B
home
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

baan: Niet een baan van werk maar een plek buiten waar (betaalde) sexcontacten plaatsvinden. Een parkeerplaats langs een snelweg bijvoorbeeld. Zie ook cruising area's.

baard: Op het einde van de puberteit begint bij jongens de baard en snor te groeien. De meeste jongens scheren dit meestal. Gladscheren lukt vaak beter met een scheermesje (plus scheerschuim) dan met een scheerapparaat. Nat scheren vinden velen ook stoerder om te doen dan elektrisch scheren.

baard in de keel: Eén van de secundaire geslachtskenmerken bij jongens. Het strottenhoofd vergroeit zodanig dat de adamsappel flink zichtbaar wordt in de hals. De stem wordt hierdoor ook zwaarder. Helaas voor jongenssopranen, maar hier is niet veel tegen te doen. Ze zingen in het vervolg letterlijk een toontje lager.

baarmoeder: Via de kut kom je terecht in de baarmoeder. Dit is de plek waar iedereen als baby, dan nog foetus genoemd, is gegroeid. Als er geen baby in de baarmoeder zit is hij niet groter dan een peer. De baarmoeder is dus erg rekbaar. Een gekantelde baarmoeder staat niet zoals gewoonlijk haaks op de vagina. Een gekantelde baarmoeder komt bij ongeveer twintig procent van de vrouwen voor.

baarmoederhals: Cervix uteri. De ingang tot de baarmoeder noem je de baarmoederhals. Als een vrouw zwanger is sluit de baarmoederhals zich. Sperma hoeft er dan toch niet meer in omdat de vrouw al zwanger is en menstruatiebloed hoeft er niet uit omdat je tijdens de zwangerschap niet hoeft te menstrueren (soms echter nog wel een beetje). De foetus wordt zo ook beter beschermd.

baarmoederhalsinfufficiëntie: Een baarmoeder die niet helemaal afsluit kan een spontane abortus opleveren als de foetus te zwaar wordt.

baarmoederholte: Het binnenste van de baarmoeder waarin een foetus kan groeien.

baarmoederslijmvlies: De baarmoederwand is met een slijmvlieslaagje bedekt. Deze laag biedt bescherming tegen infecties.

baarmoederverzakking: Vrouwen op leeftijd hebben hier vaak last van. De baarmoeder komt dan lager te hangen. Het komt dan in de vaginaholte terecht en soms komt hij deels buiten de kut te hangen. De baarmoeder is operatief te verwijderen. Zie hysterectomie.

baarmoederwand: De wand van de baarmoeder waar een eicel zich kan innestelen.

baas in eigen buik: Omdat er tegenwoordig voorbehoedsmiddelen zijn kunnen meisjes en vrouwen beter bepalen of ze wel of niet zwanger willen worden. De abortus mogelijkheid versterkt dit nog. Ze zijn tegenwoordig dus baas in eigen buik.

babbelbox: Een telefoonlijn waarbij je met één of meerdere personen kunt babbelen. Je kunt zo bijvoorbeeld een date regelen. Je hebt gayboxen, heteroboxen en wat al niet meer. Je kan met iemand apart gaan om samen verder te babbelen. Deze lijnen kosten vaak een hoop geld per minuut. Let hier dus op.

babe: Engels voor schatje of lekker wijf. Een Nederlands damesbandje uit de jaren tachtig heette ook zo. In 1984 hadden ze een top-40 hit met het nummer 'dolly the doll'.

baby: Zo noemen we een kindje dat pas is geboren. Later noemen we het peuter en daarna volgt de term kleuter. Ik kan nog wel verder gaan: kind, jongere/tiener/puber, volwassene, oudere, bejaarde, en tenslotte stokoud en hoogbejaard. Amerikanen gebruiken het woord baby ook als schatje voor zowel jong als oud. Sommige mensen vinden het geil om als baby behandeld te worden.

babyface: Sommige jongens zien er nogal kinderlijk of meisjesachtig uit. Deze worden dan babyface genoemd. Zo ook een bekende Amerikaanse artiest/producer. Zijn artiestennaam is dan ook Babyface. In 1997 had hij samen met Stevie Wonder een top-40 hit met het nummer 'how come, how long'.

babyfiel: Iemand die erg van baby's houdt of iemand die op baby's geilt. Er zijn mensen die alleen van baby's en hooguit peutertjes sexueel opgewonden worden.

babyhuidje: Iemand die zeer weinig behaard is heeft een babyhuidje. Baby's hebben namelijk geen haar behalve op hun hoofd.

babysitter: Of oppas. Grootouders zijn hier zeer geschikt voor. Wanneer men een vreemde oppas zoekt wil men meestal liever een meisje dan een jongen. Dit is goed te begrijpen omdat de kans op sexueel misbruik bij jongens gewoon een stuk groter is. Ik wil niet iedereen verdacht maken maar bedenk ook dat veel misbruik juist gebeurt door naaste familieleden en dit dan vaak jaren lang. Vooral dat jarenlange geheim, het gebruikt worden en de vernedering veroorzaakt veel trauma's.

babyvoeding: Baby's hebben aparte voeding nodig. In het begin alleen maar melk, later volgen meestal de potjes van het merk Olvarit.

Bacchus: Voor de Oude Romeinen was dit de god van de wijn, de sexuele vrijheid en de vruchtbaarheid.

bachelor's party: Zie vrijgezellenfeest.

backswing: Anaal neuken waarbij de geneukte persoon plat op haar of zijn buik ligt met de benen bij elkaar.

bacteriële vaginosis: Zie vaginosis, bacteriële.

bad gaan, samen in: Samen in bad gaan is vaak gezelliger dan alleen. Met je kind(eren) in bad gaan durven veel ouders niet. Dat is vaak nog taboe. Stel je voor dat je als man in bad zit met je dochtertje en je krijgt een stijve. Als je dochter dan nieuwsgierig je pik in haar hand neemt en op dat moment ook nog je partner binnen loopt heb je heel wat uit te leggen. In Amerika zijn er zelfs ouders veroordeeld tot gevangenisstraf omdat ze foto's maakten van hun kinderen in bad. Men vond dat dat kinderporno was. In zo'n samenleving pas je wel op met naaktheid. Je leert je kinderen op deze manier dat naakt niet iets normaals is maar iets om moeilijk of zelfs hysterisch op te reageren. Schaamte wordt zo aangeleerd. Schaamtegevoelens voor naaktheid zijn niet natuurlijk. Er zijn volkeren waarbij men altijd naakt loopt en waar men zich daarvoor nooit schaamt. De Nederlandse zanger Gordon valt meer op mannen dan op vrouwen, maar in een clip van hem ging hij expres niet met een man maar met een vrouw in bad. Dit omdat hij veel jonge kinderen als fan heeft zij hij op tv. Dat dit het begin van homodiscriminatie is heeft hij niet eens door. Leer kinderen eens dat homosexualiteit iets normaals is. Anders komen we nooit van deze discriminatie af. De betreffende single flopte 'uiteraard'.

badhuizen: Badhuizen werden vroeger soms ook als bordelen gebruikt. Het is misschien een idee om in elke plaats badhuizen neer te zetten zoals in het Oude Rome of in het Verre Oosten gebruikelijk was. Lekker iedere week naakt rondlopen; alle leeftijden door elkaar. Een goede vervanging van de wekelijkse kerkgang.

badpak: Zie zwempak.

baffen: Een ander woord voor rimmen.

bajesbeuken: Anale sex zonder glijmiddel wordt zo soms genoemd.

baklopen: Pisbakken aflopen voor homosexcontacten.

bakvis: Hiermee wordt een pubermeisje mee bedoeld.

balanitis: Wanneer je eikel ontstoken is spreek je van balanitis. Een ontsteking kan bijvoorbeeld ontstaan door een slechte hygiëne. Balanitis valt onder de soa's en is dus besmettelijk.

balkon: Een grote boezem wordt soms een balkon genoemd.

ballen: In de zak van mannen en jongens bevinden zich twee teelballen. Ook wel testikels genoemd. De ballen produceren sperma en het hormoon testosteron. De zaadcellen gaan voor rijping naar de bijballen. Deze zijn ovaalvormig en zitten over de ballen heen. Als ze rijp zijn worden ze opgeslagen in de zaadleider totdat de man of jongen klaarkomt. Wanneer je vlak na elkaar klaarkomt zal er de tweede keer veel minder sperma uitkomen en een derde keer zo goed als niets. Na verloop van tijd (een dag) is er weer voldoende sperma bijgemaakt. Wanneer je nooit klaarkomt zal het overtollige aangemaakte sperma gewoon via de pisbuis verdwijnen. De ballen zijn meestal niet even groot. Ook niet wanhopen als de ene wat lager zit dan de andere, dit is normaal. Anders komen ze irritant telkens tegen elkaar aan. Jongens produceren voor de puberteit nog geen sperma. De teelballen zijn eerst nog wat in het lichaam verborgen ter bescherming, later dalen ze in. Wanneer het koud is en wanneer je geil bent kruipen de ballen wat tegen je onderlijf aan. Dit komt doordat de zak strak(ker) gaat staan. Een bal kan soms ook verdraaien. De zaadleider zit dan gedraaid. Je moet dan meteen naar een arts, anders is de schade onherstelbaar met onvruchtbaarheid als gevolg. Ook komt teelbalkanker voor. Het is nuttig om vanaf zeg maar je vijftiende regelmatig je ballen op bultjes te controleren net zoals vrouwen hun borsten in de gaten moeten houden. Ballen is ook straattaal voor neuken.

ballenvanger: Een ander woord voor bh.

ballet: Voor veel mensen is ballet behoorlijk erotisch om naar te kijken. Mannen en vrouwen in strakke pakjes. Ook bij stierenvechten kun je een man een een strakke broek zien. Helaas is het stierenvechten wel pure dierenbeulerij. Ga liever naar ballet zou ik zeggen. De ontroerende speelfilm 'Billy Elliot' uit 2001 gaat over een Britse jongen die liever op ballet zit dan dat hij moet boksen. Er speelt ook een leuk travo/homojongen in diezelfde film. Aanrader! In 1987 had Lionel Richie een top-40 hit met het nummer 'ballerina girl'.

ballonnen: Er zijn mensen die geil worden van ballonnen. Zogenaamde ballonnenfetisjisten dus.

baltorture: SM-ers hangen soms flinke gewichten aan tepels, pik of de zak. Ook slaag op de ballen komt veel voor alsook het gebruik van wasknijpers en heet kaarsvet.

baltsgedrag: Vogels (of andere dieren) die elkaar het hof proberen te maken doen vaak een erotisch dansje (met bijvoorbeeld hun vleugels) en dergelijke. Dit heet baltsgedrag. Iemand die dit gedrag bestudeert noem je een baltsetholoog.

balzak: Zie zak.

banaan: Bij het zien eten van een banaan denken veel mensen aan pijpen. Mannen zullen deze gedachte eerder hebben dan vrouwen lijkt mij. Of loop ik achter? Bananen die nog in de schil zitten zijn ook zeer handig om mee te oefenen met condooms. Zowel jongens als meisjes kunnen zo goed oefenen. Lekker oefenen op een/je stijve pik kan natuurlijk ook.

bananenbar: Een club waar je gezellig een drankje kunt drinken aan een tafeltje. Terwijl je drinkt kun je kijken naar een podium waar vrouwen erotisch dansen. Ze houden meestal alleen hun slipje aan, de rest gaat uit. De serveersters hebben ook niet veel om het lijf. Wie van blote tieten houdt zal zich er wel vermaken. Je hebt ook clubs waar mannen de drankjes serveren. Zij dragen dan ook alleen een slip. Ze zijn meestal erg gespierd. Een fooi mag je trouwens in hun weinige kleding stoppen.

band: Moeders en vaders hebben vaak een sterke band met hun kinderen. Ook kan je een zeer goede band met een vriend of vriendin hebben. Sommige personen liggen elkaar gewoon erg goed terwijl je met anderen veel minder overweg kan.

bandeloosheid: Vlieg gerust uit de band wat sex betreft. Wat anderen er ook van zullen zeggen.

bang: Zie angst.

bankje: Gezellig wat vrijen op een bankje in het park op een zomerse dag.

bantji: Zo heette een schandknaap in het voormalige Nederlands-Indië.

Baphomet: Een heidense vruchtbaarheidsgod. Zijn hoofd is de kop van een ram of een bok. Rammen en bokken staan symbool voor de voortplanting.

bar, (sex): (seksbar) Een 'tent' waar je een biertje kunt drinken. Er zijn vooral in Amsterdam vele gaybars. Je mag als kind alleen een bar in onder begeleiding van een volwassene (alcohol mag je daar dan niet drinken, wel een colaatje) en een sexbar mag je als minderjarige helemaal niet in. Een ander woord voor bar is kroeg.

Barbarijsch lavement: Een ouderwetse term voor anale sex.

barbiepop: Sommige mannen behandelen hun meisje als een barbiepop. Ze beschermen haar tegen al het kwade in de wereld. Zolang ze deze bescherming gewenst vindt heb ik er geen problemen mee maar veel meisjes willen ook vrij gelaten worden. Sommige vinden zo'n 'barbiemeisje' juist erg geil. Ze bezitten haar compleet. Denk maar aan het nummer 'barbiegirl' van de Zweedse popgroep Aqua dat in 1997 op nummer één stond in de top-40. De barbiepoppen hebben trouwens geen pik of kut. De lichaamsverhoudingen zijn tegenwoordig wel wat reëler. De vrouwelijke poppen hebben minder smalle heupen dan vroeger. Toen waren de heupen onmogelijk smal.

bareback(ing): Oorspronkelijk op een paard rijden zonder gebruik te maken van een zadel. Tegenwoordig bedoeld men sex waarbij men bewust het risico neemt om besmet te raken met bijvoorbeeld HIV. Er zijn mensen die zich 'vrij' voelen als ze zonder aan alle narigheid te hoeven denken op sexueel gebied flink de beest kunnen uithangen. Ook heb je personen die er juist een enorme kick van krijgen. Mensen organiseren er zelfs speciale party's voor. Daar gaat dan bijvoorbeeld een Meester(es) (zie SM) met zijn of haar slaaf of slavin naartoe en die slaaf of slavin moet zich daar dan unsafe door iedereen laten volspuiten (gangbang) terwijl de Meester(es) nogal eens zelf niet aan unsafe sex doet. De slaaf of slavin raakt op den duur dan vrijwel zeker besmet met het HIV-virus. Een vorm van extreem ver gaande onderdanigheid. Mijn advies: in fantasie okay, maar denk heel goed na voordat je iets doms doet. Je leeft namelijk maar één keer. (Ik geloof niet in een leven na de dood).

baren: Het krijgen van een baby. De baby komt dan ter wereld. Het kindje komt naar buiten via de kut van een vrouw of door middel van een keizersnee. Vaak blijven er bij de vrouw littekens achter na een geboorte.

barrièremiddelen: Middelen om een zwangerschap te voorkomen zoals een pessarium of zaaddodende pasta.

Bartholin, klieren van: Vulvovaginale klieren. Twee kliertjes die zorgen dat je kutje nat wordt bij sexuele opwinding. Ze zitten aan beide kanten van de kutopening. De klieren zijn vernoemd naar de Deen Kaspar Bartholin die ze als eerste beschreef.

bartholinitus: Hier spreek je van wanneer de klieren van Bartholin ontstoken zijn.

basaaltemperatuur: Of ochtendtemperatuur. Na een eisprong wordt onder invloed van het hormoon progesteron de lichaamstemperatuur iets hoger; de zogenaamde basaaltemperatuur. Zie ook temperatuurmethode.

basis: Het is belangrijk om een goede basis te hebben. Hiermee bedoel ik dat je van jongs af aan een stabiele liefdevolle omgeving nodig hebt met voldoende kennisontwikkeling zodat je niet bang en onzeker door het (latere) leven hoeft te gaan. Let er altijd wel op dat sommige basisprincipes niet altijd waar hoeven te zijn. Mensen hiervan afbrengen veroorzaakt dan ook altijd heftige tegenreacties. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde geloofszaken en sexualiteitszaken. Zorg dat je altijd open met andersdenkenden van mening kunt wisselen. Dit geldt uiteraard voor zowel jou als ook voor mij. Iedereen heeft het soms bij het verkeerde eind namelijk.

bast, blote: Met warm weer zie je veel jongens en mannen met blote bast lopen. Nu de meisjes en vrouwen nog. Zonder topje dus.

bastaardkind: Een kind van een ongetrouwde vrouw noemde men vroeger zo. Het kind werd hierop aangekeken en de moeder al helemaal.

bastinado: Het slaan van iemand met een stok op de voetzolen.

bastiofielen: Mensen die het geil vinden om verkrachtingscènes te spelen.

Baywatch: Een serie uit de jaren negentig die zich afspeelde op het strand. Naast David Hasselhoff zag je hier veel vrouwelijk schoon. Heel wat fotomodellen kwamen op het tv-scherm. Allemaal met flinke borsten. Denk aan Pamela Anderson. Voor wie ervan hield was het alleen daarom al de moeite waard om de serie te bekijken. Een mooie jongen, Jeremy Jackson, speelde er ook in. Hij scoorde nog twee top-40 hits in 1995. 'You can run' was zijn grootste hit. David Hasselhoff had in 1989 een hit met het nummer 'looking for freedom'.

bbs: Tijdens chatten op internet kom je dit soms tegen als iemand het over zijn uiterlijk heeft. Geen bbs betekent dat hij geen bril, baard of snor heeft. Ook had je vroeger bulletin board systems (soort ouderwets internet zonder homepages en dergelijke), hier werden ook veel sexplaatjes mee verspreid.

B&D: Bondage en discipline. Een ander woord voor SM. Sommige vinden sadomasochisme namelijk wel erg eng klinken en gebruiken dan liever bondage en discipline.

BDD: Body Dysmorphic Disorder. Als je een extreem negatief zelfbeeld hebt. Soms heeft BDD betrekking op een bepaald lichaamsdeel. Bijvoorbeeld obsessief vinden dat je benen te dik zijn.

BDSM: Een andere term voor SM. Het staat voor: Bondage and discipline, dominance and submission, sadism and masochism. Submission betekent onderwerping.

beads, (anal-/climax-/love-/pleasure-/Thai-): Allemaal benamingen voor anusballen.

beautyfarm: Zie schoonheid.

beautyspot: Een zwart stipje voor op je gezicht als versiering. Dit was een paar eeuwen terug in de mode. Het kleurverschil benadrukte zo de witte huid.

bed gaan, met iemand: Wanneer je met iemand vrijen gaat. Dit gebeurt namelijk vaak in bed (met de gordijnen dicht en het licht uit). 'Voulez vous choucher avec moi, ce soir?' was twee keer een enorme hit. Het betekent: 'Wil je met me naar bed gaan, vannacht?' Het was in 1975 een nummer één hit voor Labelle en in 2001 was het een hit voor Mya, Christina Aquilera, Lil' Kim, Pink en Missy 'Misdemeanor' Elliott. Zij kozen echter als titel 'Lady Marmelade'. Anders werd de regel wel erg vol in de hitlijst. Voor bedscène zie sexscène.

bedeeld zijn, goed of slecht: Of je grote dan wel kleine borsten hebt. Of een grote of kleine pik.

bedelstaf/bedelzak: Andere woorden voor pik en zak. Voor bedelen zie smeken.

bedorven: Zie verdorvenheid.

bedplassen: Misschien geil voor plassexliefhebbers maar voor vooral kinderen is het vaak een ramp om op late leeftijd nog steeds in bed te plassen. Een methode die nogal eens helpt is je elke nacht wakker te laten maken door één van je ouders op een bepaald tijdstip om dan naar de wc te gaan. Ook bestaan er plaswekkers. Word nooit boos op kinderen die in bed plassen. Ze kunnen er niets aan doen en angst werkt meestal juist averechts.

bedriegen: Wanneer je stiekem vreemd gaat heb je iemand bedrogen.

bedrijven, de liefde: Sex hebben met iemand.

beefcake: Erotische foto's van naakte gespierde mannen.

beeldhouwen: Zie standbeeld.

beer: Er zijn mensen die vooral op erg behaarde mannen vallen. Hun geliefde noemen ze nogal eens beer. Sommige mannen hebben flink veel borsthaar, armhaar en zelfs haar op de rug. Een baard en snor maakt het geheel nog behaarder.

beest: Sex werd vroeger vaak als iets beestachtigs gezien. Het beest met twee ruggen spelen betekent dan ook neuken.

bef: Een ouderwets woord voor een kut of een slabbetje.

beffen: Het met de mond maar vooral met de tong stimuleren van de kut. Een vrouw of meisje vindt het vaak heerlijk als haar kut(je) wordt gelikt. Ze wordt hierbij meestal nat. Je kan met je vingers de schaamlippen wat uit elkaar doen zodat je wat dieper kunt komen met je tong. Vooral de stimulatie van de clitoris brengt een haar vaak in hoogste staat van opwinding. Ze kan op deze manier orgasmen krijgen. Pas op met menstruatiebloed. Dit kan misschien een HIV-besmetting opleveren.

befgajes: Amsterdams voor rechters. Zij hebben namelijk een wit 'befje' als ze hun zwarte pak aanhebben. Het heeft dus niets met beffen te maken.

beflapje: Een lapje die op een kut legt zodat je kan beffen zonder daadwerkelijk contact te hebben met de kut. Dit dunne elastische lapje is geen groot succes geworden en wordt dan ook niet meer geproduceerd. Je kunt wel een opengeknipt condoom gebruiken.

begeerte/begeerlijk/begerig: Iemand die er erg sexy uit ziet is begeerlijk om te zien.

begluren, iemand: Zie voyeurisme.

begrip: Toon begrip voor elkaar en binnen de kortste keren zal je elkaar nog gaan begrijpen ook.

beha: Zie bh.

behaard: De meeste mensen houden niet van veel beharing maar anderen willen juist niets liever dan in de armen liggen van een 'beer'.

behagen, iemand: Het iemand (sexueel) erg naar de zin maken.

behoefte: Bijna iedereen heeft behoefte aan warmte, genegenheid en sexualiteit. Je behoefte doen is dat wat je op het toilet doet.

bejaard(e): Iemand die 65 jaar of ouder is. Bejaard zijn en sex kunnen prima samen gaan. Denk niet dat je er te oud voor bent. Schaam je er ook niet voor als je op twintigers geilt terwijl je zelf al tachtig bent. Je bent dan echt geen uitzondering. Je lichaam kan dan wel verouderd zijn, je smaak blijft vaak ongeveer gelijk.

bekennen: Een ander woord voor neuken, afkomstig uit de bijbel.

bekken: Een ander, nieuwer, woord voor tongen. Het grote heupbot heet ook bekken (of pelvis).

bekkenbodemspieren: Spieren die tijdens een orgasme samentrekken. Dit geeft een fijn gevoel.

beklimmen/bekruipen, iemand: Iemand (gaan) neuken.

belevingswereld: De belevingswereld verschilt van persoon tot persoon. Houd hier dus rekening mee. Men zegt dat de belevingswereld van kinderen totaal anders is dan die van volwassenen. Hier ben ik het maar gedeeltelijk mee eens. Er is wel verschil maar dit wordt overdreven om sex tussen deze groepen te kunnen verbieden. Ook leidt een (iets) andere belevingswereld niet daardoor tot schade.

bellevue: Een ondeugend meisje of een mooi uitzicht.

Bello: Je kan je pik je hondje noemen, sommige mannen geven hem zelfs een naam. De hondennaam Bello is één van de populairste.

belonephilia: Geil worden van naalden, sherpe voorwerpen, piercings et cetera.

beminnen, iemand: Iemand liefhebben. Dit beminnen kan zowel op afstand of ook lichamelijk iemand teder verwennen.

benen: Benen zijn vaak mooi om te zien. Vooral geschoren en lange damesbenen vinden velen geil. In 1985 had ZZ Top een top-40 hit met het nummer 'legs'.

ben-wa-ballen: Dit zijn twee balletjes die aan een koortje zitten. Je kan ze één voor één in je of in iemands kut of kont stoppen om ze er vervolgens weer één voor één uit te trekken. Dit kan erg lekker zijn maar eigenlijk moet je ze er langere tijd in laten zitten. Lekker lang genieten dus. Binnenin de ballen zit vaak een kogeltje dat extra trillingen veroorzaakt.

berijden, iemand: Zie rijden.

bermprostitutie: Prostitutie langs de kant van de weg.

bermuda: Deze zwembroeken verhullen meestal de grootte van je pik. Het is gewaagder om een speedo te dragen. Je voelt je dan vaak ook wat vrijer dan dat je bezig bent met verhullen. Tenzij je bermuda's gewoon mooier vindt natuurlijk of dat je je pik liever laat bengelen. Dit laatste gaat vaak niet op omdat er altijd een binnenbroekje inzit. Deze zou je wel kunnen verwijderen uiteraard. Door naakt te lopen kun je ook je pik laten bengelen tenzij hij steigert.

beroepsgeheim: Artsen, huisartsen, psychologen, psychiaters en vertrouwensartsen hebben in Nederland allemaal een beroepsgeheim. Ze mogen dus niets door vertellen aan anderen over je bezoek, uitgezonderd strafbare feiten. Ook niet aan je partner of ouders bijvoorbeeld.

beroeren: Een ouderwets woord voor aftrekken (of aanraken). De Nederlandse schrijver en dichter Gerard Reve bijvoorbeeld, gebruikte dit woord in sommige van zijn gedichten.

beschaving: Wanneer mensen veel bezittingen zoals voorwerpen hebben spreek je al gauw van een beschaving. Helaas hebben veel 'beschaafde' mensen oorlogen gevoerd om bijvoorbeeld bezittingen af te kunnen pakken of om andere volken te kunnen overheersen. Ook worden er helaas altijd wel (sexuele) minderheden verketterd in welke beschaving dan ook. Openlijk praten over sex vinden ook een hoop mensen niet erg beschaafd.

bescherming: Je hebt recht op bescherming tegen ongewenste sexuele contacten. Wie zich hier niet aan houdt krijgt met politie en justitie te maken. Kinderen hebben extra bescherming. Het komt er op neer dat alle sex, gewilde ook, strafbaar is tot en met zestien jaar. Alleen wanneer twee kinderen niet veel in leeftijd verschillen wordt het door de vingers gezien. Kinderen worden naar mijn mening overbeschermd.

beschikbaar(heid): Er zijn personen die graag altijd beschikbaar willen zijn als hun partner sex wil. Let er wel op dat je als je een relatie hebt ook sex mag weigeren. Als je geen zin hebt gaat het gewoon niet door. Je partner kan dan altijd nog zichzelf gaan masturberen.

beschuit met muisjes: Hier wordt je op getrakteerd wanneer er een baby geboren is. Roze korrels als het een meisje is en lichtblauwe bij een jongen. Eet smakelijk en breek je tanden niet.

beslapen, iemand: Met iemand slapen (en er ook sex mee hebben).

besmet(ten/ting): Geïnfecteerd raken met bijvoorbeeld het HIV-virus. Om besmetting tegen te gaan kun je condooms gebruiken. Je moet sperma- en bloedcontacten zien te vermijden. Speeksel en traanvocht is zeer waarschijnlijk safe. Masturbatie noemde men vroeger ook wel besmetting of zelfbesmetting.

besnijden(is): Circumcisie. In sommige landen worden jongens en/of meisjes besneden. Het besnijden van jongens komt veel voor bij joden, moslims en in Amerika en Afrika. Meisjes worden voornamelijk in Afrika besneden en in moslimlanden. Besnijdenis bij jongens houdt in; het afsnijden van de voorhuid, en bij meisjes het wegsnijden van de grote en kleine schaamlippen en de clitoris. Dit gebeurt meestal  zonder verdoving. Ook worden kutjes van jonge meisjes soms letterlijk dichtgenaaid zodat ze alleen een klein gaatje vrij hebben om nog net mee te kunnen plassen. Tijdens de huwelijksnacht met de man wordt het kutje nogal eens met een mes opengesneden. Dit doen ze zodat meisjes tot aan de huwelijksnacht maagd blijven. Ook naaien sommige mannen de kut weer tijdelijk dicht als ze op vakantie gaan. In mijn ogen is het pure verminking en mishandeling. Men doet dit vaak uit geloofsovertuiging. In de Verenigde Staten kwam Mr. Kellogg, van de cornflakes, op het idee om jongens te besnijden. Bij het wassen moesten ze hun voorhuid namelijk naar achter schuiven en zodoende konden ze wel eens een lekker gevoel krijgen. Wie weet zouden ze zich wel gaan aftrekken. Iets wat men indertijd een doodzonde vond. Bij meisjes opperde hij het idee om een zuur op de schaamlippen te gooien wanneer zij aan masturbatie deden. Dit laatste is er gelukkig nooit van gekomen. Nu honderd jaar later worden alle pasgeboren jongetjes, die in het ziekenhuis ter wereld komen, daar nog steeds besneden. Ik koop nooit Kellogg's cornflakes tenzij ze zich officieel verontschuldigen hiervoor. Dit is bij mijn weten nog niet gebeurd. Besneden mannen hebben overigens wel minder kans om het HIV-virus op te lopen.

bespieden: Zie voyeurisme.

bespreekbaar: Het is de bedoeling dat ieder onderwerp bespreekbaar is. Helaas geldt dit voor sex nog lang niet altijd. Hierdoor ontstaan juist veel van de sexuele problemen waar mensen mee worstelen.

bespringen, iemand: Wanneer je dit doet ga je iemand neuken. Het klinkt wel geil voor veel mensen omdat het zo lijkt alsof degene die geneukt gaat worden alleen maar een sexobject is. Onnodig om te zeggen dat onvrijwillige sex natuurlijk niet door de beugel kan.

bestemd zijn voor elkaar: Soms hebben partners het gevoel dat ze zo perfect bij elkaar passen dat het wel lijkt of ze gewoon bestemd zijn voor elkaar.

bestialiteit: Zie animalsex.

bestijgen, iemand: Iemand (gaan) neuken.

bestuiving: De voortplanting bij een hoop planten gaat via bestuiving. Stuifmeel bevrucht dan bijvoorbeeld via bijen een stamper die binnenin de bloem zit. Zie ook kruisbestuiving.

betaalde liefde: Sex voor geld dus. Hiermee wordt prostitutie bedoeld. Liefde kan wel een rol spelen hierin maar het gaat meestal toch om het geld vanuit de hoer gezien en om de sex vanuit de klant gezien.

betasten: Dit woord hoor je meestal wanneer er iemand onzedelijk betast is.

Beter in Bed: Een tv-programma van RTL uit 2005, waarin de twee sexcoaches, Prasand Baidjnath Misier en Cora Emens, het sexleven van stelletjes weer doen opfleuren.

betrapt worden: Veel mensen vinden sex extra opwindend wanneer ze betrapt worden of kunnen worden. Denk aan masturberen op een toilet terwijl je de deur niet op slot doet. Houd wel rekening met anderen die hiervan geshockeerd kunnen raken.

betrouwbaar: Zie vertrouwen.

beul: Een beul mishandelt graag mensen of dieren (dierenbeul).

beursje: Een ander woord voor kut(je). Een balzak noemt men soms ook een beurs.

beurt: Iemand die een beurt krijgt, wordt geneukt. Iemand een beurt geven is dus iemand neuken.

bevall(en/ing): Partus. Als iets erg moeilijk of tijdrovend was kun je na afloop zeggen: "dat was me een hele bevalling". Zie baren.

bevelen: Zie commanderen.

bevlekk(en/ing): Zie zelfbevlekking.

bevredigen: Iedereen heeft behoeftes die hij of zij bevredigd wil zien. Sexuele bevrediging kun je bij jezelf doen door bijvoorbeeld masturbatie. Ook kun je met twee of meer personen elkaar bevredigen. Denk er altijd wel aan dat je geen recht hebt om door anderen bevredigd te worden. Het moet van beide kanten komen.

bevruchten: Wanneer een zaadcel en een eicel samensmelten spreekt men van een bevruchting. Deze gevormde eenheid zal zich keer op keer delen zodat er uiteindelijk ontelbare cellen zijn ontstaan die een kindje (gaan) vormen. Het ongeboren kind heet foetus. Het kindje zal zowel de genen van de ei- als van de zaadcel hebben. Het heeft dus de eigenschappen van zowel de vader als van de moeder, zij gaven hun genen namelijk via hun ei- en zaadcel door.

bewonderen: Een vorm van aanbidden.

bezitterig: Mensen die te bezitterig zijn tegenover hun partner verliezen hierdoor vaak juist hem of haar. Gun elkaar levensruimte. Als je iemand sexueel binnendringt met je pik spreek je ook wel van iemand in bezit nemen.

bezoeken, iemand: Bezoek vandaag of morgen eens iemand. Of ga samen ergens naartoe.

bezorgd: Zie zorgen.

bezwangeren: Zo noemt men neuken ook wel eens; bij heterostel dus.

BF: Afkorting voor boyfriend.

bh: Het kledingstuk voor borsten. De eerste bh's zag je rond 1900. Je hebt ze in allerlei maten en kleuren. Sommige laten veel borst zien, anderen weer helemaal niets. Niet iedereen draagt ze trouwens. Sommige vrouwen lopen liever zonder. Een 'bh' op het strand heet een topje. Deze is van dan wel gemaakt van 'zwembroek materiaal'.

Bhagwan: Een man uit India die in Amerika in de jaren tachtig een sekte oprichtte. Zijn volgelingen moesten geblinddoekt meedoen met sexorgieën. Ook stimuleerde hij zijn volgelingen om geld te geven waardoor hij veel peperdure auto's kon kopen. Inmiddels is Bhagwan Shree Rajneesh overleden.

bi(sexueel): Iemand die bi is die valt op zowel mannen als vrouwen en dan niet voor 1 procent op de één en voor 99 procent op de ander. Anders is waarschijnlijk zo goed als iedereen bi te noemen. Maar meer in de trant van 50-50. Bij de andere geaardheden was er onderscheid tussen de fielen en sexuelen. Namelijk de sexuelen waren daadwerkelijk sexueel actief en de fielen vielen er alleen op. Een bifiel zou dan iemand moeten zijn die op bifielen valt. Vandaar de verwarrende begrippen. Een bisexueel wordt gezien als zijnde zijn of haar geaardheid. Of hij of zij sexueel actief is, is blijkbaar privé :-). Vereniging Landelijk Netwerk Biseksualiteit: Postbus 75.087, 1070 AB Amsterdam; internet: www.LNBi.nl.

biandrie: Het verschijnsel getrouwd te zijn met twee mannen. In Westerse landen kan dit niet.

bidet: Een soort toilet die je na het doen van je behoefte met water van onderen schoonspuit.

biecht: Vroeger kon je in de kerk onder andere je 'sexuele zonden' opbiechten. Op deze manier kwamen heel wat geestelijke aanhoorders aan hun trekken.

Big Cocks: Dit was de naam van een hetero-pornoblad uit de jaren tachtig.

bigamie: Wanneer je meerdere sexuele relaties tegelijkertijd hebt spreekt men van bigamie. In sommige landen mogen mannen met meerdere vrouwen trouwen. Andersom, een vrouw die met meerdere mannen trouwt, komt volgens mij niet voor. Als je maar met één persoon een sexuele relatie hebt spreek je van monogamie. Een groep beschikbare sexpartners noem je een harem. Dit wordt polygamie genoemd.

bigotterie: De hypocrisie rondom liefde en sex noemt men zo. (bron: Ten liefde!; Ronald Giphart)

bijbal: Zie ballen.

bijbel: Dit boek is het handboek van veel christenen. Helaas worden ook veel mensen vervolgd wanneer ze zich hier niet aan zouden houden. Denk bijvoorbeeld maar aan de homosexuelen. De bijbel is samengesteld uit 66 boeken die geschreven zijn in een oude tijd (900 v.Chr. - 130 n.Chr.). Veel zaken in het boek zijn op verschillende manieren uit te leggen. Helaas misbruikt men de bijbel dan ook vaak om andere mensen het leven zuur te maken. Gelukkig neemt deze nadelige invloed in de Westerse wereld de laatste jaren flink af. Het woord 'bijbel' komt trouwens van 'biblia' wat 'verzameling boeken' betekent. Een kut werd vroeger ook soms bijbel (die je met je knieën opendoet) genoemd.

bijligvrouwen: In de middeleeuwen hadden rijkere mensen nogal eens bijligvrouwen. Nadat iedereen aan de grote tafel het eten naar binnen had geschrokt en veel wijn achterover had geslagen konden ze op matrassen en kussens, die rondom de tafel op de grond lagen, zich sexueel uitleven op/met de bijligvrouwen.

bijnieren: Bij je nieren zitten deze klieren. Ze produceren hormonen die van belang zijn bij de sexuele ontwikkeling van je lichaam.

bijslaap: Zo noem je de persoon waar je het bed mee deelt.

bijten: Je hebt personen die het geil vinden om iemand te bijten. Bijvoorbeeld in iemands schouder tijdens het klaarkomen.

bijtkus: Een beetje bijten tijdens het kussen van de huid kan geil zijn. Bijt wel zachtjes.

bijvrouw: Een vrouwelijke hulp in de huishouding die vaak ook als extra sexpartner dient voor de man des huizes.

bijzit: Een ongetrouwde vrouw die met een man samenwoonde noemde men vroeger zo.

biker: Er zijn mannen die op stoere motorrijders in leren pakken geilen. Op bikers dus.

bikini: Een zwembroekje inclusief het topje wordt bikini genoemd. Op een Parijse catwalk in 1946 werd de bikini voor het eerst gelanceerd. Omdat er net een atoombom was getest op het eiland Bikini werd voor deze naam gekozen omdat het moest ''inslaan als een bom''. (bron: nl.wikipedia.org) Een bikini is veel bloter en voor velen dus ook veel erotischer dan een zwempak.

bikinilijn: Veel meisjes en vrouwen moeten hun schaamhaar een beetje wegscheren anders is het zichtbaar wanneer ze een bikini dragen. De lijn tot waar je al het haar moet afscheren noem je de bikinilijn.

bil gaan, van: Ouderwetse term voor neuken.

billen: Een ander woord voor kont. Je kan iemand tussen zijn of haar billen neuken door je pik in de gleuf te leggen en met je hand erboven om de pik op zijn plaats te houden.

billenkoek: Een pak slaag op je billen.

billingsmethode: Een methode om via een soort periodieke onthouding niet zwanger te worden. Deze methode is een mix van onder andere de kalender- en de temperatuurmethode.

bilnaad: Het gedeelte tussen de twee billen.

bilpartij: De twee billen tezamen.

bindingsangst: Er zijn mensen die bang zijn om zich te binden aan anderen. Soms komt dit omdat ze bang zijn hun partner in de toekomst te gaan verliezen.

bink: Veel mensen zoeken een stoere bink.

binnenbeer: Een mannetjesvarken (noemt men beer) waarbij de ballen niet zijn ingedaald.

binnendoen: Een Vlaamse term voor neuken.

binnendringen, sexueel: (seksueel binnendringen) Of naar binnen gaan. Een ander woord voor penetrerende sex.

binnenste schaamlippen: Labia minora. Ook wel kleine schaamlippen genoemd. De schaamlippen aan de binnenkant. Een kut bestaat uit twee paar schaamlippen. Het andere paar heten de buitenste schaamlippen.

biologie: De leer van het leven. Hier leer je over de bloemen en de bijtjes. Zowel letterlijk als figuurlijk. Een bioloog is iemand die beroepsmatig met biologie bezig is. Een bekende bioloog is Midas Dekkers.

biomacht: Een jongen moet een man worden, een meisje een vrouw. Ze moeten samen trouwen en kinderen krijgen. Dit is nog steeds de norm. Iemand die hiervan afwijkt heeft het vaak moeilijk. Deze norm kun je ook wel een biomacht noemen. De natuur is gericht op het behoud van de soort en dus op voortplanting.

bioscoop: Samen naar de film gaan kan erg romantisch zijn. Met z'n tweetjes gezellig in een donkere zaal naar een romantische film kijken. Veel dates vinden hier dan ook plaats. Zoenen op de achterste rij is dan ook geen uitzondering. Je kan ook samen naar een pornofilm alleen moet je wel ongeveer dezelfde smaak qua sex hebben uiteraard. Ook moet je hiervoor helaas minimaal achttien jaar zijn. Een bioscoopzak is een kapotte broekzak waardoor je jezelf makkelijk kunt aftrekken tijdens een film. Dit heet met een duur woord sacofricose.

bips: Een 'beschaafd' woord voor kont.

bisextiel: Een schrikkeljaar heet zo.

bisexualiteit: (biseksualiteit) Of bisex (biseks). Het sexueel actief zijn van bi's of de geaardheid van bi's. Elk jaar pp 23 september wordt de internationale dag van de bisexualiteit gevierd.

bisexueel: (biseksueel) Zie bi.

bisnisboy: Een jongenshoer.

bisschop: Een kerkelijk leider (katholieke kerk).

bit: Of mondbit. Een ijzeren geval dat paarden in hun bek hebben als zij beteugeld zijn. Ook sommige SM-ers houden ervan.

bitch: Engels voor kreng. Sommige personen vinden het geil om zo genoemd te worden tijdens het liefdesspel. The Prodigy uit Engeland had in 1997 een top-40 hit met het nummer 'smack my bitch up'. In 2005 had Dave McCullen een top-40 hit met het nummer 'b*tch'.

BJ: Afkorting van blowjob.

BL: Afkorting van boylover. Er bestaat ook een boylove-logo. Een kleine blauwe driehoek in en een grote blauwe driehoek die tevens met elkaar verbonden zijn. Op internet zijn veel sites over boylove te vinden: www.freespirits.org.

blaas: Hier sla je je urine op totdat je het uit plast. Houd het nooit extreem lang op als SM-spel of iets dergelijks omdat dit gevaarlijk kan zijn. Wanneer je blaas knapt kan dat dodelijk zijn.

blaasontsteking: Cystitis. Een bacteriële aandoening bij vrouwen. Je moet dan zeer vaak plassen en dit plassen doet vaak nog pijn ook. Er zijn wel middeltjes verkrijgbaar tegen blaasontsteking.

Blaman, Anna (31-01-1905 † 13-07-1960): Haar echte naam is Johanna Petronella Vrugt. Anna schreef boeken met daarin nogal eens een lesbische relatie. Een lesbo-archief is naar haar vernoemd: het Anna Blaman Huis. Dit archief werkt tegenwoordig samen met het Homodok.

blanco sex: (blanco seks) Een andere term voor anonieme sex.

blasen: Duits voor pijpen.

blastocyste: Een bevruchte eicel zal zich gaan delen waardoor er een klompje cellen zal ontstaan. Wanneer dit klompje uit ongeveer honderd cellen bestaat noem je het een blastocyste.

blauwe ogen: Blonde haren en blauwe ogen is het ideaalbeeld. Ik vind persoonlijk bruine ogen vaak het mooist.

blauwe-ballengevoel, het: Een beetje pijnlijk gevoel in je ballen dat kan ontstaan wanneer je lange tijd geil was maar niet bent klaargekomen. Bijvoorbeeld wanneer je langdurig geil loopt te chatten of wanneer je lang geilt op je leraar/lerares tijdens de les. Na een orgasme verdwijnt het extra bloed weer uit je zak en is het nare gevoel snel over.

blauwtje lopen, een: Als je iemand vraagt of hij of zij iets met je wilt maar het antwoord is nee, dan heb je een blauwtje gelopen. Ga niet bij de pakken neer zitten. Een volgende keer heb je misschien wel succes. Deze uitdrukken slaat trouwens op het zich stoten met als gevolg de blauwe plekken.

BLGD: Belgian Lesbian and Gay Pride. De Roze Zaterdag van België.

blijf-van-mijn-lijf-huis: Een plek waar vrouwen terecht kunnen die mishandeld worden. Hier kunnen ze dan tijdelijk blijven totdat ze een ander adres hebben. Uiteraard wordt daar zo goed mogelijke opvang en advies geboden.

blind, liefde maakt: Verliefdheid gaat soms ver, zover dat je blind wordt voor de negatieve zaken in de relatie. Vrienden van je hebben die soms door terwijl je zelf denkt dat alles tussen jou en je partner koek en ei is of dat je het gewoonweg niet wilt zien. Waak hiervoor zodat je niet van een koude kermis thuiskomt. Wees uiteraard ook niet erg achterdochtig of bezitterig. Dit breekt een relatie ook op den duur op. Geef elkander (sexuele) speelruimte.

blind-date: Uit gaan (daten) met iemand die je nog niet kent. Bijvoorbeeld nadat je ergens een contactadvertentie geplaatst hebt.

blinddoek: Wie vindt het niet geil om een meisje of jongen vast te binden en ook nog te blinddoeken. Zo kun je met haar of hem doen wat je maar wilt. Niet iedereen heeft zulk soort fantasieën maar wel velen. Overbodig om te zeggen dat alles vrijwillig moet gaan. In de SM-scene zijn blinddoeken behoorlijk populair.

bloed: Je hebt SM-ers die graag bloed willen zien. Zie ook martelen.

bloedjegeil, bloedjemooi: Iemand die super geil is noem je bloedjegeil. Iemand die super mooi is noem je bloedjemooi.

bloedlullen: Je hebt bloed- en je hebt vleeslullen. Bloedlullen zijn klein als ze slap zijn maar groeien enorm bij sexuele opwinding: stromen vol met bloed. En vleeslullen zijn groot maar die worden in erectie niet zo heel veel groter.

bloedschande: Een ouderwetse benaming voor incest.

bloedverwanten: Zie incest.

Bloeiende Maagden: Een cabaretgroep van twee meiden die controversiële thema's niet schuwen. De meiden heten Minou Bosua en Ingrid Wender.

bloemen en de bijtjes: Sexuele voorlichting wordt vaak op deze verkapte manier omschreven. Je hoeft zo geen 'enge' woorden in de mond te nemen. De bij bestuift een bloem staat dus symbool voor de man die de vrouw 'bestuift'. Een kut noemt men ook wel eens een bloem. Een bloempje plukken betekent een meisje ontmaagden.

bloemkolen: Zo worden borsten ook wel eens genoemd. Een bolling in een broek door een stijve pik noemt men ook wel een bloemkooltje. In 1979 had André van Duin een top-40 hit met het nummer 'ik heb hele grote bloemkolen'.

blondine/blondje, dom: Zie dom blondje.

Bloom, Phil (27-11-1945): Dit was de eerste vrouw die geheel naakt op de tv verscheen in 1967. Dat was in het VPRO-programma Hoepla. Dit veroorzaakte toen erg veel opschudding in Nederland. De eerste naakte man is mij overigens niet bekend. Tegenwoordig zijn we nog steeds niet erg gewend aan een naakt lichaam op het televisiescherm.

bloot: Zie naakt. Een bloterik is een naakt iemand. Als je open en bloot alles laat zien dan heb je niets te verbergen. Jezelf blootgeven is dat je open vertelt over gevoelige zaken of letterlijk wanneer je uit de kleren gaat.

blootblad: Een blad met naakt of bijna naaktfoto's. Het bekendste blootblad is de Playboy.

blootscène: Zie naaktscène.

blote kont/reet: Dit zegt men wanneer iemand naakt loopt. Hij loopt dan in zijn blote kont.

blowjob: Engels voor pijpen. Blow betekent blazen.

blozen: Rood worden in het gezicht wanneer je verlegen bent. Je wordt rood omdat er extra bloed naar je gezicht stroomt. Veel mensen vinden het naar om te blozen maar er zijn er velen die dat juist vertederend vinden om te zien.

blue champagne: Champagne waar zowel xtc als Viagra in is gedaan.

Blue Climax: Dit was de naam van een hetero-pornoblad uit de jaren tachtig.

Blue movie: Dit is de titel van zeg maar de eerste blote borsten bioscoopfilm. Deze film stamt uit 1971.

blue ribbon: Dit blauwe lintje kom je soms op internetsites tegen. Het staat voor vrijheid van meningsuiting en tegen censuur op internet. In 1999 had Eiffel 65 een nummer één hit in de top-40 met het nummer 'blue (da ba dee)'.

blumpy: Gepijpt worden tijdens het poepen.

BOB: Of dogfart. Black-On-Blonds. In de pornowereld bedoelt men hiermee een bruine man die blanke vrouwen neukt.

bobbel: Een jongen die geil wordt heeft al gauw een bobbel in z'n broek. Tenzij hij er lekker naakt bij loopt natuurlijk.

body dysmorphic disorder: Zie BDD.

body-art: Of body paints. Een kunstvorm waarbij iemand zijn of haar lijf laat beschilderen.

bodybuilder: Veel mensen vinden bodybuilders erg erotisch. Sommige trainen hun lichaam vaak zodat ze zeer gespierd worden. Er zijn uiteraard ook veel mensen die juist gruwelen van zo'n kleerkast.

boei in je broek: Dan heb je een stijve.

boeken: Er bestaan veel boeken over relaties en sex. Erotische fantasieverhalen worden door veel mensen gelezen. Lekker voor het slapen gaan bijvoorbeeld.

boeler: Ouderwets woord voor vrijer. Boelerij is ontucht, boelziek is geil en zo had je vroeger nog een aantal termen met boel erin. In Suriname is een boeler een homo.

boerenlul: Een scheldwoord. De groep Normaal had in 1978 een top-40 hit met het nummer 'ik bun maor een eenvoudige boerenlul'.

boezem: ander woord voor borsten. Met misschien als licht verschil dat hier het geheel wordt bedoeld en niet twee afzonderlijke tieten naast elkaar.

boezemvriend: Een vriend die je door dik en dun steunt. Meestal is er geen sex tussen boezemvrienden. Een boezemvriendin noem je hartsvriendin. Er is ook een sexstandje genaamd boezemvriend. De man zit hierbij. De vrouw zit op zijn pik en melkt hem. Tijdens dit melken kan de man aan haar tieten sabbelen.

bolvormig kontje: Een kontje met bollige ronde billen.

bolus: Een ander woord voor een drol. Hier genoemd omdat niet iedereen durft te vragen wat het betekent. Vaak hebben kinderen wel een gevoel dat het een taboewoord betreft. Afhankelijk van je opvoeding uiteraard. Zo heb je ook onder andere de term een punt zetten (of draaien).

bom-moeder: Bom staat voor 'bewust ongetrouwde moeder'. Logischer zou bo-moeder zijn omdat moeder nu dubbel is. Dit is bij het HIV-virus ook het geval waar de v al voor virus staat.

bondage: Een variant van het SM-spel waarbij iemand vastgebonden wordt. Dit vastbinden kan met touwen maar ook met kettingen. De persoon die vastgebonden wordt is totaal overgeleverd aan de andere(n). Men spreekt trouwens wel altijd een soort codewoord af zodat het spel op elk moment te stoppen is. En zelfs als je dat woord vergeet zullen de Meesters/Meesteressen wel genadig zijn als je roept: "stoppen!". Althans dat lijkt mij wel.

boner: Engels voor een stijve.

bonken: Zo wordt het neuken ook wel eens genoemd.

Bonobo-apen: Dit zijn dwergchimpansees uit Centraal Afrika. Deze apen lossen allerlei problemen op met sex. Ook hebben ze allerlei soorten sex. Anale, hetero, homo, pedo; niets is ze te gek.

bons geven, iemand de: Een relatie uitmaken.

boom opzetten, een: Een stijve pik krijgen.

boops: Een ander, Engels woord voor borsten.

boor, standje: Een sexstandje. Het meisje ligt op haar rug met haar benen bij elkaar hoog in de lucht. Met haar handen houdt ze haar enkels vast. De jongen kan haar nu extra diep neuken. Doorboor me jongen. Anaal neuken kan zo ook.

boot piesen, buiten de: Zo noemt men vreemdgaan ook wel eens.

boots: Engels voor laarzen. In 1991 had Candyman een nummer één hit in de top-40 met het nummer 'knockin' boots'.

boquet-reeks: Een serie liefdesromans die licht erotisch is.

bordeel: Een gebouw waar je tegen betaling sex kunt hebben met vrouwen of mannen. Het bordeelverbod is pas in 2000 afgeschaft. Minderjarige prostituees mogen er trouwens niet werken. Daar kan ik wel inkomen trouwens gezien de huidige maatschappij.

bordeelhouder: De baas (eigenaar) van een bordeel.

borrel: Een borrel werkt potentieverhogend. Drink alleen niet te veel.

borst(kas): Thorax. Jonge jongens en meisjes hebben vaak gladde onbehaarde borsten. Dit is erg mooi voor degene die daar van houden. Anderen houden juist van flink gespierde borstkassen. Ook wel wasbordje genoemd. Een tiet heet trouwens ook borst.

borstamputatie: Mamma-amputatie. Zie mastectomie.

borsten: Vrouwelijke geslachtsorganen die een belangrijke rol spelen bij borstvoeding van baby's. Na een zwangerschap kan het kind aan de borsten sabbelen zodat er melk uit komt. De borsten beginnen zich in de puberteit te ontwikkelen. Het hormoon oestrogeen veroorzaakt dit. Na de menopauze worden de borsten vaak kleiner en ze gaan hangen. Veel mensen geilen op grote, kleine of middelmatige borsten. Bij velen zijn de borsten niet precies even groot. Het is dus echt niet uitzonderlijk als ze ietsjes verschillen. In 1989 had Malcolm McLaren een top-40 hit met het nummer 'something's jumpin' in my shirt'.

borsthaar: Veel mannen hebben borsthaar. Sommige zitten helemaal onder terwijl anderen niet of maar een plukje haar hebben. Haar tussen en bij de tepels komt ook veel voor bij mannen. Ook loopt het schaamhaar nogal eens door tot aan de navel. Velen vinden dit erg sexy staan. Haar op de rug vinden mensen meestal weer minder, maar hier zijn uiteraard ook uitzonderingen op.

borstimplantaten: Deze worden in borsten gebracht tijdens borstvergrotende operaties. Meestal gebruikt men siliconen implantaten.

borstkanker: Zie kanker.

borstkas: Zie borst.

borstklieren: Klieren in borsten die melk produceren.

borstknopjes: Beginnende borstjes noemt men ook wel borstknopjes. Sommige vinden zulke kleine tietjes enorm geil om te zien. De borstontwikkeling begint soms al op negenjarige leeftijd maar veertien jaar komt ook voor.

borstmaat: Zie cup.

borstmuis: Een ander woord voor fibroadenoma.

borstomvang: Deze kun je met een centimeterlint meten. Om je rug en borsten heen meten.

borstontwikkeling: Het ontstaan van tietjes in de puberteit bij meisjes. Dit is vaak oorzaak van een hoop ellende bij meisjes. Degene die als eerste van de klas borsten krijgt en degene die ze juist erg laat krijgen worden vaak gepest. Men weet vaak niet zo goed raad met iets en gaat dan daarover pesten. Alles wat van de norm of massa afwijkt is helaas vaak reden om te gaan pesten. Probeer er niet mee te zitten als je pas laat bent met het krijgen van borsten ("ik heb nog niets") of juist erg vroeg ("zullen ze het al zien?"). Ook verschillen smaken wat grootte betreft. Dus als het eindresultaat groot of klein is zijn er altijd wel borstaanbidders te vinden. Als je zelf zeeeeeer ontevreden bent kun je gaan denken aan een bortsoperatie. Denk hier wel zorgvuldig over na! Operaties zijn toch vaak flinke ingrepen op het lichaam.

borstprothese: Vrouwen die één of twee borsten kwijt zijn omdat ze verwijderd moesten worden in verband met borstkanker dragen soms borstprotheses. Dit zijn neptieten. Wanneer je je eigen borsten te klein vindt kun je ook een vulling kopen die je dus in de bh kan stoppen waardoor het lijkt dat je meer inhoud hebt. Letterlijk uiteraard.

borstvergroting: Zie siliconen borsten.

borstverkleining: Wanneer je je borsten te groot vindt kun je ze operatief laten verkleinen. Men verwijdert dan vetweefsel. Sommige personen hebben lichamelijk last van te zware borsten. Zij laten zich dan opereren vanwege bijvoorbeeld rugklachten. Laat je niet opereren omdat je denkt dat kleinere borsten in zijn. Doe dit alleen als je het zelf wilt. Ook zijn er risico's verbonden aan een operatie. Laat je in ieder geval goed voorlichten door een arts.

borstvoeding: Baby's kun je melk geven door ze te zogen aan je borsten of door ze de fles te geven. Vrouwen hebben dus de keus. Borstvoeding blijkt beter te zijn volgens recent onderzoek. In borstvoeding zitten ook antistoffen tegen ziektes. Vrouwen hebben bij het zogen vaak erotische gevoelens. Wanneer iemand anders aan de borsten zuigt ervaart zij uiteraard ook erotische gevoelens.

bos: Er zijn veel bossen waar homo's hun cruising area's hebben. Ook hetero's kunnen daar natuurlijk een stil plekje opzoeken. Pas wel op voor rode bosmieren. Kinderen die vlakbij of in een bos wonen kunnen daar een hut bouwen. In die hut kunnen ze leuk met elkaar spelen. Een bos schaamhaar is een grote hoeveelheid schaamhaar. Een heterojongen zou je dus een bosneuker kunnen noemen. (Zie gaywoordenboek op gaysite.nl).

bos hout voor de deur, een: Zo spreekt men soms over grote borsten.

bosjes, in de: Tussen struiken in parken is heel wat afgesext. Het kan uitkomst bieden wanneer je thuis geen mogelijkheid hebt tot sex met een partner. Men waarschuwt kinderen vaak tegen kinderlokkers die zich in de bosjes verscholen houden. De kans daarop is niet zo groot als men je soms doet geloven. Iemand die kinderen bang maakt en dwingt tot sex is uiteraard zeer fout bezig. Gelukkig doen de meeste pedo's zoiets niet. Weet je trouwens wat het toppunt van snelheid is? Met z'n tweeën de bosjes ingaan en er met z'n drieën uitkomen.

boterbriefje: Mensen die gaan trouwen krijgen daar uiteraard een bewijs van op papier. Dit papiertje noemt men in de volksmond een boterbriefje.

botergeil: Zo geil als boter ben je wanneer je heeeeeeeel erg geil bent. Boter kan je ook als glijmiddel gebruiken wanneer je niets anders in huis hebt.

bottom: Degene die geneukt wordt. Deze term wordt in de homowereld vaak gebruikt. Bottom is ook het Engelse woord voor kont.

botulinonie: Voedsel gebruiken tijdens de sex.

boulimia nervosa: Boulimie. Een eetstoornis. In tegenstelling tot anorexia eet je in dit geval juist heel veel. Vaak steekt men een vinger in de keel om het eten er weer uit te kotsen waardoor ze weer verder kunnen gaan met het zichzelf volproppen met voedsel. Wanneer je dit gedrag vertoont kan het goed je leven en je gezondheid verpesten. Bespreek het met je huisarts. Houd het niet voor iedereen verborgen of denk niet het in je eentje te kunnen stoppen. Als dat zo zou zijn zou je er waarschijnlijk nooit last mee gekregen hebben. Zie ook anorexia nervosa voor de adresgegevens van de Stichting SABN.

boven: Zie onder.

boven de dekens: Dit werd vroeger vaak gezegd; dat je met je handen boven de dekens moest slapen. Men was bang dat je anders ging masturberen.

boven de gordel: Zie gordel.

bovenbenen: Een veel voorkomend probleem bij vrouwen zijn te dikke bovenbenen. Wat je ook doet niets lijkt te helpen. Probeer jezelf te accepteren zoals je bent. Bedenk ook dat anderen er soms geheel anders tegenaan kijken. Vaak maak je je druk om niets. Bij mannen slaat vet zich eerder op in de buik (buikje). Het lichaam bouwt nu eenmaal van nature een vetreserve op voor voedselarme perioden.

bovenop, er: Als je een man hoort zeggen: "Daar wil ik best wel bovenop", dan wil hij die persoon neuken.

bovenstukje: Zie topje.

box: Volwassenen die graag als baby behandeld willen worden kun je gerust in een box zetten.

boxer short: Een onderbroek dat op een korte broek lijkt of op de broek van een bokser. Mannen en jongens die hun pik de ruimte willen geven dragen dit.

boy: Engels voor 'jongen'. De Italiaanse zangeres Sabrina had in 1987 een top-40 hit met het nummer 'boys (summertime love)'. BOY was ook de titel van een Deens pornoblad uit de jaren tachtig met minderjarige (8-13 jaar) jongetjes erin.

boybands: Er zijn vele jongensgroepen in de popwereld. Denk aan Duran Duran, Bros, Take That, Boyzone, Backstreet Boys, Westlife, enzovoorts. Het is een komen en gaan. Wat ze gemeen hebben is dat ze uit allemaal jongens bestaan en dat ze veel liefdesliedjes zingen. Veel meisjes maar ook jongens worden verliefd op één van hen.

boylove: Engels voor jongensliefde. De pedo noem je in dit geval een boylover.

bra: Engels voor bh.

brand blussen, je: Neuken of aftrekken zodat je klaarkomt. Eind 1992 had Sylvia Millecam een top-40 hit met het nummer 'brand'. Voor in brand staan zie vuur en vlam staan, in.

brandblusser: Eén van de vele benamingen voor het woord pik.

brandmerken: Ook wel branding genoemd. Een erg ver gaande vorm van SM is brandmerken. Met een sigaret of een ander heet voorwerp iemands lichaam bewerken. Ik hoef je niet te vertellen dat dit zeer pijnlijk is. Ook blijf je de littekens voor altijd zien. Zie ook scarring.

brandweerslang: Zo noemt men een pik ook wel eens.

brassière: Een uit het Frans afkomstig woord voor bh.

Braziliaans streepje: Als een meisje of vrouw haar schaamhaar zo scheert dat ze een verticaal streepje overhoudt.

Break Out!: Een bekend jongerenblad dat in 2006 ermee ophield te bestaan. Zie ook tienerbladen. 'Breakout' was de titel van een top-40 hit uit 1987 van de groep Swing Out Sister.

breath control: Gevaarlijke ademhalingsspelletjes in de SM-wereld noemt men zo. Denk aan tijdelijk dichttapen van de neusgaten en de mond.

brede schouders: Die komen goed van pas als je lekker bij zo'n iemand wil uithuilen. Niet iedereen houdt van breed gebouwd.

Breezersletje: Een pubermeisje dat Breezer drinkt en er sletterig uitziet.

brein: Zie hersenen.

bremstig: Een wat ouderwets woord voor geil.

bricing: Je vast laten binden aan een paal en de ander mag vervolgens doen wat hij of zij maar wil.

bridle: Een hoofdmasker van metaal voor de SM-ers onder ons die dit geil vinden.

brief: Ouderwets woord voor kut. Wil je mijn brief beschrijven met jouw potlood? In 1988 hadden de Proclaimers een top-40 hit met het nummer 'letter from America'.

broeden: Zie uitbroeden.

broederliefde: Een zeer hechte band tussen broers. Ook twee bruine mensen of twee vrienden noemen elkaar nogal eens broeder.

broeds: Een ouderwets woord voor geil.

broekie: Een jong en onervaren iemand. Een groentje dus.

broekje: Hier wordt soms een onderbroek of zwembroek mee bedoeld.

broer(tje): Zie zus(je).

bromidrosis: Hier spreek je van bij een sterke lichaamsgeur dat veroorzaakt wordt door de bacteriële afbraak van zweet in combinatie met huidcellen.

brommers kieken: 'Slang' voor vrijen.

Brongersma, Edward (31-08-1911 † 22-04-1998): Deze man is een van de pioniers van de homobeweging. Zo zat hij in de redactie van het blad Vriendschap. Tijdens zijn leven heeft hij zich ingezet voor abortus, euthanasie, vrouwenrechten, homofilie alsook pedofilie. Hij was jarenlang politiek actief voor de PvdA in de Eerste Kamer. Op 86-jarige leeftijd kwam hij door euthanasie om het leven. Dit veroorzaakte nog een aardige rel omdat hij niet lichamelijk ziek was, maar geestelijk ondraaglijk leed. De antipedohetze, eind vorige eeuw, viel hem zwaar. Tijdens zijn leven werd hij veroordeeld tot de gevangenis vanwege een vrijwillige sexuele relatie met een zestienjarige jongen. Brongersma was vanaf begin jaren tachtig tot aan zijn dood lid van de pedofielenvereniging MARTIJN. Er bestond ook een Dr. Edward Brongersma Stichting. Deze is echter om strategische redenen van naam veranderd en heet nu Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek Seksualiteit (FWOS). Zie hiervoor www.fondsseksualiteit.nl.

brongersma.info: Een website met veel informatie over pedofilie en kindersexualiteit. Zie: www.brongersma.info.

bronstig: Een dier dat geil is noem je bronstig. Dieren hebben vaak een korte periode in het jaar dat hun hormonen ze opgeilen zodat ze gaan paren.

broodje rosbief: Zo noemt men een kut(je) ook wel eens.

broodpoot: Amsterdams voor een mannelijke hoer.

broodzakken: Zo noemen hoeren klanten die voordat ze naar hun werk gaan even een nummertje gaan maken.

brothel: Engels voor een bordeel.

brown shower: Een ander woord voor poepsex.

brug door, onder de: Een andere term voor op z'n hondjes. Er is ook een sexstandje die men brug noemt. Het meisje ligt daarbij op haar rug met haar knieën omhoog. De jongen ligt naast haar op zijn zij en onder haar benen en neukt haar. Op deze manier anaal neuken kan met behulp van een kussen waardoor het meisje (of een jongen) wat hoger komt te liggen.

bruid: Een vrouw die gaat trouwen noemen we de bruid.

bruidegom: Een man die gaat trouwen noemen we de bruidegom.

bruidsschat: In landen zoals Marokko is het vaak nog traditie dat de man een bruidsschat betaalt als hij gaat trouwen met een vrouw. Vroeger moest de man in Nederland ook de uitzet kopen als hij in het huwelijksbootje stapte. De uitzet bestaat uit serviesgoed, meubels, enzovoorts.

bruidstaart: Vaak een hoge taart bestaande uit meerdere trapsgewijze lagen met twee poppetjes op de bovenste laag.

bruidsuite: De extra luxe slaapkamer in een hotel van een pas getrouwd stelletje.

bruiloft: Ook wel trouwerij of trouwpartij genoemd. De huwelijksplechtigheid waarbij twee personen met elkaar trouwen. Dit is meestal voor het paar alsook voor hun ouders en grootouders een belangrijke gebeurtenis in hun leven. Meestal zit er een bruiloftsfeest aan vastgekoppeld.

bruinwerker/bruinjonker/bruinjoeker: Hier wordt een homo mee bedoeld.

brunette: Niet iedereen heeft liever een blondine. Sommigen maakt de haarkleur niet veel uit. Sommigen hebben graag een brunette. Iemand met bruine haren dus. De termen blondine en brunette worden voornamelijk voor vrouwen gebruikt trouwens.

bttm: Afkorting van bottom.

bubbelbad: In 2002 hadden Def P. & the Beatbusters een top-40 hit met het nummer 'bubbelbad'. In dat lied droomde Def P. van heel wat bekende knappe vrouwen in zo'n bad.

buddy: Dit is iemand die vrijwillig een aids-patiënt bijstaat in zijn laatste moeilijke tijd van zijn leven. Ook bestaat er de jongensgroep de Buddy's. Jody Bernal van de nummer één hit uit 2000 'que si, que no' zat daar vroeger als kind in.

bugchaser: Iemand die bewust een HIV-besmetting opzoekt.

buggery: Een ander woord voor kontneuken.

buikneuken: Twee mannen of jongens die op elkaar liggen en met hun onderlichamen ritmisch tegen elkaars stijve pikken aanrijden totdat ze klaarkomen.

buikpijn: Wanneer je hier vaak of erg hevig last van hebt moet je naar je huisarts. Buikpijn bij vrouwen en meisjes na (de eerste keer) neuken komt nogal eens voor. Buikpijn en misselijkheid kunnen natuurlijk vele oorzaken hebben.

buikschuivers: Een ander woord voor homo's.

buiksmeer: Zo noemde men sperma vroeger ook wel eens.

buiten de deur eten: Zie vreemdgaan.

buitenbaarmoederlijke zwangerschap: Een embryo dat niet in de baarmoeder zit maar er dus buiten. Meestal in een eileider. Hierbij moet medisch worden ingegrepen omdat het anders goed fout gaat.

buitenbeentje: Iemand die wat anders is dan anderen. Vaak is dit positief bedoeld. Vroeger was een buitenbeentje een onecht kind. Deze term komt van 'buiten de benen van de eigen echtgenote'.

buitenechtelijke relatie: Een sexuele relatie met iemand terwijl je met een ander getrouwd bent. Een kind geboren uit ouders die niet met elkaar getrouwd zijn noem je een buitenechtelijk kind. Vroeger was dit een schande. Tegenwoordig komt dit erg veel voor en wordt er ook niet meer moeilijk over gedaan door de meeste mensen. Een kwart van alle kinderen dat nu in Nederland wordt geboren is buitenechtelijk.

buitenlust: Een oude term voor overspel.

buitenman: Zie buitenvrouw.

buitensex: (buitenseks) Dit is sex in de open lucht. Sommigen voelen zich vrijer om sex te hebben onder een blote hemel. Anderen vinden het weer spannend dat ze eventueel betrapt kunnen worden. Bekende buitensex plaatsen zijn de duinen, bossen en parken. Er zijn vooral veel homo-ontmoetingsplaatsen waar nogal eens keurig getrouwde mannen op avontuur gaan.

buitensporig (gedrag): Gedrag dat niet valt te tolereren. Let wel, wat de één buitensporig noemt kan een ander soms heel normaal vinden. Zie ook normen en waarden.

buitenste schaamlippen: Labia majora. Ook wel de grote schaamlippen genoemd. De schaamlippen aan de buitenkant. Een kut bestaat uit twee paar schaamlippen. Het andere paar noem je de binnenste schaamlippen.

buitenvrouw/buitenman: Er zijn nogal wat mensen die er een tweede (geheime) relatie op na houden naast het huwelijk. Deze tweede partner noem je ook wel een buitenvrouw of een buitenman. Vooral in Suriname is buitenvrouw een gangbaar woord.

buitenwipper: Dit is Vlaams voor een uitsmijter.

buizen: Zo noemt men pijpen ook wel eens.

bukkake: Of bukake. Een term uit de Japanse pornowereld. Hierbij wordt er iemand ondergespoten met veel sperma van verschillende mannen of iemand drinkt zaad van meerdere mannen uit een beker.

bukken: Zie gebukt staan.

buks: Zo noemt men een pik ook wel eens.

bulbo-urethrale klieren: Zie cowperklieren.

bulbus urethralis: In dit gedeelte van de pisbuis zit het sperma vlak voordat het naar buiten wordt gespoten.

bullepees: Een soort zweep. Je slaat hier al snel harder mee dan bedoeld. De zweep is namelijk moeilijk hanteerbaar. Kijk hier dus mee uit.

bum-boy: Een jongenshoer. Bum betekent kont(je). In 2003 hadden de Cheeky Girls een top-40 hit met het nummer 'cheeky song (touch my bum)'.

bumpers: Zo worden flinke borsten wel eens genoemd.

bumsen: Zo noemt men neuken ook wel eens.

bureau slachtofferhulp: Zie slachtofferhulp, bureau.

burgemeesteren, iemand: Iemand zijn of haar broek naar beneden trekken zodat hij of zij eventjes naakt van onderen is. Je kan ook iemand als volgt burgemeester maken: een groepje jongens trekken ieder een strootje en degene met het korste strootje wordt vastgehouden en afgetrokken.

burgerlijk: Volgens de schrijver Guus Kuijer (01-08-1942) ben je burgerlijk als je niet wilt zien, niet wilt horen en niet wilt weten. Dit is te lezen in zijn (zeer interessante) boek 'het geminachte kind'.

burgerlijke stand: Hier moet je een geboren baby laten inschrijven. Ook of je getrouwd bent wordt hier bijgehouden.

burn-out: Veel mensen raken wel eens opgebrand. Dit kan wanneer je werk doet dat veel stress veroorzaakt. Zorg ervoor dat je goed in je vel zit en niet een te haastig leven leidt. Als je voor een baas werkt die te hoge eisen stelt kun je hem of haar dat beter vertellen. Een sexuele burn-out komt uiteraard ook voor. Dat je totaal geen zin meer in sex hebt. Dit kan allerlei oorzaken hebben.

BUSEN: Dit was de naam van een hetero-pornoblad uit de jaren tachtig. De dames in dit blad hadden grote borsten.

businessboy/girl: Een businessboy is een jongenshoer en een businessgirl is uiteraard een meisjeshoer. Ook porno-acteurs worden wel businessboys/girls genoemd.

buste: Dit is de borstomvang. Deze is gemiddeld zo'n 85 centimeter.

bustehouder: Een ouderwets woord voor bh.

butch: Een stoere (beetje mannelijke) lesbienne.

butt: Het Engelse woord voor kont(je). BUTT is ook de titel van een homotijdschrift, dat voor het eerst het daglicht zag in 2001.

buttplug: Een soort dildo om in je kont te doen. Je hebt ze in verschillende maten. Het is de bedoeling dat je deze inbrengt en hem daar dan ook een tijd laat zitten. Hij moet er dus helemaal in. Ze zijn daarom kleiner dan gewone dildo's en hebben een platte achterkant die niet bij je naar binnen kan en een dikker middenstuk waardoor de buttplug er niet uit schiet.

buurvrouw: Veel sexmoppen gaan over de buren. Veel mensen vinden dan ook dat ze een mooie buurvrouw, buurman, buurjongen of buurmeisje hebben. Je kunt het ver weg zoeken of dicht bij huis.

buusjes: Een ander woord voor borsten.