwtjes stevig in handen had. De LPF haalde overigens 26 zetels. Een daverende overwinning en meteen de tweede partij van het land. Het CDA werd de grootste met 43 zetels. Of Pim zonder de moord minister-president had geworden zullen we nooit weten. De LPF zegt politiek te gaan bedrijven met Pims gedachtengoed in het achterhoofd. Dit gedachtengoed staat in Pims vele boeken en columns die hij ons naliet. Volgens mij lezen LPF'ers niet zo veel.

fotogeniek: Een fotogeniek iemand, is iemand die er erg knap op foto's uit ziet. Zie ook fotomodel.

fotografie: Dit is eigenlijk ware kunst. Er zijn veel fotograven die mensen goed op de foto krijgen. Denk aan foto's voor modebladen of aan naaktfotografie.

fotomodel: Iemand die poseert voor bijvoorbeeld modebladen. Denk aan bladen zoals Vogue of Elle, maar ook bladen zoals Wehkamp en Neckermann. Meestal zijn de dames erg slank en de mannelijke modellen zijn nogal eens gespierd. Kinderen moeten vooral schattig ogen. Alhoewel ze trouwens ook vaak erg erotisch op de foto staan. Modellen zijn geen doorsnee van de maatschappij. Spiegel je daarom ook niet teveel aan ze. Ook zijn al die 'barbiepoppen' of  'anorexia-patiënten' niet voor iedereen het ideaalbeeld. Modellen werken vaak voor een modellenbureau.

fourchette: Een verticale piercing door de kleine schaamlippen.

foute gedachten: Ik vind dat gedachtes nooit fout kunnen zijn. Fantaseer er maar lekker op los. Anderen denken hier blijkbaar anders over.

Foxy: Een pornoblad van de pornopionier Peter Muller. In 1969 richtte hij het blad Candy op. Eind 1973 stopte hij met de pornobusiness maar in 2001 lanceerde hij het blad Foxy. In de tussentijd kwam hij met bladen zoals Weekend en Aktueel. Peter heeft liever dat sex weer een groot taboe wordt. Hij maakt pornobladen met tegenzin. Ikzelf geloof er anders niet veel van. Het aantal kopers per editie was in 2001 (eerste jaargang, nr. 3, maandelijks) zo'n 33.000 (oplage eerste nummer). Internet: www.foxymagazine.nl.

fragiel: Een fragiel meisje is een meisje dat niet erg stevig gebouwd is maar juist nogal tenger is. In 1988 had Sting een top-40 hit met het nummer 'fragile'.

framboos: Zo noemt men een kut(je) ook wel eens.

Frans, op z'n: Op z'n Frans betekent orale sex. Een Franse massage geven is dus iemand pijpen.

Franse toer, op de: Hiermee bedoelt met standje 69. Of soms ook pijpen.

Frea: Of Freya, Freyja. De Germaanse godin van de liefde en wellust.

frêle: Een combinatie van de woorden fragiel, broos, kwetsbaar en mager.

French kiss: Engels voor een tongzoen. Letterlijk vertaald: Franse kus. 'French kiss' is ook de titel van een nummer één hit van Lil' Louis uit 1989. Op deze single werd flink gekreund op het eind.

French letter: Engels voor een condoom.

frenulum: Een klein stukje huid dat de eikel en de schacht met elkaar verbindt. Het bevindt zich aan de onderkant van de eikel. In stijve toestand met ontblote eikel kijk je er dus recht tegenaan.

frenum: Een horizontale piercing door de eikel, ergens aan de onderkant.

Freshmen: Dit is de titel van een homomagazine.

Freud, Sigmund (06-05-1856 † 23-09-1939): De controversiële Oostenrijker Freud was één van de pioniers wat betreft sex-onderzoek. In zijn leven onderzocht hij enkele patiënten. Op deze onderzoeksresultaten baseerde hij zijn theorieën. Hij is de grondlegger van de psychoanalyse. Zeg maar iemands geestelijke aard volledig in kaart brengen met de bedoeling zijn of haar problemen zo op te kunnen lossen. Zie ook fasen, de drie.

Frey: Zie ietsjes verder bij Freyr.

Freya: Of Frea, Freyja. Noordeuropese godin van de vruchtbaarheid, de liefde en de wellust. Freya had onder andere sex met haar broer. Ze werd middels heilige prostitutie vereerd.

Freyr: Of Frey. De Germaande god van de vruchtbaarheid. Hij was met de godin Gerda getrouwd. Ook was hij de tweelingbroer van godin Freya.

Fricka: Zie ietsjes verder bij Frigg.

Friday, Nancy (27-08-1937): Deze Amerikaanse vrouw heeft vanaf begin jaren zeventig sexuele vrouwenfantasieën verzameld en deze in diverse boeken gebundeld. Ze is een pionier wat dit betreft. Internet: www.nancyfriday.com. In 1966 hadden de Easybeats een nummer één hit met het nummer 'friday on my mind'.

friemelen: Een man speelt met een pikkie van een klein jongetje. Mensen durven dit vaak niet uit te spreken als de man hiervoor opgepakt wordt. In de buurt gebruikt men termen zoals friemelen of frunniken. Of nog vager, hij heeft (met z'n poten) aan een kind gezeten. De wet spreekt in dit geval over ontucht. Ook nogal vaag dus. Wat het kind er trouwens van vond doet er helaas nooit toe. Het mag gewoon niet (want het is strafbaar). Wanneer een meisje over haar kutje wrijft spreekt men soms ook van friemelen.

Frigg: Of Frigga, Frija, Fricka. De Germaanse godin van de vruchtbaarheid.

frigide: Iemand die moeilijk geil te krijgen is. Meestal gebruikt(e) men de term frigide alleen bij het vrouwelijke geslacht.

Frija: Zie ietsjes terug bij Frigg.

frikandel: Zo noemt men een pik ook wel eens.

frisse adem: Vooral bij tongzoenen is het prettig wanneer je partner een frisse adem heeft. Zorg in ieder geval dat je regelmatig je tanden poetst. Ook kun je bijvoorbeeld gebruik maken van verfrissende (suikervrije) kauwgom. Uit je bek stinken werkt meestal niet uitnodigend tot zoenen.

froes: Een ander woord voor kut(je).

frotteurisme: Afgekort frottisme of frottage. Dit is ongemerkt mensen betasten of tegen ze aanwrijven op drukke of nauwe plaatsen zoals bijvoorbeeld in de bus.

fruitig: Een vrouw of meisje dat fruitig is heeft flinke borsten.

frunniken: Zie friemelen.

FSH: Follikelstimulerend hormoon. Dit hormoon zorgt samen met het hormoon LH dat er bij vrouwen vanaf de puberteit telkens een eicel vrijkomt die dus bevrucht kan worden. Bij jongens start het samen met LH de werking van de ballen. Zowel FSH als LH worden door de hypofyse in de hersenen aangemaakt.

FSWH: Federatie van Studentenwerkgroepen Homoseksualiteit. Deze federatie bestond lange tijd naast het COC als belangrijke homo-emancipatiebeweging. Het COC was de burgerlijke variant die (daardoor) meer werd omarmd door de maatschappij. De FSWH werd opgericht op 30 maart 1968 en opgeheven in 1970.

fuck: Het Engelse woord voor neuken. Er wordt ook wel eens mee gescholden: fuck you. In 2004 had Eamon een top-40 hit met het nummer 'f**k it'.

fuck your brains out: Wanneer je iemand flink gaat neuken kun je dit zeggen. Beetje stoere praat wat je in Amerikaanse speelfilms nogal eens hoort.

fundamentalisme: Dit woord gebruikt men bij zeer streng gelovigen die hun ideeën en gebruiken koste wat het kost willen opleggen aan anderen. Vaak met geweld en dwang. Denk aan moslimfundamentalisten maar sommige christenen kunnen er ook wat van. Het kenmerk van alle fundamentalisten is dat ze collectief nadenken en niet ieder voor zich. Dit collectieve denken is trouwens niet eens waar. De leiders denken voor de hele groep, vaak (zogenaamd) gebaseerd op een bijbel, een koran of wat al niet. Opvallend is dat bij bijna alle fundamentalisten vrouwen en (afwijkende) sexualiteit sterk onderdrukt worden. Blijkbaar is sexualiteitsonderdrukking een werkend middel om zeer felle woedende reacties op te wekken.

fundus: Het bovenste deel van de baarmoeder noem je zo.

fut: Een ouderwets woord voor sperma. Futeren was masturberen.

FWH: Federatie Werkgroepen Homoseksualiteit. Zo heette de Belgische homobeweging 25 jaar lang. Nu heten ze Holebifederatie.

fysiek (geweld): Een ander woord voor lichamelijk (geweld).