E
home
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Echii: Een Mangavariant die minder hard is dan Hentai.

echoscopie: Een techniek om met geluidsgolven in de buik van zwangere vrouwen te 'kijken'. Zo kan men eventuele afwijkingen vroegtijdig zien. Ook ziet men dan meestal al of het een jongetje of een meisje gaat worden.

echt verbinden, in de: De persoon die twee mensen trouwt, verbindt hen in de echt.

echtgeno(o)t(e): De persoon waarmee je getrouwd bent.

echtpaar: Twee personen die met elkaar getrouwd zijn.

echtscheiding: Zie scheiding.

ectopische zwangerschap: Een duur woord voor een buitenbaarmoederlijke zwangerschap.

eczeem: Dermatitis. Bij een ontstoken huid spreek je van eczeem. De ontsteking kan het gevolg zijn van een bepaalde allergie.

e-dating: Electronisch daten; via internet dus.

edele delen: Hiermee worden meestal de zak en pik van mannen en jongens bedoeld en in mindere mate de kut.

eega: De partner waarmee je getrouwd bent.

eendenbek: Een bijnaam voor een speculum.

eenhoorn: Een mythologisch paard met één hoorn op z'n kop. Een eenhoorn is een symbool van kuisheid.

eenrichtingsverkeer: Wanneer alle sexuele initiatieven maar van één persoon komen spreek je hiervan. Veel mensen houden er van dat hun partner ook af en toe het initiatief neemt. Mensen die van uiterst passieve personen houden heb je echter ook.

eenzaam(heid): Helaas voelen veel mensen zich eenzaam. Vooral oudere mensen die hun partner hebben verloren en ook veel van hun vrienden en kennissen. Ons systeem werkt dit erg in de hand. Iedereen gaat alleen om met leeftijdsgenoten tenzij het je directe familie betreft zoals bijvoorbeeld je ouders. Ook voelen veel jongeren zich alleen en/of onbegrepen. Jongeren onderling praten vaak alleen oppervlakkig met elkaar. Een diepgaand gesprek over emoties en gevoelens is er lang niet altijd bij. Over je gevoelens praten is vaak nog erg taboe. Met een oudere begrijpende vriend(in) praten zit er meestal ook niet in. De maatschappij werkt zulke relaties tegen. Angst voor sex speelt hierbij een grote rol alsook angst om de macht over je kind te verliezen. Zelfmoorden uit eenzaamheid zijn trieste maar vaak voorkomende gevallen. Hier is echt wel iets aan te doen. Maar dat lukt alleen wanneer we inzien hoe het nu fout gaat. Dit heeft nog lang niet iedereen door helaas. In 1984 had Paul McCartney een top-40 hit met het nummer 'no more lonely nights'.

eenzame opsluiting: Zie opsluiting.

eer(baarheid): Een meisje dat sex had voor het huwelijk of vreemd ging tijdens haar huwelijk verloor haar eer(baarheid). Dit vond men vroeger vaak zo.

eerlijkheid: Eerlijkheid duurt het langst luidt het gezegde. Hier ben ik het volledig mee eens.

eerste bloeding: De eerste keer dat een meisje ongesteld is noem je zo.

eerste keer, de: Voor velen is de eerste keer sex met iemand hebben erg spannend. Bijna iedereen herinnert zijn of haar eerste keer nog wel. Ik hoop dat het net zo was als in je fijnste fantasieën. Vaak valt de eerste keer echter tegen. Dit komt nogal eens door onwetendheid over elkaars (sexuele) lichaam. Of door een onrealistische voorstelling van hoe het de eerste keer zou moeten zijn. Ook kan het natuurlijk gewoon aan je partner liggen. Voor sex geldt dat je er aan toe moet zijn. Omdat je vaak niet precies weet wanneer dat is stellen veel meisjes het vaak uit. Dit ziet de samenleving graag. Wees je eigen baas wat betreft sex onthouding maar ook wat betreft sex hebben.

efebofiel: Dit is iemand die op jongens van ongeveer twaalf tot achttien jaar valt. Dit zit dus tussen homopedofilie en homofilie in. Alhoewel er ook sprake is van overlapping. De efebofiel valt dus op jongeren/jeugdigen maar niet op de meisjes uit die groep en vast ook niet op elke jongen uit die groep. Je moet dit hokjesdenken sowieso altijd met een korreltje of een pak zout nemen. De term homoped valt ook wel eens. Bij de Oude Grieken was een efebe een jongeling. De heterofiele dan wel lesbische tegenhanger van de efebofiel is de parthenofiel.

egel, de: Een standje dat bijna gelijk is aan de missionarishouding. Het verschil is dat de vrouw met haar benen omhoog getrokken ligt. Haar knieën zitten dan tegen de borst van de man aan.

egoïstisch: Dit ben je wanneer je alleen maar aan jezelf denkt en je niet kan schelen als anderen (door jouw toedoen) in de ellende zitten. Verwacht dan ook geen steun op de momenten dat je het zelf hard nodig hebt.

eicel: Het vrouwelijke eitje. Samen met een zaadcel is dit het begin van een nieuw kindje. Een eicel is vele malen groter dan een zaadcel. De eicel is in tegenstelling tot de zaadcel met het blote oog waarneembaar. De vrouw produceert één eicel per menstruatiecyclus (= ongeveer 28 dagen). Alle eicellen zijn eigenlijk al vanaf de geboorte aanwezig. Ze moeten alleen nog rijpen. Dit rijpen gebeurt dus één voor één (althans één voor één komen ze gerijpt vrij) en het begint in de puberteit. Het hormoon dat hierbij belangrijk is heet FSH.

eiceldonatie: Het afstaan van een eicel om een vrouw te helpen met zwanger worden omdat dat op de normale manier niet lukt.

eidooier: In Japan sext men wel eens met een eidooier. Echt waar. Een rauwe eidooier in je mond nemen en deze dan tongend overbrengen in de mond van je (sex)partner. Dit herhalen maar wel voorzichtig want anders gaat de dooier stuk. Deze bezigheid kan erg erotisch zijn. Je kan dit ook doen met meerderen in een kring. Een geilere variant van een zin doorfluisteren en aan het eind een heel andere zin te horen krijgen. Alhoewel, geile zinnen doorfluisteren kan uiteraard ook.

eieren: Zo noemt men de ballen ook wel eens.

eiersprong: Zie eisprong.

eierstokken: De twee eierstokken produceren de eicellen. Ze zitten aan het begin van de eileiders. Via de eileiders gaan de eitjes richting de baarmoeder. Meestal komt er om en om een eicel vrij in de eierstokken. Soms komt er tegelijk in elke eierstok een eitje vrij. Twee-eiige tweelingen kunnen zo ontstaan. Net als de ballen bij mannen zijn de eierstokken zeer gevoelig. Wanneer ze bij het neuken tegen het bekken aankomen kan dit dus erg pijnlijk zijn. Ook worden de hormonen oestrogeen en progesteron in de eierstokken geproduceerd. De stokken hebben meer een ronde vorm dan een langwerpige. Het woord stok heeft hier dan ook de betekenis van voorraad.

eigenliefde: Masturbatie noemt men zo ook wel eens. Iemand die echt op zichzelf verliefd is noem je een narcist.

eigenwaarde: Een ander woord voor zelfrespect.

eikel: Het bovenste gedeelte van de (stijve) pik. Dit is het meest gevoelige deel. De huid die er omheen zit is naar achteren te schuiven en ook weer terug. Deze beweging vaak achter elkaar herhalen heet aftrekken. Wanneer de voorhuid niet volledig over de eikel heen gaat is er sprake van een vernauwing. Ook wel voorhuidsvernauwing genoemd. Door oefening rekt de huid iets op waardoor het op de duur misschien toch wel lukt. Oefenen in warm water wordt aanbevolen. Mocht het toch niet lukken praat dan met je huisarts en hij of zij kan je verder helpen. Een 'simpele' operationele ingreep en het probleem is opgelost. Wat betreft de hygiëne is het nuttig om de eikel af en toe te ontbloten om hem goed te kunnen wassen. Anders krijg je een ophoping van smegma. Bij sommige jongens is de voorhuid verwijderd. Ze zijn dan besneden. Eikel is trouwens ook een veel voorkomend scheldwoord.

eikeldruiper: Een ander woord voor balanitis.

eikelpiercing: Zie piercing.

Eileithyia: De Griekse godin van de geboorte.

eileider(s): Tuba Fallopii. Elke vrouw heeft twee eileiders, aan elke kant van de baarmoeder eentje. De eicellen gaan van de eierstokken via de de eileiders naar de baarmoeder. Deze reis duurt drie dagen. Een eileider is zo'n tien centimeter lang. Een bevruchting vindt meestal in een eileider plaats. Een bevrucht eitje nestelt zich daarna in de baarmoeder. Als er geen bevruchting volgt zal het al menstruerend via de kut samen met de 'oude' baarmoederwand het lichaam verlaten.

einde pijpen, tot het: Veel mensen vinden het geil om gepijpt te worden en op het eind in de mond van de pijper/pijpster klaar te komen. Dit durven ze niet altijd direct te vragen. Ze vragen dan vaak: "pijp je me tot het einde?". Als er dan positief op wordt geantwoord vragen ze meestal daarna: "slik je het ook door?". Tot slot nog een waarschuwing, zaad slikken van HIV+ personen is gevaarlijk. Bij mannen die clean zijn kun je gerust slikken, het probleem is echter dat je dat nooit zeker weet. De gepijpte kan het zeker weten na een test na minimaal een half jaar geen onveilige sex te hebben gehad. Geloof niet iedereen op zijn woord. Zie ook soa's.

eisprong: Eens per maand komt er uit de eierstok een rijpe eicel vrij. Deze periode van de menstruatiecyclus is een vrouw vruchtbaar.

eitje: Zie eicel.

ejaculatio praecox: De wetenschappelijke benaming voor een vroegtijdige zaadlozing. Het tegenovergestelde, namelijk heel laat een zaadlozing krijgen noemt men ejaculatio retardata.

ejaculeren: Klaarkomen. Dit is meer het 'chique' woord. Ejaculaat is het sperma dat tijdens het klaarkomen vrijkomt.

Electra, Carmen: Deze actrice uit Baywatch en onder andere de film Scary Movie was in 2001 de nummer twee in de meest sexy vrouwen top-100 van het blad FHM.

elegant: Sommige mensen gedragen zich elegant. Een ander woord voor elegant is netjes of hoffelijk.

elektracomplex: Een ander woord voor oedipuscomplex.

elektriciteit: Zie stroom.

Elle: Een modeblad met veel foto's van vrouwelijke fotomodellen.

Ellis, Henry Havelock (02-02-1859 † 08-07-1939): Een Psycholoog uit Groot-Brittannië die eind negentiende eeuw sexrapporten maakte. Hij is één van de eerste personen die sex wetenschappelijk ging bekijken.

e-mail: Elektronische post. Via internet kun je met personen over de hele wereld communiceren via de computer. De wereld wordt zo een stuk kleiner.

emancipatie: Je hebt homo-emancipatie maar ook vrouwenemancipatie. Het komt erop neer dat elke bevolkingsgroep gelijke rechten dient te hebben. Eigenlijk gelijke kansen hebben waardoor ze ook volop meedoen (participeren) in de samenleving.

embryo: In het vroegste stadium van een kind noem je het embryo. Het bestaat dan nog uit niet zo veel cellen. Later wanneer het de vorm van een mensje krijgt spreek je over een foetus. Na de geboorte over een baby. Embryologie is de wetenschap die zich met embryo's bezighoudt.

emissio: Een duur woord voor voorvocht.

Emmanuelle: De Emmanuelle-films waren één van de eerste 'sexfilms' die bij een groot publiek bekend werden. De eerste kwam in 1974 uit. Actrice in Emmanuelle was Sylvia Kristel.

emoties: Lachen en huilen zijn emoties. Helaas kunnen we vaak slecht omgaan met emoties. Wanneer iemand huilt voelen velen zich daar ongemakkelijk bij. Een arm om iemands schouder slaan is vaak al eng, laat staan een diepgaand gesprek over gevoelens voeren. Je gevoelens bepraten doen sommige alleen nog bij een hulpverlener. De fout ligt volgens mij in de opvoeding. Je leert eigenlijk om niet over je (sexuele) gevoelens te praten.

emotionele verwaarlozing: Een kind dat bijna geheel aan zijn lot wordt overgelaten wordt emotioneel verwaarloosd. Zulke kinderen ontwikkelen nogal eens (licht) autistisch gedrag.

endeldarm: Het laatste gedeelte van je darmen. Tijdens anaal neuken zit de pik hier dus in. Het is allemaal erg gevoelig van binnen. Er zitten vele bacteriën in die in een vagina irritaties zouden veroorzaken. Dus niet meteen via de kont een kut in gaan met je pik. Doe eerst een ander condoom om of was je pik goed. Dit geldt uiteraard ook voor vibrators en dergelijke.

endeldarmverzakking: Het einde van de endeldarm zakt hierbij buiten de anus.

endometriose: Wanneer er stukjes baarmoederweefsel (endometrium) vastkleven aan de blaas, eierstokken of eileiders spreek je van endometriose. Dit is vaak zeer pijnlijk. Na een zwangerschap verdwijnen de klachten meestal.

endometritis: Hiervan is sprake bij een baarmoederslijmvlies ontsteking.

endometrium: Het wetenschappelijke woord voor de baarmoederwand. Voor endometriumkanker zie kanker.

endorfine: Een hormoon dat stress tegen gaat en je humeur verbetert. De tegenhanger zeg maar van adrenaline. Endorfine vermindert ook het pijngevoel. Het wordt door de hypofyse geproduceerd.

endosperm: Of kiemwit. Het eiwit dat rondom de kiem in sommige zaden zit.

eng: Veel mensen vinden sex eng. Er wordt ook altijd zo geheimzinnig over gedaan. Op zich is er niets engs aan. Probeer je angsten te overwinnen. Doe echter nooit iets wat je zelf niet wil. Jij bent de baas over je lichaam. Althans zo zou het voor iedereen moeten zijn.

engel: Iemand waarvan je houdt is een engel. Een engel is een goddelijk wezen dat mooi en onschuldig is. Je ziet dan ook vaak naakte jongens of meisjes die een engeltje zijn. Ze hebben dan vleugeltjes en vaak een doekje in hun kruis zodat je geen geslachtsdelen ziet. De engel des doods heb je trouwens ook. Een huisarts/arts die euthanasie pleegt wordt zo wel eens genoemd. De Engelse zanger Shaggy had in 2001 een nummer één hit in de top-40 met 'angel'.

Engels, op z'n: Hiermee wordt sadomasochistische sex bedoeld. Die Engelse perverts toch.

Engelschman, Niek: Zie COC.

enkelboeien/enkelbanden: Handboeien maar dan voor om de enkels.

entertainment: Sexueel vermaak noemt men vaak simpelweg entertainment. De sex-aanduiding laat men vaak weg of men noemt het erotiek.

enuresis: Het wetenschappelijke woord voor het onwillekeurig lozen van urine. Enuresis nocturna betekent bedplassen.

ephebofiel: Zie efebofiel.

epididymis: Of epididymus. Het wetenschappelijke woord voor bijbal. Een ontsteking aan de bijbal noem je epididymitis.

epileren: Het verwijderen van kleine haartjes inclusief de wortel. Bijvoorbeeld vrouwen die een beetje snorharen hebben. Het scheren van benen komt bij vrouwen ook veel voor alsook bij travestieten en transsexuelen. Dit noem je geen epileren omdat de haarwortels gewoon blijven zitten. Je kunt ongewenste haren ook permanent (= blijvend) weg laten halen met behulp van lasertechniek.

episiotomie: Als het nodig is bij een bevalling snijdt men de kut ietsjes open zodat de baby er beter uit kan. Dit noemt men episiotomie.

epispadie: Een aandoening waarbij de pisbuis niet uitkomt in de eikel maar ergens aan de bovenkant van de pik.

epitheelcellen: Cellen van het baarmoederslijmvlies.

eproktofilie: Een ander woord voor windenlust.

er aan toe zijn: Je moet met sex beginnen wanneer je er aan toe bent. Als je vindt dat je er aan toe bent laat je je er dan niet van weerhouden maar geniet er van.

erectie: Het 'nette' woord voor stijve.

erectiepil: Pillen die een erectie veroorzaken zoals bijvoorbeeld de pil Viagra.

erectiestoornis: Ook wel erectie-insufficiëntie of erectiële dysfunctie genoemd. Wanneer je je pik niet omhoog kunt krijgen dus. Vooral veel wat oudere mannen hebben hier mee te maken. Viagra biedt soms uitkomst om je pik toch stijf te krijgen. Een pilletje is eenvoudiger dan een vacuümpomp die men hiervoor moest gebruiken. Ook vinden veel mannen het gênant als ze geen erectie kunnen krijgen op de normale manier. Een pil innemen hoeft je sexpartner niet per se te weten. Bij zo'n pomp kun je het niet verbergen. Lees wel eerst de bijsluiter. Een ander woord voor erectiestoornis is impotentie.

erfelijkheid: Zie genen.

erfzonde: Volgens het bijbelse verhaal schaamde Adam en Eva zich voor hun naaktheid, nadat god hun strafte omdat ze van de verboden appelboom hadden gegeten. Sommige mensen geloven dat deze straf van mens op mens wordt doorgegeven. De schaamte voor het naakte lichaam is dus de straf van god volgens hun.

ERO: Dit was de naam van een hetero-pornoblad uit de jaren tachtig. Veel sperma, anaal, masturbatie met flesjes en komkommers.

erogene zone: Een plekje van het lichaam dat extra gevoelig is voor bijvoorbeeld strelingen. Eigenlijk is het hele lichaam één grote erogene zone.

Eros: De (jonge) god van de liefde heet Eros. Eros is de Griekse versie van Cupido. De Italiaanse zanger Ramazotti heet Eros van voren.

erotheek: Een winkel waar je pornofilms kan huren.

erotica: Allerlei erotische artikelen bij elkaar noem je erotica. Denk aan vibo's, lingerie en sexpoppen. In 1992 had Madonna een top-40 hit met het nummer 'erotica'.

eroticus: Iemand die erotische verhalen of gedichten schrijft.

erotiek/erotisch: Iemand in een kort rokje kun je erotisch vinden. Ook een schilderij van een naakte man/vrouw/jongen/meisje kan erg erotisch zijn. Ietwat banaal gezegd: iets wat je geil vindt.

erotiekbeurs: Steeds vaker heb je in Nederland grote beurzen op het gebied van sex en erotiek. Je moet meestal achttien jaar of ouder zijn om er heen te mogen.

Erotische Krant, De: Een sexblaadje waarin geen echte porno is te zien. Zo staan er sterretjes over de geslachtsdelen heel. Er staat nieuws in over alle erotische activiteiten in Nederland en België. Het aantal kopers per editie was in 2001 (derde jaargang, nr. 21, maandelijks) zo'n 35.000. Internet: www.erotischekrant.nl.

erotomaan: Iemand die ziekelijk met sex bezig is. Zie ook nymfomaan.

ervaring: Als je al vaak sex hebt gehad met verschillende personen kun je van jezelf zeggen dat je ervaring hebt.

erwtjes of punaises: Het is niet erg aardig om meisjes met kleine tietjes te plagen. Hun tietjes worden dan nogal eens minachtend erwtjes of punaises genoemd. Er zijn er zat die juist erg kicken op kleine tietjes in plaats van twee grote koplampen.

escortbureau: Of escortservice. Hier kun je een hoer huren die je dan thuis of op een andere afgesproken plek komt verwennen tegen betaling. De hoeren noemt men callboy of callgirl. Escorteren betekent zoiets als begeleiden. Je kan namelijk ook samen naar een feestje gaan.

Eshuis, Evelien (25-11-1942): Zij was het eerste openlijk lesbische Tweede Kamerlid. Ze zat in de Kamer van 1982 tot 1986 voor de CPN.

Eskimokus: Eskimo's kussen met hun neus. Ze wrijven hen neuzen tegen elkaar aan. Misschien zijn ze bang dat ze anders aan elkaar vast vriezen. In hun iglo's kussen ze vast wel op de 'gewone' manier hoor. Eskimo's worden liever inuit genoemd, wat 'volk' betekent. Eskimo is Indiaans voor 'hij eet rauw'. Deze laatste twee zinnen komen uit het Suske en Wiske album 'de blote Belg'. Hier is Lambik telkens naakt te zien maar z'n pik zie je telkens net niet. Dit kan anno 2001 blijkbaar nog niet in een stripboek dat veel gelezen wordt door de jeugd. Ook veel volwassenen lezen dit stripboek. Echter publiekelijk een Suske en Wiske in de trein lezen zie je haast nooit een volwassene doen. Eigenaardig niet?

esthetisch: Iemand die er esthetisch uit ziet is prachtig om te zien. Het is pure kunst.

etentje: Zie dineetje.

Etheridge, Melissa (29-05-1961): Een Amerikaanse zangeres die openlijk uitkomt voor haar lesbische voorkeur. Haar grootste hit is 'like the way I do'.

ethiek: Net zo'n woord als moreel. Iets dat ethisch onverantwoord is vindt men eng maar men heeft er vaak geen goede argumenten tegen.

ethinylestradiol: De scheikundige benaming van het vrouwelijke hormoon oestrogeen.

eunuch: Een gecastreerde hoveling. Jonge mannen die dienaar waren aan 't hof werden vroeger nogal eens gecastreerd. Zo bleven ze er langer jongensachtig uit zien omdat de secundaire geslachtskenmerken dan pas later beginnen. Hun armen en benen worden in verhouding ook langer. Het bewaken van een harem werd vaak gedaan door eunuchen.

eunuchisme: De toestand veroorzaakt door castratie voor of in de puberteit. Bij vrouwen waar iets mis is met de eierstokken spreek je soms ook van eunuchisme omdat dezelfde kenmerken dan optreden.

Euroboy: De naam van een ex-homopornoblad (eerste editie omstreeks 1965).

euthanasie: Betekent letterlijk: zachte dood. Actieve levensbeëindiging. Wanneer je niet meer verder wilt leven kun je onder bepaalde voorwaarden er een eind aan laten maken. Dit alleen als je aan een ernstige ziekte lijdt en na goedkeuring van een arts. De arts wordt op zijn of haar beurt ook nog eens gecontroleerd door een commissie. Het is namelijk niet niks om euthanasie te laten plegen. In april 2001 werd euthanasie onder bepaalde voorwaarden in Nederland legaal. België volgde in 2002 als tweede land ter wereld. Daar kan zelfs geestelijk lijden een legale reden zijn tot euthanasie. Vooral christenen zijn tegen euthanasie. Je mag niet voor God spelen is hun redenering. Zie ook de dood.

Eva-kostuum: Een vrouw die naakt is 'draagt' dit kostuum. Zie ook adamskostuum.

evolutie: De mens blijft veranderen. Vroeger waren we een soort mensapen. Als we over miljoenen jaren nog bestaan zullen we er vast weer anders uit zien. Organismen passen zich aan aan de steeds veranderende omgeving zodat ze (beter) kunnen overleven. De evolutie zal ook op ons sexuele leven van invloed blijven zijn. Hoe of wat is vooral gissen. Wie weet zal het verschil tussen mannen en vrouwen wel gaan verdwijnen. Jongens zien er steeds meisjesachtiger uit, of verbeeld ik me dat maar? Alle scholen moeten de evolutietheorie behandelen tijdens hun biologielessen. Helaas zijn er nog altijd christelijke scholen die alleen het scheppingsverhaal verkondigen.

evrapleister: Een soort anticonceptiepil maar dan in de vorm van een pleister. Deze pleister die je op je huid plakt geeft hormonen af die zo in het bloed terecht komen.

ex(-man/-vrouw): Je ex was vroeger je echtgeno(o)t(e). Na een scheiding noem je hem ex-man en haar ex-vrouw. De groep E-Rotic had in 1995 een top-40 hit met het nummer 'Max don't have sex with your ex'.

excessen: Overal bestaan wel excessen in, ook in de sex. Maar ga geen hele bevolkingsgroep verketteren wanneer sommige van die groep kinderen verkrachten. Vervolg alleen de daders. De overige pedo's zijn niet verantwoordelijk voor het gedrag van iemand zoals Dutroux. Wanneer een man een vrouw verkracht ga je toch ook niet alle hetero's verketteren. In een krant staat dan nooit: hetero verkracht vrouw. Pedofiel verkracht kind is net zo belachelijk. Je kweekt zo alleen haat tegenover de hele groep.

Exciting: Dit was de naam van een hetero-pornoblad uit de jaren tachtig.

exhibitionisme: Wanneer je een bepaalde kick krijgt wanneer anderen je (gedeeltelijk) naakt zien. Of wanneer je sex hebt op een plek waar je ontdekt kan worden. Je moet trouwens niet mensen op straat lastig vallen door je leuter te laten zien. Vooral in deze tijd zullen kinderen vaak schrikken want ze denken hier waarschuwen mij ouders steeds tegen. Straks word ik misschien vermoord als ik niet snel wegkom. Exhibitionisme is op zich niet verkeerd alleen zoals met alles moet je er geen anderen mee shockeren. Ga dan bijvoorbeeld naar een club voor exhibitionisten en laat daar zien wat je allemaal in huis hebt. 'Exhibo' is Latijn voor het zichzelf sexueel tonen. Het woord exhibitionisme is bedacht door Lasègue.

exogamie: Je trouwpartner halen uit een andere stam, familie of gezin.

exotisch: Je hebt exotisch eten maar sex in een exotisch land met exotische mensen vinden velen ook erg geil. Stel je voor, een exotische maaltijd nuttigen terwijl exotische schaars geklede slaven en/of slavinnen het eten opdienen. En na het eten kan je lekker met ze vrijen. Ook voor je gasten die je voor het eten had uitgenodigd zijn je slaven en/of slavinnen natuurlijk beschikbaar. Sweet dreams. Helaas zijn volgens Marco Borsato de meeste dromen bedrog, hij had daar in 1994 een nummer één hit mee in de top-40.

experimenteren: De eerste sex is vaak erg experimenteel. Je moet dan nog vaak ontdekken wat en je het lekkerste vindt. Ook wordt er veel met personen van hetzelfde geslacht geëxperimenteerd terwijl velen later toch voor iemand van het andere geslacht kiezen. Experimenteer er lekker op los zou ik zeggen.

exploitant: Iemand die bijvoorbeeld kamers aan hoeren verhuurt. Niet elke exploitant zit trouwens in de sexbusiness. Zie ook raamexploitant.

Expreszo: Een Nederlands homomagazine voor vooral jongeren. Het bestaat vanaf 1988. Het blad is voortgekomen uit Het Vijgeblad (1979-1988). Deze werd uitgegeven door de Rotterdamse homojongerenvereniging Apollo. Expreszo is een redelijk conservatief tijdschrift. Homo's onder de zestien bestaan daar eigenlijk niet. Bang dat ze in verband met pedofilie gebracht worden. Terwijl homokids vaak een nare tijd hebben voordat ze uit de kast durven te komen. Het COC is geldschieter voor dit blad dat in zijn voortbestaan wordt bedreigd. Het Amerikaanse homojongeren blad XY is veel progressiever en XY is ook alleen op jongens en niet op meisjes gericht.

extase: Als je zeer opgewonden over iets bent ben je in extase. Dit hoeft niet per se sexuele opwinding te betreffen.

extravaganza: Een erotiekbeurs dat eens per jaar in de Amsterdamse RAI wordt gehouden. Iemand die zich extravagant kleedt heeft niet alledaagse kleding aan.

extravert: Erg druk en op andere personen gericht zijn. Dit in tegenstelling tot introvert.

extreem: Vergaand. Extreme sex is dus sex die andere mensen pervers zouden noemen.

extrovert: Zie extravert (twee woorden terug).