A
home
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

013: Eén van de bekendste discotheken in Nederland. Deze disco staat in Tilburg.

06-nummer: Een telefoonnummer waarvoor je een hoger tarief moest betalen. Dit waren nogal eens sexlijnen. De eerste sexlijnen kwamen halverwege de jaren tachtig in Nederland. Tegenwoordig zijn de sex-06-nummers vervangen door 09xx-nummers.

1 op 1 (one on one): Sex met twee personen. De ene op de andere.

24/7: Als een slaaf of slavin zich 24/7 aanbiedt, betekent dit voor 24 uur per dag en zeven dagen per week. Oftewel dan heb je non-stop een slaaf of slavin ter beschikking. Dit is ook een manier om kost en inwoning te verkrijgen. 24/7 noem je ook wel lifestyle SM.

248bis: Het strafrechtartikel dat sexuele contacten met personen onder de 21 jaar voor homosexuelen verbood terwijl bij hetero's een leeftijdsgrens van 16 jaar gold. Het artikel werd ingevoerd in 1911 en afgeschaft in 1973.

372 Bis: Een Belgische wet die homo's discrimineerde. Voor homo's gold een hogere leeftijdsgrens voor sexuele contacten dan voor hetero's. In 1985 werd 372 Bis afgeschaft.

69, standje: Zie standje 69.

a tergo: Een ander woord voor achterlangs.

AA: Anonieme Alcoholisten. Hier kunnen alcoholisten terecht wanneer ze bijvoorbeeld van hun verslaving af willen.

aaibaarheidsfactor (a.f.): De mate waarin je graag geaaid en geknuffeld wil worden.

aaien: Net zoiets als strelen. Je kunt iemand over de bol aaien. Ook huisdieren worden graag geaaid. Als je graag geaaid wordt heb je een hoge aaibaarheidsfactor.

aambeien: Hemorroïden. Opgezwollen aderen aan het eind van de dikke darm. Veel mensen hebben hier wel eens last van. Bij de huisarts kun je er een zetpil of een zalfje tegen krijgen. Wanneer je bloed, tijdens het poepen kan dat ook andere oorzaken hebben. Bijvoorbeeld een klein scheurtje dat makkelijk kan ontstaan namelijk.

aambeienschoffelaar: Een scheldwoord voor een homo.

aan: Wanneer het aan is heb je dus een liefdesrelatie met iemand. Basisschoolkinderen hebben vaak een vriendje of vriendinnetje waarmee het aan is. Ze lopen dan bijvoorbeeld hand in hand op het schoolplein.

aan iemand zitten: Zie friemelen.

aanbidden: Er zijn personen die erg ver gaan in het aanbidden van hun partner. Ook heb je slaven en slavinnen die bijvoorbeeld iemands pik sterk aanbidden.

aanbidder, (stille): Zie stille aanbidder.

aanbieden, jezelf of iemand: Hoeren bieden hun sexuele diensten aan in ruil voor geld. Je hebt ook personen die graag zichzelf onderdanig aanbieden aan anderen. Dit zie je bij SM. De slaaf of slavin biedt zijn of haar lichaam aan, aan de Meester(es). Ook komt het voor dat de Meester(es) de onderdanige mag aanbieden aan andere personen.

aanbranden: Een ouderwetse term voor zwanger raken of een soa oplopen.

aandacht: Ieder mens heeft behoefte aan aandacht. Jong en oud. Schenk niet alleen aandacht aan mensen die je aantrekkelijk vindt of waar je van kan profiteren. Dat is niet aardig en voor dat je het weet ben je zelf alleen en verlaten.

aangeboren: Een aangeboren afwijking is een afwijking waarmee je geboren bent.

aangetrouwde familie: Familie die geen familie was totdat je ging trouwen. De familie van je partner dus.

aanhalen, iemand: Een hond haal je aan. Bij kleine kinderen spreek je er ook wel van. Een schuchter kind lief aankijken en/of aanpreken en over zijn of haar bol aaien. Dit vinden kinderen vaak erg fijn. Tegenwoordig zie je helaas alleen bejaarden dit soms nog doen. De rest durft niet of heeft het afgeleerd (lees nooit geleerd).

aanhankelijk: Iemand die graag lichamelijk contact zoekt. Denk aan stoeien en knuffelen. Kinderen met afstandelijke ouders zijn vaak erg aanhankelijk naar buitenstaanders toe.

aankrabben: Tegen iemands lichaam wrijven of rijden.

aanraken: Het is goed voor mens en dier om liefdevol te worden aangeraakt. Zie ook contactvrees.

aanranding (van de eerbaarheid): Je randt iemand aan wanneer je iemand geweld aandoet. Het wordt meestal bij sexueel geweld gebruikt alhoewel een klap ook aanranding is. De eerbaarheid is een wat ouderwets woord. Je moet gewoon met je poten van iemand afblijven als hij of zij dat niet wil. Iemand aanraken mag uiteraard maar als die persoon geen arm van jou op zijn of haar schouder wil merk je dat gauw genoeg. Dit moet je uiteraard respecteren.

aanrijgen: Een ander woord voor neuken. Ik rijg je aan m'n pik.

aanstaande, m'n: De persoon met wie je van plan bent om te gaan trouwen.

aanstootgevend gedrag: Gedrag waar men erg of een beetje van geshockeerd raakt. Hier is soms niet veel voor nodig in dit preutse landje.

aantrekkelijk: Onthoud altijd goed dat wat de een aantrekkelijk vindt een ander juist lelijk kan vinden. Hoe aantrekkelijker je iemand vindt, des te groter is de aantrekkingskracht. Zie ook schoonheid.

aantrekkingskracht: Je kan je heel erg tot iemand aangetrokken voelen terwijl anderen helemaal niets in die persoon zien. Smaken verschillen nu eenmaal.

aanzoek: Zie huwelijksaanzoek.

aard: Zie karakter.

aardig: Heel belangrijk is het dat je vrienden en je partner aardig zijn. Wanneer dit niet zo is loopt de relatie vroeg of laat stuk. Let er wel op dat sommige personen alleen maar aardig doen omdat ze iets van je willen. Zulke personen kunnen misbruik van je maken en je als een baksteen laten vallen.

aars: Een ander woord voor anus.

aarsridder: Zo noemt men een homo ook wel eens, alhoewel je ook hetero's hebt die graag een vrouw anaal neuken.

abasiofilie: Hier spreek je van als je geil wordt van mensen in een rolstoel of met een beenprothese.

Abba: Een zeer populaire Zweedse band die vooral in de jaren zeventig hit na hit scoorde. Wanneer je van Abba hield werd je soms niet zo serieus genomen omdat hun muziek te luchtig zou zijn. Tegenwoordig is Abba vanwege hun muziek en kledingstijl erg populair bij homo's. Laat je er niet van weerhouden om Abba-fan te zijn wanneer je niet zo op hetzelfde geslacht valt. Ze braken overigens door tijdens het Songfestival in 1974 met het nummer 'Waterloo'. Hun eerste top-40 hit was trouwens 'ring ring', dat een jaar eerder in de voorronde naar het Songfestival bleef steken.

abdomen: De onderbuik heet zo. Waar je maag zit dus.

ablutophilia: Geil worden van de gedachte aan een warm bad (of douche).

abortus (provocatus): Met een oud woord aborteuse. Het weg laten halen van de ongeboren vrucht (foetus). Het 'toekomstige kindje' wordt uit de baarmoeder verwijderd zodat de vrouw of het meisje geen kind zal baren. De zwangerschap wordt dus expres beëindigd. Dit kan tot 24 weken na de bevruchting. Vanaf ongeveer 13 weken spreekt men van een late abortus. Na 27 weken beginnen de hersenfuncties pas te werken. Het kindje is dan al zo ver ontwikkeld tot een mensje dat weghalen gelijk gaat staan aan moord. Er zijn verschillende manieren om een abortus te plegen. Bijvoorbeeld vacuümzuigen; de foetus wordt er dan uitgezogen (zuigcurettage). Dit gebeurt wel met een (plaatselijke) verdoving. De Sovjet-Unie legaliseerde abortus als eerste land in 1920. In 1936 werd het daar echter weer strafbaar. In Nederland werd abortus vanaf 1 mei 1981 legaal volgens het Staatsblad. De wet trad echt in werking op 1 september 1984. In vroeger tijden waren er veel amateurabortussen wat nogal eens tot gevolg had dat vrouwen aan bloedingen stierven. Ook de abortuspil is tegenwoordig 'populair'. Zie ook miskraam.

abortusboot: Een boot van de stichting 'Women on Waves'. Zij proberen om vrouwen te helpen met een abortus of geven  informatie hierover. Ze varen naar landen waar abortus strafbaar is. Op de boot zou het wel mogen als ze maar genoeg van de kust af varen. Internet: www.womanonwaves.org.

abortuskliniek: Een plaats waar meisjes en vrouwen een abortus kunnen laten plegen. Voor informatie over abortus kun je terecht bij de Vereniging StiSAN (voorheen Stimezo): Pieterstraat 11, 3512 JT Utrecht, telefoon: 030-2312531.

abortuspil: Deze noemt men ook wel Mifepristone of RU-486. Tegenwoordig heb je ook een pil (eigenlijk een reeks pillen) die een abortus kan afbreken. In enkele gevallen lukt dit niet en moet de vrouw op de ouderwetse manier een abortus laten plegen. De pil is voor vrouwen die hooguit drie weken overtijd zijn. Denk niet te licht over abortus en zo'n pil, veel vrouwen worden er erg ziek van (zeven tot tien dagen last van bloeding) en schuldgevoelens bij abortussen komen ook veel voor. Wanneer je geen kinderen wilt kun je beter voorkomen om zwanger te raken.

abstinentie: Een ander woord voor zelfonthouding.

acceptatie: Accepteer anderen zoals ze zijn en jezelf zoals je bent. Acceptatie gaat verder dan tolerantie. Je kan menselijk gedrag tolereren zo van: ze gaan hun gang maar zolang ik er maar geen last van heb, terwijl je het eigenlijk afkeurt. Accepteer dus iedereen zoals ze zijn. Alleen als hun gedrag schade toebrengt aan anderen moet je dit gedrag, niet de persoon zelf, afkeuren. Soms moet je dan als maatschappij maatregelen nemen zoals vrijheidsberoving.

ac/dc: Met deze term wordt een bisexueel ook wel aangeduid. ac/dc staat voor wisselstroom en gelijkstroom. In 1978 had de band AC/DC een top-40 hit met het nummer 'whole lotta Rosie'.

achterbank: De achterbank van een auto is een plek waar veel mensen hun eerste sexuele avontuurtjes beleven.

achterdeur nemen, iemand via de: Iemand anaal neuken.

achterdochtig: Iemand die altijd achterdochtig heeft en zijn of haar partner niet vertrouwt heeft of een foute partner of is gewoon zelf veel te achterdochtig.

achteren nemen/pakken, iemand van: Iemand van achteren neuken. Een jongen of man dus anaal neuken. Een vrouwelijk persoon anaal of vaginaal neuken terwijl ze met haar kont naar je toe gericht staat.

achterkloot: Een ouderwets woord voor teelbal.

achterlader: Een ouderwets woord voor homo.

achterlangs: Een vrouw of meisje van achteren in haar kut neuken. Op z'n hondjes dus.

achterommetje: Een ander woord voor op z'n hondjes.

achter(ste/werk): Hiermee wordt je kont(je) bedoeld. Achterwerk in de kast is een televisieprogramma van de VPRO waar kinderen iets mogen vertellen of laten zien.

acne: Sommige mensen hebben erg veel last van puistjes in hun gezicht. Dit noemt men acne. De oorzaak is een te grote hoeveelheid productie van sebum (talg). Een olieachtige stof die vetklieren afscheiden. Acne komt vooral veel voor bij pubers.

acrosome: Een deel van de kop van een spermacel. Dit deel bevat veel enzymen die bij de bevruchting een belangrijke rol spelen.

acrotomophilia: Of ampulove. Geil worden van het kijken naar een stompje (geamputeerd lichaamsdeel). Voor meer info klik op de ampulove-website: www.ampulove.com/ampulove-nederlands/ampulove-nederlands.htm.

acteur: Zie actrice.

actief: Degene die graag de leiding neemt tijdens de sex is de actieve. Bij homofiele mannen wordt degene die neukt actief genoemd en de ander passief.

actrice: Bijna iedereen heeft wel een favoriete acteur of actrice. Vaak leef je helemaal mee in de rol die ze spelen. Behalve hun karakter (in de film) speelt het uiterlijk van de favoriete acteur of actrice ook vaak een belangrijke rol.

acupunctuur: Een oorspronkelijk Chinese methode om met naalden die in je huid prikken allerlei kwetsuren en ziektes te voorkomen. Wetenschappelijk bewezen dat dit echt helpt is het nog nooit. Laat je in je wanhoop nooit gek maken. Een massage door een knappe masseur en/of masseuse doet vaak wel wonderen. Er bestaat trouwens ook aquapunctuur met harde waterstraaltjes.

Adam-en-Eva standje: Zo noemt men de missionarishouding ook wel.

adamsappel: De harde knobbel die in je keel zit. Bij jongens wordt de adamsappel vanaf de puberteit goed zichtbaar. Daarvoor hadden ze nog een glad halsje. De stem wordt ook lager. In het begin wil je stem wel eens overslaan. Dat er ineens een hoge toon uitkomt dus.

adamskostuum: Wanneer je dit aan hebt ben je naakt. Adam had namelijk ook niets aan het het paradijs.

adamsroede: Een ouderwetse benaming voor een pik.

ADHD: Zie hyperactief.

adolescent: Een jonge volwassene. Je bent net wel of nog net niet volwassen te noemen. Ook wel jongere genoemd. Adolescentie is de tijd dat je een adolescent bent.

adonis: Een knappe gespierde vent noemt men een adonis. Een mooie jongen wordt zo soms ook nog wel genoemd. Denk aan de Griekse standbeelden uit de tijd van de eerste Olympische spelen. De knappe jongeling Adonis had in de Griekse mythologie een relatie met Aphrodite.

adoptie: Een minderjarig persoon officieel laten registreren als 'jouw' kind zodat je er de bevoegdheid over krijgt tot dat hij of zij volwassen wordt. Dit is in Nederland ook mogelijk voor homokoppels. Veel adoptiekinderen gaan later op zoek naar hun natuurlijke ouders.

adoptiefouders: Ouders die een kind geadopteerd hebben.

adoptiekinderen: Kinderen die geadopteerd zijn door adoptiefouders.

adoreren: Wanneer je iemand aanbidt of verafgoodt.

adrenaline: Een hormoon die vooral vrijkomt wanneer je onder druk staat. Bij angst, spanning en woede neemt het adrenalinegehalte flink toe. Maar ook bij sexuele opwinding neemt het adrenaline-gehalte sterk toe. Adrenaline stoomt het lichaam klaar voor actie.

adult: Engels voor een volwassene. Pornofilms zijn vaak for adults only. In Nederland moet je officieel zestien jaar of ouder zijn om zulke sexfilms te mogen zien. Dit is ook de reden dat sexueel getinte programma's op tv vaak erg laat worden uitgezonden. Adult entertainment noemt men sexfilms ook wel. Een hoop zestien minners willen ook wel geëntertaind worden. In 1984 hadden Daryl Hall & John Oates een top-40 hit met het nummer 'adult education'.

adulteren: Vreemdgaan. In het Engels zeg je adultry.

advertentie: Zie sex-advertentie.

afberen: Een samengestelde uitdrukking en het betekent masturberen. Af komt van aftrekken en de rest van het woord van masturberen.

afbinden: Het afbinden van de ballen met touw gebeurt nogal eens in het SM-spel. Kijk hier wel goed mee uit.

affaire, (liefdes): Een (korte) sexuele relatie met iemand.

affectie: Net zoiets als genegenheid of geborgenheid. Iemand die affectief is, is nogal aanhankelijk. Affectieve verwaarlozing is nooit geknuffeld en gestreeld worden.

afgelikte boterham: Iemand die het met velen al heeft gedaan noem je ook wel een afgelikte boterham.

afgewezen worden: Het is een ramp wanneer je dit overkomt maar er zit niets anders op dan dit te accepteren. Hopelijk heb je in de nabije toekomst meer succes. Sterkte.

afhankelijkheidssituatie: Een situatie waarbij de één afhankelijk is van de ander. Sexualiteit kan dan problematisch worden als de één niet meer wil maar degene waarvan hij of zij afhankelijk is nog wel. Denk aan leraar-leerling, arts-patiënt en vader-dochter relaties. Deze gezagsrelaties zijn bij wet verboden (mits, in het eerste en laatste geval, de leerling of de dochter jonger dan achttien jaar is).

afkeer: Probeer geen afkeer te hebben van sexueel gedrag of van sommige geaardheden. Je doet jezelf en anderen op deze manier tekort. Heb ook geen afkeer van je eigen lichaam.

aflebberen: Zie aflikken.

aflikken: Bijvoorbeeld iemand van top tot teen likken. Ook wel aflebberen genoemd.

afranselen: Sommige mensen vinden het geil om flink afgeranseld te worden. Onvrijwillige afranseling staat gelijk aan mishandeling.

africhten: Sommige willen net zoals bij een hond het geval is volledig afgericht worden. Hun baas kan dan het commando geven: "pijp me" of "ga klaarliggen om geneukt te worden".

afrodisiaca: Middeltjes om extra geil door te worden. Het enkelvoud is afrodisiacum. Denk bijvoorbeeld aan poppers. Aphrodisias is het Griekse woord voor geil.

Afrodite: Zie Aphrodite.

(af)rukken: Zie aftrekken.

afscheid: Afscheid nemen van iemand is vaak moeilijk. Bij een tijdelijk afscheid krijg je al gauw een weemoedig gevoel. Bij een definitief afscheid (door sterfte bijvoorbeeld) is de pijn vaak langdurig. Het kan je leven jaren beheersen. Probeer toch weer te leven. Hij of zij zou niet anders gewild hebben. Je kunt uiteraard bij een tijdelijk afscheid een afscheidskus geven. PS: wat weemoed is merk je wel bij een afscheid.

afscheiding: Veel soa's hebben tot gevolg afscheidingen bij het plassen. Als je een afscheiding of pijn bij het plassen bemerkt ga dan naar je huisarts.

afschuwelijk: Zie gruwelijk. Voor afschuw zie afkeer.

afsjorren: Zo noemt men aftrekken ook wel eens. De kale laten kotsen zegt men ook wel eens.

afspraakje: Zie date.

afstand: Zorg ook dat je voldoende afstand kunt nemen van je partner zodat jullie beiden niet een te benauwend gevoel krijgen.

afstandelijk: Vroeger werden kinderen zeer afstandelijk opgevoed. Tegenwoordig zijn ouders vaak al wat losser ten opzichte van hun kroost. Toch is het wel zo dat hoe ouder een kind wordt des te afstandelijker het zich ook gaat gedragen. Dit zou natuurlijk kunnen zijn (liever jezelf richten op één bepaald iemand) maar het kan ook (deels) door de Westerse cultuur komen die niet bekend staat om haar lichamelijke contacten.

afstotelijk: Als iemand je afstotelijk vindt kun je proberen wat je wilt maar tot een (sexuele) relatie zal het toch niet komen. Richt je gewoon op andere personen. Misschien heb je daarbij wel succes.

aftershave: Parfum voor mannen na het scheren.

(af)trekken: Het ritmisch heen en weer bewegen van de huid om de pik zodat na enige tijd het orgasme volgt. Niet onbelangrijk hierbij is de stimulatie van de eikel. Je kan je pik in je hand houden of tegen je buik aanwrijven. Vroeger zei men dat je er ziek van werd of er zelfs dood aan ging. Dit fabeltje is nu gelukkig de wereld uit. Een slap aftreksel heeft niets met aftrekken te maken. Een slechte kopie van een goed origineel kun je zo noemen.

aftuigen: Zie afranselen.

afwassen, naakt: Er zijn mensen die het spannend vinden om bij iemand naakt klusjes in huis te moeten doen zoals bijvoorbeeld de afwas.

afwerkplek: Een plaats waar je effe je sexuele behoeftes kunt bevredigen. Denk aan een cruising area of buitenprostitutie.

afwijking, (sexuele): (afwijking, seksuele) Iets wat men als ongewenst beschouwd noemt men meteen ook maar een afwijking. Homosexualiteit werd vroeger als afwijking gezien. Nu ziet men vooral pedofilie als afwijking. Iemand die op onder de zestien valt wijkt af. Nou dan wijkt volgens mij 99 procent van de mensen af. Het is vooral erg hypocriet allemaal.

afwijzen, iemand: Zie afgewezen worden.

afzeiken, iemand: Over iemands lichaam plassen. Ook slecht over iemand praten. Dit laatste heeft niets met sex te maken. Het eerste vinden velen sexueel een genot terwijl anderen er niet aan moeten denken. Zie ook plassex.

af(zuigen): Ander woord voor pijpen.

agalmatofilie: Sex met standbeelden. Sommige beelden hadden vroeger vervangbare pikken.

agate: Een kleine pik.

age of consent: De Engelse term voor de leeftijd waarop je sex mag hebben met anderen. In Nederland is dat zestien jaar. Sex tussen leeftijdgenoten laat men echter met rust tenzij men het leeftijdsverschil te groot vindt. In Spanje heeft men trouwens een 'age of consent' van dertien jaar. De Engelse groep Bronski Beat had een album met de titel 'age of consent'. De nummer één hit uit 1984, 'smalltown boy' is daar ook op te vinden. Dat nummer ging over de problemen van een  homojongen uit een klein plaatsje.

age play: Spelen dat de ene een kind of een puber is tijdens het sexspel.

agenda: Vooral meisjes versieren hun schoolagenda veel. Vooral plaatjes van popsterren zijn zoals altijd populair. Ook kun je er romantische gedichten over je geliefde inzetten. Of hem of haar er wat in laten schrijven kan natuurlijk ook.

agnost: Iemand die twijfelt of er een god bestaat noem je een agnost. Dit in tegenstelling tot een atheïst die zeker denkt te weten dat er geen god bestaat.

agressie: Mensen hebben ook agressieve gevoelens. Ook wat sex betreft. Probeer deze gevoelens niet weg te drukken want anders komen ze misschien ineens oncontroleerbaar boven drijven. (Verdringing plus angst veroorzaakt agressie). Onderken ze en doe nooit iets tegen de zin van anderen in wat sex betreft. Fantaseren staat uiteraard vrij. Ook vrijwillige SM is een optie. Of lees een boek van de Markies de Sade.

aids: Acquired immune deficiency syndrome. Een ziekte die je kunt krijgen door unsafe sex. Je kunt door onveilige sex besmet raken met het HIV-virus dat op den duur bij mensen aids kan veroorzaken. HIV tast het afweersysteem van het lichaam aan. T-cellen zijn in het bloed erg belangrijk bij ons afweersysteem. HIV tast deze T-cellen aan. Bij een erg lage hoeveelheid T-cellen in het bloed spreekt men van aids. Zonder medicijnen ga je hier meestal aan dood. Omdat je afweersysteem erg verzwakt is word je eerder ziek en is de kans groter dat je de ziekte niet meer overleeft. Zo sterven aids-patiënten bijvoorbeeld nogal eens aan een longontsteking. Tegenwoordig zijn er wel medicijnencocktails op de markt maar het slikken van deze vele pillen per dag is geen pretje. Zoals bij de meeste medicijnen heb je last van bijwerkingen. In arme landen kan men vaak de medicijnen niet betalen. Miljoenen mensen zijn daar besmet met HIV. Velen zijn er al dood en velen zullen er helaas nog volgen. In sommige landen is bijna de helft van de bevolking met het HIV-virus besmet! Internet: www.aids.nl.

Aids Memorial Day: Een dag ((een na) laatste zaterdag in mei) waarop alle aan aids gesneuvelde mensen worden herdacht. Vooral in Afrika en Azië sterven er vele arme mensen aan deze ziekte. Het schort daar aan voorlichting maar ook aan geld voor condooms enzovoorts. De invloed van de paus, die tegen condoomgebruik is, is daar ook sterk aanwezig.

Aidsfonds, Stichting: Een stichting die sinds 1985 geld inzamelt om aids te bestrijden in de wereld. Dit doen ze onder andere door onderzoek te steunen en voorlichting te geven. Internet: www.aidsfonds.nl. Aids Fonds Vlaanderen: telefoon: 03-2188191.

aids-remmers: Medicijnen die het HIV-virus remmen waardoor je veel later of helemaal geen aids krijgt.

aids-soa infolijn: Een telefoonlijn waar je terecht kunt met vragen over geslachtsziektes en in het bijzonder vragen over aids. De folder "Ik vrij veilig, of ik vrij niet" is hier ook te bestellen. Het nummer is: 0900-2042040 (= 0900-aidssoa) (tien cent p.m.). In België heeft men ook zo'n lijn. Zij kunnen bellen naar: 078-151515.

aids-test: Een test om te zijn of je met HIV besmet bent. Huisartsen en GGD's voeren deze testen uit. Een half jaar zonder unsafe sex is nodig om er zeker van te zijn dat een HIV-negatief uitslag ook klopt. HIV-negatief betekent dat je geen HIV hebt. HIV-positief betekent dat je besmet bent.

aime, je t': Frans voor 'ik hou van jou'. J'aime qui je veux betekent ik hou van wie ik wil. Serge Gainsbourg en Jane Birkin hadden in 1969 en 1974 een grote top-40 hit met het nummer 'je t'aime...moi non plus'. Het Franse kreunlied.

airlock: Hier spreek je van als een meisje of vrouw in drie gaten tegelijk wordt genomen.

akoestikofilie: Het geil vinden om iemands oren aan te raken of daar aangeraakt willen worden.

aksillisme: Wanneer je geil wordt van zweetplekken.

alcohol: Dit zit is bier en drank en je kunt er dronken van worden. Veel mensen in Nederland zijn hieraan verslaafd. Het kan een verrotte lever veroorzaken. Ook sterven hersencellen af door veel alcohol en bij mannen ontstaat er borstvorming. De jeugd drinkt tegenwoordig veel van dit spul in het uitgaansleven. Vooral bier wordt er veel gedronken maar rum, Breezer, Passoã, enzovoorts verdwijnt ook de kelen in. Je voelt je wat lichter en vrijer wanneer je wat op hebt. Je durft dan meer. Een sexcontact zoeken is vaak nogal eng. Met alcohol kan dat eenvoudiger gaan. Maar denk erom: alcohol maakt meer kapot dan je lief is, als je niet oppast. Een orgasme krijgen wordt ook moeilijker door alcoholgebruik. De VS hebben nog geprobeerd om alcohol uit te bannen door het te verbieden. De misdaad nam daardoor erg toe want er viel veel geld met illegale alcohol te verdienen. Later kwam men op dit verbod terug. De strijd tegen overige drugs probeert men nog wel op deze (belachelijke) manier te voeren. Het alcoholverbod was in de tijd van Al Capone (jaren 1920). Zijn echte voornaam was Alfonso.

alfa staat: Een bepaalde staat van de hersens. Volgens Ad Visser (ex-Toppop presentator) geniet je in deze staat beter van sex. Als je wilt weten hoe of wat het werkt dan moet je zijn cd's kopen.

algolagnie: Een ander woord voor SM. Algos is Grieks voor pijn en lagneia betekent geilheid.

algomanie: Zie algolagnie.

Alice Day: Dit is een jaarlijkse dag voor girllovers om hun liefde voor kleine meisjes te vieren. Deze dag is op 25 april. Dit was de dag dat de pedofiele schrijver Lewis Carroll (Charles Lutwidge Dodgson) (27-01-1832 † 14-01-1898) zijn geliefde Alice Liddell (04-05-1852 15-11-1934) voor het eerst ontmoette (25-04-1856). Hij schreef het wereldberoemde boek Alice in Wonderland.

alimentatie: Geld dat (meestal) de vader moet betalen aan zijn ex. Dit geld is dan voor de opvoeding van zijn kind.

All you need is love: Een zeer bekend liefdesprogramma waar een stille aanbidder een ander middels een videoboodschap vraagt of die wat met hem of haar wil. Robert ten Brink (20-10-1955) presenteert al jaren het programma. De eerste uitzending was in 1993. In 1967 hadden de Beatles een nummer één hit met het nummer 'all you need is love'.

alleen zijn/voelen: Zie eenzeem(heid).

alleenstaande/alleengaande: Iemand die single is.

allerliefste: De persoon die het liefste is van de hele wereld. Wie is dat voor jou? Je vriend(je) of vriendin(netje), je vader of moeder of misschien wel je oma of opa. Misschien is je hart wel zo groot dat je van iedereen houdt.

alles mag, niets hoeft: Deze zin kom je veel in sex-advertenties tegen. Op deze manier probeert de maker van de advertentie de eventuele persoon die wil gaan reageren gerust te stellen dat er niets tegen zijn of haar wil zal gebeuren. Tegelijkertijd geeft de advertentie aan dat er veel bespreekbaar en mogelijk is.

allochtonen: Mensen van buitenlandse afkomst. Denk bijvoorbeeld aan Marokkanen, Turken of Surinamers. Elk volk heeft vaak zo zijn eigen gedachten over sex. De wat vrijere gedachte over sex in Westerse landen geldt vaak niet voor bijvoorbeeld Turken of Marokkanen. Hier moeten we rekening mee houden. Betrek hun juist ook bij de sexuele vooruitgang. Veel mensen vallen erg op Turken, Marokkanen of Surinamers. De oorspronkelijke bewoners van een land noemt men trouwens autochtonen.

allofilie: Sex met een onbekende van een ander ras. Een blanke met een bruin iemand dus.

Always: Een bekend merk inlegkruisjes. Maandverband dus. Je hebt mensen die misselijk worden wanneer hiervan een reclame op televisie komt terwijl ze aan het eten zijn. Ik heb daar persoonlijk geen moeite mee overigens. Ik zie alleen liever geen ziekenhuisoperaties op tv. In 1994 had de Amerikaanse band Bon Jovi een top-40 hit met het nummer 'always'.

amandelhockey: Zo kun je diep tongzoenen of diep pijpen ook wel noemen.

amateur: Pornobanden met amateurs erop zijn ook erg populair. Daar zie je dus niet de professionals aan het werk en daarom ziet het er echter uit. Sexlijnen adverteren ook vaak met amateurhoertjes. Dit zijn dan personen die niet van beroep hoer zijn maar af en toe de hoer willen spelen omdat ze dat zelf erg geil vinden.

amaurophilia: Geil worden van een blinde of geblinddoekte partner.

amazone, standje: De man ligt bij dit standje op z'n rug en de vrouw ligt boven. Haar benen zitten om de man z'n benen gestrengeld. Voor een plaatje moet je naar www.sexwoordenboek.nl surfen. Een site door sexuologe Hilde van der Ploeg.

ambtenaar van de burgerlijke stand: De man of vrouw die wettelijk bevoegd is om huwelijken te sluiten.

amenorroe: Als je als meisje op je zestiende nog nooit ongesteld bent geweest spreek je van primaire amenorroe. Wanneer je wel ongesteld kon worden, maar op een zekere leeftijd stopt dit, dan spreek je van secundaire amenorroe. Uitgezonderd uiteraard de menopauze rond je vijftigste en wanneer je zwanger bent. Amenorroe kan verschillende oorzaken hebben. Anorexia is er één van. Raadpleeg in ieder geval je huisarts.

Amerika: De USA of VS is een land dat behoorlijk antisex (anti is tegen) is. Het is een erg gelovig land. Langzamerhand komt hier verandering in. Europa is de laatste jaren ook redelijk conservatief geworden waardoor de verschillen niet meer zo groot zijn. Rekken met ansichtkaarten waar bijvoorbeeld een dildo op afgebeeld staat mogen niet meer op straat staan in Amsterdam. In 1985 had De Britse zanger David Bowie (08-01-1947) samen met de Pat Metheny Group een nummer één hit in de top-40 met het nummer 'this is not America'.

amerikaantjes: Bepaalde Japanse SM-klemmen.

AMH: Anti-Müllerian-Hormoon. Dit hormoon blokkeert de ontwikkeling van de baarmoeder. Bij een jongensfoetus wordt dit hormoon geproduceerd in de ballen.

Amnestie International: Een wereldwijde organisatie die op komt voor mensenrechten. Veel mensen worden nog altijd gemarteld of verdwijnen in een gevangenis zonder een (eerlijk) proces. Dank zij Amnestie is hier meer aandacht voor. Het feit dat er iemand met je meeleeft is vaak al zeer belangrijk voor een medemens. Tegenwoordig maakt Amnestie zich ook openlijk sterk voor homo's en lesbiennes. Pedo's is voor hen blijkbaar nog een brug te ver. Als iemand hun rechten schendt negeert men dat net zoals ze dat bij de homo's in de jaren tachtig en begin jaren negentig ook deden.

amnion: Een ander woord voor vruchtvlies.

Amon: De Egyptische god de mannelijke vruchtbaarheid. Amon wordt afgebeeld als een man met de kop van een ram.

amore: Spaans voor 'houden van'. Amor is de Romeinse god van de liefde. Hij gaat dus over de amoureuze verhoudingen der mensheid.

ampulove: Zie acrotomophilia.

Amsterdam: De hoofdstad van Nederland is de plek waar onder andere veel homo's en travestieten heen trekken omdat Amsterdam wat vrijer is dan andere stadjes en dorpjes in ons land. Ook heb je daar de rosse buurt waar veel hoeren werken. Het is een van de meest liberale steden van de wereld geworden. Volgens velen is Amsterdam het Sodom en Gomorra. Sex en drugs worden vaak verafschuwd door conservatieve mensen. Ik heb wel de indruk dat vanwege alle kritiek Amsterdam toch wat intoleranter geworden is de laatste jaren. Hopelijk zal deze intolerantie in heel Europa weer afnemen zodat mensen in vrijheid naast en met elkaar kunnen leven. Onnodige belemmeringen en haat zijn overbodig.

anaalcondoom: Een iets dikker condoom speciaal gemaakt voor anale sex.

anaalgaan: Zie anale sex.

anaalslijm: Het anale vocht van HIV-positieve personen bevat zeer veel HIV-virus. Omdat bloedcontact bij anale sex ook veelvuldig voorkomt is het dus echt nodig om een (anaal)condoom te gebruiken.

anaclitisme: Geil worden door als baby behandeld te worden.

anafrodisiacum: Een stof die geilheid doet afnemen in tegenstelling tot afrodisiacum waarbij het de bedoeling juist is dat de sexuele opwinding toeneemt. Iemand met anafrodisme is minder vaak geil dan normaal.

anal beads: Zie anusballen.

Anal Sex: Dit was de naam van een hetero-pornoblad uit de jaren tachtig.

anale sex: (anale seks) Sex waarbij een pik, vinger of voorwerp in de kont wordt gebracht. De anus is erg gevoelig. De huid daar is erg dun zodat kleine bloeduitstortingtjes makkelijk kunnen plaatsvinden. Als je aan anale sex doet, doe het dan voorzichtig. Unsafe sex is hier dus extra gevaarlijk. Er zijn speciale condooms voor op de markt voor anale sex. Deze zijn iets dikker dan gewone condooms. Een goede techniek voor beginnelingen is ontspannen op je rug liggen met je benen wat omhoog.

anandrie: Hier spreek je van bij bloemen zonder meeldraden.

anarchie: Een situatie waarbij er totaal geen wetten zijn. Chaos troef dus. Men noemt linkse mensen soms anarchistisch maar de meeste mensen die zich links noemen willen wel wetten alleen zijn ze het met sommige (moralistische) wetten niet eens.

anatomie: Hoe je lichaam is opgebouwd. Denk hierbij aan het skelet in het biologielokaal.

anatomisch correcte poppen: Dit waren naakte poppen met overdreven grote geslachtsdelen. Dus eigenlijk klopt de naam niet en had het anotomisch incorrecte poppen moeten zijn. In zedenzaken waarbij minderjarigen betrokken waren gebruikte men deze poppen. Dit was in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Kinderen moesten zo naspelen wat ze allemaal hadden aangeraakt bij een volwassene en dergelijke. Tegenwoordig gebruikt men deze poppen niet meer omdat de zo verkregen informatie niet erg betrouwbaar bleek.

ander, ik heb een: Een kort zinnetje die bij veel mensen het leven compleet leek te doen instorten. Zoek steun bij vrienden en familie wanneer dit je overkomt.

andere kant, van de: Iemand die homo of lesbisch is noemt men van de andere kant. Heterofilie is nog steeds de norm, de rest wordt vaak nog als afwijkend gezien.

anders: Jongeren die niet hetero zijn hebben nog vaak het gevoel afwijkend of anders te zijn. Helaas is heterofilie de norm. We moeten kinderen leren dat er vele varianten bestaan en dat ieder persoon uniek is maar niet afwijkend.

Anderson, Pamela (01-07-1967): Deze ster uit Baywatch prijkte op veel erotische foto's. Dit model had haar borsten met siliconen laten vergroten. In de FHM top-100 van de meest sexy vrouwen stond ze in 2001 op nummer tien.

andreaskruis: Een kruis in de vorm van een grote X. Hieraan kun je vastgebonden worden in de SM-scene.

androcur: Cyproteronacetaat. Een stof die men vroeger wel gebruikte als chemisch castratiemiddel bij zedendelinquenten.

androgeen: Een mannelijk hormoon. Eigenlijk zijn het verschillende geslachtshormonen die tezamen androgenen worden genoemd. Vrouwen bezitten deze hormonen in veel mindere mate. Androgenen veroorzaken onder andere flinke beharing. Andros betekent man.

androgyn: Een jongen die er erg meisjesachtig uit ziet of andersom. Androgynie is in de biologie het verschijnsel bij planten en lagere dieren dat ze zowel het mannelijke als het vrouwelijke geslacht bezitten. Anèr is Grieks voor man en gynè is Grieks voor vrouw.

andromanie: Een duur woord voor manziek.

andropauze: De mannelijke variant van de menopauze. De andropauze is echter veel minder rigoureus. Het testosterongehalte neemt bij mannen veel geleidelijker af dan het oestrogeengehalte bij vrouwen.

andropen: Een 'pen' voor mannen die geen of bijna geen stijve kunnen krijgen. De pen zet je op je pik en een injectienaald spuit dan papaverine naar binnen waardoor de pik een tijd stijf blijft.

androstenol: Het mannelijke feromoon. Het wordt door zweetklieren alsook in urine uitgescheiden.

androsteron: Een mannelijk geslachtshormoon.

anemogamie: Dit is de bestuiving van planten met behulp van de wind.

angel: Zo noemt (op z'n Nederlands uitgesproken) men een pik ook wel eens.

angst voor sex: (angst voor seks) Veel mensen zijn bang voor sexualiteit. Er zijn inderdaad nare zaken zoals verkrachtingen en soa's maar bij veel mensen gaat de angst veel verder. Alles wat met sex te maken heeft vinden sommige zeer eng. Dit kan een gevolg zijn van een nare ervaring maar ook vanwege de antisexuele opvoedingscultuur die in de Westerse wereld al jaren de norm is. Probeer iemand die bang is altijd gerust te stellen zodat hij of zij zich op zijn of haar gemak voelt.

anilingus: Een ander woord voor rimmen.

animalsex: (animalseks) Engels voor sex met dieren. Ook wel bestialiteit genoemd. Deze term gebruikt men bij mensen die sex hebben met dieren. Hierbij moet je denken aan zo'n beetje elk dier dat er maar bestaat of voor handen is. Hier bestaan veel pornofilmpjes van op internet. Daarop zie je dan bijvoorbeeld dat iemand een hond pijpt, door een hond geneukt wordt, een paard pijpt een geit neukt of dat er een levende paling in iemands kut of kont gaat. Zolang de dieren niet mishandeld worden heb ik er geen bezwaar tegen. Denk wel goed na over eventuele gevaren die hiermee gemoeid zijn. In 2012 werd sex met dieren in Nederland strafbaar gesteld.

animeermeisje: Een meisje dat klanten in sexclubs gezellig bezig houdt.

anoniem: Zie onbekenden.

anorexia nervosa: Mensen die hieraan lijden vinden zichzelf te dik terwijl ze juist broodmager zijn. Dit kan levensgevaarlijk zijn. Modellen zijn tegenwoordig soms zeer mager. De heroïnelook is erg in. Deze look bestaat uit personen die er uit zien alsof ze verslaafd zijn aan drugs. Stichting Anorexia en Boulimia Nervosa op internet: www.sabn.nl.

anorgasmie: Wanneer vrouwen en meisjes geen orgasme kunnen krijgen spreek je van anorgasmie. Men denkt dat zo'n tien procent geen orgasme kan krijgen. Sommige deskundigen denken (hopen) echter dat dit ze hier wel toe in staat zijn maar dat het tussen de oren zit of dat ze gewoon de juiste stimulatie niet uitoefenen. Wanneer je lekker vaak masturbeert op veel verschillende manieren en je krijgt nooit een orgasme dan is er dus echt niets mis. Laat sommige maar kletsen. Geniet gewoon van sex op jouw manier. Een orgasme is niet noodzakelijk voor fijne sex en iedereen ervaart een orgasme toch ook weer anders. Voor sommige is het super belangrijk, voor anderen doet dat orgasme er niet zo veel toe.

anovulatie: Vrouwen met deze aandoening produceren geen rijpe eitjes.

antafrodisiaca: Middeltjes die de geilheid remmen.

antenne: Zo noemt men een pik ook wel eens.

Anteros: De Griekse god van de wederliefde. Het is de broer van Eros en de zoon van Ares en Aphrodite.

anticonceptie: Het tegengaan van een bevruchting door bijvoorbeeld de (anticonceptie)pil.

anticonceptiepil: Zie pil, de (anticonceptie).

anticonceptiva: Middeltjes of voorwerpen om een zwangerschap mee te voorkomen. Denk aan de anticonceptiepil, het spiraaltje en condooms. Lang voordat men de nu bekende anticonceptiemiddelen gebruikte bestonden er al (kruiden)middeltjes zoals bijvoorbeeld wilde wortel, venkel, wijnruit en mirre.

antifetisjisme: Wanneer je een afkeer hebt van bijvoorbeeld brildragende mensen ben je een antifetisjist.

Antinori, Severino (1945): Een Italiaanse arts die een al 62-jarige vrouw nog aan een baby hielp. Tegenwoordig probeert hij een gekloonde mensenbaby ter wereld te brengen.

antisex: (antiseks) De samenleving is nog steeds vaak erg antisex. Ook de opvoeding van kinderen is nog vaak zo dat sexualiteit wordt geremd en dat geleerd wordt dat sex niet normaal maar vies is. Henny Huisman tegen een kind die met een worst in z'n kruis een pik imiteerde: "doe niet zo raar, dat is niet erg beschaafd". De precieze tekst weet ik niet meer maar hier kwam het wel op neer. Volwassenen weten vaak nog steeds geen raad met (kinder)sexualiteit.

anus: Dit is je gat. Hier poep je mee. Je kunt er ook mee aan anale sex doen. De anus opent en sluit zich door middel van een kringspier.

anusballen: Of anuskralen. Balletjes voor in je anus. Twee of meer balletjes die vast zitten aan een touwtje. Als je deze balletjes eruit trekt op het moment dat je klaar komt geeft dit een extra stimulans.

Aphrodite: De Griekse variant van de Romeinse Venus, godin van de liefde en schoonheid. Hermaphroditus, Anteros en Eros waren zonen van haar.

A-plek: Deze zou zich moeten bevinden tussen de G-spot en de baarmoederhals. Net zoals bij de G-spot lopen de meningen uiteen of deze genotsplek wel bestaat.

apocriene klieren: Klieren in je kruis en onder je oksels die in de puberteit zweet gaan afscheiden. Dit om met behulp van geuren sexuele opwinding bij anderen op te wekken.

apotheek: Een winkel waar je condooms kan kopen. Je hoeft hiervoor niet volwassen te zijn.

Apollo: Zo heette een Rotterdamse vereniging voor lesbische, bi- en homojongeren to 26 jaar. Apollo heeft bestaan van 1968 tot en met 2014. Apollo is ook een mooie jongeling uit de Griekse mythologie.

apparaat: Een pik wordt zo wel eens genoemd. Hij haalde zijn apparaat tevoorschijn, lees je wel in erotische lectuur.

appetijtelijk: Iemand die er appetijtelijk uit ziet, ziet er uit om op te eten.

April: Een bekende homotent in Amsterdam.

arabofilie: Hier spreek je van wanneer je geilt op arabische jongens.

ARC: Aids Related Complex. Een ziekte die veel weg heeft van aids.

areola: De huid rond de tepel heet met een duur woord areola. Meervoud areolae. Een eenvoudiger woord voor areola is tepelhof.

armen liggen, in iemands: Heerlijk is het vaak om in iemands armen te liggen. Helemaal na een heerlijke vrijpartij. Lekker nagenieten en zo verstrengeld in elkaar in slaap vallen. Welterusten.

artiesteningang: Ik mocht bij haar naar binnen via de artiesteningang betekent dat hij haar anaal mocht neuken.

arts: Zie huisarts.

asbak: Je hebt slaven en slavinnen die als asbak dienen. As van sigaretten verdwijnt dan in hun mond. Zelfs de peuk die op de tong wordt uitgemaakt moet men doorslikken. Een erg vergaande SM-variant.

asexueel: (aseksueel) Letterlijk: niet-sexueel. Iemand die geen sexualiteit bezit of denkt te bezitten. Ook iemand die het wel bezit maar niet aan sex wenst te doen.

asfyxiofilie: Een ander woord voor wurglust. Asfyxie betekent letterlijk 'geen polsslag'.

Asian girl/boy: Aziatische jongens en meisjes vallen bij veel westerlingen erg in de smaak. Ze blijven er vaak langer jeugdig uit zien en hun huidskleur windt velen op. Veel westerlingen gaan naar Azië voor de hoeren die daar zijn. Veel Aziaten zijn nogal eens onderdanig ingesteld. Ze leren hun partner te behagen. Dit houdt meestal in dat de man de baas is. De Britse bisexuele zanger David Bowie zong een liedje over zijn 'China girl'. Michael Jackson prefereerde een 'Liberian girl'. Althans dat zong hij.

A-spot: Zie A-plek.

ass: Het Engelse woord voor kont.

Ass Masters: Dit was de naam van een hetero-pornoblad uit de jaren tachtig waarin veel werd gekontneukt.

asshole: Een Engels scheldwoord. Het betekent net zoiets als klootzak hier. Letterlijk betekent het kontgat.

Astarte: Godin van de liefde (of vruchtbaarheisdsgodin) uit het oude Kanaän.

atheïst: Iemand die niet gelooft dat er een god is. Het tegenovergestelde heet een theïst.

atm: Ass to mouth. Een bekende term uit de pornowereld. De pik verlaat de anus om vervolgens in een gulzige mond te belanden. Erg geil om te zien al zeg ik het zelf.

augurk: Zwangere vrouwen eten vaak augurken. Dit schijnt goed te zijn als je zwanger bent. Een augurk heet ook wel een zure bom.

autagonistophilia: Een soort van exhibitionisme waarbij je situaties creëert waardoor je naakt gezien kan worden. Denk aan het naakt lopen thuis met de gordijnen open.

autisme: Iemand die autistisch is is erg naar binnen gekeerd. Hij of zij reageert veel minder op de dingen om zich heen. Pseudo-autisten zijn autistisch vanwege een hersenbeschadiging en infantiele autisten vanwege emotionele verwaarlozing in hun vroege kinderjaren.

auto-erotisme: Een ander woord voor narcisme of sex met jezelf. Onbedoeld sterven tijdens wurgsex noemt men ook wel een auto-erotisch ongeluk. Doe nooit aan wurgsex in je uppie. Levensgevaarlijk.

automasochisme: SM in je uppie. Auto betekent zelf. Een auto rijdt ook vanzelf namelijk. Althans er hoefden geen paarden meer voor.

automutilatie: Een ander woord voor zelfverminking. Zie verminking.

autopederastie: Wanneer een man of jongen probeert zijn pik in z'n eigen kont te steken spreek je van autopederastie.

autoritaire opvoeding: Een erg strenge opvoeding waarbij men geen tegenspraak duldt. Dit in tegenstelling tot een vrije opvoeding. Een strenge vader schijnt meer schade op de langere termijn te veroorzaken dan incest. Zie hiervoor het onderzoek van de psycholoog en psychotherapeut Nel Draijer. Of incest, zonder (dwang, geweld en gedoe achteraf) schadelijk is, is overigens ook maar de vraag. Waarschijnlijk niet.

autoritatieve opvoeding: Hierbij staan volwassenen meer op gelijke hoogte ten opzichte van kinderen. Ze gaan gelijkwaardiger met elkaar om en weten dus ook eerder wat er in een kind omgaat. Alleen als het nodig is zullen ze 'boven' het kind gaan staan. Als er gevaar dreigt bijvoorbeeld. Deze vorm van opvoeden wint aan populariteit. Gelukkig maar zou ik zeggen. Wel is er nog veel weerstand tegen, vandaar denk ik dat men personen die bij uitstek autoritatief zijn, namelijk de pedofielen (uitzonderingen daar gelaten) juist nu zo sterk worden vervolgd. Er is ook een stichting die met autoritatieve opvoeding te maken heeft: de Janusz Korczak Stichting.

autowasserette: Hier wordt je auto gewassen door bloedmooie vrouwen in bikini zonder topje of door knappe mannen in strakke zwembroek. Heb ik zelf gezien op tv. Je auto in de garage parkeren betekent neuken.

avances: Sexuele toenaderingen noem je ook wel avances.

aversie: Een ander woord voor afkeer.

avondwandeling: Wanneer hebben jullie voor het laatst samen een avondwandeling gemaakt? (Uit 'Spannende seks van aardbei tot zweepje' door Ilse Nackaerts).

avontuurtje, (sex): (avontuurtje, (seks)) Een eenmalige sexuele ontmoeting tussen twee personen wordt nogal eens een avontuurtje genoemd.

axillisme: Zie aksillisme.

AYOR: At Your Own Risk. Een gevaarlijke ontmoetingsplek wordt zo soms aangegeven.

azoöspermie: Een ziekte bij mannen. Zij kunnen geen sperma produceren maar alleen zaadvloeistof. Zij zijn dus onvruchtbaar.